A drug koja ce to budala doc ulozit desetak miliona a da ne bude vecinski vlasnik i samim tim mu ne mozes nista iconvict35 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:51Svakim postom samo pokazujes koliko nemas pojma ,nije svaki insan neposten i niko ne prizeljkuje lopove u klub.Truhlo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:39#samojakiljudiMeđutim, prema riječima bivšeg reprezentativca Malija, između njega i Tuzla Cityja saradnja je bila sve osim bajne. Štaviše, istakao je period u Tuzla Cityju kao najgori u inostranoj karijeri.
- Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača, rekao je Alassane Diaby.![]()
Ja bi lijevo j...e dao da sam Celika gkedao sinoc u evropi a ne na kamberovicu u subotu.
Ja bi sutra potpisao Tana ili onog zidova iz Zrinjskog da nas preuzme ,ali naravno ostavit mehanizam da ga kozemo uklonit ako je lopov ili ako ne pravi rezultate.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- samoposteno
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
convict35 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:51Svakim postom samo pokazujes koliko nemas pojma ,nije svaki insan neposten i niko ne prizeljkuje lopove u klub.Truhlo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:39#samojakiljudiMeđutim, prema riječima bivšeg reprezentativca Malija, između njega i Tuzla Cityja saradnja je bila sve osim bajne. Štaviše, istakao je period u Tuzla Cityju kao najgori u inostranoj karijeri.
- Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača, rekao je Alassane Diaby.![]()
Ja bi lijevo j...e dao da sam Celika gkedao sinoc u evropi a ne na kamberovicu u subotu.
Ja bi sutra potpisao Tana ili onog zidova iz Zrinjskog da nas preuzme ,ali naravno ostavit mehanizam da ga kozemo uklonit ako je lopov ili ako ne pravi rezultate.

Valja ti gledati prvu ligu jos godinama dok se ne ociste dugovanja

Eto kad toliko dobrih jakih ljudi ceka u redu da udje u upravni odbor, dovedi ih naredne godine na izbornu skupstinu pa cemo ih izabrati. Samo da pogodim, ni jedan se nece kandidovati

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
#samo #dobri #jaki #insani

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Gledacu akB u kojoj god ligi da bude ali poredit nas i njih i ismijavat njihove igre u evropi sve govori o tebiTruhlo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:58convict35 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:51Svakim postom samo pokazujes koliko nemas pojma ,nije svaki insan neposten i niko ne prizeljkuje lopove u klub.
Ja bi sutra potpisao Tana ili onog zidova iz Zrinjskog da nas preuzme ,ali naravno ostavit mehanizam da ga kozemo uklonit ako je lopov ili ako ne pravi rezultate.![]()
![]()
Valja ti gledati prvu ligu jos godinama dok se ne ociste dugovanjaUvjek mozes upaliti auto pa na kosevo gledati europu
Ah cekaj, ti jaki ljudi su samo 2 puta u 4 godine izborili europu
i uspjeli ispasti oba puta u prvom pretkolu.
Eto kad toliko dobrih jakih ljudi ceka u redu da udje u upravni odbor, dovedi ih naredne godine na izbornu skupstinu pa cemo ih izabrati. Samo da pogodim, ni jedan se nece kandidovati![]()

Budzet im 9 miliona i oni ce sigurno za godinu kli dvije ostvarit cilj grupne faze a ti ces ostat uvijek ogranicen.
Samo truhle ljude treba slusat
Budzet 9M, iz kupa ih izbacila ekipa koja je prosle godine imala budzet od 700k, od cega je 40% tog budzeta otislo na vracanje dugovanja.convict35 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 13:17Gledacu akB u kojoj god ligi da bude ali poredit nas i njih i ismijavat njihove igre u evropi sve govori o tebiTruhlo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:58convict35 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:51
Svakim postom samo pokazujes koliko nemas pojma ,nije svaki insan neposten i niko ne prizeljkuje lopove u klub.
Ja bi sutra potpisao Tana ili onog zidova iz Zrinjskog da nas preuzme ,ali naravno ostavit mehanizam da ga kozemo uklonit ako je lopov ili ako ne pravi rezultate.![]()
![]()
Valja ti gledati prvu ligu jos godinama dok se ne ociste dugovanjaUvjek mozes upaliti auto pa na kosevo gledati europu
Eto kad toliko dobrih jakih ljudi ceka u redu da udje u upravni odbor, dovedi ih naredne godine na izbornu skupstinu pa cemo ih izabrati. Samo da pogodim, ni jedan se nece kandidovati![]()
.
Budzet im 9 miliona i oni ce sigurno za godinu kli dvije ostvarit cilj grupne faze a ti ces ostat uvijek ogranicen.
Nije sve u novcima

Kada ova uprava ocisti i posljednjih 300k duga koji su uteg oko vrata kluba i kada se cijeli budzet kluba bude mogao usmjeriti na sportski razvoj kluba , onda ce se moci donjeti odluka o uspjesnosti modela. Do tada trazi jake fine insane, pa neka se kandiduju evo vec naredne godine za upravni odbor

Druze, ako si clan, kad bude skupstina, prijavis se s prijedlogom. Dadne se na glasanje, pa ako prodje prodje.
U Sarajevu je ovo cini mi se treci "jaki covjek". Prvo je bio Tan, pa onda prodao prava onom vijetnamcu, pa sad Mirvic... I sta su uradili? Bolje su rezultate u Evropi imali dok su bili razni uhljebi u klubu.
Rezultati Zrinjskog nisu dosli preko noci... Oni su godinama u vrhu bh nogometa, imaju sistem i kvalitet koji danas daje rezultate.
Ni Sarajevo ni Zrinjski ni Zeljo ni Velez nisu imali i nemaju dugovanja i rasulo u sistemu kluba koje je imao Celik. Imali su zdraviju sredinu i koliko toliki uredjen sistem kad su krenuli u iskorak u rezultatima. Mi trebamo tek doci na taj nivo.
U Sarajevu je ovo cini mi se treci "jaki covjek". Prvo je bio Tan, pa onda prodao prava onom vijetnamcu, pa sad Mirvic... I sta su uradili? Bolje su rezultate u Evropi imali dok su bili razni uhljebi u klubu.
Rezultati Zrinjskog nisu dosli preko noci... Oni su godinama u vrhu bh nogometa, imaju sistem i kvalitet koji danas daje rezultate.
Ni Sarajevo ni Zrinjski ni Zeljo ni Velez nisu imali i nemaju dugovanja i rasulo u sistemu kluba koje je imao Celik. Imali su zdraviju sredinu i koliko toliki uredjen sistem kad su krenuli u iskorak u rezultatima. Mi trebamo tek doci na taj nivo.
Naravno da sam clan i naravno da znam da j sad skoro pa nemoguce i nije se prica odnosila na sad pa ni za godinu dvije nego u nekom periodu kad se dosegne neki plafon a koji nije zadovoljavajuci da se mora razmisljat i u druge pravcephillies je napisao/la: ↑21 jul 2023, 13:49Druze, ako si clan, kad bude skupstina, prijavis se s prijedlogom. Dadne se na glasanje, pa ako prodje prodje.
Svakim postom sve me vise i vise iznenadzujes hahhaha ,trebamo se mi nac na kahvi u sopingu sutra pred tekmu pa da kahvenisemo pa da udzemo u pricu,pa ko koga ubijedi hahhaTruhlo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 13:44Budzet 9M, iz kupa ih izbacila ekipa koja je prosle godine imala budzet od 700k, od cega je 40% tog budzeta otislo na vracanje dugovanja.convict35 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 13:17Gledacu akB u kojoj god ligi da bude ali poredit nas i njih i ismijavat njihove igre u evropi sve govori o tebiTruhlo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:58
![]()
![]()
.
Nije sve u novcima![]()
Kada ova uprava ocisti i posljednjih 300k duga koji su uteg oko vrata kluba i kada se cijeli budzet kluba bude mogao usmjeriti na sportski razvoj kluba , onda ce se moci donjeti odluka o uspjesnosti modela. Do tada trazi jake fine insane, pa neka se kandiduju evo vec naredne godine za upravni odborKlub je otvoren za sve, pa izvolite.
Naravno drug, da i ovaj sistem ima plafon sto se tice razvoja. Ali mi smo tek prag preskocili, do plafona ceka nas ihaaaa 
Kad je tek pocinjala prica o ovom modelu, mnogi su spocitavali nedostatke sistema kao "eto i Hajduk ima clanski sistem, pa muku muci"... na sta je Denis odgovorio, " imamo mi jos mnogo da dodjemo do Hajdukovih "muka" " naravno karikiram, ali poenta je jasna.
Trenutna situacija je da klub raste i jaca svakim danom, svakim novim sponzorom, 12. igracem, vjernim navijacem, svakom markom vracenog duga...a kad to ne bude slucaj, Skupstina ce odluciti sta i kako dalje.

Kad je tek pocinjala prica o ovom modelu, mnogi su spocitavali nedostatke sistema kao "eto i Hajduk ima clanski sistem, pa muku muci"... na sta je Denis odgovorio, " imamo mi jos mnogo da dodjemo do Hajdukovih "muka" " naravno karikiram, ali poenta je jasna.
Trenutna situacija je da klub raste i jaca svakim danom, svakim novim sponzorom, 12. igracem, vjernim navijacem, svakom markom vracenog duga...a kad to ne bude slucaj, Skupstina ce odluciti sta i kako dalje.
Naš sistem je dobar, ali ovaj sistem može živiti samo uz enormno jake sponzore, koji će upumpavati novaca i nešto od grada, a s obzirom da liga nije zanimljiva tj. PL, to teško, a i na grad se ne možeš oslonuti.Od ovoga ja dao 60 KM i prisvojio klub nema od toga ništa i priče meni je draži 10 godina ovako gledati, to je socijalna priča, pitao bi te ja i to ne za 10 godina nego bi te pitao za 2-3 sezone bez promocije u PL, pa kad dođeš ovde istresat se kako ne može ovo ne može ono, sad je lahko pričati jer prije 3 godine si kanton igrao i ovo je za nas Liga Prvaka, jer smo prvu sezonu u 1.FL.Naravno u jednoj emisiji je rekao Robert da klub ne bježi od investitora, ali se ne smije više dogoditi turčin i takve stvari, našao bi se mehanizam da se zaštiti klub, tako da i to treba da se riješi da niko ne bježi od investitora, ali isto treba da znate da pravi investitor nijedan neće doći u klub sa milionskim dugovanjima, kao laudrop što je spomenuo Sarajevo i Zrinjski da nisu ni blizu toga bili, ne znam možda su samo po 100 k imali duga prema poreznoj kad su ovi preuzimali, a sumnjam i toliko.Vjerujem da će i PL jačati i biti mamac za investitore kada jedan klub dospije u grupnu fazu, a samim tim će morati svaki klub više ulagati da bi stigao Zrinjskog i Sarajevo, jer pogotovo Zrinjski koji je daleko iznad svih u PL, tako da smo mi u pravo vrijeme istupili.Ako mislimo privući i jake investitore moramo jačati ovaj sistem finansijski, dosegnuti veći nivo, jer da bi bili u top 4-5 ekipa PL tražit će se i veća ulaganje, a to ćete osjetiti već iduće sezone.Imamo najbolji stadion u BiH što vjerujem da nam je to najveća prednost u odnosu na ostale.Ja iskreno bi najviše volio socios model da ostane, a samo da imamo jake sponzore, jake mislim kao svjetske brendove, da imamo tu grupu neku, zatim i ime stadion preimenovati gdje bi pravo kasirali od toga, mislim da bi to i najviše donijelo novca.
Upravo tako Celicni.
BRAVO SKONTAO MOMAKCelicni je napisao/la: ↑21 jul 2023, 14:16Naš sistem je dobar, ali ovaj sistem može živiti samo uz enormno jake sponzore, koji će upumpavati novaca i nešto od grada, a s obzirom da liga nije zanimljiva tj. PL, to teško, a i na grad se ne možeš oslonuti.Od ovoga ja dao 60 KM i prisvojio klub nema od toga ništa i priče meni je draži 10 godina ovako gledati, to je socijalna priča, pitao bi te ja i to ne za 10 godina nego bi te pitao za 2-3 sezone bez promocije u PL, pa kad dođeš ovde istresat se kako ne može ovo ne može ono, sad je lahko pričati jer prije 3 godine si kanton igrao i ovo je za nas Liga Prvaka, jer smo prvu sezonu u 1.FL.Naravno u jednoj emisiji je rekao Robert da klub ne bježi od investitora, ali se ne smije više dogoditi turčin i takve stvari, našao bi se mehanizam da se zaštiti klub, tako da i to treba da se riješi da niko ne bježi od investitora, ali isto treba da znate da pravi investitor nijedan neće doći u klub sa milionskim dugovanjima, kao laudrop što je spomenuo Sarajevo i Zrinjski da nisu ni blizu toga bili, ne znam možda su samo po 100 k imali duga prema poreznoj kad su ovi preuzimali, a sumnjam i toliko.Vjerujem da će i PL jačati i biti mamac za investitore kada jedan klub dospije u grupnu fazu, a samim tim će morati svaki klub više ulagati da bi stigao Zrinjskog i Sarajevo, jer pogotovo Zrinjski koji je daleko iznad svih u PL, tako da smo mi u pravo vrijeme istupili.Ako mislimo privući i jake investitore moramo jačati ovaj sistem finansijski, dosegnuti veći nivo, jer da bi bili u top 4-5 ekipa PL tražit će se i veća ulaganje, a to ćete osjetiti već iduće sezone.Imamo najbolji stadion u BiH što vjerujem da nam je to najveća prednost u odnosu na ostale.Ja iskreno bi najviše volio socios model da ostane, a samo da imamo jake sponzore, jake mislim kao svjetske brendove, da imamo tu grupu neku, zatim i ime stadion preimenovati gdje bi pravo kasirali od toga, mislim da bi to i najviše donijelo novca.
Bravo slazem se 100% to sam u sustini i pisao ali neki vade rijeci i recenice iz konteksta ali to je otprilike tophillies je napisao/la: ↑21 jul 2023, 14:08Naravno drug, da i ovaj sistem ima plafon sto se tice razvoja. Ali mi smo tek prag preskocili, do plafona ceka nas ihaaaa
Za 4 mjeseca 119.000 čepova, bravo nicaZe!
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
I kaze ne isplati se biti sponzor. Treba znati to iskoristiti, a ne samo dao pare i cekaj odakle se vedri. Calsberg je primjer kako na pravi nacin sponzorstvo treba iskoristiti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Necete dirati socios narednih 15 godina. Kad je politika handrila klub 20 godina, sada ce i sociosi da prave klub jos 17 godina 

Nemojte napast ce vas zamorano i celicni sto su u glavama preveli socios model na sociilni slucaj
Sreca starci mi u penziji, ide sezonska za istok 25 markica, ljepota sociosa

- BatistutA19
- Kontakt:
Ovo sto pise Convicts je sasvim realno pisanje neki potencijalni jak covjek ali da ga kontrolises i sto kaze Burina u Kuduzu jedna greska i noga iz kafane ..Poenta sto taj jak covjek to ne zeli i odmah bi to bilo hocu ali uz izmjenu statuta tj u prevodu Aydin Olgun 2 e takvog nikad makar vjecno bili FL i tako odmah otpada to.
I ja bi vise volio sto kaze Celicni nekoliko ali bas jakih sponzora npr Mital,Telemach,BH Telecom ,Pan pivo i slicno a ne ovako popijes 120.000 pive i dobijes 12 000 to je premalo.
Jasno je svakom da ovaj sistem.moras drzat kao temelj i cuvat ga ko oci svoje ali da moras otvarat jakim sponzorima mjesto u klub jer ovako svakom nikad neces moci bit neki jak klub u BIH domenima poput Sarajeva ,Zrinjskog pa eto i Zeljo se budi lagano
Ali da treba ici glavom u zid e to ne treba nikad,isli smo jednom i nikad vise. .
I ja bi vise volio sto kaze Celicni nekoliko ali bas jakih sponzora npr Mital,Telemach,BH Telecom ,Pan pivo i slicno a ne ovako popijes 120.000 pive i dobijes 12 000 to je premalo.
Jasno je svakom da ovaj sistem.moras drzat kao temelj i cuvat ga ko oci svoje ali da moras otvarat jakim sponzorima mjesto u klub jer ovako svakom nikad neces moci bit neki jak klub u BIH domenima poput Sarajeva ,Zrinjskog pa eto i Zeljo se budi lagano
Ali da treba ici glavom u zid e to ne treba nikad,isli smo jednom i nikad vise. .
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.