Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Beduin
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Beduin » 23 jul 2023, 10:43

I mi smo zasluzili skudeto jer smo bili bolji od Napolia u ligi i LP.
Koji rezon 😂 samo nesreca i poklapanje raznih kockica, lutanje trenera i povrede (valjda je sve ovo sitnica?) ih sprijecile da sve osvoje. King si brate. ❤️

Ove sezone ste i jaci, narocito ako ove prinove nastave gdje su stali u prosloj sezoni. Priznajem.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 23 jul 2023, 11:10

Konstantno se isti likovi brukaju i brukaju, pa naprasno nestanu kad ih spuca reality check. Ne brinite, arhivirao sam postove i prognoze, kako od prethodnih sezona tako i od ove.

Majko draga, jedan gore pise otkud Thuramu i Frattesiju europskog iskustva, a svrsavaju na poluanonimuse za koje su culi samo hardcore igraci FM-a.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 23 jul 2023, 11:18

Inter je zalutao do CL finala, isto kao što bi i Milan - posr#o ih žrijeb. Da je kojim slučajem igrao dvomeč sa Cityjem,Bayernom (i jesu u grupi, ukupno 0-4),Realom to bi drugačije izgledalo. U jednome meču (finale) svašta može biti, zbog x aspekata i parametra, kao prvo mentalnih. "Viceprvak" zvuči puno bolje nego što jeste u slučaju CL anno 2023, i samo po sebi ne daje nikakvu prednost u borbi za Scudetto, možda čak i naprotiv, jer se dodatno nabriju protivnici, zbiju redove treneri, protivnici svjesni da je tu x skauta, prestiža, motiva++

Inter je doveo dva kvalitetna igrača u Fratessiju i Thuramu, ovaj zadnji je trenutno kvalitetniji od Milanovog Okafora, pa možda i Chukuwezea. Međutim nadoknadit oba golmana, Škriniara, Broza, Džeku, Lukakua, to apsolutno nisu, bez obzira koliko nisu igrali lani. Ibra je bio krucijalan za Milan, čak i sa klupe i tribina, baš kao i ovi nabrojani Interu. Ubjeđivati samog sebe i druge da to nije slučaj, je čisti wish thinking.

Isto tako će se itekako osjetiti da nema Ibre i Maldinija, pa ni Tonalija - a ovim novitetima će trebati vremena dok se snađu. Vrlo moguće da neko od njih bude imao sezonu za zaborav, kao CDK lani, te Leao i Tonali svoje ptve sezone u Milanu. Zbog istoga nije realno očekivat Scudetto.

@Beduin je sve objasnio, usporedba Inter v Milan je baš kao Milan v Napoli, i onda tvrdit da napolitanke nisu zaslužile Scudetto na osnovu istoga.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 23 jul 2023, 11:27

Zenga je napisao/la:
23 jul 2023, 11:18
Inter je zalutao do CL finala, isto kao što bi i Milan - posr#o ih žrijeb.
Zar nije Milan ispao od tog istog Intera korak pred finale? :think:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jul 2023, 11:55

Puma je napisao/la:
23 jul 2023, 11:10
Konstantno se isti likovi brukaju i brukaju, pa naprasno nestanu kad ih spuca reality check. Ne brinite, arhivirao sam postove i prognoze, kako od prethodnih sezona tako i od ove.

Majko draga, jedan gore pise otkud Thuramu i Frattesiju europskog iskustva, a svrsavaju na poluanonimuse za koje su culi samo hardcore igraci FM-a.
Druze ti kad kazes nekom da se bruka to je kao kompliment :rol: Samo tvoje postojanje je bruka s obzirom na nivou inteligencije koji pokazujes ;) Slobodno arhiviraj. Jesi arhivirao i prosle sezone kad sam pisao da ce Kvarat biti igracina i kako Napoli ce biti ili prvi ili drugi s obzirom na trend ? :lol:
Jesi arhivirao i kad sam pisao da je Hakan odlican igrac ? Necu dalje da nabrajam. Sad nazad pod kamen ispod kojeg si ispuzao.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jul 2023, 12:27

definitivno transfer kakav lazio voli, hudson-odoi bi kod nas bio rekonvalescent, a maurizio sarri ga je vec trenirao u chelseaju

"serie a" (lazio) su mu definitivno najbolji izbor da oporavi karijeru, mnogo potencijala ima, a samo 22 godine...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jul 2023, 13:14

Biscione je napisao/la:
23 jul 2023, 00:26
Pa Inter je ipak vicešampion Evrope i samim time nama ne treba pola nove ekipe kao Milanu, zadnje 4 utakmice smo vas pobijedili bez primljenog gola tako da je blago reć da dosta zaostajete za nama. Zadržali smo sve najvažnije igrače osim Onane. Škriniar nije uopće igrao , umjesto njega smo zasad doveli kapitena njemačke U21 repke i još ćemo jednog iskusnijeg do kraja, Lukaku više od pola sezone nije igrao a kasnije je grijao klupu Džeki i ulazio s klupe, umjesto njega nadam se dolazi veliki talenat Balagun, Broz je velik dio sezone bio povrijeđen a kasnije grijao klupu Mhitarjamu njega mjenja dosta mlađi Frattesi koji je standardni reprezentativac Italije i jedan od najboljih vežnjaka u ligi objektvno, starog Džeku mijenja dosta mlađi Thuram koji je reprezentativac Francuske, 39-godišnjeg Handu mijenja 5 godina mlađi Sommer (prošle godine prvi golman Bayerna), nevidljivog Belanovu mijenja Cuadrado koji je smrdo ali barem ćemo imat na klupi dostojnu zamjenu za Dumfriesa. Tako da jedino žalim za Onanom ali ako ga zamijeni supertalentovani 21-godišnji Trubin ko zna za koju godinu bi mogli imat još boljeg golmana. Interu znači neće trebat veliko uigravanje jer je odbrana i bekovi ostali isti, u vezi samo jedna izmjena. Po meni ćemo bit jači nego prošle sezone ali to je pod uslovom da se dovedu ovi što su nam prioritet do kraja mercata, valjda neće zasrat pa umjesto Trubina dovest Llorisa a umjesto Balaguna Morattu il sl.

Što se tiče Milana ne znam sad zašto se očekuje da će onaj Holanđanin od 24 godine koji nije reprezentivac ni jedne Holandije ili Okafor koji u austrijskoj ligi dao svega 7 golova ili onaj Nigerijac što je u Španiji dao 6 golova u ligi ili propali Englez Loftus biti toliki presudnu faktor odmah naredne sezone, zar ste već zaboravili kako je prošao CDK a realno 3x je veći talenat bio od svih ovih zajedno. Jeidno je Pulišić trenutno klasa ali samo ako ga mimođu povrede ali to je jedno veliko ako, inače ne bi za 20 mil došao u Milan jel da. Da ne spominjem da ste zgubili ste najboljeg vežnjaka i budućeg kapitena. Da me ne shvatite pogrešno da vam pljujem mercato, dovodili ste mlade talente i ciljano ali plodove očekujem tek za par sezona, a naredne sezone za početak će bit uspjeh ako nam zabijete gol, eventualno uzmete remi :mrgreen:
Da probam još jednom. Biscione nije tema da li Inter ima tim za Scudetto ili možda klempu, već što tvrdiš da ćete biti jaci nego prošle godine ako vam dodju Trubin i Balogun,a otišli vam Onana, Lukaku, Broz i Skriniar. Dakle po tebi ti momci iz slabijih liga,ne da će biti na nivou ovih sto su otišli,već će odmah biti bolji od njih. A istovremeno takvi no name momci u drugom klubu neće donijeti kvalitet u prvoj godini. Dze je tu logika. Vidi,možda na kraju tako i bude,to niko ne zna,al s ove tačke gledišta nema logike to sto pišeš.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jul 2023, 14:39

Kakvi rezonovanje kod nekih. Strašno.

Milan je jači nego lani. A još nisu ni završili posao za ovo ljeto. Naravno sad je do Piolija sve. A njemu ne vjerujem niti malo.

Inter nije jači nego lani jer su im otišli izuzetno bitni igrači. Koje tek treba zamjeniti. Pa ćemo vidjeti šta će se dešavati u sljedećih 5 sedmica.

Očekuje nas dobra sezona Serie A i mislim da ćemo uživati.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 23 jul 2023, 14:58

Covjek vam samo govori da ti igraci koji su otisli nisu ni igrali osim onane.
Skrinjar pola sezone nije igrao darmian ga mjenjo i bolje igrali pod darmianom nego sa skrinjarom sto opet ne znaci da je darmian bolji igrac naravno da nije.
Lukaku od 3 kola nije igro pa do marta aprila tako da se i bez njega igrala cjela sezona.
Brozovic igrao do novembra otiso povrijedzen na svjetsko vratio se povrijedzen vise miki igro umjesto njega i kad se oporavio al sto opet ne znaci da je miki bolji od brozovica definitivno nije.
Dzeko otiso turam doso svaka cast dzeki al godine su tu.
Tako da cjela poenta koju on hoce da kaze da ovi svi igraci osim onane veci dio sezone nisu imali nikakav uticaj na igru sto ne znaci da je inter zbog toga bolje proso ali da se njihov izostanak ove sezone nece ni osjetit jer su svoje igrama doprinjeli malo ili skroz nikako rezultatima intera.
Sta ce bit ove sezone to niko ne zna al okosinica tima je tu imacemo samo tri izmjene u prvi 11 onana/?,brozovic,miki/fratesi,dzeko/turam.
A sto se tice milana odlican merkato tim pun potencijala ako se sve poslozi po meni prvi favorit za skudetu

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 jul 2023, 15:12

ElPrincipe je napisao/la:
23 jul 2023, 14:58
Covjek vam samo govori da ti igraci koji su otisli nisu ni igrali osim onane.
Skrinjar pola sezone nije igrao darmian ga mjenjo i bolje igrali pod darmianom nego sa skrinjarom sto opet ne znaci da je darmian bolji igrac naravno da nije.
Lukaku od 3 kola nije igro pa do marta aprila tako da se i bez njega igrala cjela sezona.
Brozovic igrao do novembra otiso povrijedzen na svjetsko vratio se povrijedzen vise miki igro umjesto njega i kad se oporavio al sto opet ne znaci da je miki bolji od brozovica definitivno nije.
Dzeko otiso turam doso svaka cast dzeki al godine su tu.
Tako da cjela poenta koju on hoce da kaze da ovi svi igraci osim onane veci dio sezone nisu imali nikakav uticaj na igru sto ne znaci da je inter zbog toga bolje proso ali da se njihov izostanak ove sezone nece ni osjetit jer su svoje igrama doprinjeli malo ili skroz nikako rezultatima intera.
Sta ce bit ove sezone to niko ne zna al okosinica tima je tu imacemo samo tri izmjene u prvi 11 onana/?,brozovic,miki/fratesi,dzeko/turam.
A sto se tice milana odlican merkato tim pun potencijala ako se sve poslozi po meni prvi favorit za skudetu
Milan će imati velikih problema u prvih 10ak mečeva. Što zbog rasporeda tako i zbog 4-5 novih startera. Ako ostanu blizu prvog mjesta na polusezoni. Onda je sve moguće. To je realno i normalno kad se uradi ovoliko promjena.

Naše je da sjednemo i uživamo u novoj sezoni. I jedva čekam da počne.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jul 2023, 15:13

Hajd sto glumis njegovog advokata al sto i ti ne kontas ono što je sasvim jednostavno za skontat. Hajd pročitaj ponovo zadnjih par postova pa probaj skontat sta čitavo vrijeme pokušavam reci.

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 23 jul 2023, 15:26

Nemam sta citat reko da je milan doveo anonimuse koji se trebaju tek dokazat dok su turam i balogun il kako se vec zove nisam ni cuo za njega do prije neki dan dokazani igraci malo vise bio subjektivan malo manje objektivan stim da je milan vise napravio izmjena u prvih 11 nego inter i normalno da ce trebat vise vremena da se to sve uklopi nego kod intera gdje fakticki imas samo tri izmjene u prvi 11 a sta sam ja reko na kraju ako se sve poklopi prvi ste favoriti za skudeto sa ovakvim merkatom ako naravno sva pojacanja ispune svoj potencijal

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 17:04

muxa je napisao/la:
23 jul 2023, 13:14
Da probam još jednom. Biscione nije tema da li Inter ima tim za Scudetto ili možda klempu, već što tvrdiš da ćete biti jaci nego prošle godine ako vam dodju Trubin i Balogun,a otišli vam Onana, Lukaku, Broz i Skriniar. Dakle po tebi ti momci iz slabijih liga,ne da će biti na nivou ovih sto su otišli,već će odmah biti bolji od njih. A istovremeno takvi no name momci u drugom klubu neće donijeti kvalitet u prvoj godini. Dze je tu logika. Vidi,možda na kraju tako i bude,to niko ne zna,al s ove tačke gledišta nema logike to sto pišeš.
Već sam napisao više puta i vi opet ne kontate, od onih igrača koji su iznijeli prošlu sezonu i koji su nas odveli u finale CL samo smo izgubili Onanu. Šta tim ima od toga što su Škriniar i Lukaku velika imena kad ovaj prvi nije uopće igrao (čak ni kad se oporavio pred kraj sezone) a ovaj drugi bio povrijeđen većinu sezone a kasnije kad se oporavio ulazio s klupe da mijenja Džeku. Brozović ista situacija, povrijeđen bio velik dio sezone, kad se oporavio Mhitarjan mu već uzeo mjesto u startnoj postavi. Umjesto tih igrača koji su poznata imena ali prošle sezone nismo imali nikakve koristi od njih (khm Lukaku khm ali jesmo štete) dovodimo nove igrače od kojih se nadam da ćemo imati koristi, ako ništa valjda neće biti povrijeđeni i samim time će moći više dopronjeti iako su slabiji igrači. Zato kažem da ćemo bit jači ne zato što smo doveli bolje igrače od navedenih nego iz razloga što nam ti navedeni prošle sezone nisu ništa doprinijeli i zato ova naša pojačanja ne moraju ni bit starteri mi ćemo bit ok, dovoljno je da barem s klupe doprinesu. Evo čitam svoj post i ovaj i prethodne i ne razumijem kako ne kontate šta hoću reć.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jul 2023, 17:43

Jbena logika. Rasprodaj ekipu, ne moraš nikog dovest i opet jaci nego lani. Sad kad to skontaju i drugi bit će robe na tržištu.
Evo da su svi koji su otišli bili na klupi prošle godine,jel bolje na klupi imati Onanu, Lukakua, Broza, Skriniara ili Trubina, Thurama, Fratessija?

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 18:16

Ja i boldirao a on opet pogrešno shvatio, dižem ruke. A. uostalom nije ni bitno pričat će teren. 4/4 and counting
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jul 2023, 20:04

:hmmmm:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jul 2023, 20:19

arsen zakharyan :hmmmm:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 jul 2023, 20:25

Agresore finansirate Chini :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jul 2023, 20:28

Raonffa je napisao/la:
23 jul 2023, 20:25
Agresore finansirate Chini :kafa:
a sta drugo ocekivati od fasista

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 jul 2023, 20:29

slika
Unico amore sei!
❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 11 gostiju.