RŠD Velež Mostar

User14
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la User14 » 20 jul 2023, 19:04

ROĐENI SE VRAĆAJU NA SVOJ STADION❗️

Nakon odlično odrađenih priprema na Kupresu, 5️ pripremnih utakmica, 5️ pobjeda, 1️8️ postignutih i nijedan primljen pogodak, došli smo do posljedne pripremne utakmice pred početak prvenstva. FK Velež dočekuju HNK Tomislav - Tomislavgrad u subotu, 22.7.2023, na stadionu Rođeni sa početkom u 20:00h. Ulaz na stadion je besplatan!

🔴Rođeni FanShop će biti postavljen ispred stadiona u 19:00h gdje možete preuzeti ČLANSKE KARTICE.

DOĐI I PODRŽI!
SVI NA STADION!
Samo jako!💪

#musvdg
#SveNasIstaLjubavSpaja
#summercamp
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 22 jul 2023, 20:35

Bojim se da nas malo ne zavara ovi rezultati i pobjede u pripremnim, jer ipak nisu protivnici bili na nivou da bi covjek dobio sliku nasih pojacanja, kad je ravnopravan protivnik ili jaci od veleza, kad se radi pritisak, da vidimo onda sta mogu i koliko mogu.

Nadam se da smo pogodili sa pojacanjima
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

magnum
Kontakt:

Post Postao/la magnum » 22 jul 2023, 21:28

Konzerva je napisao/la:
22 jul 2023, 20:35
Bojim se da nas malo ne zavara ovi rezultati i pobjede u pripremnim, jer ipak nisu protivnici bili na nivou da bi covjek dobio sliku nasih pojacanja, kad je ravnopravan protivnik ili jaci od veleza, kad se radi pritisak, da vidimo onda sta mogu i koliko mogu.

Nadam se da smo pogodili sa pojacanjima
+1

Generalka je trebala biti protiv Igmana ili Posušja.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 22 jul 2023, 21:30

Prvo poluvrijeme Tomislav pismenija ekipa od Veleža, sa sistemom i kompaktnošću, Velež užasan pogotovo trio u sredini Halilovićem, Šikalom i ovim iz Belupa. Nijedan duel nisu dobili bez ideje, skok igra ničije lopte su svačije osim njihove, Šikalo najgori definitivno. Mane i bojke i nedostaci Veleža od prije sezone ipo isti su i danas, ništa se nije promjenilo. Pojačanja su qurac danas, ovaj sturm je gori od ćukovića. Oreč s većim potencijalom ali to je neizgrađen igrač. Jedina svijetla stvar je Džafić. I Mahmić par puta nesiguran. Vidit ćemo šta će demagog demagogisati, oće li o entuzijazmu i želji pričati ili će pokazati da zna, jer ovo danas što se dešavalo u prvom poluvremenu govori da je neznalica

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 22 jul 2023, 21:59

1981ultra je napisao/la:
22 jul 2023, 21:30
Prvo poluvrijeme Tomislav pismenija ekipa od Veleža, sa sistemom i kompaktnošću, Velež užasan pogotovo trio u sredini Halilovićem, Šikalom i ovim iz Belupa. Nijedan duel nisu dobili bez ideje, skok igra ničije lopte su svačije osim njihove, Šikalo najgori definitivno. Mane i bojke i nedostaci Veleža od prije sezone ipo isti su i danas, ništa se nije promjenilo. Pojačanja su qurac danas, ovaj sturm je gori od ćukovića. Oreč s većim potencijalom ali to je neizgrađen igrač. Jedina svijetla stvar je Džafić. I Mahmić par puta nesiguran. Vidit ćemo šta će demagog demagogisati, oće li o entuzijazmu i želji pričati ili će pokazati da zna, jer ovo danas što se dešavalo u prvom poluvremenu govori da je neznalica

100%. Nikakvog sistema u igri. Ovo u prvom poluvremenu nije obecavajuce bilo.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 22 jul 2023, 22:24

Ima li neko u klubu da kaze Hadzikicu da se ne dere onoliko i da nema potrebe da on rasporedjuje igrace. Tako iritantno i ruzno za slusat

Treba onog malog golmana iz Tomislava dovest sta je momak skidao i kako leti kroz zrak ko supermen :mrgreen:

Reds93
Kontakt:

Post Postao/la Reds93 » 22 jul 2023, 22:31

Igra me ne veseli, ne budi neki optimizam. Sredina tabele. Sturm je imao svijetlih momenata, cvrst je, ali mu fali visine definitivno.
Džafić obećava, ali vidjet ćemo.
Sve u svemu, pripreme nisu realni prikaz situacije, igrali smo protiv dosta slabih timova. Nadam se da ce ovo bolje izgledati, jer ako ostane ovako, nemamo se cemu nadati.

Vidimo se u petak na prvoj ligaškom utakmici. Nakon 4 kola cemo znati sta mozrmo ocekivati.
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 22 jul 2023, 23:00

Ne znam nadam se da nismo pogriješili što smo doveli komentatora koji je iskalio svoj zanat demagogije na TV analizama. Nadam se da ipak nešto zna i da zna šta radi.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 22 jul 2023, 23:15

IGRAJ VELEŽ I POBJEDI ZA SVOJ RED ARMY !

SVI NA STADION !
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 22 jul 2023, 23:26

Nisam nesto ocaran previse vecerasnjim izdanjem. Mozda se malo i pod rucnom igralo mozda malo i motiva je falilo zbog protivnika. Nekako ne bi da ista pametujem dok se ne pofajtamo prva 2 3 kola kako treba, al da je tanko jest.

Nego jel moguce da je ovaj bjelorus kod nas, valjda svi pratimo taj transfermarkt a da ga nema jos zvanicno ili sam ja poludio :rol:

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 23 jul 2023, 09:40

Direktorcic je napisao/la:
22 jul 2023, 23:26
Nisam nesto ocaran previse vecerasnjim izdanjem. Mozda se malo i pod rucnom igralo mozda malo i motiva je falilo zbog protivnika. Nekako ne bi da ista pametujem dok se ne pofajtamo prva 2 3 kola kako treba, al da je tanko jest.

Nego jel moguce da je ovaj bjelorus kod nas, valjda svi pratimo taj transfermarkt a da ga nema jos zvanicno ili sam ja poludio :rol:
Pa oni su na svojoj stranici objavili da je transfer dogovoren i da dolazi kod nas.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Deco
Kontakt:

Post Postao/la Deco » 23 jul 2023, 12:12

Sto prije skontamo da nam je trener za racKu, to ce prije oo nas biti bolje.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 23 jul 2023, 12:14

Šta Šikalo i Puce sinoć poslije onog kriminala iza 03:00 iz daleke idu goli do pasa i puce radi sklekove po putu. Fuj prčim ti fukaraštinu šta onaj naš klovn zadovoljan entuzijazmom. Hoćemo li se izdzići iz ovog jada više

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 jul 2023, 12:24

1981ultra je napisao/la:
23 jul 2023, 12:14
Šta Šikalo i Puce sinoć poslije onog kriminala iza 03:00 iz daleke idu goli do pasa i puce radi sklekove po putu. Fuj prčim ti fukaraštinu šta onaj naš klovn zadovoljan entuzijazmom. Hoćemo li se izdzići iz ovog jada više
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 23 jul 2023, 12:27

1981ultra je napisao/la:
23 jul 2023, 12:14
I meni se cini da se Feja malo poceo gubiti. Pogotovo vracanjem silnih stari asova u klub te ovom daleka obala/sisa barovi nedisciplinom koju je dozvolio …. niti jesnog ozbiøjnog protivnika u pripremnim nismo imali a ono jucer je zesci upitnik utakmica? nadam se da grijesim, najsretniji bih bio

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 23 jul 2023, 12:38

Nije to do Feje. Ne gajim nikakve specijalne simpatije prema njemu, svejedno mi je hoće li biti tu ili otići.
Problem je ako on ili bilo koji drugi trener postavi uslove igračima, automatski imaš bojkot od igrača. To se treba ugovorom definisati ako je moguće, objasniti igraču pri dolasku u klub da potpisom prihvata pravila ponašanja. Ako je spreman na to izvol’te se ponašati kao profesionalac, ako nije hvala doviđenja.
Možda mi te stavke već imamo definisane, ja ne znam.. možda su dobili nekoliko dana off pa su odlučili da se opuste. Kad pročitaš da iste stvari rade sve najveće svjetske zvjezde, nema se ni našim šta prigovoriti.

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 23 jul 2023, 13:24

Nedisciplinu trener uspostavlja a uprava punim plucima treba da ga podrzava u tome. E jedino ovo ako su dobili day off pa palo malo opustanje, al opet i to. Kakav profesionalac ili uzor si mladjim narastajima? Treneru ni ljudima u klubu ni ovo ne treba biti svejedno za vidit ili cuti da se desava

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 23 jul 2023, 13:56

Sto vam je trener za racku? Nije ostvario plasman u Evropu poslije odlaska mrljavog Amara i sto sada sklapa ekipu sa ispodprosjecnim budzetom?

Puno su se pojedinci digli i zamisljaju neke stvari da se preko noci mogu zavrsiti. Nismo u ligi petice nego u ko zna kojoj ligi na svijetu. U ligama petice se igraci napiju, ne znaju stan naci a ne kod nas. Ne odobravam sigurno, ali sta on moze igracima ako nema klauzula u ugovoru koja ih za takvo ponasanje kaznjava, ako Uprava ne steze igrace?

Sto prije se naviknete da su izlasci u Evropu izuzetak za Velez bez obzira na nase promjenjene okolnosti od prije jer i drugi rastu bas kao i mi, cak mozda i vise, bice vam lakse. Imas konkurenata pun qrac za ta mjesta.

Zrinjski ima budzet za nase uslove nezamisliv, iza Borca stoji vlada RS-a, Sarajevo koliko upumpava novca u klub bi trebalo prvo biti. Dakle, ostaje ti jedino da osvojis Kup ili da se uguras u prva 4 pod uslovom da onaj ko je vec obezbjedio Evropu osvoji Kup kao Zeljeznicar ove sezone. Nemojte sanjati bezveze i siriti defetizam kada su sve ovo sto sam rekao poznati fakti.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 23 jul 2023, 13:59

Po meni, jedna sasvim očekivana predstava sinoć.
Neatraktivan protivnik i poslijednja utakmica pred početak prvenstva. Možda je Feja tražio maximalno zalaganje ali predpostavljam da su se igrači čuvali. Dolazi nam nepoznat protivnik i nadamo se da će podleć atmosferi premijerligaške utakmice.
Mi imamo dosta jaču ekipu ove sezone i jedini problem je što svi igrači nisu spremni za sami start prvenstva.
Očekujem da ćemo negdje u 4-5 kolu biti dosta jači nego recimo u prva dva kola.
Teško je prognozirati u kakvom sastavu ćemo igrati, jer me buni i sama postava igre. Izgleda da i Feja kalkuliše. Predpostavljam da ga je strah kiksa na samom startu pa proba sa trojicom pozadi što se meni ne sviđa nimalo.
Ja očekujem ovaj sastav:

..........................Hadžikić............................
Oreć..........Hrkać.........Mahmić.......Šturm
...............Mlinarić.......Halilović
Kranjc.............Vehabović.........Anđušić...
............................Džafić.............................
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.