FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kad zagrmiii
-
- Kontakt:
Nema Viverosa rece covjek na pressu.bordobijeli4 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 12:51Bravo! Razmislio bih o Viverosu desno.MSOZ101 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 12:49Nadam se da će profesor Dogan zaista biti profesor i da neće kontat da može igrat fudbal protiv Sloge iz Doboja i Vlade Jagodića i to još na Koševu. Naše utakmice protiv njih iz prošle sezone govore da nam Avramovski i Varešanović baš i ne mogu pomoći. Opcija je početi 4-4-2.
Renan - Hamza
Ziljkić - Vrančić - Zeljković - Kyeremeh. U odbrani ne znam ko je zdrav pa da ne hlupam džaba.
Ma zapoceti mozda sa 433 staviti malog Buljubasica u sredinu.
Prije neki dan je javljeno kako su svi igrači prijavljeni u comet.. Sta se sad dešava sa administracijom? Zbog čega ne mogu igrati Viveros i Penaranda?
Jbo majku Borac, Zrinjski pa i Željo ove strance dovedu u utorak već u srijedu registrovani i svi mogu igrat i vazda tako, jedino kod nas svaki put po mjesec dva čekamo na dozvole registracije i pizde materine ko da smo doveli El Chapo Guzmana a nije profesionalne fudbalere
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Svi su u Cometu ima 2-3 sedmice.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nije neka šteta, jer bi svakako na tribini bili, jer bi sigurno prednost imali Gulash i Francis u odnosu na Penu i Kevina.bodi123 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:58Jbo majku Borac, Zrinjski pa i Željo ove strance dovedu u utorak već u srijedu registrovani i svi mogu igrat i vazda tako, jedino kod nas svaki put po mjesec dva čekamo na dozvole registracije i pizde materine ko da smo doveli El Chapo Guzmana a nije profesionalne fudbalere
Oliveiru računam kao “zabetoniranog” stranca.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja koliko znam svi su registrovani u cometubodi123 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:58Jbo majku Borac, Zrinjski pa i Željo ove strance dovedu u utorak već u srijedu registrovani i svi mogu igrat i vazda tako, jedino kod nas svaki put po mjesec dva čekamo na dozvole registracije i pizde materine ko da smo doveli El Chapo Guzmana a nije profesionalne fudbalere
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Svi na sjever

Kad navečer oči sklopim, ja pjevam tebi i u snu
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..
Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!
snagu ja ću uvijek skupit' i bodrit te na samom dnu..
Saraj'vo je život nama, ne stanica prolazna,
uz tebe smo uvijek znaj MI NE IDEMO NIKADA!
Nogometni savez BiH obratio se Općini Centar Sarajevo Pismom namjere kojim iskazuje namjeru za izgradnju nacionalnog stadiona. U pismu se navodi da NFSBiH ima namjeru graditi nacionalni stadion na lokaciji sadašnjeg olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” što podrazumijeva i izgradnuju prestižnog fudbalskog objekta koji bi ispunjavao uslove propisane pravilnicima FIFA-e i UEFA-e o kategorizaciji stadiona odnosno izgradnju kompleksa koji bi u okviru pratićenih sadržaja ponudio sportske, rekreativne i hotelske usluge po uzoru na najmodernije stadione u Evropi.
Pismo je trebalo biti razmatrano na sjednici Općinskog vijeća Centar u četvrtak, prije nego što je prekinuta nakon što je glasano za opoziv načelnika Srđana Mandića.
“Vizija novog objekta i karakteristike fudbalskog stadiona se ogledaju u stvaranju prestižnog sportskog objekta na ovim prostorima, koji bi ispunjavao cijeli set iz infrastrukturnih kriterija propisanih pravilnicima FIFA-e i UEFA-e o kategorizaciji stadiona. Ovaj objekat bi bio stadion kategorije 4. Pored objekta fudbalskog stadiona, planirana je i izgradnja kompleksa koji bi u okviru pratećih sadržaja ponudio sportske, rekreativne i hotelske usluge po uzoru na najmodernije stadione u Evropi”, napisao je Zeljković.
Pozvao je zastupnike da se izjasne postoji li namjera izgradnje nacionalnog stadiona na području Općine Centar koja je prihvatljiva.
Općina Centar će putem nadležnih službi poduzeti sve potrebne radnje u cilju stvaranja preduslova za realizaciju projekta izgradnje nacionalnog stadiona i sportsko-rekreativnog kompleksa sa pratećim sadržajem na lokalitetu sadašnjeg stadiona i okolnog zemljišta koje je u vlasništvu Općine te objaviti javni poziv potencijalnim investitorima zainteresovanim za izgradnju ovog projekta, a sve u skladu s važećim propisima”, naveli su iz Općine dodavši kako će voditi računa i o zaštiti interesa FK Sarajevo koje ima status udruženja od posebnog značaja za Općinu s ciljem obezbjeđenja nastavka korištenja stadiona za odigravanje domaćih i međunarodnih utakmica”.
Pismo je trebalo biti razmatrano na sjednici Općinskog vijeća Centar u četvrtak, prije nego što je prekinuta nakon što je glasano za opoziv načelnika Srđana Mandića.
“Vizija novog objekta i karakteristike fudbalskog stadiona se ogledaju u stvaranju prestižnog sportskog objekta na ovim prostorima, koji bi ispunjavao cijeli set iz infrastrukturnih kriterija propisanih pravilnicima FIFA-e i UEFA-e o kategorizaciji stadiona. Ovaj objekat bi bio stadion kategorije 4. Pored objekta fudbalskog stadiona, planirana je i izgradnja kompleksa koji bi u okviru pratećih sadržaja ponudio sportske, rekreativne i hotelske usluge po uzoru na najmodernije stadione u Evropi”, napisao je Zeljković.
Pozvao je zastupnike da se izjasne postoji li namjera izgradnje nacionalnog stadiona na području Općine Centar koja je prihvatljiva.
Općina Centar će putem nadležnih službi poduzeti sve potrebne radnje u cilju stvaranja preduslova za realizaciju projekta izgradnje nacionalnog stadiona i sportsko-rekreativnog kompleksa sa pratećim sadržajem na lokalitetu sadašnjeg stadiona i okolnog zemljišta koje je u vlasništvu Općine te objaviti javni poziv potencijalnim investitorima zainteresovanim za izgradnju ovog projekta, a sve u skladu s važećim propisima”, naveli su iz Općine dodavši kako će voditi računa i o zaštiti interesa FK Sarajevo koje ima status udruženja od posebnog značaja za Općinu s ciljem obezbjeđenja nastavka korištenja stadiona za odigravanje domaćih i međunarodnih utakmica”.
Zadnja izmjena: Unknown14, dana/u 29 jul 2023, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
Svakako imamo višak stranaca, ovaj nije spreman, a Viverosu će trebati vremena da se navikne sigurno.MortemHz je napisao/la: ↑29 jul 2023, 14:02Ja koliko znam svi su registrovani u cometubodi123 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:58Jbo majku Borac, Zrinjski pa i Željo ove strance dovedu u utorak već u srijedu registrovani i svi mogu igrat i vazda tako, jedino kod nas svaki put po mjesec dva čekamo na dozvole registracije i pizde materine ko da smo doveli El Chapo Guzmana a nije profesionalne fudbalere
Ma ok to svakako, nego me nervira ovo što Dogan priča kakve papire i administracijske dozvole čekaju kad su svi već u cometu prijavljeni...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑29 jul 2023, 14:00Nije neka šteta, jer bi svakako na tribini bili, jer bi sigurno prednost imali Gulash i Francis u odnosu na Penu i Kevina.bodi123 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:58Jbo majku Borac, Zrinjski pa i Željo ove strance dovedu u utorak već u srijedu registrovani i svi mogu igrat i vazda tako, jedino kod nas svaki put po mjesec dva čekamo na dozvole registracije i pizde materine ko da smo doveli El Chapo Guzmana a nije profesionalne fudbalere
Oliveiru računam kao “zabetoniranog” stranca.
Što se tiče ovih 5 stranaca mislim da je plan da se do januara svi isprobaju i siguran sam da će šansu dobiti i Gulaš i Viveros i Pena, a onda ko bude najgori bit će neka posudba za drugi dio sezone, nema smisla da ih čitavu sezonu petoricu držimo i da dvojica sjede na zapadu svaku utakmicu.
Inače @noke legendo,
ne može ti Vrančić desetku igrati, to bi bilo gore nego s Dalom, čovjek nam je jedini igrač u ekipi koji zna organizovat napad i koji pokreće svaki build-up, on mora igrati ovo što je igrao kod Mirze i ništa drugo, znači neki miks šestice/osmice. Uz Zeljkovića i Buljubašića kraj sebe u 4-3-3(nikako 4-2-3-1) to bi bilo idealno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
@Bodi i mislio sam na 4-3-3 pogresna formacija ali svakako u liniji njih 3. Pa bar da se pokusa jednom, mislim da je mali Buljubasic zasluzio pravu sansu ne na kapaljku.
Eto ispravka. Igrao je on i na 10 dosta utakmica ali ovo bi mu sad bilo idealno.

Eto ispravka. Igrao je on i na 10 dosta utakmica ali ovo bi mu sad bilo idealno.

Zadnja izmjena: nokee, dana/u 29 jul 2023, 14:20, ukupno mijenjano 3 puta.
- morsecode
- Kontakt:
Znaci po ovome sto je napisao @Bosniak10, imaju dusmani u planu da nas istjeraju sa stadiona.
Iz kluba se hitno aktivirati, i poceti razgovore sa ljudima iz opstina Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidza. Dosta je vise dusmanskog ponasanja opstine Centar.
Da se hoce nesto pokrenuti, vjerujem da bi se raja ukljucila u projekat. Ako treba mozemo i ko Velez. Tribinu po tribinu, pa kakav god da je nek bude nas. Dosta je vise.
Iz kluba se hitno aktivirati, i poceti razgovore sa ljudima iz opstina Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidza. Dosta je vise dusmanskog ponasanja opstine Centar.

Da se hoce nesto pokrenuti, vjerujem da bi se raja ukljucila u projekat. Ako treba mozemo i ko Velez. Tribinu po tribinu, pa kakav god da je nek bude nas. Dosta je vise.
"To je jednostavno SARAJEVO"
Stadion Otoka nakrcan ljudimaaaaa
Kakve smo srece ako budu radili novi stadion mi cemo garant u Zenicu.Pa kada se izgradi mi cemo na novi nacionalni stadion.morsecode je napisao/la: ↑29 jul 2023, 14:13Znaci po ovome sto je napisao @Bosniak10, imaju dusmani u planu da nas istjeraju sa stadiona.
Iz kluba se hitno aktivirati, i poceti razgovore sa ljudima iz opstina Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidza. Dosta je vise dusmanskog ponasanja opstine Centar.![]()
Ma da, 4-3-3 sa trojicom igrača koji su jaki na lopti tu nema greške. Dovoljno je samo pogledati malo ovaj ozbiljniji fudbal i sve jače ekipe temelje čitav svoj sistem na trojici veznjaka koji se nadopunjuju, vežu, nose čitavu igru. Real, Hrvatska repka, itd
A mi imamo idealnu trojicu pa se takav sistem sigurno uz pravog trenera može vrlo lako instalirati. Zeljković je defanzivno jak, trkač, a zna i lopte, Buljubašić za njega sam ubijeđen da većeg talenta iz akademije nismo odavno izbacili. To se vidi na svakom prijemu lopte, tehnički potkovan, zna igrati na malom prostoru i između igrača, i njega uklopiti sa iskusnim Vrančićem te Samirom bi bio pun pogodak. Dobili bi i tehnički i trkački jaku sredu i nema ekipe u ligi koja bi mogla igrati lopte s njima. Dal i Avramovski su potpuni višak za mene, hajde Avrama bi ostavio jer može sa klupe donijeti kad treba promijeniti formaciju ili kad ganjamo rezultat, a Dal se mora prodati, on nema šta tražiti u ovoj ekipi i sa Šimundžom kao trenerom.
Ilidza mi djeluje kao najlogicnije rjesenje, blizu i kamp, a Muzur bi jedva docekao takav projekat.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.