Narod u BiH dugo žmiri te ne želi vidjeti neke stvari. Zbog čega? Strah od nečega/nekoga/? Činjenica je da je politika usko povezana za sport, a mi ovdje možemo da se borimo i govorimo neke stvari, no mislim da barem imamo toliko hrabrosti da nazovemo stvari pravim imenom skrivajući se pod kojekakvim nickovima i ovim sličicama na avataru. Meni je svejedno kako se zove onaj koji me ugnjetava. Zbilja mi je svejedno. Moje poštovanje neće dobiti; nebitno da l' se zove ovako ili onako, da l' je vjernik il' nevjernik, te da l' je lijep(a) il' nije.
Ovo je sve izrežirano, to znamo. Prokleto sjeme nacionalizma te želja za novcem a ne dobrobitom države je uništila ljude. Dakle, šta bi bilo kada se mi(narod) ne bismo povinovali zakonima koje država postavlja pred nas? Završili bismo u zatvoru(osim ukoliko ne bismo pobjegli prije toga

). Eh, dakle, igramo pod okriljem UEFA-e i FIFA-e(nebitno o kakvim se mafijaškim organizacijama radilo), a i dalje idemo(ne mi, već
naši divni predstavnici) glavom kroz zid ne želeći prihvatiti ono što bismo morali.
Eh, da malo bacimo kritiku i na potpisnike onog famoznog pisma. Zamislimo da se niko ne bi želio odazvati pozivu u državni tim?! Jeste li. Dakle, ako nemamo reprezentacije, od koga bi oni krali novac te koga bi vukli za nos i kome bi se smijali iza leđa? Nikome. Ušlja bismo se riješili, pokušali ispočetka sa nekim osobama koje imaju dodirne tačke sa nogometom, a ne sa osobama koje samo žele bespravno graditi kuće i bildati dovoljno nabildan saldo.
Možete vi ovo shvatiti kako želite(ne zanima me), al' mišljenja sam da se ISPOŠTOVALA ona riječ koju su svi dali, ništa se od ovog ne bi desilo. Da, žao mi je što će mnogi ispaštati(mislim na ovu mlađu gardu u reprezentaciji), al' krivce imamo i u svlačionici državnog tima, a ne isključivo u foteljama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”