Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Capt_Billy
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Capt_Billy » 06 mar 2011, 20:28

velez_mostar je napisao/la:Mozda je ovo i dobro, da nas kazne, da se malo ovaj nas glupi narod opameti, milion puta smo trebali sami srusiti tu gamad, i uvijek nas kupe nekim Cirom, nekim barazom, i td..15 godina gledamo kriminal i pranje para, gledamo nestrucnost, i ostale mutne radnje..i kad mi nismo u stanju, neka to FIFA ucini, kazni nas, i to je to.

Potpis. Vise je vrijeme da se u ovom kurcu od drzave nesto napravi. Ako ce kaznjavati i ako ce praviti nesta novo, neka postave strance.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 06 mar 2011, 20:29

Megamon je napisao/la:Mi umjesto da se ujedinmo protiv lopova iz vrha saveza(svi su lopovi i bosanci i hrvati i srbi) mi padamo na njihove fore.
Koriste nas kao marionete.Umjesto da u prvi plan svi stavimo fudbal mi hvalimo svoje magarc
napokon, glas razuma
YNWA!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 06 mar 2011, 20:32

Pa sta cekamo??? Nekog novog Fidela Castru??? :D :D :D Ovaj narod uvijek ceka nesto i prica nebuloze. Kod nas se uvijek treba nesto, a nitko nista ne radi. Svako bi na tanjir da mu se servira. A to ne ide vec 15 god!!!
Mozda da i mi organizujemo neku Sportsport.ba forum revoluciju, u ugledu na facebook revolucije!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 mar 2011, 20:35

Gdje su sad BHF ?

Sto ne organizuju neke proteste ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 06 mar 2011, 20:38

Megamon je napisao/la:Gdje su sad BHF ?

Sto cekati njih, neka se vode navijackih skupina u BIH dogovore?? Pa nisu glupi ni oni valjda!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 mar 2011, 20:39

Narod u BiH dugo žmiri te ne želi vidjeti neke stvari. Zbog čega? Strah od nečega/nekoga/? Činjenica je da je politika usko povezana za sport, a mi ovdje možemo da se borimo i govorimo neke stvari, no mislim da barem imamo toliko hrabrosti da nazovemo stvari pravim imenom skrivajući se pod kojekakvim nickovima i ovim sličicama na avataru. Meni je svejedno kako se zove onaj koji me ugnjetava. Zbilja mi je svejedno. Moje poštovanje neće dobiti; nebitno da l' se zove ovako ili onako, da l' je vjernik il' nevjernik, te da l' je lijep(a) il' nije.

Ovo je sve izrežirano, to znamo. Prokleto sjeme nacionalizma te želja za novcem a ne dobrobitom države je uništila ljude. Dakle, šta bi bilo kada se mi(narod) ne bismo povinovali zakonima koje država postavlja pred nas? Završili bismo u zatvoru(osim ukoliko ne bismo pobjegli prije toga :mrgreen: ). Eh, dakle, igramo pod okriljem UEFA-e i FIFA-e(nebitno o kakvim se mafijaškim organizacijama radilo), a i dalje idemo(ne mi, već naši divni predstavnici) glavom kroz zid ne želeći prihvatiti ono što bismo morali.

Eh, da malo bacimo kritiku i na potpisnike onog famoznog pisma. Zamislimo da se niko ne bi želio odazvati pozivu u državni tim?! Jeste li. Dakle, ako nemamo reprezentacije, od koga bi oni krali novac te koga bi vukli za nos i kome bi se smijali iza leđa? Nikome. Ušlja bismo se riješili, pokušali ispočetka sa nekim osobama koje imaju dodirne tačke sa nogometom, a ne sa osobama koje samo žele bespravno graditi kuće i bildati dovoljno nabildan saldo.

Možete vi ovo shvatiti kako želite(ne zanima me), al' mišljenja sam da se ISPOŠTOVALA ona riječ koju su svi dali, ništa se od ovog ne bi desilo. Da, žao mi je što će mnogi ispaštati(mislim na ovu mlađu gardu u reprezentaciji), al' krivce imamo i u svlačionici državnog tima, a ne isključivo u foteljama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 06 mar 2011, 20:44

Monolog je napisao/la:Narod u BiH dugo žmiri te ne želi vidjeti neke stvari. Zbog čega? Strah od nečega/nekoga/? Činjenica je da je politika usko povezana za sport, a mi ovdje možemo da se borimo i govorimo neke stvari, no mislim da barem imamo toliko hrabrosti da nazovemo stvari pravim imenom skrivajući se pod kojekakvim nickovima i ovim sličicama na avataru. Meni je svejedno kako se zove onaj koji me ugnjetava. Zbilja mi je svejedno. Moje poštovanje neće dobiti; nebitno da l' se zove ovako ili onako, da l' je vjernik il' nevjernik, te da l' je lijep(a) il' nije.

Ovo je sve izrežirano, to znamo. Prokleto sjeme nacionalizma te želja za novcem a ne dobrobitom države je uništila ljude. Dakle, šta bi bilo kada se mi(narod) ne bismo povinovali zakonima koje država postavlja pred nas? Završili bismo u zatvoru(osim ukoliko ne bismo pobjegli prije toga :mrgreen: ). Eh, dakle, igramo pod okriljem UEFA-e i FIFA-e(nebitno o kakvim se mafijaškim organizacijama radilo), a i dalje idemo(ne mi, već naši divni predstavnici) glavom kroz zid ne želeći prihvatiti ono što bismo morali.

Eh, da malo bacimo kritiku i na potpisnike onog famoznog pisma. Zamislimo da se niko ne bi želio odazvati pozivu u državni tim?! Jeste li. Dakle, ako nemamo reprezentacije, od koga bi oni krali novac te koga bi vukli za nos i kome bi se smijali iza leđa? Nikome. Ušlja bismo se riješili, pokušali ispočetka sa nekim osobama koje imaju dodirne tačke sa nogometom, a ne sa osobama koje samo žele bespravno graditi kuće i bildati dovoljno nabildan saldo.

Možete vi ovo shvatiti kako želite(ne zanima me), al' mišljenja sam da se ISPOŠTOVALA ona riječ koju su svi dali, ništa se od ovog ne bi desilo. Da, žao mi je što će mnogi ispaštati(mislim na ovu mlađu gardu u reprezentaciji), al' krivce imamo i u svlačionici državnog tima, a ne isključivo u foteljama.
Kao sto ti navede, ne moze pojedinac biti u ovome, SVI SU U OVOME!!! Isto kao sto se politicari ne mogu dogovoriti = NE MOGU TAL RASPODIJELITI!!!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 06 mar 2011, 20:44

Ako gleamo realno na stvari, i ako Barbarez nije mogao postati selektor jer je bio na utakmici na Kosevu i protiv NSBIH, onda niko od ovih koji su bili na Skupstini FSRS i glasali protiv statuta ne smije vise biti u N/FSBIH, a pogotovo ne Predsjednik ili u Predsjednistvu ( zavisi sta na kraju bude ). Oni su bili protiv Barbe jer je on protiv ovog Saveza, a njihov grijeh je veci od Sergejevog ;)
FKS❤️1946

necko_gradacac
Kontakt:

Post Postao/la necko_gradacac » 06 mar 2011, 20:54

Nadam se da će razum prevladati. Vjerujem u iznalaženje rješenja. Evo, ako mene pitate, pristajem da srbin bude u narednih 100 godina predsjednik N/FS BiH. Sve, samo da nas ne suspendiju, jer to bi bilo pogubno za reprezentacije, klubove, igrače, trenere, sudije, navijače iz cijele BiH», smatra Čolaković.

a bilo bi i pogubno da oni ostanu bez fotelja.... vec se guzi.ce pocele da tresu ... mamicu im yebem :D
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2011, 20:56

BHF najavio ''Rat savezu'', a kad treba organizovati proteste, nema ih nigdje

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 06 mar 2011, 20:57

necko_gradacac je napisao/la:Nadam se da će razum prevladati. Vjerujem u iznalaženje rješenja. Evo, ako mene pitate, pristajem da srbin bude u narednih 100 godina predsjednik N/FS BiH. Sve, samo da nas ne suspendiju, jer to bi bilo pogubno za reprezentacije, klubove, igrače, trenere, sudije, navijače iz cijele BiH», smatra Čolaković.

a bilo bi i pogubno da oni ostanu bez fotelja.... vec se guzi.ce pocele da tresu ... mamicu im yebem :D
Ja mislim da kad isplate odštetu Kentaru tamo više neće ostati ni feninga za opljačkat!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 06 mar 2011, 21:03

Megamon je napisao/la:Gdje su sad BHF ?

Što, da im narod opet *ebe mater, jer su oni primitivci i ne vole ovu državu jer pale baklje na utakmicama, i rade na štetu saveza. Da su navijači reprezentacije kavgadžije i indijanci jer organizuju proteste pred savezom, i kamenjaju isti.
Da nije našeg glupog naroda, ovaj savez bi nestao nedugo poslije utakmice Bola, Kodro i prijatelji.
Al jok, par dobrih rezultata i savez je zaboravljen. Sada više nema Ćire, nema dobrih rezultata, i sad se naši navijači sjetili da nam savez ne valja, i da treba nešto mijenjati.
Kakva je ovca naš narod, garantujem da sa 3 uvezane pobjede niko više ne bi spomenuo savez, i da bi nastavili po istom. Zato nas i *ebe ko stigne.
Žalosno ali istinito.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 mar 2011, 21:03

zalosno je da je fudbal u BIH taoc politike,prije svega one iz RS,jer je politicki lider tog entiteta,javno ,putem medija rekao da FSBIH ne smije imati jednog predsjednika,jer je to stetno za RS!Mslim svaki komentar je suvisan,FIFA se zgrozava na uplitanje politike u sport,ali eto to ovi iz RS rade na najbrutalniji nacin..naravno nisu oni jedini,ima tu jos kriminalaca kao sto su Bevanda i Jelic,oni odrzavaju Siroki zahavaljujuci kladionicama tj.namjestanju utakmica! oni su se dovoljno nakrali para,da im najavljena suspenzija ne znaci puno...nazalost al tako je...ispastat ce istinski ljubitelji fudbala u ovoj zemlji!Nadam se da ce iz FIFE I UEFE prepoznati ko su glavni kocinicari i njih smjenuti,a ne da zbog takve bagre ispasta reprezentacija,koja i finansira Savez..u svakom slucaju koliko god bolno bilo ovo sto fudbalu u BIH radi manji bh entitet i neki hrvatski prestavnici,toliko ce suspenzija pomoci da se kriminalaca u Savezu rjesimo za sva vremena,oni ce otici na djubriste historije,a neke nove snage ce krenuti u preporod naseg fudbala!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 06 mar 2011, 21:32

Ma ja imam osjecaj da ovdje vise nece biti dovoljni protesti!! Kako je krenulo trazit ce se glave!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 06 mar 2011, 22:00

Capt_Billy je napisao/la:Ma ja imam osjecaj da ovdje vise nece biti dovoljni protesti!! Kako je krenulo trazit ce se glave!!!
ja sam ubjedjen da niti jedan nas sadasnji clan Saveza,koji izglasa suspenziju naseg fudbala nece dobro provesti,ko garantuje sigurnost Petkovicu,Kovacevic,Bevandi,Jelicu kad odu negdje u zapadnu Evropu,nasi bh fanatikosi ce ih zgaziti,ako ne vjeruju neka pitaju Bogdana Ceku!..

leonard
Kontakt:

Post Postao/la leonard » 07 mar 2011, 01:52

Pa zar nije lakse da medjusobno sjednemo za sto i od FIFE jednoglasno zatrazimo da nam omoguci ligaski sistem i zasebne fudbalske reprezentacije po principu Velike Britanije, pa da svi fino kao ljudi igramo svako za sebe, nego da ovako uopce i utopijski ocekujemo da ce neko u Posusju, Sirokom Brijegu, Prijedoru ili Banja Luci navijati za reprezentaciju nakaradne kvazi-tvorevine BiH i reprezentacije koju cini 90% bosnjaka, a ovih ostalih nekoliko nesrecnika druge nacionalnosti igraju cisto za princip da se ispostuje nacionalni kljuc? Ne moze se ovako vjestacki odrzavati na aparatima ``multi-nacionalna i gradjanska reprezentacija``, to vodi samo u vecu i dublju agoniju!

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 07 mar 2011, 02:11

leonard je napisao/la:Pa zar nije lakse da medjusobno sjednemo za sto i od FIFE jednoglasno zatrazimo da nam omoguci ligaski sistem i zasebne fudbalske reprezentacije po principu Velike Britanije, pa da svi fino kao ljudi igramo svako za sebe, nego da ovako uopce i utopijski ocekujemo da ce neko u Posusju, Sirokom Brijegu, Prijedoru ili Banja Luci navijati za reprezentaciju nakaradne kvazi-tvorevine BiH i reprezentacije koju cini 90% bosnjaka, a ovih ostalih nekoliko nesrecnika druge nacionalnosti igraju cisto za princip da se ispostuje nacionalni kljuc? Ne moze se ovako vjestacki odrzavati na aparatima ``multi-nacionalna i gradjanska reprezentacija``, to vodi samo u vecu i dublju agoniju!
1. Vrati se nazad malo da vidiš šta ljudi misle o tome, ne da nam se svako malo objašnjavat takvim ko ti kako to ne ide.

2. Zašto se vi prvi ne pokažete ko ljudi i podržite stvaranje reprezentacije Kosova?

Do tad, prijatno!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 07 mar 2011, 02:13

leonard je napisao/la:Pa zar nije lakse da medjusobno sjednemo za sto i od FIFE jednoglasno zatrazimo da nam omoguci ligaski sistem i zasebne fudbalske reprezentacije po principu Velike Britanije, pa da svi fino kao ljudi igramo svako za sebe, nego da ovako uopce i utopijski ocekujemo da ce neko u Posusju, Sirokom Brijegu, Prijedoru ili Banja Luci navijati za reprezentaciju nakaradne kvazi-tvorevine BiH i reprezentacije koju cini 90% bosnjaka, a ovih ostalih nekoliko nesrecnika druge nacionalnosti igraju cisto za princip da se ispostuje nacionalni kljuc? Ne moze se ovako vjestacki odrzavati na aparatima ``multi-nacionalna i gradjanska reprezentacija``, to vodi samo u vecu i dublju agoniju!

a zasto jednostavno onaj kome se ne svidja ne odseli tamo gdje mu je bolje... niko nikom ne brani da ostane u bosni i sto je vise tako nazovas kako nazivas ima ljudi sto je sve vise vole ;) tako djecace ako ti se ne svidja putovnicu u ruku i ides gdje ti je bolje
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

leonard
Kontakt:

Post Postao/la leonard » 07 mar 2011, 02:45

Za pocetak, mozda bi vi trebali procitati Ustav ove iste Bosne i Hercegovine i vidjeti da tu ne zive nikakvi ``Bosnaci i Hercegovci``, vec da su u njoj tri KONSTITUTIVNA naroda (Hrvati, Srbi i muslimani), a da vam prevedem to ``KONSTITUTIVNA`` znaci RAVNOPRAVNA, JEDNAKA!
E pa ako je vec u teoriji tako, neka to bude sprovedeno u praksi.
Primjera radi, suludo bi bilo tjerati VELS i SKOTSKU da igraju pod zastavom ENGLESKE zar ne?
RAJAN GIGS je ocit primjer!
Ne mozete prosipati pricu o demokraciji, a da ona u prevodu znaci majorizacija.
Teritorija Bosne i Hercegovine ni po kojoj podijeli ili zakonu ne pripada jednom narodu, valjda je bar to jasno.
Republika Srpska ima gotovo sve elemente drzavnosti (predsjednika, Vladu, teritoriju, Ustav...), ma koliko to nekome smetalo ili ga bolilo, tako je.
Mozemo mi konstantirano zatvarati oci ispred realnosti, ali u BiH je svaka sfera zivota neraskidivo povezana sa politikom (NAZALOST). Ne moze se dovjeka tjerati ovaj ``rastelovani brak`` na silu, jednom ce morati da pukne i da svaka tri naroda odu na svoju stranu.
``Multi-etnicni`` Mostar je najbolji primjer odrzive ``gradjanske BiH``.
Dosta smo se igrali slijepaca!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 07 mar 2011, 02:47

leonard je napisao/la:vec da su u njoj tri KONSTITUTIVNA naroda (Hrvati, Srbi i muslimani)
Bosnjaci, majmune neobrazovani :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, zikerrz21 i 23 gosta.