Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Marsal » 29 jul 2023, 13:01

Mi željezničari najmanje plate imamo i to ubjedljivo.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 jul 2023, 13:13

Marsal je napisao/la:
29 jul 2023, 13:01
jel mozda razlog sto su zeljeznice godinama bile u dubiozi minus itd mislim fakat ako je krenulo napred kako se pisalo da su plusevi vezano za poslovanje onda treba i traziti povecanja ono meni je nerealno kad neko posluje u minusu pa ganja povecanje, regrese a na racunu ni marke tj minus i dugovi a ako firma ima dobit onda istu treba uloziti u radnike povecanje, 13 plata i sl. tj sve sto je dobro za radnika a nek vlasnik uzme 10% :D .. haj valjda bude i vama povecanje jer cisto sumnjam da ce cijene ikad vise pasti rjesenje je samo povecanje plate …

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 jul 2023, 13:22

bob je napisao/la:
29 jul 2023, 13:13
Marsal je napisao/la:
29 jul 2023, 13:01
jel mozda razlog sto su zeljeznice godinama bile u dubiozi minus itd mislim fakat ako je krenulo napred kako se pisalo da su plusevi vezano za poslovanje onda treba i traziti povecanja ono meni je nerealno kad neko posluje u minusu pa ganja povecanje, regrese a na racunu ni marke tj minus i dugovi a ako firma ima dobit onda istu treba uloziti u radnike povecanje, 13 plata i sl. tj sve sto je dobro za radnika a nek vlasnik uzme 10% :D .. haj valjda bude i vama povecanje jer cisto sumnjam da ce cijene ikad vise pasti rjesenje je samo povecanje plate …
Ima dobit ali minimalan je i tek se pomalo vraćaju dugovi koje je napravila ezdea sa idiotom Brankovićem, ali proći će još dugo dugo vremena dok to izađe na zelenu granu, ako uopšte i izađe jer su potrebna kapitalna ulaganja osim ako država nema namjeru da je totalno ugasi.

Plate ne znam šta bi ti rekao, pružni radnik sa toplim obrokom ima 750 maraka platu. To je velika sramota, malo je i dok si kod roditelja na kazanu kamoli da se osamostališ. Meni će u turnusu bit malo veća zbog noćnih, rada praznikom i sve ali i dalje je to 1200 max. Policajac sad ima 1500 sa svim, qrca ne rade.

Jbg, sam sam sebi izabrao. Zato željeznice više i ne mogu zaposlit izvršnu službu. Evo sad na konkursu za radno mjesto na koje sam se prijavio tražili 3 izvršioca, a nas se samo dvoje prijavilo.

Čudna vremena u svakom pogledu, kolege kažu da su zadnje povećanje plate imali 2006. godine. I onda im je 2012 smanjilo.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 29 jul 2023, 13:36

Zeljeznica kao jedno preduzece nikada nece biti pozitivna.
Kada se preduzece podijeli na cargo, putnicki prijevoz i infrastrukturu onda ce krenuti ka boljem. Cargo ce sam od sebe biti u plusu (kao sto je i sada situacija), infrastrukturu svakako mora drzava subvencionirati, a prijevoz putnika ovisno, u pocetku da, poslije nece biti potrebe ako se otvore medjunarodne linije, turisticke rute. I rijesen problem. U Hrvatskoj su to uradili 2012.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 jul 2023, 13:38

ma gdje nije malo 750 jbt danas stim realno ne mozes 5 puta na kafu izaci pored osnovnih troskova .. jbt eno na carsiji vlasnici se polomise konobara da nadju i to 1,5 k plata plus baksis jos znaju da ih zakidaju al nece da ih diraju jer nema ko drugi doci …

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 jul 2023, 13:44

ljevak je napisao/la:
29 jul 2023, 13:36
Kada se preduzece podijeli na cargo, putnicki prijevoz i infrastrukturu onda ce krenuti ka boljem. Cargo ce sam od sebe biti u plusu (kao sto je i sada situacija), infrastrukturu svakako mora drzava subvencionirati, a prijevoz putnika ovisno, u pocetku da, poslije nece biti potrebe ako se otvore medjunarodne linije, turisticke rute. I rijesen problem. U Hrvatskoj su to uradili 2012.
Porediš sa hrvatskom, a HŽ Cargo u većoj dubiozi nego možda čak i ŽRS. Jaka država jednako je i jaka željeznica i jaku željeznicu ne možeš imat bez jakih subvencija od države. Ovdje država dadne 10 miliona maraka godišnje i to je to. Jedan prag sa ugradnjom košta 140 maraka. Sad će se na dionici Zenica - Lašva mijenjati 5000 pragova i stavljat će se nove šine na nekim mjestima. Ti skontaj koliko je to para.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 jul 2023, 14:58

BenWhite je napisao/la:
28 jul 2023, 23:18

Opozvan će izgleda biti i Tanović.
Muzur je za sada jedini siguran.
evo i za Muzura se pominje moguci opoziv

a fakat nikad zapustenije, toliko smeca koje se topi na ovim vrucinama, ne mozes hodati od smrada u nekim djelovima pa toliko nepokosene trave, ovako realno nije bilo ni u doba Memica :mrgreen:

vecina projekata mu se odnosi na sami centar Ilidze, a ostala mjesta qrcina, od Pijacne, Otesa, Pejtona itd.

i onaj centralni trg bez trunke zelenila, sve neko sivilo i sami beton, nista u duhu same Ilidze, izgleda kao NASA centar, dok kafici i nargilane opet sire svoje baste po njemu

uz to, trg je toliko valovit da je odlican za skejtere, preporucujem raji koja ima skejt da navrati lol
Don't believe the hype.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 29 jul 2023, 15:30

Marsal je napisao/la:
29 jul 2023, 13:44
ljevak je napisao/la:
29 jul 2023, 13:36
Porediš sa hrvatskom, a HŽ Cargo u većoj dubiozi nego možda čak i ŽRS. Jaka država jednako je i jaka željeznica i jaku željeznicu ne možeš imat bez jakih subvencija od države. Ovdje država dadne 10 miliona maraka godišnje i to je to. Jedan prag sa ugradnjom košta 140 maraka. Sad će se na dionici Zenica - Lašva mijenjati 5000 pragova i stavljat će se nove šine na nekim mjestima. Ti skontaj koliko je to para.
Ma ne poredim poslovanje, cak i ne znam kako stoje HŽ. Znam sigurno da kod nas teret stoji dobro i da on u biti jedini zaradjuje. Sad sto je to nedovoljno za kompletnu firmu samo pokazuje da ce samostalni puno bolje raditi.
Spominjes zamjenu pragova, pa naravno to sam i rekao da mora drzava subvencionirati, pogresan izraz al znas na sta mislim.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jul 2023, 15:45

Interesanta situacija u Banovićima

Sakupila se nova većina (PDA, NIP, nezavisni), a načelnik (SDA) krije pečat i drži institucije opštine okupiranim.
Papiri predati u tužilaštvo i tužilac nadležan za slučaj isti dan uzima bolovanje.
Papiri poslani njegovom zamjeniku, koji odmah bježi na godišnji.

Jedan kratki poziv iz američke ambasade i tužilac se vraća sa godišnjeg. :urnebes:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 jul 2023, 16:01

ASD je napisao/la:
29 jul 2023, 15:45

Sakupila se nova većina (PDA, NIP, nezavisni), a načelnik (SDA) krije pečat i drži institucije opštine okupiranim.
Papiri predati u tužilaštvo i tužilac nadležan za slučaj isti dan uzima bolovanje.

Jedan kratki poziv iz američke ambasade i tužilac se vraća sa godišnjeg. :urnebes:
Mislim da te gluposti s pečatom u konačnici nikad ne prođu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 29 jul 2023, 16:01

akisarajevo92 je napisao/la:
29 jul 2023, 14:58
BenWhite je napisao/la:

a fakat nikad zapustenije, toliko smeca koje se topi na ovim vrucinama, ne mozes hodati od smrada u nekim djelovima pa toliko nepokosene trave, ovako realno nije bilo ni u doba Memica :mrgreen:

vecina projekata mu se odnosi na sami centar Ilidze, a ostala mjesta qrcina, od Pijacne, Otesa, Pejtona itd.

i onaj centralni trg bez trunke zelenila, sve neko sivilo i sami beton, nista u duhu same Ilidze, izgleda kao NASA centar, dok kafici i nargilane opet sire svoje baste po njemu

uz to, trg je toliko valovit da je odlican za skejtere, preporucujem raji koja ima skejt da navrati lol
Sta je ono sunce ti yebem, bas za skejta :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jul 2023, 16:05

StevieG8 je napisao/la:
29 jul 2023, 16:01
ASD je napisao/la:
29 jul 2023, 15:45

Mislim da te gluposti s pečatom u konačnici nikad ne prođu
Pa cilj je da se dobije na vremenu. Ako se recimo krije pečat 20-30 dana, za to vrijeme možeš odraditi kampanju sa dijeljenjem javnog novca u predizborne svrhe.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 jul 2023, 16:13

Cuj 350 eura. Fina platica, za 1998.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 29 jul 2023, 16:21

BenWhite je napisao/la:

Nema resursa da se opozove Muzur. :mrgreen:

Kifla je sastančio sa Ademovićima i kompanijom koji su pokrenuli opoziv Mandića. Veliko je pitanje šta će biti od toga.
Ni NS ni NiP ne mogu trenutno jedni bez drugih. Ideološki dvije strane svijeta ali matematika ih drži skupa.

I ova rekonstrukcija vlade KSa je dugom štapu. Žele se riječiti Efendićevih ali teško podmiriti ovaj novi klub pobjegulja. :mrgreen:
41:34

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 jul 2023, 16:27

BenWhite je napisao/la:

ovo sto sam cuo od nekih prijatelja koji rade za strance, frajer bas ignore svima. neki projekti ulaganje, da se zakaze snjim sastanak ma nikad nije dostupan a doci ce garant na kraju na slikanje :)

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 jul 2023, 18:47

@ASD

I kakve su pretpostavke za referendum? Da li ce on uopce bit sad odrzan? Cini mi se da je trebao bit sljedecu nedelju ili?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jul 2023, 19:10

AshburtonG je napisao/la:
29 jul 2023, 18:47
@ASD

I kakve su pretpostavke za referendum? Da li ce on uopce bit sad odrzan? Cini mi se da je trebao bit sljedecu nedelju ili?
Slabo ko priča o tome, mada po meni ne bi trebao biti. Ja ga lično ne bih održao nikako jer to treba biti kako treba, a malo je vremena.
Naprimjer, ima ljudi koji će se naći van zemlje (dijaspora), a neće moći glasati što je automatski diskriminatorno. Turisti su recimo u svakom slučaju diskriminirani. Ja sam recimo poslom prošle godine bio van zemlje i nisam mogao glasati ni u ambasadi.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 jul 2023, 21:33

Al' ubija Panna Cotta , pa šta je ono , kako radi objekat :bow:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 29 jul 2023, 22:32

VensanKasel je napisao/la:
29 jul 2023, 21:33
Al' ubija Panna Cotta , pa šta je ono , kako radi objekat :bow:
gdje je to :D

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 jul 2023, 22:44

Ali zašto bi dizao spomen ploču ljubavnom paru koji su pokušali dezertirati?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.