NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Jedinstvo Bihać
Ja mislim da bi za pocetak bilo dobro naci neko mjesto, tipa napraviti web/forum na kojem bi se mogli mi skupiti, prebrojati, pa vidjeti sta mozemo. Nametnuti se. Ja mislim da bi dva-tri mjeseca bilo dovoljno da probudimo brend i pocnemo graditi ponovo kult kluba ali na zdravim temeljima.Iceplayer je napisao/la: ↑30 jul 2023, 13:59Sve ja to razumijem veoma dobro, pazi i ja pratim Jedinstvo od 5 godine još kad me je otac vodio na stadion i trenirao i igrao na turnirima i sa faxa dolazio na vikend samo da pogledam utakmicu i žalosno je što će to oduzeti svima nama.
Drug Chevalier dobro govori i moglo bi se naći desetak ljudi koji iskustvom, znanjem i mladosti mogu od Jedinstva napraviti brend top 3 u državi sigurno jer resursi koje može Jedinstvo vaditi i novac je abnormalan od povezanosti sa Zagrebom do toga da može pokrivati bazu mladih igrača do Zenice, a samo čitav USK da pokriva je dovoljno. Ali nažalost to se nikad neće desiti dok se ne ugasi perionoca novca koju spominjem. Nikad nije niti jedan izvještaj utrošenog novca iz kluba nismo vidjeli, dok god politika pere novac i koristi klub za privatne džepove mi nećemo vidjeti zdravog kluba, niti ćemo moći imati prave ljude, niti ikakva saznanja. Uvijek će ga održavati na respiratoru samo da preživi i novac izvlačiti i svake sezone u krug.
Nije problem do kraja naseg zivota igrati ovu ligu, ali se brend treba oziviti, i pokusati napraviti da Jedinstvo bude protocni bojler svih najboljih igraca sa USK i bazirati se na takvom kadru i s njim polusati praviti rezultat. Da 70-80% igraca mora biti USK ili porijeklom USK. Praviti bh Atletico Bilbao. I onda i kad gubis, makar znas o kakvom projektu je rijec.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
reci momku ako ga poznajes da bjezi glavom bez obzira, nek se prihvati knjige ili neka nadje neki drugi angazman i on i sva ova djeca koju ce opet opljackati
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
- Kontakt:
Nije lako za 2 3 mjeseca ozivjeti nesto sto se unistava 20 godina.
Pola tih firmi koji su sponzori takodjer peru pare, tu treba poslati policiju i sve moguce inspekcije pa da se vidi sta se radi, pa kad se sve istrazi i pregleda onda se mozda moze krenuti dalje
Zavadili su sa svim klubovima u BiH, sa 90 posto igraca.
Pa i kad ima dobar igrac nece da dodje jer zna da ce ga sjebati.
Marketing kluba je nula. Komplet klub je obicna nula nazalost
Ni ovu omladinu to vise ne zanima dok smo mi nekad zivjeli i isli na gostovanja sa par maraka u dzepu
Pola tih firmi koji su sponzori takodjer peru pare, tu treba poslati policiju i sve moguce inspekcije pa da se vidi sta se radi, pa kad se sve istrazi i pregleda onda se mozda moze krenuti dalje
Ni ovu omladinu to vise ne zanima dok smo mi nekad zivjeli i isli na gostovanja sa par maraka u dzepu
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
to si dobro rekao sa par maraka …nebeskasila je napisao/la: ↑31 jul 2023, 01:29Nije lako za 2 3 mjeseca ozivjeti nesto sto se unistava 20 godina.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Jel ko gledao utakmicu jučer? Kakav je bio napadač Ensar Imamagić?
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Dobar, mada se iz ove utakmice nista izvuci ne moze, preslab protivnik jednostavno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Danas na sjednici gradskog vijeca jedna od tem je bilo i NK Jedinstvo, gdje su pojedini vjecnici trazili sredstvs zav klub.
Odgovorio je gradonacelnik koji je rekao da je u budzetu grada planirano 90.000 KM za saniranje prijasnjeg duga i 216.000 KM za redovno funkcionisanje kluba. Međutim po njegovim rijecima stalno se pojavljuju novi dugovi koji se onda polrivaju sredstvima namjenjenim za funkcionisanje kluba. .
Rupa bez dna
Odgovorio je gradonacelnik koji je rekao da je u budzetu grada planirano 90.000 KM za saniranje prijasnjeg duga i 216.000 KM za redovno funkcionisanje kluba. Međutim po njegovim rijecima stalno se pojavljuju novi dugovi koji se onda polrivaju sredstvima namjenjenim za funkcionisanje kluba. .
Rupa bez dna
Previse raznoraznih struja u i oko Jedinstva, u sustini nikakvog jedinstva nema. Ovaj klub ce prodisati kad (ako) neko dodje i rastjera svakog ko je ikad bio clan neke uprave, predsjednik neceg ili imao ikakvu funkciju u Jedinstvu mimo trenerske. Bez toga nema nista.BihacSN je napisao/la: ↑31 jul 2023, 21:58Danas na sjednici gradskog vijeca jedna od tem je bilo i NK Jedinstvo, gdje su pojedini vjecnici trazili sredstvs zav klub.
Rupa bez dna
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
216 hiljada je veoma dobar budzet za klub u 1.ligi. Ta cifra vas svrstava sigurno u top 5 klubova Prve lige. Pola klubova u ligi upola manje dobiju od svojih Opština i nekako funkcionisu. Znaci do vas je, odnosno do tih sto trose te pare.harden je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:19Previse raznoraznih struja u i oko Jedinstva, u sustini nikakvog jedinstva nema. Ovaj klub ce prodisati kad (ako) neko dodje i rastjera svakog ko je ikad bio clan neke uprave, predsjednik neceg ili imao ikakvu funkciju u Jedinstvu mimo trenerske. Bez toga nema nista.BihacSN je napisao/la: ↑31 jul 2023, 21:58Danas na sjednici gradskog vijeca jedna od tem je bilo i NK Jedinstvo, gdje su pojedini vjecnici trazili sredstvs zav klub.
Rupa bez dna
-
- Kontakt:
Dobijao je klub i po 300k nekad i 500k od grada, pa se borili za opstanak, tako da sa 216k ce nam iskljuciti i struju i vodu
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
potpisujem hardene to sto si napisao.harden je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:19Previse raznoraznih struja u i oko Jedinstva, u sustini nikakvog jedinstva nema. Ovaj klub ce prodisati kad (ako) neko dodje i rastjera svakog ko je ikad bio clan neke uprave, predsjednik neceg ili imao ikakvu funkciju u Jedinstvu mimo trenerske. Bez toga nema nista.BihacSN je napisao/la: ↑31 jul 2023, 21:58Danas na sjednici gradskog vijeca jedna od tem je bilo i NK Jedinstvo, gdje su pojedini vjecnici trazili sredstvs zav klub.
Rupa bez dna
posto taj Arap sa koferom para koje ce dati pijavicama na koristenje nikad se nece pojaviti klub treba preuzeti “obican” navijac, upravu sastaviti od mladih ljudi, naci naslovnog sponzora, plus organizurati sve ove manje sponzore.
o tom dugu nas lazu godinama, pa ovdje se covjek iz Celika iznenadio kad mu rekosmo da smo duzni manje od 300 hiljada, to je nikakav dug, ljudi peru pare preko Jedinstva, ima li iko snage da otjera hijene to je pitanje
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
istina, znalo je biti na racunu i preko milion, ja bi im sve halalio a zna se ko su samo da ostave klub vec jednom na mirunebeskasila je napisao/la: ↑31 jul 2023, 23:17Dobijao je klub i po 300k nekad i 500k od grada, pa se borili za opstanak, tako da sa 216k ce nam iskljuciti i struju i vodu
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Nisam ja ni mislio na nekog arapa nego tako nekog mladog, ali da se ne lazemo takvih nema vise u Bihacu a da se zele uhvatiti u kostac sa ovakvim problemom...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑01 avg 2023, 00:01potpisujem hardene to sto si napisao.harden je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:19Previse raznoraznih struja u i oko Jedinstva, u sustini nikakvog jedinstva nema. Ovaj klub ce prodisati kad (ako) neko dodje i rastjera svakog ko je ikad bio clan neke uprave, predsjednik neceg ili imao ikakvu funkciju u Jedinstvu mimo trenerske. Bez toga nema nista.BihacSN je napisao/la: ↑31 jul 2023, 21:58Danas na sjednici gradskog vijeca jedna od tem je bilo i NK Jedinstvo, gdje su pojedini vjecnici trazili sredstvs zav klub.
Rupa bez dna
posto taj Arap sa koferom para koje ce dati pijavicama na koristenje nikad se nece pojaviti klub treba preuzeti “obican” navijac, upravu sastaviti od mladih ljudi, naci naslovnog sponzora, plus organizurati sve ove manje sponzore.
o tom dugu nas lazu godinama, pa ovdje se covjek iz Celika iznenadio kad mu rekosmo da smo duzni manje od 300 hiljada, to je nikakav dug, ljudi peru pare preko Jedinstva, ima li iko snage da otjera hijene to je pitanje
Dobro odmah pola novca otpiši na privatne džepove, raja iz Bihaća se dobro sjeća da su se plaćali pilići od 50 000km. Plus će biti medju zadnjima na tabeli pa će kukati za još novca od grada da se izbori opstanak i tako evo Bog sam zna koliko sezona. Žalosno je što je to toliko očito da te bude sramota gdje živiš, a kamo li šta drugo...HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:38216 hiljada je veoma dobar budzet za klub u 1.ligi. Ta cifra vas svrstava sigurno u top 5 klubova Prve lige. Pola klubova u ligi upola manje dobiju od svojih Opština i nekako funkcionisu. Znaci do vas je, odnosno do tih sto trose te pare.harden je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:19Previse raznoraznih struja u i oko Jedinstva, u sustini nikakvog jedinstva nema. Ovaj klub ce prodisati kad (ako) neko dodje i rastjera svakog ko je ikad bio clan neke uprave, predsjednik neceg ili imao ikakvu funkciju u Jedinstvu mimo trenerske. Bez toga nema nista.BihacSN je napisao/la: ↑31 jul 2023, 21:58Danas na sjednici gradskog vijeca jedna od tem je bilo i NK Jedinstvo, gdje su pojedini vjecnici trazili sredstvs zav klub.
Rupa bez dna
Naravno i bilo bi idealno da navijači preuzmu klub, ali samo što bih nas opet pokvarena politika izgurala.Chevalier je napisao/la: ↑30 jul 2023, 19:55Ja mislim da bi za pocetak bilo dobro naci neko mjesto, tipa napraviti web/forum na kojem bi se mogli mi skupiti, prebrojati, pa vidjeti sta mozemo. Nametnuti se. Ja mislim da bi dva-tri mjeseca bilo dovoljno da probudimo brend i pocnemo graditi ponovo kult kluba ali na zdravim temeljima.Iceplayer je napisao/la: ↑30 jul 2023, 13:59Sve ja to razumijem veoma dobro, pazi i ja pratim Jedinstvo od 5 godine još kad me je otac vodio na stadion i trenirao i igrao na turnirima i sa faxa dolazio na vikend samo da pogledam utakmicu i žalosno je što će to oduzeti svima nama.
Drug Chevalier dobro govori i moglo bi se naći desetak ljudi koji iskustvom, znanjem i mladosti mogu od Jedinstva napraviti brend top 3 u državi sigurno jer resursi koje može Jedinstvo vaditi i novac je abnormalan od povezanosti sa Zagrebom do toga da može pokrivati bazu mladih igrača do Zenice, a samo čitav USK da pokriva je dovoljno. Ali nažalost to se nikad neće desiti dok se ne ugasi perionoca novca koju spominjem. Nikad nije niti jedan izvještaj utrošenog novca iz kluba nismo vidjeli, dok god politika pere novac i koristi klub za privatne džepove mi nećemo vidjeti zdravog kluba, niti ćemo moći imati prave ljude, niti ikakva saznanja. Uvijek će ga održavati na respiratoru samo da preživi i novac izvlačiti i svake sezone u krug.
Nije problem do kraja naseg zivota igrati ovu ligu, ali se brend treba oziviti, i pokusati napraviti da Jedinstvo bude protocni bojler svih najboljih igraca sa USK i bazirati se na takvom kadru i s njim polusati praviti rezultat. Da 70-80% igraca mora biti USK ili porijeklom USK. Praviti bh Atletico Bilbao. I onda i kad gubis, makar znas o kakvom projektu je rijec.
Prvo te proglase ludim kao Silu Nebesku kad su se borili da preuzmu klub, a sve i da uspijemo navijačima vratiti klub više ne bi dobio marke iz budžeta i na milion načina bi suptavali rad kluba. Jednostavno previše je lopovluka oko Jedinstva, da je normalna država to bi od davno sve bilo u zatvoru...
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
znam na sta si mislio i u potpunosti si upravu, ja vjerujem da bi se opet nasao neko, nas forumski puk bi vodio klub bolje od istih, jos kad raja prepozna da je prica ispravna sami bi dolazili pomoci.harden je napisao/la: ↑01 avg 2023, 00:11Nisam ja ni mislio na nekog arapa nego tako nekog mladog, ali da se ne lazemo takvih nema vise u Bihacu a da se zele uhvatiti u kostac sa ovakvim problemom...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑01 avg 2023, 00:01potpisujem hardene to sto si napisao.harden je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:19
Previse raznoraznih struja u i oko Jedinstva, u sustini nikakvog jedinstva nema. Ovaj klub ce prodisati kad (ako) neko dodje i rastjera svakog ko je ikad bio clan neke uprave, predsjednik neceg ili imao ikakvu funkciju u Jedinstvu mimo trenerske. Bez toga nema nista.
medjutim od toga nema nista @Iceplayer je stopostotno opisao zasto je to ne moguce, ja sam licno bio u tom periodu kad je Sila Nebeska preuzela klub i dobro se sjecam kako su odmah dodijeljene etikete huligana, rusitelja sporta, skupine narkomana i slicno
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
InatSilniBosanski je napisao/la: ↑01 avg 2023, 01:02znam na sta si mislio i u potpunosti si upravu, ja vjerujem da bi se opet nasao neko, nas forumski puk bi vodio klub bolje od istih, jos kad raja prepozna da je prica ispravna sami bi dolazili pomoci.harden je napisao/la: ↑01 avg 2023, 00:11Nisam ja ni mislio na nekog arapa nego tako nekog mladog, ali da se ne lazemo takvih nema vise u Bihacu a da se zele uhvatiti u kostac sa ovakvim problemom...InatSilniBosanski je napisao/la: ↑01 avg 2023, 00:01
potpisujem hardene to sto si napisao.
medjutim od toga nema nista @Iceplayer je stopostotno opisao zasto je to ne moguce, ja sam licno bio u tom periodu kad je Sila Nebeska preuzela klub i dobro se sjecam kako su odmah dodijeljene etikete huligana, rusitelja sporta, skupine narkomana i slicno
Da se tad istrajalo sad smo mogli imati cist klub vec, mozda i u PL, ako nista sigurno sa mnogo boljom infrastrukturom... ne krivim momke ni najmanje naravno, sjecam se ja svega toga.
Jbg da je sipa radila imali bi i čist grad, ne možeš ti sa gamadi izaći na kraj kad to ne bira sredstva sa kojima će doći do cilja.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
tacno ja sam ubijeden i da su Ismeta Naninog istjerali jel nije bio podoban za njihove talove, sa Socios modelom uspjeh bi bio zagarantovan, zato sto to nije necija izmisljotina vec model upravljanja strukturama kluba koji je dao rezultate, ako se ispravno sprovodio.
u sustini samo je bitno raditi posteno, na renome kluba i pare od grada mozes se relativno lako oporaviti, opet kazem pogledajte u kakvoj situaciji je bio NK Celik, pa se spasio vratili svoju djecu u klub, ljude na tribine i imaju zdravu sredinu.
Velez treba uvijek naglasavati jel su isti ti banditi osmislili plan da ga uniste i zatri trag postojanja, od izbacivanja sa stadiona pa nadalje, a pogledajte koliko je taj Velez danas ispred nas 2 svjetlosne godine.
Ja kazem i siguran sam u to da bi ova skupina anonimusa sa foruma bolje i sigurno srcanije vodila klub, ovdje je momak pisao za dresove prije dvije sezone mi i dalje nosimo najruznije dresove u drzavi. Da li je moguce da klub od kako je u Prvoj ligi nije bio u stanju potpisati generalnog sponzora, da ne govorim o naslovnom tipa Sloga Meridianbet, isto u zadnje vrijeme jako popularno, prenijelo se iz kosarke u nogomet.
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Trenutno korisnika/ca: BatistutA19 i 7 gostiju.