Kriza srednjih godina sve više uzima maha.akisarajevo92 je napisao/la: ↑24 jul 2023, 22:37https://twitter.com/homeASD je napisao/la: ↑24 jul 2023, 22:34Šta je bilo?akisarajevo92 je napisao/la: ↑24 jul 2023, 22:32Musk zvanicno poslao twitter u historiju, vjerovatno najgotivniju drustvenu mrezu
U pravo vrijeme se pojavio Šećerbeg.
CNN - In a radical rebranding, Twitter owner Elon Musk has replaced Twitter’s iconic bird logo with X.
https://edition.cnn.com/2023/07/24/tech ... index.html
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Merlin za 2,3 sata rasprodao Beogradsku Arenu 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Stvar je sto mi nismo zemlja koja u narednom periodu moze uraditi takvo nesto i oslonit se na industriju zapostavljajuci druge grane. Poljoprivreda uvijek mora imati odredjeno mjesto u nasem drustvu.
Za pocetak, mora se ulagati npr. u naucno-istrazivacki rad, za sto FBiH godisnje izdvaja svega cca 1,3 miliona na godisnjem nivou (RS vjerovatno ispod) i to je bogu plakat. Od 20 institucija koje su registrovane kao naucno-istrazivacke tu je Federalni agromediteranski zavod Mostar te Poljoprivredni zavod, koji su vazni za ovu granu, a trebali bi bit od strateske vaznosti za nasu zemlju.
Takve institucije trebaju kroz strucni rad, zasnovan na naucnim metodama u poljoprivredi i ruralnom razvitku prenositi znanja u svrhu odrzivog razvoja ruralnog prostora. Onda trebaju unaprijediti proizvodnju hrane, pa pratecu prehrambenu industriju i odrzivo upravljanje prirodnim resursima etc. Ovo dio teksta sam ukratko prepricao bas sa stranice pomenutog zavoda.
Nije to samo u danasnje vrijeme posadi, gledaj u nebo, uberi, susni na pijacu i zijevaj.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
@Asteriks, slazem se brato u vecini napisanog. Ponavljam se, ali sta cu, ja ne podrzavam bilo kakva obimnija ulaganja u poljoprivredu, obucarstvo i slicne fukaraluke.
Ako vec treba planski ulagati, onda daj nam visokoprofitabilne grane privrede.
Ako vec treba planski ulagati, onda daj nam visokoprofitabilne grane privrede.
Elon
Realno, i ja da sam osoba finansijskih mogucnosti kao on, kupio bih mrtvi tik tok ili instagram, samo da ih unistavam.

Realno, i ja da sam osoba finansijskih mogucnosti kao on, kupio bih mrtvi tik tok ili instagram, samo da ih unistavam.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- AshburtonG
- Kontakt:
Vala bas. Prvo TikTok, pa Snapchat i onda IG. Taman da se za makar 80% smanji broj pic.kopacenika na planeti.
- ASD
- Kontakt:
AshburtonG je napisao/la: ↑24 jul 2023, 23:07Vala bas. Prvo TikTok, pa Snapchat i onda IG. Taman da se za makar 80% smanji broj pic.kopacenika na planeti.
Jesam li jedini koji nije imao nikad nijedno od tog navedenog?

Edit: Majke mi, ulazim na tiktok i ovo mi prvo.
Jel znaš ovu?

Kakav cringe.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 24 jul 2023, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
Nisi

Doduse, imam IG, al isto ko da i nemam. Udjem jednom dnevno na 2 min i izadjem. Koristim jedino FB aktivno. TikTok je bolest danasnjeg doba. Veci skup debila na jednom mjestu nisam dugo vidio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- akisarajevo92
- Kontakt:
tipicna nuspojava kad pomenes neku dr. mrezu, odmah iskoce neki koji bi ukidali sve to za bolji svijet i ovi koji sa ponosom isticu da nikad nisu imali nista od toga
twitter je bio daleko ozbiljnija mreza od tih navedenih, posebno nama koji ne posjecujemo portale, fino zapratis pouzdane ljude/profile i citas/gledas samo ono sto te zanima bez gluposti
ostaje jos reddit

twitter je bio daleko ozbiljnija mreza od tih navedenih, posebno nama koji ne posjecujemo portale, fino zapratis pouzdane ljude/profile i citas/gledas samo ono sto te zanima bez gluposti
ostaje jos reddit
Don't believe the hype.
@ljevak
Sve pet, samo govorim da i razvijene zemlje nisu u potpunosti zapostavile neke grane poljoprivrede iako to izgleda skoro pri gasenju gledajuci procente.
Svako normalan zeli jesti kvalitet, provjereno i svjeze, a da bi bilo sigurno, taj kvalitet Svabo i danas proizvodi u svojoj zemlji, primjer mlijeko, gdje je recemo Njemacka najveci proizvodjac pomenutog u EU. Onda vodeca glede uzgoja svinja te u proizvodnji svinjskog mesa, kao i broja goveda, gdje je Svabija u vrhu EU (mozda iza Franc po govedima).
Diskonter Aldi ce za nekoliko godina prodavati meso samo iz najvisih sistema uzgoja, o cemu se pisalo prije par mjeseci na ovoj temi.
Sto znaci - nivo 3 "Spoljna klima" garantuje zivotinjama vise prostora i kontakt sa svjezim vazduhom. Te nivo 4 neke dodatne mogucnosti kao najveci stepen.
Msm Njemacka je velika ekonomija i naravno da ce neke kulture vecinski uvoziti kao sto ce npr. uvoziti voce koje uspijeva u toplijim regijama, ali BiH i kada udje u EU, nece imati takve pogodnosti i mogucnosti da se oslanjamo na uvoz misleci da cemo jesti kvalitetno i svjeze. Lista odabranih nije duga.
Sve pet, samo govorim da i razvijene zemlje nisu u potpunosti zapostavile neke grane poljoprivrede iako to izgleda skoro pri gasenju gledajuci procente.
Svako normalan zeli jesti kvalitet, provjereno i svjeze, a da bi bilo sigurno, taj kvalitet Svabo i danas proizvodi u svojoj zemlji, primjer mlijeko, gdje je recemo Njemacka najveci proizvodjac pomenutog u EU. Onda vodeca glede uzgoja svinja te u proizvodnji svinjskog mesa, kao i broja goveda, gdje je Svabija u vrhu EU (mozda iza Franc po govedima).
Diskonter Aldi ce za nekoliko godina prodavati meso samo iz najvisih sistema uzgoja, o cemu se pisalo prije par mjeseci na ovoj temi.
Sto znaci - nivo 3 "Spoljna klima" garantuje zivotinjama vise prostora i kontakt sa svjezim vazduhom. Te nivo 4 neke dodatne mogucnosti kao najveci stepen.
Msm Njemacka je velika ekonomija i naravno da ce neke kulture vecinski uvoziti kao sto ce npr. uvoziti voce koje uspijeva u toplijim regijama, ali BiH i kada udje u EU, nece imati takve pogodnosti i mogucnosti da se oslanjamo na uvoz misleci da cemo jesti kvalitetno i svjeze. Lista odabranih nije duga.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 jul 2023, 23:27, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- ASD
- Kontakt:
Imam twitter. I super mi je iz istog razloga kao i tebi jer ne čitam portale.akisarajevo92 je napisao/la: ↑24 jul 2023, 23:23tipicna nuspojava kad pomenes neku dr. mrezu, odmah iskoce neki koji bi ukidali sve to za bolji svijet i ovi koji sa ponosom isticu da nikad nisu imali nista od toga![]()
twitter je bio daleko ozbiljnija mreza od tih navedenih, posebno nama koji ne posjecujemo portale, fino zapratis pouzdane ljude i citas/gledas samo ono sto te zanima bez gluposti
ostaje jos reddit
Mislio sam na IG, Snapchat i Tiktok. Nikad nisam ni pokušao se registrovati tu.
Imao, više nemam ništa. Koristim twitter i reddit jedino, ali na to ne gledam kao na društvenu mrežu jer nemam neke interakcije, uglavnom služi za vijesti i priče iz oblasti koje me interesuju.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- ASD
- Kontakt:
Ja imam Twitter i Linkedin, što koristim. Registrovan sam na Reddit, ali me samo nekad put navede da nešto pročitam.
Doduše, ne treba zaboraviti ni SS.ba
Doduše, ne treba zaboraviti ni SS.ba

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Twitter je baš jaka stvar za info.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- BosniaBoston
- Kontakt:
Tiktok je nivo iznad ostalih, mada često gledam i reels/tiktok na IG zbog boljeg algoritma
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Jezevac cini mi se?ASD je napisao/la: ↑24 jul 2023, 23:14AshburtonG je napisao/la: ↑24 jul 2023, 23:07Vala bas. Prvo TikTok, pa Snapchat i onda IG. Taman da se za makar 80% smanji broj pic.kopacenika na planeti.
Jel znaš ovu?![]()
Kakav cringe.

Sto se tice Linkedina, i on mi je poceo ici na qrc. Bukvalno postao platforma za woke propagandu i populisticke nastupe nekih wannabe life coacheva i pic.ki materina. Niko vise nista ne radi, svi bi da budu neki motivatori.
Ja bas neki dan napisao neki post o diplomskom radu i namjerno ubacim malo patetike. Reach mi otisao na preko 10k, a imam 200 kontakata.

- ASD
- Kontakt:
S Ježevca jeste.AshburtonG je napisao/la: ↑25 jul 2023, 00:04Jezevac cini mi se?ASD je napisao/la: ↑24 jul 2023, 23:14AshburtonG je napisao/la: ↑24 jul 2023, 23:07Vala bas. Prvo TikTok, pa Snapchat i onda IG. Taman da se za makar 80% smanji broj pic.kopacenika na planeti.
Jel znaš ovu?![]()
Kakav cringe.
Sto se tice Linkedina, i on mi je poceo ici na qrc. Bukvalno postao platforma za woke propagandu i populisticke nastupe nekih wannabe life coacheva i pic.ki materina. Niko vise nista ne radi, svi bi da budu neki motivatori.
Ja bas neki dan napisao neki post o diplomskom radu i namjerno ubacim malo patetike. Reach mi otisao na preko 10k, a imam 200 kontakata.![]()

Ja sam tamo zato što imam neograničen pristup linkedin learningu (nimalo jeftina stvar) i zato što mogu vidjeti na tržištu rada koje se vještine traže.
Inače se najveći debili sreću tamo.
Najjači su mi oni debili što objavjuju sve i svašta, pa im još armija debila piše formalnu čestitku uz dodatak CONGRATS.
- VensanKasel
- Kontakt:
Nemam ništa od toga , niti sam ikad imao Instaqrac , Tik-Tok , twitter .
Jedino sam Facebook imao , ukinuo i to smeće 2016 godine .
Ja ne mogu da vjerujem da je svijet ovoliko otišao u qrac , šta je sa ljudima

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Pensioner26
- Kontakt:
Ja kad na tik toku naletim na one hude, šeikove, alje i beretke, dobijam instant osip i šuljeve. Još kad vidim da njima neko novac uplaćuje na tim liveovima u pm, gdje smo otišli kao svijet…
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.