Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Danas u Kasselu 20 stepeni, kakvo globalno zatopljenje, trebala grijalica jutros 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Nadat se da takvi nisu vecina.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:01
Bravo, samo činjenice, tako se ubijaju ovi neznalice koji se petljaju gdje im nije mjesto
Upravo zbog takvih debila ovaj svijet i država je došla tu gdje jeste, svi su veći naučnici i stručnjaci i od doktora i od inžinjera i od biologa i svih drugih, jer šta će neko njemu govoriti šta je šta, ne treba škola za to, pametniji je Bošnjo, ekspert za sve![]()
Globalno zatopljenje znaci da se prosjecna temperatura sirom svijeta povecava tokom duzeg vremenskog perioda. Medjutim, globalno ne mora znaciti da se to podjednako desava u cijelom svijetu. Neki dijelovi zemlje se mogu zagrijati vise, drugi sporije, a takodjer i fluktuacije se ne mogu iskljuciti.
Globalno zatopljenje od 1,04 °C izmjereno je u posljednjih 130 godina.
Trenutna klimatska kriza razlikuje se od prethodnih klimatskih promjena prvenstveno po svojoj brzini. Tesko da je nekada prije u tako kratkom vremenu ispusteno toliko staklenickih plinova kao danas. Cak pretpostavljaju da su i emisije CO₂ iz vulkana u najaktivnije vrijeme bile manje. Na zemlji je zarobljeno vise topline nego što je normalno, pa prosjecna globalna temperatura raste.
Naravno ne treba iskljuciti i prirodne cikluse, ali covjek je sigurno doprinjeo da se sve ovo ubrza.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 21 jul 2023, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
A opet je istina da 5-10 država u svijetu doprinosi 90% globalnom zagrijavanju i klimatskim promjenama. Kina, Indija, Amerika, Australija itd su najveći krivci za ovakvo stanje i oni moraju promijeniti svoj pristup umjesto da pametuju ostalima po svijetu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Upravo to, prije svega Kina, Indija i Ameri, jer glede emisije C02 na te tri zemlje otpada 50 %, a pogotov na Kinu koja je ubjedljivo vodeca. Naravno tu su i drugi staklenicki plinovi, ne samo C02.Bundesliga je napisao/la: ↑21 jul 2023, 12:39A opet je istina da 5-10 država u svijetu doprinosi 90% globalnom zagrijavanju i klimatskim promjenama. Kina, Indija, Amerika, Australija itd su najveći krivci za ovakvo stanje i oni moraju promijeniti svoj pristup umjesto da pametuju ostalima po svijetu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
sve je ovo sjeverna koreja,atomske bombe,sad ce u napad
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Vise dobio onaj covjek sto je uzeo metar drva u sumi. Yebem te drzavo...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jesul naredne 2 sedmice kljucne?
- numanumaye22
- Kontakt:
Ali bokte 8 godina ima covjeku da su ubili sina i dobiju ljudi nakon skoro 3000 dana za prikrivanje dokaza. Koje smo mi prkno od drzave, sto je najgore lezat ce ljudi manje od tih 8 godina koliko je otac cekao.

Zna li neko sta bi s Fadilom, covjeka osudise a vidim i dalje planinari laganica.

Jos ce im uracunati boravak u pritvorunumanumaye22 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 13:21Ali bokte 8 godina ima covjeku da su ubili sina i dobiju ljudi nakon skoro 3000 dana za prikrivanje dokaza. Koje smo mi prkno od drzave, sto je najgore lezat ce ljudi manje od tih 8 godina koliko je otac cekao.
Zna li neko sta bi s Fadilom, covjeka osudise a vidim i dalje planinari laganica.![]()
![]()

Ma i za Fadila je bilo tresla se gora, rodio se mis. Lika osudili, a on nastavio raditi

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Lik iz zenice dobio 3 godine zatvora za silovanje svoje sedmogodisnje kcerke, sta dalje pricati o ovoj drzavi?
Ma komedija smo mi teska. Sve sto je nekoj razvijenoj zemlji nemoguce, kod nas je moguce

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Cim nakon ucinjenog KD, bilo kakvog, nema mjere pritvora, momentalne, svaka istraga policijska je u pola propala te samim time i sudski proces ako i dodje do njega.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- numanumaye22
- Kontakt:
Taj slucaj se nece nikad rijesiti, nit ce ko odgovarat, jos ce biti osnova da ih ti ljudi tuze za klevete nazalost.
Evo i Sebijin slucaj pao, sad ima osnova za kontratuzbe i sigurno ce ih tuzit.
Evo i Sebijin slucaj pao, sad ima osnova za kontratuzbe i sigurno ce ih tuzit.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Komentari

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
Ove propale abortuse iz Just Stop Oil treba u 16h na Stup poslati, da budu zbrisani sa lica zemlje.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- VensanKasel
- Kontakt:
Hajde vas dvojica prekaljenih pametnjakovića objasnite ove slike , de naučite nas debile što se petljamo tamo gdje nam nije mjestorio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 jul 2023, 08:30Isti su kao oni što zagovaraju da je Zemlja ravna ploča![]()

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Kažu optimiziraju letove, ove bazne avione prebacuju u Tiranu i dole ih baziraju, oni su u gubitku ovu godinu startali cca 700 miliona €, ali nama su cijelo vrijeme pričali da će u Tuzli povećati broj baznih aviona, tražili GATE 3 gdje su radovi u toku, osvjetljenje centralne linije za koje smo obezbjedili sredstva i pored svih naših iskoraka odluka njihove kompanije je ova da gase bazu u Tuzli.
E sad, ovo je prilika da neko drugi pokupi ovaj potencijal putnika iz Tuzle i to će sigurno biti ako Bog da.
Sve što je Wizz trazio mi smo pokrenuli i radimo… od Centralne linije, GATE III, produžavanja radnog vremena itd. Ocito je nesto drugo i očito je to Wizzova odluka za Bosnu, ali mi ćemo nastojati u što skorije vrijeme dovesti nove aviokompanije.
Aerodorm Tuzla je potentan i ima svoj putnički kapacitet koji će siguran sam vrlo rado neko drugi preuzeti.
Jako bitna činjenica da je Aerodorm Tuzla infrastrukturno i kadrovski unaprijeđen i da može prihvatiti i opslužiti bilo koju aviokompaniju.
Svaka nevolja je nova prilika.
Uprava aerodroma Tuzla živi u velikim iluzijama , ne znam kako misle raditi sa 4 linije ...
E sad, ovo je prilika da neko drugi pokupi ovaj potencijal putnika iz Tuzle i to će sigurno biti ako Bog da.
Sve što je Wizz trazio mi smo pokrenuli i radimo… od Centralne linije, GATE III, produžavanja radnog vremena itd. Ocito je nesto drugo i očito je to Wizzova odluka za Bosnu, ali mi ćemo nastojati u što skorije vrijeme dovesti nove aviokompanije.
Aerodorm Tuzla je potentan i ima svoj putnički kapacitet koji će siguran sam vrlo rado neko drugi preuzeti.
Jako bitna činjenica da je Aerodorm Tuzla infrastrukturno i kadrovski unaprijeđen i da može prihvatiti i opslužiti bilo koju aviokompaniju.
Svaka nevolja je nova prilika.
Uprava aerodroma Tuzla živi u velikim iluzijama , ne znam kako misle raditi sa 4 linije ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VivaLaStella
- Kontakt:
debil
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 10 gostiju.