Prvi boldirani dio je osporen drugim boldiranim dijelom, a treci obojeno boldirani dio je poenta cijele price, svega onog sto pisem, a mnogi neshvataju._karabaja_ je napisao/la:Pa sve ekipe u EPL imaju zadnjeg veznog uvijek u ekipi i ne znam kome to nije vise jasno. Nekog ko ce sjeci napade i uvezati odbranu i vezni red. Mi nemamo nekog klasicnog zadnjeg veznog ali taj posao rade svi veznjaci u nasem timu Carrick, Scholes, Anderson, Fletcher. Svi ovi igraci koje sam pobrojao kada su u igri vise su zadnji vezni nego sto su orjentisani prema protivnickom golu (izuzev Andersona).brazzo je napisao/la:ne vrijedi neke stvari objašnjavatiDevil je napisao/la:@Valencia ja stvarno vise nemam volje da pisem jer se vrtimo u krug.Ja imam svoje ti imas svoje.Kazem ti opet popricaj sa raznim trenerima ako imas sa kim i svaki ce ti reci ovo sto ja govorim.A dok to ne uradis evo ja cu reci,sve sto sam ja postavio su formacije sa centralnim veznim bez zadnjih veznihsvaka ekipa moze da funkcionise bez zadnjih veznih
...
Pozdrav.Ja mu govorim istu stvar da u današnjem fudbalu pogotovo u PL-u su veznjaci i sa defanzivnim i ofanzivnim ulogama i kad postaviš čovjeka kao centralnog veznog normalno je da će obavljati zadatke i naprijed i pozadi uostalom može se desiti i dešava se da je u pravilu jedan od te 2-ce uvijek po prirodi stvari defanzivac ali on i kao takav učestvuje itekako u građenju igre i napada ali eto za njega ne postoji definicija defanzivnog veznog igrača sem postavke dijamanta i lika koji je zakovan na 30 metara od svog gola
Samo znacenje dvi rijeci 'zadnji vezni' upucuje na to da je to igrac koji stoji iza vezne linije. MU nema takvog igraca, Flecer i Kerik se smjenjuju i izvrsavanju zadatake koji su u opisu klasicnog zadnjeg veznog. Oni su centralni vezni koji izmdju ostalog obavljaju zadatke zadnjeg veznog, kao i ofanzivnog veznog. Centralni znaci sredina, a takav radi i u defanzivi i ofanzivi, dok defanzivac radi ponajvise defanzivu, a ofanzivac ponajvise ofanzivu. Prosto ko pasulj, cista logika i elementartno poznavanje fudbalske terminologije.