NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

harden
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la harden » 23 jul 2023, 13:35

simonknows je napisao/la:
23 jul 2023, 10:36
Pozz silo :)

Ovaj Luka Merdović što je bio kod vas, imate li kakvog kontakta s njim, ili je negdje otišao?
Ma brate mi trenera i pojacanja saznamo sa fb stranice Prva liga, veze mi nemamo sta se desava u klubu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 jul 2023, 14:10

simonknows je napisao/la:
23 jul 2023, 10:36
Pozz silo :)

Ovaj Luka Merdović što je bio kod vas, imate li kakvog kontakta s njim, ili je negdje otišao?
Nece da igra vise ovu ligu izgleda, odbio je par ekipaa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 23 jul 2023, 18:34

gruezi je napisao/la:
23 jul 2023, 07:49
Koliko bihac trenutno ima stanovnika tj ljudi koji su tu vecinu godine? Ko su ti hostapleri koji pljackaju klub vec godinama? Ima li iko u bihacu I krajini da kaze ne? Ima li Ikakve economije u gradu, ista? Bihac ima nevjerovatan potencijal puno veci nego vecina drugih gradova u bih.. prvo na dobro je lokaciji , treba mu **** 40 km autoputa da se poveze sa eu.. drugo u ravnici je moze se sirit bez problema da bude cak veci od banja luke.. kako vi ljudi u krajini mozete glasati za sda nakon sto vas planski sjebavali I prodavali 30 godina meni nikad nece biti jasno.. kako je moguce da u 30 godina ni jedan jedini sportski kolektiv iz krajine nema bas nikakav uspjeh ni u cemu.. a onakvi borci , onakav 5ti korpus... nevjerovatno
Bihać će kako je krenulo postati selo, baš zbog blizine EU odlaze čak i dobro stacionirane familije, djece nema igrališta prazna, grad drži par ljudi koji jos od rata kradu narod pa na dalje, to se je oslikalo i na klubove u ovom kantonu gdje politici nije cilj da preko klubova ostvari prepoznatljivost nego da na podmukao način pere novac za pojedince, iz istog razloga nema objava iz kluba, tjeraju se svi koji hoće dobro klubu jer na taj način mogu više krčmiti po klubu i bogatiti se iz budžetskih novaca. Na žalost tužilaštvo drže isti ti ljudi koje to i rade i tako u krug. U glavom jadan grad kojeg su uništili ratni profiteri, a što kažeš zbog svoje pozicije na kojoj je i mogućnost da se nakači na europski autoput, jer od Zagreba je jako malo udaljen može biti ekonomski gigant. Ali zbog ličnog intaresa postao je gigant za bogaćenje par familija, Sarajevo svakako ima maćehinski odnos prema nama, tako da ni državne pomoći nikad nema :bih:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 23 jul 2023, 18:40

U Bihacu je nemoguce promjeniti situaciju, a nema kakvu politicku opciju nismo godinama izglasali na vlast svi su krali I omladina grada je odlazila istim tempom. Dosao vakat da jedva skupis 12 ljudi za termin od 1h.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 jul 2023, 21:27

nerkolfc je napisao/la:
23 jul 2023, 18:40
U Bihacu je nemoguce promjeniti situaciju, a nema kakvu politicku opciju nismo godinama izglasali na vlast svi su krali I omladina grada je odlazila istim tempom. Dosao vakat da jedva skupis 12 ljudi za termin od 1h.
Jbg nista nije nemoguce ali nazalost sda ratnih profitera se samo mozes rijesit revolucijom da nekazem nekom verzijom bh bastiljskog ustanka.. mogu mislit kakav je tek cazin I kladusa..cuo sam da ima ovih migranata sto svrljaju po gradu I pljackaju te da se nase drolje taslace s njima masovno, neznam jel istina.. nekad se u cazinu I bihacu radzalo po 700 800 djece godisnje a danas se toliko ne rodi u cijelom kantonu..

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 24 jul 2023, 12:02

Ma nema više je krajine u europi nego u Bosni, sad ima i posla sa finim platama, može naći ko god hoće, ali ljudima se zgadilo idu vani pa i na slijepo...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 jul 2023, 16:59

gruezi je napisao/la:
23 jul 2023, 07:49
Koliko bihac trenutno ima stanovnika tj ljudi koji su tu vecinu godine? Ko su ti hostapleri koji pljackaju klub vec godinama? Ima li iko u bihacu I krajini da kaze ne? Ima li Ikakve economije u gradu, ista? Bihac ima nevjerovatan potencijal puno veci nego vecina drugih gradova u bih.. prvo na dobro je lokaciji , treba mu **** 40 km autoputa da se poveze sa eu.. drugo u ravnici je moze se sirit bez problema da bude cak veci od banja luke.. kako vi ljudi u krajini mozete glasati za sda nakon sto vas planski sjebavali I prodavali 30 godina meni nikad nece biti jasno.. kako je moguce da u 30 godina ni jedan jedini sportski kolektiv iz krajine nema bas nikakav uspjeh ni u cemu.. a onakvi borci , onakav 5ti korpus... nevjerovatno
Pa Tigar im ulazio više puta u upravu. Moraju se osjetiti posljedice.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 25 jul 2023, 22:37

Jel aktivna SN?
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 jul 2023, 23:11

HPCompaq je napisao/la:
25 jul 2023, 22:37
Jel aktivna SN?
nije
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jul 2023, 00:20

Hocemo li se takmiciti uopce? :rol:

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 29 jul 2023, 10:51

harden je napisao/la:
29 jul 2023, 00:20
Hocemo li se takmiciti uopce? :rol:
Dat ćemo djeci da igraju :urnebes:

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 29 jul 2023, 15:56

Odigrana utakmicacp protiv Novog Vinodolskog, poraz 1-0.

U nedjelju pod boricima u 18 sati utakmica protiv Viteza iz Buzima

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jul 2023, 17:32

BihacSN je napisao/la:
29 jul 2023, 15:56

Ima li sta o ekipi, jel iko ostao od igraca?

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 jul 2023, 17:48

harden je napisao/la:
29 jul 2023, 17:32
BihacSN je napisao/la:

odakle ti pravo to da pitas, sta ti kao navijac imas sa babovinom Zuhdije Abdihodzica i ostale vlastele, na sta spade klub za koji su ljudi zivjeli i umirali, da neke kockaste glave vise ne razmislaju ni trebaju li se obratit navijacima
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 29 jul 2023, 23:24

InatSilniBosanski je napisao/la:
29 jul 2023, 17:48
harden je napisao/la:
BihacSN je napisao/la:

odakle ti pravo to da pitas, sta ti kao navijac imas sa babovinom Zuhdije Abdihodzica i ostale vlastele, na sta spade klub za koji su ljudi zivjeli i umirali, da neke kockaste glave vise ne razmislaju ni trebaju li se obratit navijacima
Praonici novca ne trebaju navijači, mogu oni to i sami :bih:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 30 jul 2023, 03:46

Iceplayer je napisao/la:
29 jul 2023, 23:24
InatSilniBosanski je napisao/la:
29 jul 2023, 17:48
harden je napisao/la:

Praonici novca ne trebaju navijači, mogu oni to i sami :bih:
nije to legendo praonica novca, nego klub koji ima duboku tradiciju za koju je vezan svako od nas, sto kaze jedan moj drug nema djeteta koje nije treniralo u Jedinstvu, svi mi snosimo odgovornost sto smo dopustili ovo, za mene je nazalost od ove sezone moj velikan mrtav
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 30 jul 2023, 07:46

Kao neko ko je odrastao uz konkurentno Jedinstvo (96’-08’), neizmjerno patim zbog situacije unazad nekoliko godina.

Ne zivim u Bihacu od 2017. i pokusavao sam sa distance da dam neke savjete, preporuke…pisao sam ih i ovdje na grupi, ali uzalud.

Bihacka djeca od 2008. na ovamo, Jedinstvo dozivljavaju kao sto mi dozivljavamo Stupcanicu (iako je ona u mnogo cemu ispred nas).

Najveca je nesreca Jedinstva sto mlada ekipa koja je angazovana oko TZ grada, stranice Visit Bihać, Kraka itd… nije emotivno vezana za klub. Da su ti ljudi strastveni oko kluba, ako nista, izbrendirali bi ga kako dolikuje, a ne da smo na nivou seoskog nogometa. Nekad smo se smijali fb stranicama, himnama Gornjeg Rahića i one neke ekipe i Buturović Polja, a sad smo veoma slični.

Aljo to sad radi, ali loše. Taj čovjek je davno dosegao vrhunac svog znanja u PR, grafičkom dizajnu i marketingu, a navedeni nivo je daleko ispod današnje normale.

Smatram i smatrao sam uvijek da Jedinstvo sa postojecim resursima moze biti svake sezone u borbi za PL, i moze imati kult kakav mnogi klubovi imaju. Ali kad bi na celo dosli ljudi koji znaju posao, a ne oni koji hoce da se u kafani pohvale da imaju neku poziciju, koji nisu otisli dalje od Ripca i kojima je vrhunac zivota da ustinu gdje par stoja i izvuku iz kluba.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 30 jul 2023, 12:10

Chevalier je napisao/la:
30 jul 2023, 07:46
Kao neko ko je odrastao uz konkurentno Jedinstvo (96’-08’), neizmjerno patim zbog situacije unazad nekoliko godina.

Ne zivim u Bihacu od 2017. i pokusavao sam sa distance da dam neke savjete, preporuke…pisao sam ih i ovdje na grupi, ali uzalud.

Bihacka djeca od 2008. na ovamo, Jedinstvo dozivljavaju kao sto mi dozivljavamo Stupcanicu (iako je ona u mnogo cemu ispred nas).

Najveca je nesreca Jedinstva sto mlada ekipa koja je angazovana oko TZ grada, stranice Visit Bihać, Kraka itd… nije emotivno vezana za klub. Da su ti ljudi strastveni oko kluba, ako nista, izbrendirali bi ga kako dolikuje, a ne da smo na nivou seoskog nogometa. Nekad smo se smijali fb stranicama, himnama Gornjeg Rahića i one neke ekipe i Buturović Polja, a sad smo veoma slični.

Aljo to sad radi, ali loše. Taj čovjek je davno dosegao vrhunac svog znanja u PR, grafičkom dizajnu i marketingu, a navedeni nivo je daleko ispod današnje normale.

Smatram i smatrao sam uvijek da Jedinstvo sa postojecim resursima moze biti svake sezone u borbi za PL, i moze imati kult kakav mnogi klubovi imaju. Ali kad bi na celo dosli ljudi koji znaju posao, a ne oni koji hoce da se u kafani pohvale da imaju neku poziciju, koji nisu otisli dalje od Ripca i kojima je vrhunac zivota da ustinu gdje par stoja i izvuku iz kluba.
e o tome ja pricam, kako nekome ko je odrastao uz klub uzeti Jedinstvo, nikako !

ti klubovi koje si naveo davno su nas prevazisli u mnogo cemu, dolazak ove a i prosle uprave u klub je vjerovatno pocetak naseg kraja, ali ovaj put doslovno pa ko hoce da vjeruje, a nazalost znam da sam upravu.

ja znam da meni Jedinstvo kakvog se ja sjecam niko oduzeti ne moze, mahalu, stadion ma sve, ali me srce boli za novijim generacijama koje izgleda nece imati priliku ni doziviti kako se kotrlja lopta pa u bilo kojem rangu
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 jul 2023, 13:59

Sve ja to razumijem veoma dobro, pazi i ja pratim Jedinstvo od 5 godine još kad me je otac vodio na stadion i trenirao i igrao na turnirima i sa faxa dolazio na vikend samo da pogledam utakmicu i žalosno je što će to oduzeti svima nama.

Drug Chevalier dobro govori i moglo bi se naći desetak ljudi koji iskustvom, znanjem i mladosti mogu od Jedinstva napraviti brend top 3 u državi sigurno jer resursi koje može Jedinstvo vaditi i novac je abnormalan od povezanosti sa Zagrebom do toga da može pokrivati bazu mladih igrača do Zenice, a samo čitav USK da pokriva je dovoljno. Ali nažalost to se nikad neće desiti dok se ne ugasi perionoca novca koju spominjem. Nikad nije niti jedan izvještaj utrošenog novca iz kluba nismo vidjeli, dok god politika pere novac i koristi klub za privatne džepove mi nećemo vidjeti zdravog kluba, niti ćemo moći imati prave ljude, niti ikakva saznanja. Uvijek će ga održavati na respiratoru samo da preživi i novac izvlačiti i svake sezone u krug.

gnkdinamo
Kontakt:

Post Postao/la gnkdinamo » 30 jul 2023, 18:47

Novi golman Jedinstva je Borna Iličić koji dolazi iz Brotnja.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Guest1945 i 10 gostiju.