AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Sandro je sam birao da li ce ici ili ostati, odabrao je da ide. Dobar je igrac, ali po meni ne bolji od Benacera, cak nije bolji ni od Barelle. To sto je navijac Milana, to je druga prica. Nevjerovatno mi je bilo da je on bio zaduzen za kornere (za dvije sezone imao dva dobra kornera) i slobodne udarce. Kad sam prezalio Shevchenka, Kaku i Pata (koji su neuporedivo imali vise uticaja na igru ekipe), onda mogu svakog igraca.
Ako ce uloziti pare od prodaje Thea, kao sto su ulozili pare od prodaje Tonalia, neka ga odmah prodaju. Ne vidim da je neko do sada odradio bolji prelazni rok od nas. Izgleda da je Moncada nas najbitniji "igrac".
Ako ce uloziti pare od prodaje Thea, kao sto su ulozili pare od prodaje Tonalia, neka ga odmah prodaju. Ne vidim da je neko do sada odradio bolji prelazni rok od nas. Izgleda da je Moncada nas najbitniji "igrac".
- Romagnoli13
- Kontakt:
Memaga, brate, mani negativnosti. Sezona tek počinje, ekipa je u fazi rekonstrukcije. Nema više u modernom fudbalu nedodirljivih. Samo ako dođe prava ponuda.
Zasad uživajmo. Finansijski i organizaciono smo najbolji klub u Italiji. Još je klub na pragu početka izgradnje stadiona. Lijepa vremena su pred Milanom.
Zasad uživajmo. Finansijski i organizaciono smo najbolji klub u Italiji. Još je klub na pragu početka izgradnje stadiona. Lijepa vremena su pred Milanom.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Sljedeći će biti Tomori koji nastavlja sa svojim kiks partijama i kojeg uvijek možeš uvaliti glupim englezima za fine pare.
Iako očekujem da narednih sezona ne bude tolikih promjena u rosteru i da će se dodavati max. 3-4 nova igrača, ova je izuzetak jer se puno škarta pojavilo na terenu radi kojih se morao napraviti remont.
Iako očekujem da narednih sezona ne bude tolikih promjena u rosteru i da će se dodavati max. 3-4 nova igrača, ova je izuzetak jer se puno škarta pojavilo na terenu radi kojih se morao napraviti remont.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
ACMilan100
- Kontakt:
Novi sam ovdje na forumu
Pratim vas odavno sta pisete o naj ljepsem i naj boljem klubu na svijetu!
Pratim Milan vec doooooosta godina i ovaj prelazni rok do sad je jedan od naj bolji u istoriji kluba!
Podrzimo svi skupa ovo pa ce to na kraju sve da bude super!
Pratim vas odavno sta pisete o naj ljepsem i naj boljem klubu na svijetu!
Pratim Milan vec doooooosta godina i ovaj prelazni rok do sad je jedan od naj bolji u istoriji kluba!
Podrzimo svi skupa ovo pa ce to na kraju sve da bude super!
KAd se sljedece ljeto budemo rjesavali vise od polovine ovih koji su dovedeni sad
skarta uvijek ima, i biti ce 
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Romagnoli13
- Kontakt:
Milan ovo ljeto gradi jake temelje za neradnih nekoliko godina. Mislim da je to cilj. Neće proći bez turbulencija ali želja vlasnika je jasna - samo pobjeda je bitna. Nema mjesta emocijama. Za napredak ekipe svi potezi su opravdani. Problem nastaje ako prodaješ ili tjeraš ljude iz kluba a stagniraš.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Romagnoli13
- Kontakt:
ACMilan had an agreement with Torino, Messias + €8M and Singo. But Pioli rejected the player.
Toliko o tome da Pioli ne odlučuje ništa.
Toliko o tome da Pioli ne odlučuje ništa.
Sta je negativno da se jedna anketa napravi ko odlazi sljedece godine??? Pouceni godinama unazad svake godine gubimo po dva prvotimca, mislim da to nije pesimizam nego realnost....Romagnoli13 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:34Memaga, brate, mani negativnosti. Sezona tek počinje, ekipa je u fazi rekonstrukcije. Nema više u modernom fudbalu nedodirljivih. Samo ako dođe prava ponuda.
Kad se zavrsi marketo mozemo ponaosobno napisati vidjenje istog i ocekivanja od sljedece sezone....
- Romagnoli13
- Kontakt:
Što bi se pravila anketa za nešto što se možda neće uopšte desiti. Predviđanje budućnosti je glupost.
Što se očekivanja tiče. Ja sam uvjeren da će Milan imati problema na početku sezone. Ali da će to se smanjiti kako sezona bude odmicala.
Ako na polusezoni budu blizu prvog mjesta (-5/6 bodova), scudetto treba napasti svim silama. Ekipa je sposobna za to.
Što se očekivanja tiče. Ja sam uvjeren da će Milan imati problema na početku sezone. Ali da će to se smanjiti kako sezona bude odmicala.
Ako na polusezoni budu blizu prvog mjesta (-5/6 bodova), scudetto treba napasti svim silama. Ekipa je sposobna za to.
Niko nije rekao da ne odlcuje nista, vec da nije taj koji kaze hocu tog i tog i zavrseno.Romagnoli13 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:53ACMilan had an agreement with Torino, Messias + €8M and Singo. But Pioli rejected the player.
Toliko o tome da Pioli ne odlučuje ništa.![]()
A kad si vec postavio ovo de onda objasni ljudima i zasto je odbio Pioli Messijasa i 8 M za Singa, pa da se vidi onda da je opravdan potez.
Mister je protiv ovog bio jer zeli zamjenu za Thea da se dovede, dok na desnoj strani ima Calabria, Florenzi pa i Kalulu.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Pricas da su predvidjanja buducnosti glupost u sljedece 2 pasusa predvidja buducnost....Romagnoli13 je napisao/la: ↑29 jul 2023, 14:23Što bi se pravila anketa za nešto što se možda neće uopšte desiti. Predviđanje budućnosti je glupost.
Upravo su ti svi tvoji postovi takvi....
Sa Yunusom smo u top5 po potrosnji ovog ljeta. A moglo bi bit i jos 30-50 zavisno od prodaja. Ne svidja mi se samo sto se trazi stoper. Iskr mnogo mi se svidja ovaj srbin iz primavere a evo vec sad ga traze klubovi iz europe. Vide i drugi da tu lezi dosta potencijala. Simic, Tomori, Thiaw, Kalulu, Ker je dovoljno.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Menadzer nije pojam koji je vezan samo za fudbalski klub vec korporativna okruzenja pa cak i manje firme/kompanije. U kompaniji menadzer ne trazi radnika ,osim ako nije neka specificna osoba koju cije kvalitete vec poznaje, vec to radi HR odjel, a u fudbalu je to skouting odjel i sportski direktor. Ali poenta je da je menadzer ukljucen u cijeli proces i on odlucuje s kim ce raditi. Naravno ciljevi i politika kompanije dolaze ispred svega tako je i kod hiring procesa.milanist je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:00Jeste tako bi bila definicija, sto nije nuzno da ce i biti upravo u Milanu. Ne da mi se sad traziti, ali bukvalno je pisalo ovako kako sam i ranije rekao. Pioli kaze koja pozicija treba da se pojaca, Moncada trazi igrace a Furlani zavrsava i aminuje dovodjenje. Sad vjerujem da ima tu jos dogovora izmedju njih tri, ali ono sto zelim da kazem je da nije u fazonu Pioli kaze dovedite mi ovog ili onoh i oni dovedu, kao sto se nekad ovdje zeli predstaviti.
Moze Pioli reci hocu Mbappea ali to nije realno. Klub onda trazi igrace koji su kompatibilni s politikom kluba i onda mu daju listu sa svim potrebnim informacijama i on bira.
I dodjosmo do toga da opet nije sve do Piolijameepo je napisao/la: ↑29 jul 2023, 17:19Menadzer nije pojam koji je vezan samo za fudbalski klub vec korporativna okruzenja pa cak i manje firme/kompanije. U kompaniji menadzer ne trazi radnika ,osim ako nije neka specificna osoba koju cije kvalitete vec poznaje, vec to radi HR odjel, a u fudbalu je to skouting odjel i sportski direktor. Ali poenta je da je menadzer ukljucen u cijeli proces i on odlucuje s kim ce raditi. Naravno ciljevi i politika kompanije dolaze ispred svega tako je i kod hiring procesa.milanist je napisao/la: ↑29 jul 2023, 13:00Jeste tako bi bila definicija, sto nije nuzno da ce i biti upravo u Milanu. Ne da mi se sad traziti, ali bukvalno je pisalo ovako kako sam i ranije rekao. Pioli kaze koja pozicija treba da se pojaca, Moncada trazi igrace a Furlani zavrsava i aminuje dovodjenje. Sad vjerujem da ima tu jos dogovora izmedju njih tri, ali ono sto zelim da kazem je da nije u fazonu Pioli kaze dovedite mi ovog ili onoh i oni dovedu, kao sto se nekad ovdje zeli predstaviti.
Moze Pioli reci hocu Mbappea ali to nije realno. Klub onda trazi igrace koji su kompatibilni s politikom kluba i onda mu daju listu sa svim potrebnim informacijama i on bira.
Nemoj molim te Milanista neke buzdovone replicirati, oni su mi na bloku pa moram citati kojekakve gluposti....
Al si lud ( pozitivno ) sa zadnjim odgovorom malo je reci....hahahahahah
Al si lud ( pozitivno ) sa zadnjim odgovorom malo je reci....hahahahahah
Ono osnovno je do njega on je izabrao koje ce igrace, pricao s njima i bio glavni faktor kod njihovog dovodjenja. To je cijela poenta. Nisu Furlani i Moncada otisli i doveli Okafora zbog toga sto su mislili da ce odgovarati Piolijevom sistemu. On je izabrao tog igraca.
Cuj ovog drvosjece
Ne! izabrao je on ali od ponudjeni igraca, sirok je to pojam. Do skoro si tvrdio da je Morata izricita zelja Piolia, otkud sad Okafor da je izbog striktno Piolia. Sam sebe demantujes iz dana u dan.meepo je napisao/la: ↑29 jul 2023, 18:14Ono osnovno je do njega on je izabrao koje ce igrace, pricao s njima i bio glavni faktor kod njihovog dovodjenja. To je cijela poenta. Nisu Furlani i Moncada otisli i doveli Okafora zbog toga sto su mislili da ce odgovarati Piolijevom sistemu. On je izabrao tog igraca.
Skoro sam ti to i pojednostavio, kad sam ti bukvalno rekao, da li zelis da te objesim ili otrujem, i onda kazem pa eto bio je tvoj izbor.
Ali svako ce stvari gledati na drugaciji nacin, ti na svoj, ja na svoj. Sutra ces kod eventualnog uspjeha tima hvaliti ekipu i Monkadu i govoriti da nema veze a Piolijem (sto si prije i radio), a ako dodje do eventualnog neuspjeha onda ces povuci upravo ovo o cemu sad raspravljamo, i reci ces da je sve do Piolija i do sistema koji igra.
Da ne duljimo opet, da ispostujem memagu i da ne bude primoran da nas cita.
Opet si mi ovog neznalca izbacio, stvarno si bezobrazan, taj lik se sam sa sobom posvadja danas makar tri puta....
Nemoj vise stare ti upropastit ces mi dan skroz....pu pu pu
Nemoj vise stare ti upropastit ces mi dan skroz....pu pu pu
Pa naravno da je izabrao od ponudjenih igraca. To je cijela poenta. Pogledaj profile igraca i vidjet ces da svaki ima karakteristike koje Pioli trazi za svoj sistem. Tako funkcionisu menadzeri u EPL-u. Ti stvarno mislis da je Klopp doveo Salaha , Nuneza itd jer su igraci koje poznaje , s cijim je kvalitetama upoznat i koje je gledao bezbroj puta. Nije. Svi su oni bili na toj nekoj listi sa statovima , detaljnim izvjestajem skouting sluzbe i snimcima utakmica.milanist je napisao/la: ↑29 jul 2023, 18:20Ne! izabrao je on ali od ponudjeni igraca, sirok je to pojam. Do skoro si tvrdio da je Morata izricita zelja Piolia, otkud sad Okafor da je izbog striktno Piolia. Sam sebe demantujes iz dana u dan.
Skoro sam ti to i pojednostavio, kad sam ti bukvalno rekao, da li zelis da te objesim ili otrujem, i onda kazem pa eto bio je tvoj izbor.
Ali svako ce stvari gledati na drugaciji nacin, ti na svoj, ja na svoj. Sutra ces kod eventualnog uspjeha tima hvaliti ekipu i Monkadu i govoriti da nema veze a Piolijem (sto si prije i radio), a ako dodje do eventualnog neuspjeha onda ces povuci upravo ovo o cemu sad raspravljamo, i reci ces da je sve do Piolija i do sistema koji igra.
Da ne duljimo opet, da ispostujem memagu i da ne bude primoran da nas cita.![]()
Okafor je slican Morati. Nije klasicni CF vec sudjeluje u igri, radi pressing i ima velik radijus kretanja. Moratu mozda nisu mogli potpisati zbog prevelike plate pa su se okrenuli ostalim opcijama s liste.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ja sam druže napisao svoje očekivanje. A nisam predviđao budućnost. Samo sam iznio činjenicu da uprava želi mladu i čvrstu kičmu ekipe. Ništa više od toga.
Dalje Milan je do sada sa bonusima potrošio oko 110M a zaradio je 70M od prodaje Tonalija. Nešto malo od Pessine i od Rebića. Dakle net potrošnja je oko 35M.
Negdje sam prije par dana pročitao da net potrošnja Milana će biti oko 50M ovo ljeto. Dakle još nekih 15M je ostalo za potrošiti. Ako uspiju prodati ovaj škart za 40ak miliona. Onda Milan će imati oko 50M do kraja mercata. To je dovoljno za 3 pozicije koje nam još uvijek škripe.
Dalje Milan je do sada sa bonusima potrošio oko 110M a zaradio je 70M od prodaje Tonalija. Nešto malo od Pessine i od Rebića. Dakle net potrošnja je oko 35M.
Negdje sam prije par dana pročitao da net potrošnja Milana će biti oko 50M ovo ljeto. Dakle još nekih 15M je ostalo za potrošiti. Ako uspiju prodati ovaj škart za 40ak miliona. Onda Milan će imati oko 50M do kraja mercata. To je dovoljno za 3 pozicije koje nam još uvijek škripe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.