kako se ovo aktivira uopste, ja sve izbjegavam da mi ne dodje 100+KM interneta u romingu xD imam onaj extra net paket
Ljetovanje/Putovanja
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ljetovanje/Putovanja
Znal iko cijenu ovih villa na jaffa plantazama?
- numanumaye22
- Kontakt:
Kad smo kod Roaminga, u citavoj EU imam lagano unlimited data, dodjem u Bosnu i zaboravim logicno (posto stalno gdje god putujem imam) i upalim podatke na par sekundi i 98 eura racun, jebote sumpor koja smo mi prcija.

- AshburtonG
- Kontakt:
Joj druze jesi dosadan. Dan te yebo, imam osjecaj da je tebi nakon ustajanja jedini zadatak naci neku stvar oko koje bi mogao kritizirat drzavu iz koje dolazis i provocirat raju ovdje. Popusti malo, kao da raja ovdje ne zna gdje zivi. Samo cekam da napises: "Ustao sam i otisao se umit. Odmah topla voda tece, a u BiH bih cekao 5 sekundi za istu. Kakav smo qrc od drzave."
Ima ljudi koji ovo citaju, nemaju mogucnosti za odlaskom zbog raznoraznih razloga i ovo tvoje nasladjivanje im sigurno ne pomaze. Zbog takvih kao ti ce uvijek bit i debila s druge strane, koji ce hejtat dijasporu iako bi bez nje bili u jos goroj situaciji. Uzivaj u svom napretku i ne se.ri previse.
Ima ljudi koji ovo citaju, nemaju mogucnosti za odlaskom zbog raznoraznih razloga i ovo tvoje nasladjivanje im sigurno ne pomaze. Zbog takvih kao ti ce uvijek bit i debila s druge strane, koji ce hejtat dijasporu iako bi bez nje bili u jos goroj situaciji. Uzivaj u svom napretku i ne se.ri previse.
- RollingPaper
- Kontakt:
AshburtonG je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:57Joj druze jesi dosadan. Dan te yebo, imam osjecaj da je tebi nakon ustajanja jedini zadatak naci neku stvar oko koje bi mogao kritizirat drzavu iz koje dolazis i provocirat raju ovdje. Popusti malo, kao da raja ovdje ne zna gdje zivi. Samo cekam da napises: "Ustao sam i otisao se umit. Odmah topla voda tece, a u BiH bih cekao 5 sekundi za istu. Kakav smo qrc od drzave."

Sto je najgore, bukvalno sve zemlje van eu naplacuju roaming a mnoge od njih nisu prcije, tako da ne kontam sta je htio reci uopsteAshburtonG je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:57Joj druze jesi dosadan. Dan te yebo, imam osjecaj da je tebi nakon ustajanja jedini zadatak naci neku stvar oko koje bi mogao kritizirat drzavu iz koje dolazis i provocirat raju ovdje. Popusti malo, kao da raja ovdje ne zna gdje zivi. Samo cekam da napises: "Ustao sam i otisao se umit. Odmah topla voda tece, a u BiH bih cekao 5 sekundi za istu. Kakav smo qrc od drzave."

naprijed rejal
- ASD
- Kontakt:
Da je džaba radio za praznik.Sveti je napisao/la: ↑30 jul 2023, 19:27Sto je najgore, bukvalno sve zemlje van eu naplacuju roaming a mnoge od njih nisu prcije, tako da ne kontam sta je htio reci uopsteAshburtonG je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:57Joj druze jesi dosadan. Dan te yebo, imam osjecaj da je tebi nakon ustajanja jedini zadatak naci neku stvar oko koje bi mogao kritizirat drzavu iz koje dolazis i provocirat raju ovdje. Popusti malo, kao da raja ovdje ne zna gdje zivi. Samo cekam da napises: "Ustao sam i otisao se umit. Odmah topla voda tece, a u BiH bih cekao 5 sekundi za istu. Kakav smo qrc od drzave."
Ima ljudi koji ovo citaju, nemaju mogucnosti za odlaskom zbog raznoraznih razloga i ovo tvoje nasladjivanje im sigurno ne pomaze. Zbog takvih kao ti ce uvijek bit i debila s druge strane, koji ce hejtat dijasporu iako bi bez nje bili u jos goroj situaciji. Uzivaj u svom napretku i ne se.ri previse.![]()

Taj nije vidio 2 zemlje u Svijetu. Sumnjam da je i u Njemačkoj.
I šta je ovdje tačno problem ?numanumaye22 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:49Kad smo kod Roaminga, u citavoj EU imam lagano unlimited data, dodjem u Bosnu i zaboravim logicno (posto stalno gdje god putujem imam) i upalim podatke na par sekundi i 98 eura racun, jebote sumpor koja smo mi prcija.![]()
![]()
Uzmeš drugog mobilnog operatera gdje možeš koristit neograničen internet i u BiH.
pa nije bas bukvalno bez roaminga malo sam gledao u hr koja je eto u eu jer cu mozda biti mjesec, dva koju karticu da uzmem i slicno uglavnom i kod njih je fazon ko i kod nas za zapadni balkan unutar paketa odredjene gb .van hr mozda u njemackoj nije limit nisam gledao al eto hr jeste .. pisalo je mozda do kraja god ukinu roaming za eu tj naprave kao i za zapadni balkanjasmin10 je napisao/la: ↑31 jul 2023, 16:25I šta je ovdje tačno problem ?numanumaye22 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:49Kad smo kod Roaminga, u citavoj EU imam lagano unlimited data, dodjem u Bosnu i zaboravim logicno (posto stalno gdje god putujem imam) i upalim podatke na par sekundi i 98 eura racun, jebote sumpor koja smo mi prcija.![]()
![]()
Uzmeš drugog mobilnog operatera gdje možeš koristit neograničen internet i u BiH.

Hajvan bolan. Uzeo operatera koji ga dere u roamingu i sere po boSni.jasmin10 je napisao/la: ↑31 jul 2023, 16:25I šta je ovdje tačno problem ?numanumaye22 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:49Kad smo kod Roaminga, u citavoj EU imam lagano unlimited data, dodjem u Bosnu i zaboravim logicno (posto stalno gdje god putujem imam) i upalim podatke na par sekundi i 98 eura racun, jebote sumpor koja smo mi prcija.![]()
![]()
Ja imam hrvatsku Telemach karticu već dvije godine, nigdje u EU mi nije bio roaming već skidalo mb kao da sam u Hrvatskoj. A bio sam u 6 različitih zemalja u tom periodu.bob je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:29pa nije bas bukvalno bez roaminga malo sam gledao u hr koja je eto u eu jer cu mozda biti mjesec, dva koju karticu da uzmem i slicno uglavnom i kod njih je fazon ko i kod nas za zapadni balkan unutar paketa odredjene gb .van hr mozda u njemackoj nije limit nisam gledao al eto hr jeste .. pisalo je mozda do kraja god ukinu roaming za eu tj naprave kao i za zapadni balkan![]()
Odlična stvar za putovanja, nema peglanja s wifijem
ma da al imas 5gb od 10 (lupam) kad ovo potrosis onda se naplacuje .. napisao sam slicno ko i kod nas za zapadni balkanBlejzer10 je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:40Ja imam hrvatsku Telemach karticu već dvije godine, nigdje u EU mi nije bio roaming već skidalo mb kao da sam u Hrvatskoj. A bio sam u 6 različitih zemalja u tom periodu.bob je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:29pa nije bas bukvalno bez roaminga malo sam gledao u hr koja je eto u eu jer cu mozda biti mjesec, dva koju karticu da uzmem i slicno uglavnom i kod njih je fazon ko i kod nas za zapadni balkan unutar paketa odredjene gb .van hr mozda u njemackoj nije limit nisam gledao al eto hr jeste .. pisalo je mozda do kraja god ukinu roaming za eu tj naprave kao i za zapadni balkan![]()
Odlična stvar za putovanja, nema peglanja s wifijem

Ne, puni iznos mogu koristiti kao i sve bonuse u roamingu normalno, kao da sam u domaćem saobraćaju.bob je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:44ma da al imas 5gb od 10 (lupam) kad ovo potrosis onda se naplacuje .. napisao sam slicno ko i kod nas za zapadni balkanBlejzer10 je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:40Ja imam hrvatsku Telemach karticu već dvije godine, nigdje u EU mi nije bio roaming već skidalo mb kao da sam u Hrvatskoj. A bio sam u 6 različitih zemalja u tom periodu.bob je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:29pa nije bas bukvalno bez roaminga malo sam gledao u hr koja je eto u eu jer cu mozda biti mjesec, dva koju karticu da uzmem i slicno uglavnom i kod njih je fazon ko i kod nas za zapadni balkan unutar paketa odredjene gb .van hr mozda u njemackoj nije limit nisam gledao al eto hr jeste .. pisalo je mozda do kraja god ukinu roaming za eu tj naprave kao i za zapadni balkan![]()
Odlična stvar za putovanja, nema peglanja s wifijem![]()
Taj roaming koji ti spominješ je van EU/EEA zone
Da li je za pretplatnike nešto drugačije ne znam, ali tipa meni:
da ne slikam ovo je s t mobileBlejzer10 je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:51Ne, puni iznos mogu koristiti kao i sve bonuse u roamingu normalno, kao da sam u domaćem saobraćaju.
Taj roaming koji ti spominješ je van EU/EEA zone
Da li je za pretplatnike nešto drugačije ne znam, ali tipa meni:
“ Internet posvuda je dostupan za korištenje samo u Republici Hrvatskoj.
Za surfanje u inozemstvu možete aktivirati jednu od pretplatničkih tarifa koje sadrže određeni dio GB koji se mogu bez dodatne naknade koristiti u roamingu.
Više informacija o korištenju usluga u roamingu saznajte ovdje.‘
Ispade po citatu da nemaš u tom paketu nikako rominga a nije:
T mobile
https://www.hrvatskitelekom.hr/dodatne- ... ing/cjenik
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_hr.htm
T mobile
A ograničenja su više nego razumna, i imaju zakonski propisan minimum koji operateri moraju ispunitiAko putujete u zemlje unutar EEA (Europska unija + Norveška, Island i Lihtenštajn), razgovarate i surfate kao da ste u Hrvatskoj.
No, zbog sprečavanja zlouporabe, ipak postoji ograničenje u potrošnji internet prometa, a ono je propisano ovisno o vašoj tarifi. Provjerite koliko je internet prometa dostupno u vašoj tarifi bez dodatne naknade.
https://www.hrvatskitelekom.hr/dodatne- ... ing/cjenik
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_hr.htm
Jel ima kakva vila s bazenom negdje fina za iznajmiti se za neku ok cijenu u BiH?
Ja, zena, Šura i zena
I petero djece.
Znaci djece ko kineza
Ja, zena, Šura i zena
I petero djece.
Znaci djece ko kineza

Dosta toga je rezervisano dobar dio augusta po Hercegovini.
Imas mozda Grude, kuca sa bazenom za 4 odraslih i petero djece, ukljucen dorucak, noc izadje 332 KM, gledajuci booking stranicu i ta ti je jedina raspoloziva za pocetak ovog mjeseca.
https://www.booking.com/searchresults.h ... C%2C%2C%2C
Msm da i po Sarajevu ako budete imali srece mozete naletit do 400 KM, ali to "plane" za sat od objave, a kapaciteti su prilicno puni, pogotov po HNK te i ZHK.
Evo mogu ti potvrdit da duz Jablanickog jezera vec neko vrijeme imas masu Arapa, npr. mjesto Ostrozac, svaka i manja dostupna soba zauzeta, sigurno za narednih sedam dana.
Jucer dok sam prelazio onaj viseci most na Ostrosicu, onako brzinski sam bliknuo minimalno 20ak splavova, a na svakom i do 8 osoba.
Imas mozda Grude, kuca sa bazenom za 4 odraslih i petero djece, ukljucen dorucak, noc izadje 332 KM, gledajuci booking stranicu i ta ti je jedina raspoloziva za pocetak ovog mjeseca.
https://www.booking.com/searchresults.h ... C%2C%2C%2C
Msm da i po Sarajevu ako budete imali srece mozete naletit do 400 KM, ali to "plane" za sat od objave, a kapaciteti su prilicno puni, pogotov po HNK te i ZHK.
Evo mogu ti potvrdit da duz Jablanickog jezera vec neko vrijeme imas masu Arapa, npr. mjesto Ostrozac, svaka i manja dostupna soba zauzeta, sigurno za narednih sedam dana.
Jucer dok sam prelazio onaj viseci most na Ostrosicu, onako brzinski sam bliknuo minimalno 20ak splavova, a na svakom i do 8 osoba.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 31 jul 2023, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
U Austriji imaš popularan Mtel. Uzmeš ga i u Bosni mirno koristiš internet.soxx je napisao/la: ↑31 jul 2023, 18:39Hajvan bolan. Uzeo operatera koji ga dere u roamingu i sere po boSni.jasmin10 je napisao/la: ↑31 jul 2023, 16:25I šta je ovdje tačno problem ?numanumaye22 je napisao/la: ↑30 jul 2023, 12:49Kad smo kod Roaminga, u citavoj EU imam lagano unlimited data, dodjem u Bosnu i zaboravim logicno (posto stalno gdje god putujem imam) i upalim podatke na par sekundi i 98 eura racun, jebote sumpor koja smo mi prcija.![]()
![]()
- VensanKasel
- Kontakt:
Jutros stigao iz Albanije , opet oduševljen . Za razliku od prošle godine vidno više ex-Yu ljudi . Bio sam i u Tirani jedan dan , sve same pohvale 

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: BaiMai, chelsea358, Devedesetka, tiketoke i 8 gostiju.