NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Chevalier
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Chevalier » 05 avg 2023, 12:09

InatSilniBosanski je napisao/la:
04 avg 2023, 23:33
Chevalier je napisao/la:
04 avg 2023, 22:51
Ja sam prosle godine u ime kluba stupio u kontakt sa No1 da nam rade opremu, da bude lijepa, retro, da se prodaje online itd… To ne vec drugi put da sam se umjesao u to. Prije 6-7 god sam sa Haadom to dogovarao.

Onda sam se obratio upravi koji su rekli da su vec za vise para nego nam je trebalo za No1, kupili Givova opremu, na koji ce samo zaljepiti grb.

Jednostavno ljudi rade seljacki.

Takodjer sam insistirao da se u Statutu promijeni zvanicni grb. Da se stavi onaj revitaliziran stari koji je Ami Kurtvoci uradio za potrebe monografije ili da se makar sada koristi pravi trenutni, potpuni. Sa grbom grada u lopti, sa kvacicom na Ć i posebnim onim fontom…

Ali ne kontaju to nista ljudi koliko je bitno, koliko je vracanje branda bitno.
Znam da si pokusavao to za dresove pisao si nam, ne znam sta bih ti rekao osim da ponovo probas stupiti u kontakt sa nekim jel to je zaista nesto prijeko potrebno, ogavne su nam sve garniture jos plus mislim da su je i rasuli jel su djelili navijacima.

Ovaj Bihacit sto rece meni da samo laprdam pa onda nestade, ocito sjedi sa njima ili je mozda clan ovoga saziva probaj mozda tako ne znam, ja sam se licno uvijek snalazio za dres al ta vremena su prosla, licno sam x zelio uzvratiti poklon, svojim prijateljima u vidu dresa svog kluba i za to sam se snalazio na razne nacine, dok nisam za vrijeme Naninog kupio 10 komada onih stogodisnjih koji su mi bili bas top topova. To je mala stvar a sigurno bi znacila dosta. U mojoj kancelariji ce vjecno stojati dres Macka nakon utakmice sa Sarajevom na Kosevu.

To je samo mala i gotovo nebitna stvar, a vidis kako tesko ide. Kako meni Aljo rece nijedan predlog ne odbijaju pa eto pokusaj ponovo, ne mora predsjednik ili bilo ko iz kluba direktno ucestvovati parama, pronalazak generalnog sponzora, suradnje pa mozda cak i pronalazak investitora moze biti vrijednije nego da unacis koji milion u klub !

slika

slika

slika

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 05 avg 2023, 14:35

Drago mi je vidjeti da ste se aktivirali na forumu za boljitak kluba. Tako je svojevremeno i Čelik krenuo, sva priča oko novog statuta, rješavanja problema u klubu i socios modela je krenula sa klupskog foruma, a i ovdje se raspravljalo o tome.

Bitno je da svi zajedno ne budete jedni od onih što "treba" uraditi nešto, nego da stvari uzmete u svoje ruke i vi konkretnim djelima radite sve što je u vašoj mogućnosti.

Sa srećom!
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 05 avg 2023, 22:34

Chevalier je napisao/la:
05 avg 2023, 12:09
04 avg 2023, 23:33
Chevalier je napisao/la:
04 avg 2023, 22:51
Ja sam prosle godine u ime kluba stupio u kontakt sa No1 da nam rade opremu, da bude lijepa, retro, da se prodaje online itd… To ne vec drugi put da sam se umjesao u to. Prije 6-7 god sam sa Haadom to dogovarao.

Onda sam se obratio upravi koji su rekli da su vec za vise para nego nam je trebalo za No1, kupili Givova opremu, na koji ce samo zaljepiti grb.

Jednostavno ljudi rade seljacki.

Takodjer sam insistirao da se u Statutu promijeni zvanicni grb. Da se stavi onaj revitaliziran stari koji je Ami Kurtvoci uradio za potrebe monografije ili da se makar sada koristi pravi trenutni, potpuni. Sa grbom grada u lopti, sa kvacicom na Ć i posebnim onim fontom…

Ali ne kontaju to nista ljudi koliko je bitno, koliko je vracanje branda bitno.
Znam da si pokusavao to za dresove pisao si nam, ne znam sta bih ti rekao osim da ponovo probas stupiti u kontakt sa nekim jel to je zaista nesto prijeko potrebno, ogavne su nam sve garniture jos plus mislim da su je i rasuli jel su djelili navijacima.

Ovaj Bihacit sto rece meni da samo laprdam pa onda nestade, ocito sjedi sa njima ili je mozda clan ovoga saziva probaj mozda tako ne znam, ja sam se licno uvijek snalazio za dres al ta vremena su prosla, licno sam x zelio uzvratiti poklon, svojim prijateljima u vidu dresa svog kluba i za to sam se snalazio na razne nacine, dok nisam za vrijeme Naninog kupio 10 komada onih stogodisnjih koji su mi bili bas top topova. To je mala stvar a sigurno bi znacila dosta. U mojoj kancelariji ce vjecno stojati dres Macka nakon utakmice sa Sarajevom na Kosevu.

To je samo mala i gotovo nebitna stvar, a vidis kako tesko ide. Kako meni Aljo rece nijedan predlog ne odbijaju pa eto pokusaj ponovo, ne mora predsjednik ili bilo ko iz kluba direktno ucestvovati parama, pronalazak generalnog sponzora, suradnje pa mozda cak i pronalazak investitora moze biti vrijednije nego da unacis koji milion u klub !

slika

slika

slika
kralju moj, svaka cast namjera ti je iskrena i zato od mene imas respect, samo nemoj da se razocaras ako ne bude odgovor.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 06 avg 2023, 01:41

Svaka vam cast kad ste opet dobili nadu za neki boljitak Jedinstva :mrgreen:

Poslije svih sranja u klubu ja sam zadnju nadu za boljitak izgubio kad se pocela mijenjat historija kluba i tad sam otisao sa tribine i dan danas nemam niikakve nade u Jedinstvo.Za Jedinstvo jedini boljitak moze biti privatizacija ali to se nece nikad desit.Jedinstvo kao klub se nikad nece ugasit ali isto tako stanje nikad nece biti bolje jer ovakvo Jedinstvo pase svima koji su oko kluba da mogu krasti pare.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 06 avg 2023, 02:36

laudrop je napisao/la:
05 avg 2023, 14:35
Drago mi je vidjeti da ste se aktivirali na forumu za boljitak kluba. Tako je svojevremeno i Čelik krenuo, sva priča oko novog statuta, rješavanja problema u klubu i socios modela je krenula sa klupskog foruma, a i ovdje se raspravljalo o tome.

Bitno je da svi zajedno ne budete jedni od onih što "treba" uraditi nešto, nego da stvari uzmete u svoje ruke i vi konkretnim djelima radite sve što je u vašoj mogućnosti.

Sa srećom!
Hvala brate, u nas su male sanse da se nesto promijeniti, ali nikad se ne zna, kad se krene od najmanje sitnice, mozda doguramo do neceg.
Ovdje samo komentarisemo, ali i nakon svih ovih sezona u kojima smo se sramotili, u kojima su ponizavali nas navijace, nema sta se nije radilo, ljubav ne prestaje, i to ce na kraju da pobijedi

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 06 avg 2023, 09:37

nebeskasila je napisao/la:
06 avg 2023, 02:36
laudrop je napisao/la:
05 avg 2023, 14:35

Sa srećom!
Hvala brate, u nas su male sanse da se nesto promijeniti, ali nikad se ne zna, kad se krene od najmanje sitnice, mozda doguramo do neceg.
Ovdje samo komentarisemo, ali i nakon svih ovih sezona u kojima smo se sramotili, u kojima su ponizavali nas navijace, nema sta se nije radilo, ljubav ne prestaje, i to ce na kraju da pobijedi
Prevelik je klub Jedinstvo da bi se godinama taložio u dnu i na rubu egzistencije. Kad-tad će navijači uzeti stvari u svoje ruke i učiniti Jedinstvo jednog od najjačih klubova u BiH, jer to i zaslužuje. Naravno, sistematskim radom i bez ličnih interesa, nego interesa samo kluba i njegovog rasta i razvoja.

Sa srećom i vidimo se na piću u Bihaću? :kafa: :salut:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 06 avg 2023, 20:49

Aljo je odgovorio.

Spreman je poslušati savjet i ući u dijalog.

Naglasio je da on i još 4 čovjeka sve oko kluba rade džaba uz svoje redovne poslove.

Rekao mi je da je mjesečni trošak kluba u ovoj ligi oko 40.000 KM što su mi i drugi prije njega govorili što je stvarno tesko ispratiti.

Vracen je pravi poslijeratni grb kluba kao zvanican jer se u medjuvremenu bio zagubio i naišao na neke glupe i nepravilne varijante.
slika

A spominjali smo i da bi bilo smisleno vratiti ovaj stari moderneziran kad budu neka ljepsa vremena.
slika

Dao sam mu dosta ideja tipa godisnja clanska 10 KM, sezonska za domace utakmice 60 KM, majica navijacka 30 KM, sve to da se moze online, karticom platiti itd…

Da se sa stadiona skinu svi sponzori koji u ovoj godini nisu nista dali. Da oni sto se kače budu samo u crveno-bijeloj boji…
Poslao sam mu neke sponzorske pakete sto sam davno pravio jer mi nema smisla da je sponzor svako ko da 100 KM i dobija jednak tretman kao svi.

Sa svim se vise-manje slaze i on je na tom fonu.

Vjerujem mu da im je tesko uz redovan posao i to sve raditi dzaba i to u takvim okolnostima. Plus navodno je ona ekipa oko visitbihac sto super radi grafiku i drustvene mreze odbila da mu pomogne jer je za dz. sto mene licno vrijedja, ali dobro je Aljo rekao, nemamo svi tu emociju.

Ugl., stavio sam mu se na raspolaganje za pomoc, ideje, bilo sta.

Mislim da je vazno vratiti “cool” u Jedinstvo. Zaboraviti “staru slavu” jer je i ona realno upitna. U jugi nam je najveci uspjeh bio ulazak u drugu ligu (prvi put kad smo usli moj did je bio predsjednik) gdje smo bili par sezona samo. Poslije rata smo ubaceni u prvu ligu “bosnjacku” koju smo jednom osvojili, pa se onda ona spojila sa hr i sr. Bili smo NE PRVI predstavnik u europi, nego prvi koji je prosao prvo pretkolo (a te sezone smo otisli u europu samo zato jer smo jedini imali uslove i pare a ne zbog pozicije na tabeli jer smo bili tek 6ti). Premijer ligu kao takvu smo igrali 4 sezone samo… Istina da smo bili tvrd kamen pogotovo kuci ali treba biti realan i reci da to nisu neki aman uspjesi.

Imamo problem sa godinom 1919 na grbu koja je godina dolaska nogometa u Bihac dok se Jedinstvo kao takvo osnovalo 1937. Tu 1919 bi mogli vuci kao nasljednici BASK-a, ali nije to bas pravno logicno.

Ugl. moramo se okrenuti buducnosti, rebrendingu. Bosna, Krajina, Bihac, Una (jedna jedina) i Jedinstvo. Mladi, buducnost. Mora biti cool ici i na 1 FBiH, moramo vratiti ljubav, povjerenje. Ne trebaju nam ljudi koje ce samo rezultati dovesti. Moramo poceti buditi i prodavati emociju i graditi kulturu bodrenja Jedinstva.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 avg 2023, 21:01

Neka naprave clanske, majice, dresove... Evo ja bih prvi kupio a nemam gdje, uz normalne cijene bi se sigurno prodavalo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 avg 2023, 12:05

Podržat ću vas iz Zenice kupovinom članske, vjerujem da će još nekoliko Zeničana isto uraditi.

Samo vam je greška dovesti ovog Amera Mehić, nula od čovjeka ali hajde proći će i on.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 avg 2023, 14:03

Rodjeni Olovljak kapiten Jedinstva ! Velika cast...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 avg 2023, 14:15

laudrop je napisao/la:
07 avg 2023, 12:05
Samo vam je greška dovesti ovog Amera Mehić, nula od čovjeka ali hajde proći će i on.
Svaki post o Mehiću, nešto je tebi ili tvojima uradio :D
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 07 avg 2023, 14:17

Iceplayer je napisao/la:
04 avg 2023, 15:29
laudrop je napisao/la:
04 avg 2023, 14:03
04 avg 2023, 12:32

moram te razocarati ulazi Jedinstvo u Premijer ligu i ove i naredne godine cemo uci :mrgreen:
Hahahahhahaha naredne ulazite pa eksprespno ispadate preko ljetne pauze, i onda one tamo ulazite :tokralju: :tokralju: :tokralju:
U Bihaću je sve moguće :urnebes: :urnebes:
:rol:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 avg 2023, 14:30

OnlyLeft22 je napisao/la:
07 avg 2023, 14:15
laudrop je napisao/la:
Nije ni meni ni mojima, ali jest kapitenu Čelika Isakoviću, zna on vrlo dobro šta mu je uradio. A isto tako i Čeliku zna šta je uradio, lažov. :salut:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 07 avg 2023, 14:30

Chevalier je napisao/la:
06 avg 2023, 20:49
Aljo je odgovorio.

Naglasio je da on i još 4 čovjeka sve oko kluba rade džaba uz svoje redovne poslove.

Rekao mi je da je mjesečni trošak kluba u ovoj ligi oko 40.000 KM što su mi i drugi prije njega govorili što je stvarno tesko ispratiti.

Vracen je pravi poslijeratni grb kluba kao zvanican jer se u medjuvremenu bio zagubio i naišao na neke glupe i nepravilne varijante.
slika

A spominjali smo i da bi bilo smisleno vratiti ovaj stari moderneziran kad budu neka ljepsa vremena.
slika

Dao sam mu dosta ideja tipa godisnja clanska 10 KM, sezonska za domace utakmice 60 KM, majica navijacka 30 KM, sve to da se moze online, karticom platiti itd…

Da se sa stadiona skinu svi sponzori koji u ovoj godini nisu nista dali. Da oni sto se kače budu samo u crveno-bijeloj boji…
Poslao sam mu neke sponzorske pakete sto sam davno pravio jer mi nema smisla da je sponzor svako ko da 100 KM i dobija jednak tretman kao svi.

Vjerujem mu da im je tesko uz redovan posao i to sve raditi dzaba i to u takvim okolnostima. Plus navodno je ona ekipa oko visitbihac sto super radi grafiku i drustvene mreze odbila da mu pomogne jer je za dz. sto mene licno vrijedja, ali dobro je Aljo rekao, nemamo svi tu emociju.

Mislim da je vazno vratiti “cool” u Jedinstvo. Zaboraviti “staru slavu” jer je i ona realno upitna. U jugi nam je najveci uspjeh bio ulazak u drugu ligu (prvi put kad smo usli moj did je bio predsjednik) gdje smo bili par sezona samo. Poslije rata smo ubaceni u prvu ligu “bosnjacku” koju smo jednom osvojili, pa se onda ona spojila sa hr i sr. Bili smo NE PRVI predstavnik u europi, nego prvi koji je prosao prvo pretkolo (a te sezone smo otisli u europu samo zato jer smo jedini imali uslove i pare a ne zbog pozicije na tabeli jer smo bili tek 6ti). Premijer ligu kao takvu smo igrali 4 sezone samo… Istina da smo bili tvrd kamen pogotovo kuci ali treba biti realan i reci da to nisu neki aman uspjesi.

Imamo problem sa godinom 1919 na grbu koja je godina dolaska nogometa u Bihac dok se Jedinstvo kao takvo osnovalo 1937. Tu 1919 bi mogli vuci kao nasljednici BASK-a, ali nije to bas pravno logicno.

Ugl. moramo se okrenuti buducnosti, rebrendingu. Bosna, Krajina, Bihac, Una (jedna jedina) i Jedinstvo. Mladi, buducnost. Mora biti cool ici i na 1 FBiH, moramo vratiti ljubav, povjerenje. Ne trebaju nam ljudi koje ce samo rezultati dovesti. Moramo poceti buditi i prodavati emociju i graditi kulturu bodrenja Jedinstva.
Da li si dobio odgovor za dresove, to je ujedno i prilika da nabacimo naslovnog sponzora, ja sam licno ucestvovao dobrim djelom prije par godina da jedan trgovacki lanac dode medutim brzo se bila pojavila prica da napadamo Pl pa to vise nije bilo zanimljivo.

Ja ne mogu da shvatim da su troskovi mjesecbi 40k kako onda opstaju ekipe koje dobijaju 80k od lokalnih vlasti. To sto su ti momci odbili da pomognu je skroz ok to te ne treba cuditi, na kraju krajeva ljudi koji su tu sjedili prije, a neki jos sjede kako ja znam su krivci za to, ali dobro nije u tome stvar ovdje svi zele pomoci bar za sada, ti nam se slobodno obrati ovdje ako ti sta napisu ili ako budes imao neku ideju, a da se moze pomoci dok se ne napravi taj forum o kojem si nam pricao.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 07 avg 2023, 14:34

laudrop je napisao/la:
Podržat ću vas iz Zenice kupovinom članske, vjerujem da će još nekoliko Zeničana isto uraditi.

Hvala brate.

1 FBiH je sada puna kultnih klubova. Celik, Sloboda, Jedinstvo, pa i nekadasnji premijeligas Travnik…

Samo se nadam da se nece desavati sit da neko od navijaca negdje bude napadnut. Mislim da za tim stvarno nema potrebe. Mislim da su ta vremena prosla.

Ja sam sa zenom imao lose iskustvo u Tesnju. Jer smo otisli obici grad i na utakmicu. Bili u majicama Jedinstva, ljudi nam **** majke, bas je ruzno bilo.

U Tuzli su nas 2014. isto napadali, al haj tad je bilo za titulu pa nekako i razumijem. Doduse nisu Fukare, s njima smo se druzili prije tekme, nego regularna publika.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 07 avg 2023, 14:42

Jesu nas u Tuzli napadali penzioneri, ali fukare su i pjevali dobro nam dosli i nebeska sila, isto smo tako mi ugostili fukare, tad okupljanje bilo na betonu, sjedili pili sa nama. I mislim da se takva druzenja pamte dok si ziv, a ne neke tuce i gluposti, pogotovo kad su u blizini zene i djeca, ali uvijek se nadje neki poseban

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 avg 2023, 14:43

Što se tiče naših navijača, u još većim seljačkim mjestima nego što ih Prva liga ima, nikada nisu napravili niti jedan problem, sa sobom uvijek pokupe svo smeće, uvijek se organizovano najavi na vrijeme.

Naravno, vjerujem da neće dozvoliti to vrijeđanje i psovanje majki i drugi stvari, jer se ipak kod nas radi o najvatrenijim navijačima, ali svaki normalan doček će biti ispraćen još boljim dolaskom navijača.

Jedva čekam utakmicu u Bihaću, doći ću gore dan ranije, pa pišem ovdje da popijemo koje piće! :)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 avg 2023, 14:51

laudrop je napisao/la:
07 avg 2023, 14:30
laudrop je napisao/la:
Nije ni meni ni mojima, ali jest kapitenu Čelika Isakoviću, zna on vrlo dobro šta mu je uradio. A isto tako i Čeliku zna šta je uradio, lažov. :salut:
Ako nije tajna, sta je uradio? :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 07 avg 2023, 14:57

Chevalier je napisao/la:
06 avg 2023, 20:49
Aljo je odgovorio.

slika

slika

Da li si dobio odgovor za dresove, to je ujedno i prilika da nabacimo naslovnog sponzora, ja sam licno ucestvovao dobrim djelom prije par godina da jedan trgovacki lanac dode medutim brzo se bila pojavila prica da napadamo Pl pa to vise nije bilo zanimljivo.

Ja ne mogu da shvatim da su troskovi mjesecbi 40k kako onda opstaju ekipe koje dobijaju 80k od lokalnih vlasti. To sto su ti momci odbili da pomognu je skroz ok to te ne treba cuditi, na kraju krajeva ljudi koji su tu sjedili prije, a neki jos sjede kako ja znam su krivci za to, ali dobro nije u tome stvar ovdje svi zele pomoci bar za sada, ti nam se slobodno obrati ovdje ako ti sta napisu ili ako budes imao neku ideju, a da se moze pomoci dok se ne napravi taj forum o kojem si nam pricao.
Ni meni nije jasno da su mjesecni troskovi 40.000 KM i upravo to, ne znam kako tek onda drugi opstaju.

Za dresove je rekao da ce napokon biti crveno-bijeli kako i dolikuje, a ne ovo u posljednje vrijeme crveno-crno, crveno-sivo…ali nismo ulazili u pricu da se ponovo pokrene prica sa No1 u tom kontekstu. Vjerovatno je nova oprema vec narucena.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 07 avg 2023, 14:59

DamirT je napisao/la:
07 avg 2023, 14:51
laudrop je napisao/la:

Ako nije tajna, sta je uradio? :thumbup:
Isakoviću, koji mu može biti otac, je psovao mrtvo dijete na utakmici. Inače ovaj Mehić Amer glumi vjeru. :puke:

A Čelik ne znam hoće li izdati kakvo saopštenje, pričao jednu priču a radio drugo. Na kraju je dogovorio s Jedinstvom uslove prije par dana a ovamo lagao stručni štab kluba samo da bi otišao. Licemjer pravi iz svih priča koje dođu do mene. :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: nebeskasila i 5 gostiju.