Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Zenga
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Zenga » 21 jul 2023, 20:04

Mislim da je nerealno očekivat Scudetto Milana, iako je na papiru kvalitetan mercato - valja uigrat pola nove ekipe. Volio bih da boginja utrpa Hojlunda englezima za najmanje 80M, kao što neko napisa, ako je Diallo maloljetno dijete sa 5min ozbiljnog fudbala u nogama 40M, onda je ovaj duplo. Englezi svakako bacaju po 100M na igrače koji su kalibra SMS-a, pa i 80M na Tonalija.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 jul 2023, 12:03

Eno Lukaku opet moli navijace Intera za oprostaj i hoce da se vrati u Inter :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Realno, ako ga vrate radi svega ovog, yebaji ga. Onda svako po klubu moze pisati kako hoce
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 22 jul 2023, 18:13

Od Milanovih pojačanja jedino je Pulišić igrač koji odmah može doprinijeti scudetto ambicijama a svi ostali su mladi talenti od kojih se tek za 2-3 godine može nešto očekivati. Nerealno je očekivati da će igrači odmah po dolasku u Italiju zaigrati kao što su u Holandiji i Austriji, prevelika razlika u kvaliteti lige. Inter ako dovede Trubina/Sommera i Balaguna će imati mnogo soremniji tim za scudetto.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jul 2023, 22:47

Inter niti jednog igrača koji su otišli nije zamjenio boljim igračem.

Frattesi dobar ali nije level Brozovića.

Thuram je u karijeri dao golova ko Džeko u 2 sezone.

Balagun je kao spreman za Serie A a Okafor ili Chukwueze nisu? Dupli aršini.

Onana je bolji od svih imena koja se dovode u vezu sa Interom kao zamjene.

Čak nema ni prave zamjene za Lukakua i Škriniara.

A i Barella bi mogao otići do kraja ljeta jer izgleda da City kuca na vrata.

Očekujem potpuno izjednačenu borbu za skudeto između 4 kluba. To su Inter, Milan, Juve i Napoli. Ekipa koja se uigra prije će imati i prednost. Jer kod svih njih će biti promjena ovo ljeto.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 22 jul 2023, 23:18

Biscione je napisao/la:
22 jul 2023, 18:13
Od Milanovih pojačanja jedino je Pulišić igrač koji odmah može doprinijeti scudetto ambicijama a svi ostali su mladi talenti od kojih se tek za 2-3 godine može nešto očekivati. Nerealno je očekivati da će igrači odmah po dolasku u Italiju zaigrati kao što su u Holandiji i Austriji, prevelika razlika u kvaliteti lige. Inter ako dovede Trubina/Sommera i Balaguna će imati mnogo soremniji tim za scudetto.
Zbog toga su Sommer, Thuram , Balogun , Frattesi i matori Cuardado vrhunac skudeto ambicija :problem:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 jul 2023, 23:23

Romagnoli13 je napisao/la:
22 jul 2023, 22:47
Inter niti jednog igrača koji su otišli nije zamjenio boljim igračem.

Frattesi dobar ali nije level Brozovića.

Thuram je u karijeri dao golova ko Džeko u 2 sezone.

Balagun je kao spreman za Serie A a Okafor ili Chukwueze nisu? Dupli aršini.

Onana je bolji od svih imena koja se dovode u vezu sa Interom kao zamjene.

Čak nema ni prave zamjene za Lukakua i Škriniara.

A i Barella bi mogao otići do kraja ljeta jer izgleda da City kuca na vrata.

Očekujem potpuno izjednačenu borbu za skudeto između 4 kluba. To su Inter, Milan, Juve i Napoli. Ekipa koja se uigra prije će imati i prednost. Jer kod svih njih će biti promjena ovo ljeto.
Sve ok al po čemu ti je Juventus sa ovakvim rosterom kandidat za Scudetto?
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jul 2023, 23:28

I pored odlicnog mercata, koji btw nije zakljucen za Milan gdje se i dalje ocekuju dolazak Musaha, jednog dobrog napadaca i bek kao zamjena za Thea (nije iskljucen ni startni desni bek), mi nismo prvi favoriti za Scudetto jer i pored odlicnih pojacanja uz postojecu bazu igraca dosta prinova tek treba da pokaze kvalitet na vecem nivou igranja i da kliknu na klub i trenerske zamisli. Hoce li? To niko ne zna.

Ali kad ti dodje "objektivni" navijac Intera pa pored izgubljenih Onane, Brozovica, Skriniara, Lukakua i Dzeke on sebe stavlja u prvi plan samo ako dodju Blagoun i Trubin, koji ni po cemu nisu bolji od gore nabrojanih, sve dok se ne dokazu isto i pojacanja u Milanu, e onda stvarno nemam rijeci.
Kao Blogoun je igracina, nadavao se golova 😂 a i Trubin vec bolji od Onane 😂 Sommera da ni ne spominjem, ako mislimo na istog staruhana iz Bundeslige?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

adointer10
Kontakt:

Post Postao/la adointer10 » 22 jul 2023, 23:38

Treba biti iskren i reci da je Inter napravio korak unazad... mislim kinezi nemaju za kifla para...samo prodaju, vracaju dugove... i vrti se u krug vec par sezona.. jedina "sreca" je sto i su ostali klubovi losi..ali eto u komsiluku se stanje popravlja.. dokle god su kod nas Kinezi, nema napretka... idemo samo godine unazad... Ali opet ko zna, kako ce se sve sloziti.. Ko bi rekao da ce Napoli "oduvat" konkurenciju... uopste nisam optimistican (ali ruku ma srce Broz i Skriniar svakako proslu sezonu nisu igrali, Lukaku je ionako truba kad god treba, samo sto Onanu moraju zamijenit). ali vrijeme je ispred nas vidjet cemo... Ako Bog da nadam se dobrom scenariju.. Forza Inter

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 00:26

Pa Inter je ipak vicešampion Evrope i samim time nama ne treba pola nove ekipe kao Milanu, zadnje 4 utakmice smo vas pobijedili bez primljenog gola tako da je blago reć da dosta zaostajete za nama. Zadržali smo sve najvažnije igrače osim Onane. Škriniar nije uopće igrao , umjesto njega smo zasad doveli kapitena njemačke U21 repke i još ćemo jednog iskusnijeg do kraja, Lukaku više od pola sezone nije igrao a kasnije je grijao klupu Džeki i ulazio s klupe, umjesto njega nadam se dolazi veliki talenat Balagun, Broz je velik dio sezone bio povrijeđen a kasnije grijao klupu Mhitarjamu njega mjenja dosta mlađi Frattesi koji je standardni reprezentativac Italije i jedan od najboljih vežnjaka u ligi objektvno, starog Džeku mijenja dosta mlađi Thuram koji je reprezentativac Francuske, 39-godišnjeg Handu mijenja 5 godina mlađi Sommer (prošle godine prvi golman Bayerna), nevidljivog Belanovu mijenja Cuadrado koji je smrdo ali barem ćemo imat na klupi dostojnu zamjenu za Dumfriesa. Tako da jedino žalim za Onanom ali ako ga zamijeni supertalentovani 21-godišnji Trubin ko zna za koju godinu bi mogli imat još boljeg golmana. Interu znači neće trebat veliko uigravanje jer je odbrana i bekovi ostali isti, u vezi samo jedna izmjena. Po meni ćemo bit jači nego prošle sezone ali to je pod uslovom da se dovedu ovi što su nam prioritet do kraja mercata, valjda neće zasrat pa umjesto Trubina dovest Llorisa a umjesto Balaguna Morattu il sl.

Što se tiče Milana ne znam sad zašto se očekuje da će onaj Holanđanin od 24 godine koji nije reprezentivac ni jedne Holandije ili Okafor koji u austrijskoj ligi dao svega 7 golova ili onaj Nigerijac što je u Španiji dao 6 golova u ligi ili propali Englez Loftus biti toliki presudnu faktor odmah naredne sezone, zar ste već zaboravili kako je prošao CDK a realno 3x je veći talenat bio od svih ovih zajedno. Jeidno je Pulišić trenutno klasa ali samo ako ga mimođu povrede ali to je jedno veliko ako, inače ne bi za 20 mil došao u Milan jel da. Da ne spominjem da ste zgubili ste najboljeg vežnjaka i budućeg kapitena. Da me ne shvatite pogrešno da vam pljujem mercato, dovodili ste mlade talente i ciljano ali plodove očekujem tek za par sezona, a naredne sezone za početak će bit uspjeh ako nam zabijete gol, eventualno uzmete remi :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jul 2023, 00:33

Biscione je napisao/la:
23 jul 2023, 00:26
Pa Inter je ipak vicešampion Evrope i samim time nama ne treba pola nove ekipe kao Milanu, zadnje 4 utakmice smo vas pobijedili bez primljenog gola tako da je blago reć da dosta zaostajete za nama. Zadržali smo sve najvažnije igrače osim Onane. Škriniar nije uopće igrao , umjesto njega smo zasad doveli kapitena njemačke U21 repke i još ćemo jednog iskusnijeg do kraja, Lukaku više od pola sezone nije igrao a kasnije je grijao klupu Džeki i ulazio s klupe, umjesto njega nadam se dolazi veliki talenat Balagun, Broz je velik dio sezone bio povrijeđen a kasnije grijao klupu Mhitarjamu njega mjenja dosta mlađi Frattesi koji je standardni reprezentativac Italije i jedan od najboljih vežnjaka u ligi objektvno, starog Džeku mijenja dosta mlađi Thuram koji je reprezentativac Francuske, 39-godišnjeg Handu mijenja 5 godina mlađi Sommer (prošle godine prvi golman Bayerna), nevidljivog Belanovu mijenja Cuadrado koji je smrdo ali barem ćemo imat na klupi dostojnu zamjenu za Dumfriesa. Tako da jedino žalim za Onanom ali ako ga zamijeni supertalentovani 21-godišnji Trubin ko zna za koju godinu bi mogli imat još boljeg golmana. Interu znači neće trebat veliko uigravanje jer je odbrana i bekovi ostali isti, u vezi samo jedna izmjena. Po meni ćemo bit jači nego prošle sezone ali to je pod uslovom da se dovedu ovi što su nam prioritet do kraja mercata, valjda neće zasrat pa umjesto Trubina dovest Llorisa a umjesto Balaguna Morattu il sl.

Ne znam sad zašto se očekuje da će onaj Holanđanin od 24 godine koji nije reprezentivac ni jedne Holandije ili Okafor koji u austrijskoj ligi dao svega 7 golova ili onaj Nigerijac što je u Španiji dao 6 golova u ligi ili propali Englez Loftus biti toliki presudnu faktor. Pulišić je klasa ali ako ga mimođu povrede ali to je jedno veliko ako, inače ne bi za 20 mil došao u Milan jel da. Pri tome ste zgubili ste najboljeg vežnjaka. Da me ne shvatite pogrešno da vam pljujem mercato, dovodili ste mlade talente i ciljano ali plodove očekujem tek za par sezona, a naredne sezone za početak će bit uspjeh ako nam zabijete gol, eventualno uzmete remi :mrgreen:

Kad si napisao Sommer bio prvi golman Bayerna prosle sezone i Frattesi jedan od najboljih veŽnjaka u ligi trebao mi je Fikrin ventilator da dodjem do zraka :rol:

Druze pratis li ti fudbal ? Ili samo otvoris transfermarkt vidis statistiku i gdje ko igra i ovako bubas ? :rol:

Koliko Frattesi ima iskustva u europskim takmicenjima ? Koliko iskustva ima Thuram ?

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 00:47

meepo je napisao/la:
23 jul 2023, 00:33
Kad si napisao Sommer bio prvi golman Bayerna prosle sezone i Frattesi jedan od najboljih veŽnjaka u ligi trebao mi je Fikrin ventilator da dodjem do zraka :rol:

Druze pratis li ti fudbal ? Ili samo otvoris transfermarkt vidis statistiku i gdje ko igra i ovako bubas ? :rol:

Koliko Frattesi ima iskustva u europskim takmicenjima ? Koliko iskustva ima Thuram ?
Koliko sam ja upratio Bayern je Sommera doveo zimus i branio im je sve utakmice, ispravi me ako griješim?

Za Fratessijev potpis smo svi slinuli, i Interovi i Milanovi i Juvetovi navijači ovo ljeto i sad eto nije jedan od najboljih u ligi a kao vežnjak zabio golova više nego ti napadači koje ste vi doveli :mrgreen: , pri tome se promovisao u standardnog reprezentativca Italije. Al nebitno, tako ste govorili i za Barelicu kad je dolazio iz Cagliarija a Fratessi vuče na to

Fratessi možda nema iskustva u evropskim natjecanjima jer mu klub nije igrao ali zato ima dosta iskustva u ligi, nije došao iz Austrijske ili Holandske koje su 10 mjesta iza Italije. A Thuram je već zabijao golove tadašnjem prvaku Realu u CL, asistirao je u finalu SP za Francusku tako da ima ponešto iskustva što na evropskom što na svjetskom nivou :mrgreen:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 jul 2023, 01:04

Biscione je napisao/la:
23 jul 2023, 00:47
Koliko sam ja upratio Bayern je Sommera doveo zimus i branio im je sve utakmice, ispravi me ako griješim?

Za Fratessijev potpis smo svi slinuli, i Interovi i Milanovi i Juvetovi navijači ovo ljeto i sad eto nije jedan od najboljih u ligi a kao vežnjak zabio golova više nego ti napadači koje ste vi doveli :mrgreen: , pri tome se promovisao u standardnog reprezentativca Italije. Al nebitno, tako ste govorili i za Barelicu kad je dolazio iz Cagliarija a Fratessi vuče na to

Thuram je već zabijao golove tadašnjem prvaku Realu u CL, asistirao je u finalu SP za Francusku tako da ima ponešto iskustva što na evropskom što na svjetskom nivou :mrgreen:
Da , branio je sve , ali to ne znaci da je bio dobar. Sommer je ogroman downgrade i bolje da je Handanovic ostao nego sto ovaj dolazi.

Mijesas babe i zabe Fratessi nije ni u top 10 veznjaka u ligi bio. Transfer u inter i odmah je jedan od najboljih :rol: Fratessi je potencijal , ali ali bio je i Locatelli veci od njega pa kako zavrsi ?

Thuram ima i manje golova i manje nastupa u CL i Europi generalno od Okafora koji je 3 godine mladji.

Biscione je napisao/la:
23 jul 2023, 00:47
Fratessi možda nema iskustva u evropskim natjecanjima jer mu klub nije igrao ali zato ima dosta iskustva u ligi, nije došao iz Austrijske ili Holandske koje su 10 mjesta iza Italije.
Aha , aha. A hajde nas podsjeti kako su zavrsavali veliki transferi iz Sassuola zadnjih godina a kako su oni iz RB Salzburga ?

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 23 jul 2023, 01:25

DamirT je napisao/la:
22 jul 2023, 12:03
Eno Lukaku opet moli navijace Intera za oprostaj i hoce da se vrati u Inter :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Realno, ako ga vrate radi svega ovog, yebaji ga. Onda svako po klubu moze pisati kako hoce
A kao da to vec odavno nije slucaj sa svim klubovima
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jul 2023, 03:20

Biscione je napisao/la:
23 jul 2023, 00:26

Što se tiče Milana ne znam sad zašto se očekuje da će onaj Holanđanin od 24 godine koji nije reprezentivac ni jedne Holandije ili Okafor koji u austrijskoj ligi dao svega 7 golova ili onaj Nigerijac što je u Španiji dao 6 golova u ligi ili propali Englez Loftus biti toliki presudnu faktor odmah naredne sezone, zar ste već zaboravili kako je prošao CDK a realno 3x je veći talenat bio od svih ovih zajedno. Jeidno je Pulišić trenutno klasa ali samo ako ga mimođu povrede ali to je jedno veliko ako, inače ne bi za 20 mil došao u Milan jel da. Da ne spominjem da ste zgubili ste najboljeg vežnjaka i budućeg kapitena. Da me ne shvatite pogrešno da vam pljujem mercato, dovodili ste mlade talente i ciljano ali plodove očekujem tek za par sezona, a naredne sezone za početak će bit uspjeh ako nam zabijete gol, eventualno uzmete remi :mrgreen:
Prijatelju,nije poenta ko ce biti jaci ko slabiji,već što si u jednom svom postu kontradiktoran sam sebi. Kad je Milan u pitanju onda su to sve talenti i igrači koji se tek trebaju dokazati u Italiji, a vi ćete biti jaci nego prošle godine ako vam dodju Trubin i Balogun. Nema logike.
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 jul 2023, 09:00

Upravo ovo sto Muxa rece i ja htjedoh napisati.
Niko od nas ne govori kako ce nuzno pojacanja Milana bljesnuti jer su nedokazani na vecem nivou, nego da ima kuveta u njima, dok isti tip igraca u Interu eto odmah donose prevagu i cine tim jaci i dovoljan za skudeto.

Cista kontradiktornost i ogromna doza subjektivnosti.

075 ❤

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 09:39

Beduin je napisao/la:
23 jul 2023, 09:00
Upravo ovo sto Muxa rece i ja htjedoh napisati.
Niko od nas ne govori kako ce nuzno pojacanja Milana bljesnuti jer su nedokazani na vecem nivou, nego da ima kuveta u njima, dok isti tip igraca u Interu eto odmah donose prevagu i cine tim jaci i dovoljan za skudeto.

Cista kontradiktornost i ogromna doza subjektivnosti.
Nije nego ne kontakte jednu stvar. Inter i bez ovih pojačanja već ima ekipu za scudetto, ako ekipa može ravnopravno parirati najjačoj mašineriji na svijetu (City-ju) logično da ima sve za scudetto. Ovih 11 su nas odveli u finale CL: ONANA - Dimarco, Bastoni, Acerbi, Darmian, Dumfries, Calha, Barella, Miki, Lautaro, DŽEKO. Samo je Onana važan gubitak a Džeko je ionako mator, imao je seriju od 20 utakmica bez datog gola prošle sezone i Thuram umjesto njega je upgrade. Tako da ova pojačanja (Fratessi, Balogun i sl) samo donose dodatnu širinu i kvalitet. Škriniar, Broz i Lukaku jesu igračine ali prošle sezone su vrlo malo igrali zbog povreda i ekipa je dokazala da mogu bez njih.

Znači naš slučaj podmlađivanja ekipe gdje imamo netaknuto jezgri ekipe nije ni sličan Milanovom slučaju totalnog remonta, pa pobogu kompletan startni vezni red ste primijenili, čak i da sva pojačanja odmah ispune potencijal valja to uigrat, zato kažem da smopo memi mi spremniji napast scudetto, zbog toga a ne zbog pojačanja. Ne znam šta je tu kontradiktorno kod mene

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 jul 2023, 09:51

Pa zasto niste uzeli skudeto prosle sezone, ili one prije ako ste imali ekipu za skudeto 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 10:28

milanist je napisao/la:
23 jul 2023, 09:51
Pa zasto niste uzeli skudeto prosle sezone, ili one prije ako ste imali ekipu za skudeto 😁
Nisu se posložile neke stvari odmah, znate da ste nas pobijedili prošle godine na početku sezone a u drugom dijelu sezone vam je i zabit gol postala nemoguća misija :mrgreen:. I inzaghi je malo lutao sa sastavom, Handa branio a Onana na klupi, tu smo primili neke glupe golove i izgubili, Škriniar nam je poremetio atomsferu odlukom da neće produžiti al najvažniji razlog su napadači. Samo je Lautaro bio koliko-toliko konstantan. Lukaku povrijeđen, Džeko imao seriju 20 utakmica bez datog gola a gotovo sve bio starter, Correa stalno povrijeđen. Realno svaka čast Inzaghiju kad je uprkos svemu time. uspio izborit finale CL. Zato ako barem jedan od novih načadača (Thuram, Balagun ili neki treći) proigra uz Lautara trebali bi bit mnogo jaki za talijanske standarde jer vezni red i odbrana su nam od ranije odlični.
Zadnja izmjena: Biscione, dana/u 23 jul 2023, 10:31, ukupno mijenjano 1 put.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 23 jul 2023, 10:29

Usra ga rodjak sad kvalitetno. Dogurali do finala kao i mi do 1/2 i vec su nedodirljivi.
I ovakvi imaju tim za skudeto, jer je konkurencija tanka, istina. Ali eto oni imaju, a Milan nema u ovim okolnostima? Ok. :thumbup:

075 ❤

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 23 jul 2023, 10:33

Beduin je napisao/la:
23 jul 2023, 10:29
Usra ga rodjak sad kvalitetno. Dogurali do finala kao i mi do 1/2 i vec su nedodirljivi.
I ovakvi imaju tim za skudeto, jer je konkurencija tanka, istina. Ali eto oni imaju, a Milan nema u ovim okolnostima? Ok. :thumbup:
Druže kako ne konate, mi smo utakmicom protiv City-a dokazali da smo zasluženo dotle dogurali za razliku od vas. Svi ste očekivali potop a mi bili čak i bolji u finalu. U zadnjih pola godine smo igrali 4 međusobne utakmice i sve 4 smo vas pobijedili i to bez primljenog gola i hoćeš da kažeš da sml isti? I ja ga usro? Fakat treba imat tvrd obraz i doći ovdje ismijavati Inter nakon svega toga. Prije polufinala mi Interisti međusobno pričamo kako bi u slučaju ispadanja od njih se morali isključiti sa interneta na pola godine zbog srama a ovi frajeri ne da ih nije sramota nego nas podje*aju da smo kar*ina, a svašta :crazy:

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 2 gosta.