FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Vidi se na faci da je pravi cionista!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Pa kaže kad su, jedva, dogovorili Modrića zamolio ga Maminjo da mu pošalje koji dres Luke prije vremena ko ekskluzivu. Ovaj mu rekao ok, poslao mu dresove, i fakture uz njih da naplatiBenjooJutub je napisao/la: ↑28 jul 2023, 18:59Za njega je Maminjo rekao da je vjerovatno najjači predsjednik s kojim je pregovarao.

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Levy nema izbora nego prodati Kanea koji ne želi novi ugovor i želi samo u Bayern,židov se koprca ali ne shvata da je već izgubio.Ovo za Tela mogu samo sanjati jer ga Bayern neće pustiti ni na posudbu momak je veliki talent i novi Mbappe.

Bayern and Al Nassr have agreed a deal worth up to €40m for Sadio Mané. The Senegal international will earn €40m a year, subject to finalising of documentation and successful completion of his medical

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Gdje su cirkusanti propalog katalonskog kluba da nam objasne kako je nemoguce prodati Manea za ovakve pare?
Inace ovo sa Kaneom preslo svaku mjeru. Mogao bi Uliju uskoro da pukne film ako onaj debil Levy ovako nastavi.
Inace ovo sa Kaneom preslo svaku mjeru. Mogao bi Uliju uskoro da pukne film ako onaj debil Levy ovako nastavi.
Levy ima 3 opcije za Kenjca:
1. prodaja u bayu
2. produljenje ugovora u totaću sa velikim povećanjem plaće
3. prodaja u premu.
Prva opcija je realna i racionalna, druga je racionalna ali nije realna, a treća je realna ali nije racionalna. Toga je svjestan i Levy i zato pokušava nekim kombinacijama kompenzirati gubitak. Mogo bi probat sa swapom Kejnca i Tela, oba bi imala AK da ih se nakon par godina opet može razmijenit (nešto kao repo aukcija). Vi bi npr. drkljali Kenjca 3 sezone i nakon što vam Totać razradi Tela vratili Tela u zamjenu za Kenjca. Razmjena bi išla uz neku premiju (jer je Kenjac momentalno ipak dosta vredniji od Tela), koja bi bila puno ispod sadašnjih cifri (npr. oko 50 milki).
1. prodaja u bayu
2. produljenje ugovora u totaću sa velikim povećanjem plaće
3. prodaja u premu.
Prva opcija je realna i racionalna, druga je racionalna ali nije realna, a treća je realna ali nije racionalna. Toga je svjestan i Levy i zato pokušava nekim kombinacijama kompenzirati gubitak. Mogo bi probat sa swapom Kejnca i Tela, oba bi imala AK da ih se nakon par godina opet može razmijenit (nešto kao repo aukcija). Vi bi npr. drkljali Kenjca 3 sezone i nakon što vam Totać razradi Tela vratili Tela u zamjenu za Kenjca. Razmjena bi išla uz neku premiju (jer je Kenjac momentalno ipak dosta vredniji od Tela), koja bi bila puno ispod sadašnjih cifri (npr. oko 50 milki).
- farinelli123
- Kontakt:
Ne bih im ja davao Tela. Rađe bih im dadnuo Serža starog Londonca Ganabrija, recimo, i doveo tada i Muanija pride.
Zamislite prodaja Gnabrija i Manea a dolazak Muanija i Kanea. Dobro malo preterujem, ali ne treba se odricati Tela. Mali je prepaljen i učinkovit. Treba ga forsirati.
Zamislite prodaja Gnabrija i Manea a dolazak Muanija i Kanea. Dobro malo preterujem, ali ne treba se odricati Tela. Mali je prepaljen i učinkovit. Treba ga forsirati.
•
-
- Kontakt:
Nasi bi bili ludi ako bi dali za Kenjca 100 milki , plus 20 bonusa , pa da je jedini napadac na svjetu!
Kenjcu ce uskoro 30 godina , i ima jos jednu godinu ugovora , istresti 120 milki je ravno samoubistvu.
U slucaju da dodje odigrao bi 3 vrhunske sezone , i sta poslije , trazi ponovo napadaca i iskesiraj preko 100 miliona ponovo.
Kenjcu ce uskoro 30 godina , i ima jos jednu godinu ugovora , istresti 120 milki je ravno samoubistvu.
U slucaju da dodje odigrao bi 3 vrhunske sezone , i sta poslije , trazi ponovo napadaca i iskesiraj preko 100 miliona ponovo.

Bas zato sto ga treba forsirat je mislim za Tela najbolje da ode negdje na posudbu godinu-dvije dana, pogotovo ako Kane dodje.
Premalo ce minuta kod nas imati, a da bi se razvio kako treba mora igrati konstantno. S tim da ako na njega ozbiljno racunaju bolja opcija bi bila ostaviti ga negdje blizu, u ligi, i radi jezika i radi boljeg pracenja igraca, recimo Freiburg, Wolfsburg, pa zasto ne i Leipzig, u svim tim ekipama mali moze biti standardan.
Premalo ce minuta kod nas imati, a da bi se razvio kako treba mora igrati konstantno. S tim da ako na njega ozbiljno racunaju bolja opcija bi bila ostaviti ga negdje blizu, u ligi, i radi jezika i radi boljeg pracenja igraca, recimo Freiburg, Wolfsburg, pa zasto ne i Leipzig, u svim tim ekipama mali moze biti standardan.
Gleda li iko utakmicu protiv Kawasaki? 
Trenutno smo u najjačoj postavi što imamo
Trenutno smo u najjačoj postavi što imamo
Sent from my Philips Smart TV.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Ma ovo je kriminalan nogomet što mi igramo.
Zaista ne znam koji dio igre nama funkcionira vrhunski.
U fazi napada sporo, bezidejno, nema uigranih akcija, sve samo individualnost.
Presing i gegenpresing nepostoji.
Nema volje, želje, trke, pobjedničkog mentaliteta, pojedini igrači ( Davies, Sane, Gnabry ) miljama udaljeni od forme.
Kimmich po meni standardno dobar, Tel gori od želje da se pokaže.
Laimer je igrač koji nas neće dovesti na novi nivo. Dobar u presingu iako često i naivan pa ispadne bezveze, to je po meni klasična 8-ca a to nama ne treba. Opet, prema obrani slab jer nije u glavi posložen da pomaže obrani već da uvijek juri prema naprijed i radi presing.
Treba dati vremena Tuchelu, istina. Međutim, ja u našoj igri ne vidim nikakav pomak prema naprijed.
Moralo bi se već do sada nešto vidjeti od trenerovih zamisli.
Ispravite me ako griješim ali ja ne vidim nikakav trenerov pečat do sada.
Nema volje, želje, trke, pobjedničkog mentaliteta, pojedini igrači ( Davies, Sane, Gnabry ) miljama udaljeni od forme.
Laimer je igrač koji nas neće dovesti na novi nivo. Dobar u presingu iako često i naivan pa ispadne bezveze, to je po meni klasična 8-ca a to nama ne treba. Opet, prema obrani slab jer nije u glavi posložen da pomaže obrani već da uvijek juri prema naprijed i radi presing.
Treba dati vremena Tuchelu, istina. Međutim, ja u našoj igri ne vidim nikakav pomak prema naprijed.
Neznam sta vi mislite,ali igra i kretanje igrača,bukvalno je identična proslosezonskoj i nevidim nikakvu promjenu u bilo čemu od strane Tuchela.Krecemo od golmana kruzimo okolo i onda pokusaj Kimicha ili nekoga da prebaci odbranu ili eventualno sut Kimicha.
Svatam da su pripreme i sve ali utakmice prave pocinju za tri sedmice a kod nas se realno nevidim nikakav napredak.
Tel daleko najopasniji igrač,i mislim da mora ostati i netreba ni razmišljati o tome da se uključi u deal sa Kejnom,ili kakvoj posudbi.
Volio bih da je otisao ili Ganabry ili Sane jer zaista treba nam malo osvježenja u toj navali jer bukvalno su im kretnje i sve apsolutno preslikane od predhodnik sezona.
Ganabry jednostavno nije klasični winger vise je neki napadač koji se ubacuje sa strane,sane jednostavno nije na nivou.
Cinjenica je da ovoj ekipi zaista treba ovaj reset i par promjena koje bi i ostale probudile.
Chiesa bi bio super stvar,kao i taj zadnji vezni pa da nesto napokon vidimo drugačije.
Ostalo je jos premalo vremena da bi se sve to uradilo po meni ali realno za sada meni ovo izgleda preslikano od prosle sezone i nevidim neki napredak.
Opet pripreme su jos uvjek i mozda u sezonu udjemo mnogo bolje ali da ima napredak ikakav ja ga nevidim.
Pozitivne Stvari su Tel koji bi mogao da bude nas budući Mbape,i Laimer koji bas solidno igra.
Realno fali taj napadač koji ce iskoristiti i te poluprilike pa onda bi vjerovatno i igra bila bolja i laksa.
Vidovic izgleda put Dinama,meni je zao sto nam talenti odlaze bez prave prilike nadam se da ce imati klauzulu o povratku jer ne bih da zalimo za njim.
Ovo oko golmana i ako zaista damo toliki novac z arezervu meni djeluje kao da s Nouerom nije sve bas bajno i da nam treba bolja rezerva jer ocigledno se sumnja u njegovo ili zdravlje ili mogućnost povratka u staru formu.
Svatam da su pripreme i sve ali utakmice prave pocinju za tri sedmice a kod nas se realno nevidim nikakav napredak.
Tel daleko najopasniji igrač,i mislim da mora ostati i netreba ni razmišljati o tome da se uključi u deal sa Kejnom,ili kakvoj posudbi.
Volio bih da je otisao ili Ganabry ili Sane jer zaista treba nam malo osvježenja u toj navali jer bukvalno su im kretnje i sve apsolutno preslikane od predhodnik sezona.
Ganabry jednostavno nije klasični winger vise je neki napadač koji se ubacuje sa strane,sane jednostavno nije na nivou.
Cinjenica je da ovoj ekipi zaista treba ovaj reset i par promjena koje bi i ostale probudile.
Chiesa bi bio super stvar,kao i taj zadnji vezni pa da nesto napokon vidimo drugačije.
Ostalo je jos premalo vremena da bi se sve to uradilo po meni ali realno za sada meni ovo izgleda preslikano od prosle sezone i nevidim neki napredak.
Opet pripreme su jos uvjek i mozda u sezonu udjemo mnogo bolje ali da ima napredak ikakav ja ga nevidim.
Pozitivne Stvari su Tel koji bi mogao da bude nas budući Mbape,i Laimer koji bas solidno igra.
Realno fali taj napadač koji ce iskoristiti i te poluprilike pa onda bi vjerovatno i igra bila bolja i laksa.
Vidovic izgleda put Dinama,meni je zao sto nam talenti odlaze bez prave prilike nadam se da ce imati klauzulu o povratku jer ne bih da zalimo za njim.
Ovo oko golmana i ako zaista damo toliki novac z arezervu meni djeluje kao da s Nouerom nije sve bas bajno i da nam treba bolja rezerva jer ocigledno se sumnja u njegovo ili zdravlje ili mogućnost povratka u staru formu.
Bukvalno slične stvari pisemo.Stefan Effenberg je napisao/la: ↑29 jul 2023, 12:54Ma ovo je kriminalan nogomet što mi igramo.
Realno Tuchel nije do sada nista novo uveo neznam jeli do igrača jesu li predugo zajedno pa ostaju ti sabloni od prije,ali mi bukvalno igramo isto.
Neko ko nezna sta se sve desilo prosle sezone mogao bi pomisliti da je tu jos Nagelsman ili neko drugi.
Jednino sto sam primjetio je da se dosta manje koristi Davies u napadu neznam jeli do njegove forme ili do Tuchela sve ostalo preslikano.
Jedno pitanje d ali zna neko da li ce biti Audi kup ove sezone u Munchenu i s kim zapravo igramo tu zadnju utakmicu pripremnu
- farinelli123
- Kontakt:
Sve to stoji, ali racunam da mi Kejna mozemo i sa 34 godine starosti da utopimo nekom naftnom derivatu od kluba za 50. Pogotovo ako on pozeli da srusi Alana Sirera bas u nekom Njukaslu recimo, koji ce tad vec da bude poluoformljen uz duzno postovanje prema tradiciji kluba.bayernmiasanmia je napisao/la: ↑29 jul 2023, 05:54Nasi bi bili ludi ako bi dali za Kenjca 100 milki , plus 20 bonusa , pa da je jedini napadac na svjetu!
U slucaju da dodje odigrao bi 3 vrhunske sezone , i sta poslije , trazi ponovo napadaca i iskesiraj preko 100 miliona ponovo.![]()
Hipoteticki.
•
I danas je ti baš tanko izgledalo, iako treba uzeti u obzir da se radi o prijateljskoj utakmici gdje se na poluvremenu citava ekipa izmjeni.
Ali kao sto i ostali primjete, vidi se i ovdje da fali kombinatorike, da teško iznosimo loptu pod presingom, toliko nekih komplikovanih i rizičnih dodavanja, baš nevjerovatno.
Koliko god nam treba pravi napadač i egzekutor, toliko nam treba netko u sredini sa idejom, smirenošću, da se ta lopta brže prenese naprijed.
Tel i Graven pozitivna ocjena, Kim ništa special zasad, nekoliko loših pasova al haj da pripišemo to zasad neuigranosti s ekipom.
A što se Tuchela tiče, pisalo nas je dosta i ranije da je njegov stil igre dosta sličan Nagelsmannovom, do dana današnjeg je igra i ostala takva. Ne znam šta da kažem za njega, nekako mi je bezličan, neodređen, nikako ga ne doživljavam. Ali od mene sezonu ima da pokaže da se varam, dajem mu podršku kao i njegovim prethodnicima.
Ali kao sto i ostali primjete, vidi se i ovdje da fali kombinatorike, da teško iznosimo loptu pod presingom, toliko nekih komplikovanih i rizičnih dodavanja, baš nevjerovatno.
Koliko god nam treba pravi napadač i egzekutor, toliko nam treba netko u sredini sa idejom, smirenošću, da se ta lopta brže prenese naprijed.
Tel i Graven pozitivna ocjena, Kim ništa special zasad, nekoliko loših pasova al haj da pripišemo to zasad neuigranosti s ekipom.
A što se Tuchela tiče, pisalo nas je dosta i ranije da je njegov stil igre dosta sličan Nagelsmannovom, do dana današnjeg je igra i ostala takva. Ne znam šta da kažem za njega, nekako mi je bezličan, neodređen, nikako ga ne doživljavam. Ali od mene sezonu ima da pokaže da se varam, dajem mu podršku kao i njegovim prethodnicima.
-
- Kontakt:
Tuchel definitivno nije nivo trenera za Bayern , nama da je Klopp , garantujem da bi u sezoni 23/24 uzeli triplu.
PS. Izgleda Danac Rasmus Hojlund ode u MU , a mogli smo njega potpisati lik je strasan potencijal , 40-45 milki , a ne natezati se, sa zidov u vezi Kenjca!!
PS. Izgleda Danac Rasmus Hojlund ode u MU , a mogli smo njega potpisati lik je strasan potencijal , 40-45 milki , a ne natezati se, sa zidov u vezi Kenjca!!

Nemoj tako, rano je. Napašće te kolega Bundesliga i Neutral. Oni su vidjeli nekog vraga u njemu. A nije do ušiju.bayernmiasanmia je napisao/la: ↑29 jul 2023, 22:34Tuchel definitivno nije nivo trenera za Bayern , nama da je Klopp , garantujem da bi u sezoni 23/24 uzeli triplu.
PS. Izgleda Danac Rasmus Hojlund ode u MU , a mogli smo njega potpisati lik je strasan potencijal , 40-45 milki , a ne natezati se, sa zidov u vezi Kenjca!!![]()
Nemoj ni to definitivno i plus neke garancije ( osim ako si mlađi od 25) jer je djetinjasto.
Nemoj ni tog Hojlunda jer je i on sve dogovorio sa Unitedom, kao i Kejn sa Bayernom. Oni mogu samo biti zavidni ako se ovo sretno okonča. Klasa je klasa, talenata na sve strane.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
- Kontakt:
Ali oteglo se tebra u vezi Kenjca , pocelo smarati valjda smo trebali napadaca koji ce odraditi pripreme , a ne cirkus.armando je napisao/la: ↑29 jul 2023, 23:16Nemoj tako, rano je. Napašće te kolega Bundesliga i Neutral. Oni su vidjeli nekog vraga u njemu. A nije do ušiju.bayernmiasanmia je napisao/la: ↑29 jul 2023, 22:34Tuchel definitivno nije nivo trenera za Bayern , nama da je Klopp , garantujem da bi u sezoni 23/24 uzeli triplu.
PS. Izgleda Danac Rasmus Hojlund ode u MU , a mogli smo njega potpisati lik je strasan potencijal , 40-45 milki , a ne natezati se, sa zidov u vezi Kenjca!!![]()
Nemoj ni to definitivno i plus neke garancije ( osim ako si mlađi od 25) jer je djetinjasto.
Nemoj ni tog Hojlunda jer je i on sve dogovorio sa Unitedom, kao i Kejn sa Bayernom. Oni mogu samo biti zavidni ako se ovo sretno okonča. Klasa je klasa, talenata na sve strane.
- Centre forward
- Kontakt:
Ako je Hjolund,il kako već, košt'o 70 miliona sa 30 ozbiljnih utakmica u karijeri, koliko je onda Hari i zašto to naši ne završavaju dok se to ne izjalovi 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Utd je Hojlunda platio 75 mil + 10 mil bonusa lik zabio 9 golova šta treba više reći.Bayern se nateže za Kanea jer šalje smiješne ponude od 60-70 mil za čovjeka koji je zabio 280 golova u Engleskoj i mrtvom Tottenhamu.bayernmiasanmia je napisao/la: ↑29 jul 2023, 22:34Izgleda Danac Rasmus Hojlund ode u MU , a mogli smo njega potpisati lik je strasan potencijal , 40-45 milki , a ne natezati se, sa zidov u vezi Kenjca!!![]()
Ako Hojlund vrijedi 80 mil onda Kane vrijedi 280 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Vrijedi al u qrcu sa godinom ugovora i 30 godina na leđima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.