FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
37%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
37
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
22
9%
Samo stranac
58
24%

Ukupno glasova: 246

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 03 avg 2023, 12:16

n0dix je napisao/la:
03 avg 2023, 12:12
Neutral je napisao/la:
03 avg 2023, 12:10
Fenomenalan intervju Asmira Suljića, pametnom dosta. Posebno mi se svidio dio o Fedji, ko je god pratio utakmice Sarajeva a sa ove teme vjerujem svi, sada hladne glave, može analzirati te utakmice i toliko promašaja, pehova i slično da se može napisati knjiga. Ja i dalje stojim iza toga da je Fedja za naše uslove vrhunski trener.

Zamisli da ti neka Ajla kaže da si najlošiji kapiten u historiji Sarajeva, a odrekneš se para i svega iz ljubavi prema Sarajevu i vratiš se na Koševu.

Sarajevo bez hijerarhije u timu. Valjda se to sada promijeni, sretno vam.
Drug očito da nisi vidio Suljića u toj cijeloj epizodi povratka u FKS. Lik je najlošiji bio nije htio da potrči bukvalno, otkrije se itd.
bio je pristojan kapiten.. ovo kao za husrefa mlatnuo ga osim a on njega nije. Pa kakav je asmir bio u prvoj polusezoni? Posteno pricajte

@rikihz imas 4 posta i vec bi odredjivao ko ce sta pisati. :roll:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

n0dix
Kontakt:

Post Postao/la n0dix » 03 avg 2023, 12:18

Riki10HZ je napisao/la:
03 avg 2023, 12:14
n0dix je napisao/la:
03 avg 2023, 11:48
Shvatite da je uslov treneru postavljen da Dal mora igrati jer je projekat kluba... Ja se iskreno nadam da će što prije otići jer neko ko ima 21 godinu a mrtav je na terenu još veznjak. Ja ne znam kakvu karijeru može napraviti. Tj. sumnjam da može ikakvu... Ali neka je nama sretno da se uzdignemo a damo full podršku a ovaj mali gov nar će biti i proći...
E ovo je klasican primjer lika koji vjerovatno nikad nije sutno lopte pa baljezga u prazno. Vjerovatno ni clansku kluba nemas. Dodira sa fudbalom ima samo preko tva al on zna ko ce kakvu karijeru napravit. Dajte ljudi manite se auplje price. Dal je veliki potebcijal i to zna svako ko se bavio fudbalom. Dosta vise pljuvanja nase djece ponislit cu da su se strumfovi nakotili ovdje...
Ofiraš se drug.

O utakmicama je suludo pričati jer ne možemo se poredit' nikako. Fudbala da li sam igrao, jesam, rekreativno. Ali drug liži č*ar Dalu i ovim "poznatim" slobodno. Sam dokaz ti je da BiH nema nijednog uspješnog ali baš da je na nivou 5-7 godina veznog igrača jer nam kao naciji fali dokazivanja, trke i fizičke spreme. I ja sam član pašice od Januara ove godine. Nije mi Ajla, Mirza, Dal ili bilo ko prepreka bila da to uradim kao i prethodnih par godina. Tako da šuti, samo šuti! 👋
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 03 avg 2023, 12:18

Neutral je napisao/la:
Fenomenalan intervju Asmira Suljića, pametnom dosta. Posebno mi se svidio dio o Fedji, ko je god pratio utakmice Sarajeva a sa ove teme vjerujem svi, sada hladne glave, može analzirati te utakmice i toliko promašaja, pehova i slično da se može napisati knjiga. Ja i dalje stojim iza toga da je Fedja za naše uslove vrhunski trener.

Zamisli da ti neka Ajla kaže da si najlošiji kapiten u historiji Sarajeva, a odrekneš se para i svega iz ljubavi prema Sarajevu i vratiš se na Koševu.

Ti si ocito neki padobranac koji nema veze s nasim klubom niti je gledao kad isti sa Suljicem el kapetanom.
To malo govance i jeste najgori kapiten ili jedan od najgorih u historiji, tu ona ništa fulila nije, kakva god da je itd. Da ne spominjemo njegove bravure i qurcobolje na terenu, mahanje rukicama na svaku kritiku. I šta je očekivao na kraju da ce mu aplaudirati? imas platurinu i kapitensku traku a ti se stetas po terenu ko darivom. Dajte ba, brutalno i tačno, sve o njemu.
Ko se ba odrekao para? :urnebes: e pa moras bas biti slucaj da to pomislis, evo vidimo sad ga Sasuolo traži.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 03 avg 2023, 12:18

Budite pametni i izignorišite i Suljićev intervju, i ostale vijesti koje se tiču nas na ovom smeću od portala, i nove nikove koji će ovdje pisati, i one koji će nam fol poželjeti sreću sa novim trenerom.

U se i u svoje kljuse!

Učlanite se, dajte podršku, obavezno na Koševo i dajte da konačno radimo ono što možemo!
The saddest thing in life is wasted talent.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 03 avg 2023, 12:19

Dobro rješenje. Nisam ga pratio, ali sudeći po rezultatima i klubovima koje je vodio, te činjenici da je mlad - dobro rješenje.

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 03 avg 2023, 12:20

Riki10HZ je napisao/la:
n0dix je napisao/la:
Shvatite da je uslov treneru postavljen da Dal mora igrati jer je projekat kluba... Ja se iskreno nadam da će što prije otići jer neko ko ima 21 godinu a mrtav je na terenu još veznjak. Ja ne znam kakvu karijeru može napraviti. Tj. sumnjam da može ikakvu... Ali neka je nama sretno da se uzdignemo a damo full podršku a ovaj mali gov nar će biti i proći...
E ovo je klasican primjer lika koji vjerovatno nikad nije sutno lopte pa baljezga u prazno. Vjerovatno ni clansku kluba nemas. Dodira sa fudbalom ima samo preko tva al on zna ko ce kakvu karijeru napravit. Dajte ljudi manite se auplje price. Dal je veliki potebcijal i to zna svako ko se bavio fudbalom. Dosta vise pljuvanja nase djece ponislit cu da su se strumfovi nakotili ovdje...
Eto moras biti veliki strucnjak da ocjenis Dala...

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 03 avg 2023, 12:25

Neutral je napisao/la:

Sta si ti gledao, da mi je znati. Suljic u prvom mandatu i ovaj sada suljic se u putu nisu sreli. Lik je teska kurcobolja bio, nije cestito potrcao dok je igrao, na stranu potez viska.
Ajla je tu u pravu, jedan od gorih kapitena.

Nula80
Kontakt:

Post Postao/la Nula80 » 03 avg 2023, 12:28

Lucas je napisao/la:
03 avg 2023, 12:00
Sportske pišu da smo kupili Tarika Kapetanovića iz Slobode. Potpuno čudan i nepotreban transfer, al hajd. Nadam se samo da ovo ne znaci da Radovic odlazi.

Ma icice najverovatnije ili ce ga „uprava“ otjerati. Nije logicno drzati tri lijeva beka.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 avg 2023, 12:29

kad je iduca tekma ?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 03 avg 2023, 12:29

Koliko se samo imena vrtilo u opticaju i na kraju se izabrao covjek koji se nikako nije ni spominjao, ko grom iz vedra neba.
Sefe nek je sretno, maksimalna podrska. Nije najbolje ime, ali dosta bolje od nekih koji su se spominjali.
Za Hajduk ako je istina svaka cast, odlicna provjera :opaopa:
90!

Nula80
Kontakt:

Post Postao/la Nula80 » 03 avg 2023, 12:30

PeppermintSA je napisao/la:
03 avg 2023, 12:19
Dobro rješenje. Nisam ga pratio, ali sudeći po rezultatima i klubovima koje je vodio, te činjenici da je mlad - dobro rješenje.
Mlad je, ima dobru ekipu. Napravice nesto, vjerujem. Samo ako ne bude naredjivanja od gore, ko mora igrati.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 avg 2023, 12:31

On je i doveden i zbog tog rada sa "mladim" igracima izmedju ostalog,evo npr Dal 22 godine pa ako poredimo sa tim godištima Domžale je sad u ovoj Evropskoj utakmici imao u prvih 11 cak 8 igraca 23 godine i ispod.

Mislim da ce mu se zbog toga na prvu biti malo teško prešaltati na ove "skupo placene"igrace da kažem.Tamo je fokus bio na mladosti ,oni su baš razvojni tim imali.

Mora se covjeku vrijeme dati svakako,mislim da je vrijedan toga
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 03 avg 2023, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 03 avg 2023, 12:32

Riki10HZ je napisao/la:
n0dix je napisao/la:
Je.bo te Dal, i njegov otac, a mozes i ti njih ako si u tome. Ta porodica je zlo naseg kluba, i sto prije otkacimo i okot, to cemo prije prosperirati.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 03 avg 2023, 12:35

Odlicna vijest za Simona, nisam upoznat u njegov rad ali je ohrabrujuce to sto je mlad, i vidim da ima iskustvo vec u evropi i par osvojenih trofeja. Bit ce upgrade u odnosu na ostale trenere a ne moze biti gori od predhodnika kako god okrenes.
Sto se Ibricica tice, nemam nista protiv cak sta vise dobro je to sto je neko kao on tu, vidim pise se kako je zeljovac ko da je lik rodjen na Grb pa ga se naziva manijakom itd, a lik nikad nije imao nikakvog dodira sa nasom ligom prije ovoga. Pa hajd kad vec komentsrisete da je deklarisani navijac onih tamo de dajte taj intervju gdje to javno kaze, mogu shvatit da je to rekao samo radi Dzeke jer je on tu ponikao i jer su najbolji drugovi ali nikad nije imao nikakve dodirne tacke sa njima.
Sto se ovog jazavca suljica tice i sto sam vec ranije govorio da mi imamo previse neprijatelja kluba koji se kao predstavljaju da vole nas klub, tim jazavcima treba stati u kraj i udaljiti sto dalje od kluba. Isto tako ovi sto fol tjeraju mirvica ovdje a nemaju 10 tekmi na Kosevu a nisu nikad ni bili clan kluba neka prvo urade nesta u svom zivotu i steknu nesta. Na nama nije da mi dumamo sta i kako je, mirvic voli ovaj klub mnogo vise od par ovih sto bacaju negativu ovdje i sire lazi da bi se tek tako povukao. Pa kad je najteze bilo upravo je on iskocio i spasio ti klub i onda par nezahvalnika se ovdje javlja da izbace svoju frustraciju i negativu.

Obavite duznost u klubu, kupite clanske, kupujte u fan shopu, idite na utakmice i podrzite klub.

Hamagara
Kontakt:

Post Postao/la Hamagara » 03 avg 2023, 12:38

Kakav god da je MORA mu se dati podrska. Preko noci nece niko i nista napraviti.

Ima potencijal, ima igrace treba mu naša podrška. Do zime da poslozi sve sto treba i da izvuce koliko je moguce vise.

Sjetite se Jakirovica, prvu sezonu ni evropu nije izborio. Ali kasnije je za analiza. Covjek zadao zadacu svima 😉
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 03 avg 2023, 12:40

Orilo gorilo Ibro mi te volimo :kafa:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 03 avg 2023, 12:41

Intervju Suljica govori dosta kakva je Ayla **** bila i kako je klub unazadila. To je istina i tacka. Ona je pravila nemir i losu atmosferu u klubu. Sto se tice Dudica i tu je upravu. Murinjo ne bi dobijao tekme u zenici. IMao si protiv sebe Aylu i nisi igrao na svome terenu. Nema tog trenera koji bi imao rezultate .
Mislim da cemo tek sada prodisati kako je frljava otisla
Zadnja izmjena: FCUM, dana/u 03 avg 2023, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 03 avg 2023, 12:41

Dalove vrline i mane treba objektivno sagledati. Ovdje se sve svodi na priču “mirzin okot”, “mirzino mladunche”, “mora igrati” isl. Garantujem da Dal i naprimjer Vrančić promijene dresove, bilo bi drvlje i kamenje na Vrančića u Dalovom dresu. Da se razumijemo, ovo što Dal igra u zadnje vrijeme je goli očaj. E, sad. Hajmo zaista izanalizirati vrline i mane.

Vrline: Dal je jedini igrač u našoj veznoj liniji koji je dubinac. To je ono zbog čega ga mnogi kude. Uzme loptu, zaleti se u dribling i izgubi loptu pa mu svi jebu mater što nije dodao loptu. Dubinski igrači su neophodni. Idi, driblaj, zabij se u četvoricu, izgubi loptu ali pokušaj. Jedino tako se pravi višak. Dodavanje prvom do sebe ne donosi ništa. Uz to, Dal kad je približen golu itekako je opasan jer odlično upada iz drugog plana u šesnaesterac. Zapravo, on je jedini naš vezni igrač koji puni šesnaesterac. Gol glavom protiv Torpeda je upravo to. Iz drugog plana je ušao ispred štopera i zabio. Izjednačujući gol protiv Veleža u predzadnjoj ligaškoj utakmici u Mostaru je to - upao između linija iz drugog plana i zabio gol. Nije naš problem što Dal igra, već je naš problem što ni jedan drugi igrač iz veznog reda to ne radi. Da radi, Dal bi bio nepotreban. Vrančić je za godinu dana jednom šutnuo na gol. Avramovski uopste ne puni šesnaesterac. Ostali nisu vrijedni pomena. To je razlog zbog kojeg je Dal igrao kod svakog trenera otkad je došao. Budite sigurni da niko Feđi naređivao ko mora igrati. To su stvari koje svaki trener primjeti. E sad, postavlja se pitanje zašto nemamo drugog igrača s tim karakteristikama koji bi mogao zamijeniti Dala. Ja sam u junu, kad smo dovodili one silne igrače, na sva usta kokodakao da moramo dovesti igrača poput Rahmanovića ili onog Slovenca jer su upravo to igrači koji upadaju iz drugog plana, pune šesnaesterac, koriste prostor stvoren vezivanjem štopera za Renu u špici i koji prosto zabijaju puno golova. Dakle, to je razlog zbog kojeg Dal igra a ne naredba. Štaviše, iz prve ruke znam da je iz kluba dolazio pritisak da se Dal klupira u više navrata kod više trenera, ali ne bih o tome.

Mane: kurcobolja. Dalov najveći problem je karakter. Umjesto da zapne kad se na njega okomi pritisak. Umjesto da ima stav koji glasi “E sad ću krv propišati da vam pokažem da ste u krivu i da sam dobar igrač” on počinje mlatarati rukicama, šetkati se po terenu i skrivati od lopte čime samo daje pljuvačima pravo - a ujedno tjera i nas ostale koji smo ga podržavali da mu okrenemo leđa. Ovo što on igra je užas. Bezobrazni užas i vrijeme mu je da pređe na klupu. Potekao si u ovom klubu, otac ti je potekao u ovom klubu, dedo ti je legenda ovog kluba. Dijete si ovog grada. Ne može Ziljkić iz Pazara koji je juče došao ili Reno koji je iz Brazila više gristi od tebe. Mislim da je vrijeme da ga prodamo - nebitno za koliko i da nađemo alternativu sa sličnim urođenim igračkim karakteristikama, ali mnogo mnogo boljim karakterom.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 avg 2023, 12:42

Jel realno da se i dalje priča o Mirzama, Ajlama, Feđama :roll:

Počnite jednom navijati za FKS, a ne za ljude koji rade u FKS!
Koševo Zapad

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 03 avg 2023, 12:43

Ja zadovoljan sa izborom Trenera i SDa....
Makar je neko iz sporta da ima znanje ne samo osnovno o sportu i da se ne uce na nama...
Treba ovim ljudima dati max podrsku i istrpit, istu priliku kakvu je npr dobio Fedja Dudic ....
Bit ce ovo dobro :pray:
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Fudo, N3R3D i 53 gosta.