Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Madal
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Madal » 20 jul 2023, 22:47

Od septembra smo, a mislim na BiH, i po avio linijima šupak civilizacije.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 jul 2023, 23:19

Najavljujel se ikakva oluja subota na nedjelju jutro?
Trebo bih na more spicit al ak ce bit kakvih pizdarija radije cu halalit dan dva i kasnije krenut.
Vidim sutra opet se najavljuje. Evo i veceras je nesto pocelo valjda al kod mene je sad za sad ok

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 20 jul 2023, 23:29

soxx je napisao/la:
20 jul 2023, 23:19
Trebo bih na more spicit al ak ce bit kakvih pizdarija radije cu halalit dan dva i kasnije krenut.
Vidim sutra opet se najavljuje. Evo i veceras je nesto pocelo valjda al kod mene je sad za sad ok
Bolje nemoj ici

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 20 jul 2023, 23:34

nerkolfc je napisao/la:
20 jul 2023, 23:29
soxx je napisao/la:
Bolje nemoj ici

slika

Ma jok brate đe ćeš , izgori sve :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 jul 2023, 23:36

soxx je napisao/la:
ma i ako bude sat ostalo sunce ha ja :D

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 20 jul 2023, 23:40

bob je napisao/la:
20 jul 2023, 23:36
soxx je napisao/la:
Ma mislim u noci subota na nedjelju. Da ne bi po oluji se vozio i naletio na blokade na cestama :D
A imam bebu malu, ne planiram u po dana da idem po vrucinama

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 20 jul 2023, 23:48

I ja sutra na more krećem..valjda nece bit sranja :D

Danas pokrili sve krovove samo treba opet da odnese

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 20 jul 2023, 23:49

Vodi se onom..."što te ne ubije to te ojača".
Lijepo je sve neprilike izbjeći, ali katkad se moraš sa njima suočiti.

Jer nijedna anegdota ili doživljaj nekog drugog ti ne može zamjeniti vlastito iskustvo.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 20 jul 2023, 23:53

soxx je napisao/la:
20 jul 2023, 23:40
bob je napisao/la:
20 jul 2023, 23:36
soxx je napisao/la:
Ma mislim u noci subota na nedjelju. Da ne bi po oluji se vozio i naletio na blokade na cestama :D
A imam bebu malu, ne planiram u po dana da idem po vrucinama
ih halali reko na remu kad budes pa da ti se ne pokvari vrijeme :D .. drugu otisao krajem juna 7 dana 3 se kupao :D

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 jul 2023, 08:18

VensanKasel je napisao/la:
20 jul 2023, 23:34
nerkolfc je napisao/la:
soxx je napisao/la:
Bolje nemoj ici

slika

Jeste vi meni smiješni što negirate sve češće klimatske ekstreme. Jel ti treba TV da ti kaže ono što možeš osjetit na svojoj koži
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jul 2023, 08:30

Brokula je napisao/la:
21 jul 2023, 08:18
nerkolfc je napisao/la:

Bolje nemoj ici

slika

Jeste vi meni smiješni što negirate sve češće klimatske ekstreme. Jel ti treba TV da ti kaže ono što možeš osjetit na svojoj koži
Isti su kao oni što zagovaraju da je Zemlja ravna ploča :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jul 2023, 11:23

Hasan Dupovac i Alisa Mutap osuđeni za prikrivanje dokaza u slučaju “Dženan Memić”

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 jul 2023, 11:26

ASD je napisao/la:
21 jul 2023, 11:23
Hasan Dupovac i Alisa Mutap osuđeni za prikrivanje dokaza u slučaju “Dženan Memić”
:bow:

Nebo i zemlja su se zakleli...idemo dalje.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 21 jul 2023, 11:26

nerkolfc je napisao/la:
soxx je napisao/la:
Bolje nemoj ici

slika

Hahahhahhah slike. Ali bukvalno je tako. Bokte ljudi se ibrete vrucini u julu a hladnoci u januaru. Pa sjecam se i prije 15 godina, ljeta bolan bila paklena, po 40 stepeni, niko nista nije objavljivao.

Ono sto jos rade, recimo online prognoze sakrivaju stvarnu temperaturu zraka i na suncu. Pa tako onda ako ukucas Luxor, Egypt vrijeme izbacit ce da je 40 C a ustvari ima tamo i blizu 60. Sakrivali su isto tako i ovdje u Njemackoj a i dole u Bosni, u Mostaru pogotovo. Upavo da raja ne bi panicila kao sto neki sad panice.

A sasvim normalno nista toplije ljeto nego recimo 2002, kao i 2012. Ljudi se cude snijegu kad padne pola metra, prije 20 godina isto znao past skoro ko 2012 i nije struje bilo u pola gradova pa niko nista nije panicio.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 21 jul 2023, 11:28

ASD je napisao/la:
21 jul 2023, 11:23
Nakon 8 godina skoro ljude osudili za prikrivanje dokaza. :bow: :rol:

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 21 jul 2023, 11:38

numanumaye22 je napisao/la:
21 jul 2023, 11:26
nerkolfc je napisao/la:

Bolje nemoj ici

slika

Hahahhahhah slike. Ali bukvalno je tako. Bokte ljudi se ibrete vrucini u julu a hladnoci u januaru. Pa sjecam se i prije 15 godina, ljeta bolan bila paklena, po 40 stepeni, niko nista nije objavljivao.

Ono sto jos rade, recimo online prognoze sakrivaju stvarnu temperaturu zraka i na suncu. Pa tako onda ako ukucas Luxor, Egypt vrijeme izbacit ce da je 40 C a ustvari ima tamo i blizu 60. Sakrivali su isto tako i ovdje u Njemackoj a i dole u Bosni, u Mostaru pogotovo. Upavo da raja ne bi panicila kao sto neki sad panice.

A sasvim normalno nista toplije ljeto nego recimo 2002, kao i 2012. Ljudi se cude snijegu kad padne pola metra, prije 20 godina isto znao past skoro ko 2012 i nije struje bilo u pola gradova pa niko nista nije panicio.
Ja ne znam u kojem svijetu ti živiš ali upravo je problem što snijega gotov pa nema nikako, a ne da se neko ibreti kad padne pola metra snijega.
Jel vi lažete sami sebe da bi se osjećali bolje ili šta?
Novu godinu smo dočekali sa temperaturama između 15 i 20 stepeni.
Godinama zime i snijega gotovo da nema nikako, uglavnom zima prođe u blagim temperaturama i učestalijim kišama.

Klima i vrijeme su sve više ekstremniji, to samo budala može poreći
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 21 jul 2023, 11:39

Normalno bilo snijega ovdje proslu zimu, sta ocekujes da bude snijeg po 3 mjeseca?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 jul 2023, 11:43

2022. je osma uzastopna godina (od naredne ce bit deveta prema trenutnim info) da su godisnje globalne temperature dostigle najmanje 1°C iznad predindustrijskog nivoa, prema svim podacima koje je prikupio SMO. Od 2015. do 2022. je osam najtoplijih godina zabiljezenih u istoriji mjerenja.

To sto ce par dana, sedmica cak i jedno ljeto primjer 2024. bit tik ispod ljeta 2019. nije nisto sto obara cinjenice o promjenama i globalnom zatopljenju.

Ne desava se to eh sada iduce ljeto ce bit temperature 39 ako su ovo bile 37.

Ovoliko extremnih vremenskih uvjeta cak u jednoj godini npr. u nasoj zemlji nije zabiljezno niti je ostalo u sjecanju onih starijih. Padavine od cirka 70 dana u cugu, pa nagla smjena na tropske vrucine a onda oluje koje cak nisu mnogo izgubile na jacini, a stigle haman iz Italije (jer su, kako kazu, imale dovoljno energije da opstanu).

Druga stvar, ne treba kukat vec se lagano prilagodit, kako bi nam se nekad buduce generacije ponovo vratile u vodu. :lol:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jul 2023, 12:01

Asteriks je napisao/la:
21 jul 2023, 11:43
2022. je osma uzastopna godina (od naredne ce bit deveta prema trenutnim info) da su godisnje globalne temperature dostigle najmanje 1°C iznad predindustrijskog nivoa, prema svim podacima koje je prikupio SMO. Od 2015. do 2022. je osam najtoplijih godina zabiljezenih u istoriji mjerenja.

To sto ce par dana, sedmica cak i jedno ljeto primjer 2024. bit tik ispod ljeta 2019. nije nisto sto obara cinjenice o promjenama i globalnom zatopljenju.

Ne desava se to eh sada iduce ljeto ce bit temperature 39 ako su ovo bile 37.

Ovoliko extremnih vremenskih uvjeta cak u jednoj godini npr. u nasoj zemlji nije zabiljezno niti je ostalo u sjecanju onih starijih. Padavine od cirka 70 dana u cugu, pa nagla smjena na tropske vrucine a onda oluje koje cak nisu mnogo izgubile na jacini, a stigle haman iz Italije (jer su, kako kazu, imale dovoljno energije da opstanu).

Druga stvar, ne treba kukat vec se lagano prilagodit, kako bi nam se nekad buduce generacije ponovo vratile u vodu. :lol:
Bravo, samo činjenice, tako se ubijaju ovi neznalice koji se petljaju gdje im nije mjesto :salut:

Upravo zbog takvih debila ovaj svijet i država je došla tu gdje jeste, svi su veći naučnici i stručnjaci i od doktora i od inžinjera i od biologa i svih drugih, jer šta će neko njemu govoriti šta je šta, ne treba škola za to, pametniji je Bošnjo, ekspert za sve :damn:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 jul 2023, 12:04

Ali tačno ovo za snijeg ja ne kontam kako neko misli slagati da ima snijega. Bar danas imaš internet i sve je dostupno. Snijega gotovo i da nema zimi već godinama, daleko toplije zime nego su bile prije nekih 15-tak godina. Bez zezancije sjećam se snijeg bio i po 2 metra i to ne na planinama. Tamo je bilo i daleko više. A snijega treba zbog zemlje, vode, usjeva. Ja ga ne volim vidjeti ni na slici, ali znam da ćeš bez njega ili kiše imati suše ljeti i bit će borba za vodu, a svi usjevi će propasti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: delko i 8 gostiju.