A new detail that has emerged from this high-stakes game of poker, that is really interesting: it is Harry Kane’s wish that Tottenham receive a large fee for him. That would make it easier for the striker to say goodbye to the club that has given him a lot over his career.
Kejnac drži neutralnu poziciju: s jedne strane požuruje totać da se što prije postigne dogovor, a s druge strane šalje poruku bayi da očekuje veliku kompenzaciju klubu za njegov dolazak.
Mogu zamisliti kako su stvari išle kad je došao kod Levyja i rekao mu za odlazak. Levy mu je rekao da na papiru napiše koju bi plaću htio imati, a ispod toga cifru na koju procjenjuje svoju vrijednost. Ili uzmi plaću koju tražiš ili daj kompenzaciju za koju sam kažeš da vrijediš. Te dvije brojke su u korelaciji, obično je tržišna vrijednost oko 4 godišnje plaće, kolko igrač dobije za prosječno trajanje ugovora. Dakle, ako on svoju godišnju plaću procjenjuje na 25 milja funti onda bi mu market bio oko 100 milja; ako plaću procjenjuje na 20 milki, onda bi market bio oko 80 itd.
Da, mogao bi reći Kejnac, ali ja imam još samo jednu godinu ugovora, to je falš računica. No Levy bi na to mogao reći "oćeš da ti ja nađem klub koji će dati i više od toga, bez obzira na zadnju godinu ugovora?".
Ja mislim da se danas neće desit ništa posebno.