FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Možemo se biti s ovima, samo da nas povrede ne iskasape. U revanšu hrabro pa šta dragi Allah da
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Nemamo srece i to je to...
Gasal od kako je ušao mi smo imali igrača manje na terenu,svaki dodir sa loptom mu je bio greška i na kraju ona najveća jer kasni u blok.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Gasal, Drljo sva igraca manje, jos kad je Suljo izasao morali smo se povuci.
Ima li iko od kadeta, juniora da ima lijevu nogu da ovog Mrlju vise ne gledam.
Ekipa i Bašiću svaka čast.
U revansu je sve otvoreno i ovo se moze proci.
Ima li iko od kadeta, juniora da ima lijevu nogu da ovog Mrlju vise ne gledam.
Ekipa i Bašiću svaka čast.
U revansu je sve otvoreno i ovo se moze proci.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Potpuna kontrola utakmice do povreda naših igrača i to je jedino što me brine pred revanš, da nismo morali mijenjati Jašarevića i Amoaha, pa kasnije i Krpića zabili bi im minimalno još jedan do kraja.
Ponovo poklanjamo golove i to nam već postaje zaštitini znak. Posljednji gol se nije mogao braniti, to se zabija jednom u karijeri i zabio ga je baš večeras, a te priče gdje je golman trebao izbiti loptu su za malu djecu.
Nefči je ozbiljna ekipa, ali kritična kad se igra prebaci na njihovu polovinu i zaista šteta što nismo imali Amoaha do kraja.
Sve je otvoreno.
Ponovo poklanjamo golove i to nam već postaje zaštitini znak. Posljednji gol se nije mogao braniti, to se zabija jednom u karijeri i zabio ga je baš večeras, a te priče gdje je golman trebao izbiti loptu su za malu djecu.
Nefči je ozbiljna ekipa, ali kritična kad se igra prebaci na njihovu polovinu i zaista šteta što nismo imali Amoaha do kraja.
Sve je otvoreno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kakav panj je Gasal on ne moze igrati u Pofalickom Basicu svaka čast pravi pitu od govana svaka cast i ostalim igracima dali su sve od sebe idemo opet u Azerbajdžan po prolaz 

Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
-
- Kontakt:
Gasal blage nema s fudbalom. Idi jarane upisu fax
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Za razliku od Dinama gdje sam bio siguran da možemo proći, ovo sad je već druga priča nažalost.
Mi smo od Dinama tehnički bili bolji igrači, a ovi su od nas za koplje bolji. 11 im je ko nama Santos što je bio.
Borili smo se, poginuli smo, ali džaba jedna je morala ući.
Nadam se da će biti širi roster za revanš, jer nam je danas trebala klupa da od 75.minute mi njih pritisnemo..nemaš koga ubaciti, i eto belaja.
Sve u svemu predivna noć na Grbavici, Bašić je opet taktički ub'o direktnim fudbalom iz zadnje linije prema dva napadača, to nam je jedina i šansa bila protiv ekipe koja bolje igra lopte.
Valjda smo zaslužili neku sreću pa da nas Allah nagradi u revanšu.
Volim te Željo !!!
Mi smo od Dinama tehnički bili bolji igrači, a ovi su od nas za koplje bolji. 11 im je ko nama Santos što je bio.
Borili smo se, poginuli smo, ali džaba jedna je morala ući.
Nadam se da će biti širi roster za revanš, jer nam je danas trebala klupa da od 75.minute mi njih pritisnemo..nemaš koga ubaciti, i eto belaja.
Sve u svemu predivna noć na Grbavici, Bašić je opet taktički ub'o direktnim fudbalom iz zadnje linije prema dva napadača, to nam je jedina i šansa bila protiv ekipe koja bolje igra lopte.
Valjda smo zaslužili neku sreću pa da nas Allah nagradi u revanšu.
Volim te Željo !!!
-
- Kontakt:
Drljo, Gasal i Turanjanin su amateri za ovaj nivo fudbala. Nakon izlaska Amoaha, mi nismo nista mogli napraviti na protivnickoj polovini.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ma sta se sikirate igrali smo na rezultat
Nisu nista bolji od nas bili na 2-1 smo im dali loptu sto se vidi na posjedu i opet smo vise sansi stvorili u 90 minuta
Fali nam malo sirine
Ali vratice se stila
Valjda ce jaber i allyson biti tu
Ali sveu svemu extra
Neki su igraci van forme
Gasala nije bilo godinu ipo
Imao je dobrih poteza ali i greska
Sve je to sport
Idemo u baku po treve pretkolo

Nisu nista bolji od nas bili na 2-1 smo im dali loptu sto se vidi na posjedu i opet smo vise sansi stvorili u 90 minuta
Fali nam malo sirine
Ali vratice se stila
Valjda ce jaber i allyson biti tu
Ali sveu svemu extra
Neki su igraci van forme
Gasala nije bilo godinu ipo
Imao je dobrih poteza ali i greska
Sve je to sport
Idemo u baku po treve pretkolo

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Joj Gasala i Drine..
Svaka čast Manijaci, atmosfera top. Fizički su bolji od nas, šteta za onaj primljeni gol u nadoknadi, neće više nikad onako pogoditi. Idemo se tamo potući, pa nek’ se ponovi Minsk.
Svaka čast Manijaci, atmosfera top. Fizički su bolji od nas, šteta za onaj primljeni gol u nadoknadi, neće više nikad onako pogoditi. Idemo se tamo potući, pa nek’ se ponovi Minsk.
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪
FKŽ 1921 🔵⚪
Bravo momci, bravo Željo!
-
- Kontakt:
Na brzinu da prokomentarisem.
Neftchi je odlican. Prgavi, a znaju. Basic opet doktorski sve uradio. Nikad nisam vidio neku nasu ekipu da ovoliko sistema promijeni tokom utakmice. Osloboditi ga pritiska i pustiti da radi. Napravice nesto. Povrede i prinudne izmjene su nas skroz poremetile. Bez toga bi ih nekako uzeli, vjerujem. Ekipi cestitati, borili su se svi do jednog preko realnog maksimuma. U revansu hrabro, pa sta bude. Oni su sigurno izraziti favoriti, ali mozemo proci.
Jos nesto. Ja nikad nase igrace ne komentarisem na ovaj nacin, ali moram da kazem ovo za Mulalica. Prije iduce utakmice mu treba dati leksilium. OK, nije lose branio, ali onoliku nervozu, deranje, konstantno napadanje saigraca, ja zaista ne znam da sam ikad vidio od nekog naseg golmana. Na kraju se porjeckao sa, ja mislim Galicem, koji je najfinini i najmirnini momak u ekipi. Znaci kad njega natjeras da ti odgovori, onda yebi ga. Neka mu neko objasni da to krkansko ponasanje ne prolazi ovdje.
Neftchi je odlican. Prgavi, a znaju. Basic opet doktorski sve uradio. Nikad nisam vidio neku nasu ekipu da ovoliko sistema promijeni tokom utakmice. Osloboditi ga pritiska i pustiti da radi. Napravice nesto. Povrede i prinudne izmjene su nas skroz poremetile. Bez toga bi ih nekako uzeli, vjerujem. Ekipi cestitati, borili su se svi do jednog preko realnog maksimuma. U revansu hrabro, pa sta bude. Oni su sigurno izraziti favoriti, ali mozemo proci.
Jos nesto. Ja nikad nase igrace ne komentarisem na ovaj nacin, ali moram da kazem ovo za Mulalica. Prije iduce utakmice mu treba dati leksilium. OK, nije lose branio, ali onoliku nervozu, deranje, konstantno napadanje saigraca, ja zaista ne znam da sam ikad vidio od nekog naseg golmana. Na kraju se porjeckao sa, ja mislim Galicem, koji je najfinini i najmirnini momak u ekipi. Znaci kad njega natjeras da ti odgovori, onda yebi ga. Neka mu neko objasni da to krkansko ponasanje ne prolazi ovdje.
1921
Kapa do poda gospodine Nermine Bašiću. Defitivno najljepši fudbal koji igramo još od ere Milomira Odovića. Taktički i trkački odlično prvo poluvrijeme, drugo smo malo pali i fizički. Prenos iz zadnje linije prema naprijed dugim lopatama pun pogodak. Neftchi je defitivno ekipa sa kojom se može igrati. Dobri pojedinci, ali me nisu timski oduševili, niti su napravili neke izgledne šanse. Nazad su defitivno kritični, ali naprijed imaju par izuzetno jakih pojedinaca. Mi standardno primamo golove iz naših greški, gdje ti znači ne igranje na ovom nivou 3 godine. Ispucaj loptu u aut, korner, uzmi je u ruke samo nemoj graditi loptu koja ide 1 na sat u gol aut. Golman lud definitivno. Čovjek vadi 3 zicera, onda izboksuje loptu na sred šesnesterca. Sve u svemu rezultat na kraju nije loš, ima prostora da se igra u Bakuu ukoliko se oporavi par prvotimaca. Klupa nam je katastrofalna, Hamza nakon povrede 0 bodova. Turunjanin nevidljiv, jedino Ovčina. I posebno bih izdvojio Dženu Haračića. Momak koji je pretrpio toliko nepravde kod Mulalića i bio klupiran i koji je samo zbog ljubavi prema Želji ostao. Kakav trk u 80toj, kakva borba, kakvi zračni dueli i ponovno kakav osjećaj za gol. Uz Mekića za mene najbolji večeras. U Baku po prolaz !!!
-
- Kontakt:
Nauci se kako se golman treba ponašati upravo tako, ima najbolji pregled igre i njegovo je da opominje, vrši pritisak i slično.
Ispali smo zbog Gasala. Dečko ne zna uopće sta igra,koga cuva. Prije gola ostavi čovjeku loptu umjesto da je izbije. Tu bude kornera i primas go. Znam da nemamo koga ubaciti al brate živiš od fudbala. Nije ovo samo ova utakmica nego svaka kada udje bude prelos.
Ispali smo zbog Gasala. Dečko ne zna uopće sta igra,koga cuva. Prije gola ostavi čovjeku loptu umjesto da je izbije. Tu bude kornera i primas go. Znam da nemamo koga ubaciti al brate živiš od fudbala. Nije ovo samo ova utakmica nego svaka kada udje bude prelos.
Zadnja izmjena: AlijagaPetkim, dana/u 27 jul 2023, 23:46, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Ovo je Zeljo o kojem sam sanjao. Kakva simbioza navijaca i igraca
Lavovi i na terenu i na tribinama
Fali nam sirine. Sa svakom smo izmjenom slabije stajali na terenu.
Steta sto ga onaj levat zavali.

Lavovi i na terenu i na tribinama

Fali nam sirine. Sa svakom smo izmjenom slabije stajali na terenu.
Steta sto ga onaj levat zavali.
Pročepit će negdje.
U ove dosad tri utakmice Željo nije bio nadigran nijednom čak šta više mi smo dominirali,ono što brine je pad koncentracije u pojednim momentima utakmice gdje se protivniku daje šansa za povratak u meč.Na tome se mora poraditi.
Željo je sebi najveći protivnik.
Željo je sebi najveći protivnik.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Meni je žao Jašarevića baš..odlično ušao u utakmicu, nevjerovatan preokret za dva mjeseca.. ne izgleda mi da će ubrzo na teren.
Ma i legla mu je k'o nikad jebga, jest Gasal kasnio ali onako kad sjedne, 2 golmana ne brane. StetaWalterrorist je napisao/la: ↑27 jul 2023, 23:08Steta za ovaj gol, samo da je Hamza izblokirao nekako ili omeo ga pri sutu, dobili...steta bas
-
- Kontakt:
Najveći problem našeg fudbala je slaba fizička sprema. Nije slučajno da četiri ekipe primaju gol u 90 i nekoj minuti. Mora se ulagati sto vise i stručni stab.
Vidjeli smo svi kad je Neftci izašao na teren 8 trenera, bilesi jedan vuče frižider za vodu. Boljka našeg fudbala i besparice.
Vidjeli smo svi kad je Neftci izašao na teren 8 trenera, bilesi jedan vuče frižider za vodu. Boljka našeg fudbala i besparice.