NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Zenicanin988
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Zenicanin988 » 21 jul 2023, 07:10

Pavle se dokazao kad je vodio u kantonu seniore. Ja sam ubjedjen da bi bolje nas 90% sa foruma vodilo tim nego on.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jul 2023, 07:22

Doći će sve na svoje. Vlada i velika oskudnost na tržištu trenera. Nekako svi igrači koji su završili svoju igračku karijeru su se zapustili i ne žele se baviti tim poslom. Ja evo razmišljam i ne mogu napisati jednog mladog trenera koji bi mogao preuzeti neku selekciju kluba.

Imat ćemo tu vjerovatno Isakovića na zimu/ljeto koji će biti spreman preuzeti neku stariju selekciju.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 21 jul 2023, 07:24

Ako nekome hoćeš dati otkaz a ima ugovor na neodređeno, onda ide masna otpremnina u tom slučaju. Postavio sam to pitanje jer je upravo ovdje neko ranije pisao o tome. Ako neko provjereno zna info za to, neka napiše.
Ovi treneri što ih spominjete naslijeđe su starog sistema i ljudi u upravi se bore s tim repovima još uvijek. Radna zajednica u klubu je naslijeđena, pretrpana, mjesecima bez plata koje je trebalo isplatiti, tu je dosta bilo uhljeba koji nisu ništa radili, trebalo je, a vjerujem da još uvijek treba sve to dobro očistiti, a to košta.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 jul 2023, 08:51

Valjda je svima jasno da su potrebne godine kako bismo dobili jedan normalan klub. Osnova napretka Celika moraju biti omladinici, nasi, ali ne moze to preko noci.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 08:53

AllGunsBlazing je napisao/la:
21 jul 2023, 08:51
Valjda je svima jasno da su potrebne godine kako bismo dobili jedan normalan klub. Osnova napretka Celika moraju biti omladinici, nasi, ali ne moze to preko noci.
Treba samo jak covjek, kao mirvah
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jul 2023, 10:04

Truhlo je napisao/la:
21 jul 2023, 08:53
Ma kakvi jak covjek bolje kokuzi bit i druga liga samo nek je nas klub ,j..o Zrinjski ,j..o Sarajevo nek oni igraju svake godine evropu sticemo mi njh valjda za mog zivota .
Samo moj klub dao sam 60km necu da meni neko pametuje i vodi klub.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jul 2023, 10:27

convict35 je napisao/la:
21 jul 2023, 10:04
Truhlo je napisao/la:
Ma kakvi jak covjek bolje kokuzi bit i druga liga samo nek je nas klub ,j..o Zrinjski ,j..o Sarajevo nek oni igraju svake godine evropu sticemo mi njh valjda za mog zivota .
Klub ne bježi od "jakog" čovjeka ali u uređenom sistemu gdje postoji zakon o sportu. Klub je svjestan da nijedan ozbiljan investitor neće ući u klub sa višemilionskim dugovanjima.

Pričaš napamet. :plac:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 21 jul 2023, 10:28

Mislimo i na naše najstarije navijače! ⚫🔴

Klub je obezbijedio znatno jeftinije sezonske ulaznice za sve penzionere. Penzioneri će, uz pokaz penzionerskog čeka, moći kupiti sezonsku ulaznicu za tribinu istok po cijeni od samo 25,00 KM!

Zaista cijenimo sve dugogodišnje navijače našeg kluba koji su kroz historiju bodrili Čelik. Od Firence, preko Vareša, pa nadamo se ponovo do Firence! ✊

🪪 Još jednom napominjemo da će penzioneri moći kupiti sezonsku ulaznicu za tribinu istok po cijeni od 25,00 KM samo uz pokaz penzionerskog čeka!

Sezonske ulaznice možete kupiti svaki radni dan u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

#samočelik #sezonskeulaznice
:bow: :bow:

Nadam se da penzioneri neće svoje ulaznice dati djeci i unucima da idu na stadion i da će se naći način sprečavanja zloupotrebe

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jul 2023, 10:30

Bandit88 je napisao/la:
21 jul 2023, 10:28
Mislimo i na naše najstarije navijače! ⚫🔴

Klub je obezbijedio znatno jeftinije sezonske ulaznice za sve penzionere. Penzioneri će, uz pokaz penzionerskog čeka, moći kupiti sezonsku ulaznicu za tribinu istok po cijeni od samo 25,00 KM!

Zaista cijenimo sve dugogodišnje navijače našeg kluba koji su kroz historiju bodrili Čelik. Od Firence, preko Vareša, pa nadamo se ponovo do Firence! ✊

🪪 Još jednom napominjemo da će penzioneri moći kupiti sezonsku ulaznicu za tribinu istok po cijeni od 25,00 KM samo uz pokaz penzionerskog čeka!

Sezonske ulaznice možete kupiti svaki radni dan u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

#samočelik #sezonskeulaznice
:bow: :bow:

Nadam se da penzioneri neće svoje ulaznice dati djeci i unucima da idu na stadion i da će se naći način sprečavanja zloupotrebe
Na sezonskim ulaznicama se nalazi ime i prezime, redni broj i bar kod za barijere :salut: :salut:

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jul 2023, 10:57

laudrop je napisao/la:
21 jul 2023, 10:27
convict35 je napisao/la:
Truhlo je napisao/la:

Klub ne bježi od "jakog" čovjeka ali u uređenom sistemu gdje postoji zakon o sportu. Klub je svjestan da nijedan ozbiljan investitor neće ući u klub sa višemilionskim dugovanjima.

Kako hoce u Sarajevo jos ljudi svake godine igrali evropu tako i Zrinjski.
Mislio sam na neke ljude koji nekontaju da ovako je super i ide se u pravom pravcu ali doce se do plafona nemogu trenutni momci u klubu to izdrzat i pratit,njima dozivotno dat mjesto u upravi da prate rad kluba da nebi bilo malverzacija i slicno.Moramo se kao klub stait na trziste i otvorit za potencijalne investitore ali isto tako zadrzat mehanizam da zastitimo klub npr ovaj sistem je super sto se toga tice samo pojacat upravu dali na ovaj ili onaj nacin ugkavnom potrebne su pare kesss

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 21 jul 2023, 11:17

limvolikce1945 je napisao/la:
21 jul 2023, 07:24
Ako nekome hoćeš dati otkaz a ima ugovor na neodređeno, onda ide masna otpremnina u tom slučaju. Postavio sam to pitanje jer je upravo ovdje neko ranije pisao o tome. Ako neko provjereno zna info za to, neka napiše.
Jest, al uvijek imaju finte. Posto je Celik u stuaciji u koju je upoznata cijela drzava, stavis mu minimalnu zagarantovanu platu. Ona je negdje oko 600KM. Dalje, das mu jedan slobodan dan u sedmici koji ga zakonom kaci, a ostali sest dana da dolazi po 6-7 sati da ispuni normu od 40 radni sati u sedmici. Za pocetak nek barem pet sati dnevno cisti stolice. Ma imas finti milijardu gdje bi rado zazelio sporazumni raskid ugovora. Mada ne treba sad biti ni djubre i nanosit nepravdu da nam se ne obije o glavu. Evo konkretno Hrusta, ok slab trener kako citam, ali ja ga pamtim kao golmana s kojim smo postali trostruki prvaci drzave.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 21 jul 2023, 11:32

FliX je napisao/la:
21 jul 2023, 11:17
limvolikce1945 je napisao/la:
21 jul 2023, 07:24
Jest, al uvijek imaju finte. Posto je Celik u stuaciji u koju je upoznata cijela drzava, stavis mu minimalnu zagarantovanu platu. Ona je negdje oko 600KM. Dalje, das mu jedan slobodan dan u sedmici koji ga zakonom kaci, a ostali sest dana da dolazi po 6-7 sati da ispuni normu od 40 radni sati u sedmici. Za pocetak nek barem pet sati dnevno cisti stolice. Ma imas finti milijardu gdje bi rado zazelio sporazumni raskid ugovora. Mada ne treba sad biti ni djubre i nanosit nepravdu da nam se ne obije o glavu. Evo konkretno Hrusta, ok slab trener kako citam, ali ja ga pamtim kao golmana s kojim smo postali trostruki prvaci drzave.
Naravno da ne možeš nekome tek tako reći "haj' sad zdravo", zato i kažem da treba vremena i strpljenja jer su nam prioriteti nešto drugo... Međutim, već je i bilo čišćenja. Gdje li je i šta radi naš Poslastičar?

Igračka i trenerska karijera su potpuno dvije različite stvari, za ovo drugo ti treba daleko više pameti i lucidnosti. Brkić je bio veća faca od Hruste, ali s njim kao trenerom ne možeš ništa.
A kad si već evocirao uspomene, Hrusta nije bio sad ni neki poseban golman, sjećam se njegovih pogibeljnih kikseva, npr. jedan (mislim da je to bilo protiv NK Zenica) vrati mu naš igrač loptu, on je promaši i lopta uđe u gol. :)

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jul 2023, 11:42

convict35 je napisao/la:
21 jul 2023, 10:57
laudrop je napisao/la:
convict35 je napisao/la:

Mislio sam na neke ljude koji nekontaju da ovako je super i ide se u pravom pravcu ali doce se do plafona nemogu trenutni momci u klubu to izdrzat i pratit,njima dozivotno dat mjesto u upravi da prate rad kluba da nebi bilo malverzacija i slicno.Moramo se kao klub stait na trziste i otvorit za potencijalne investitore ali isto tako zadrzat mehanizam da zastitimo klub npr ovaj sistem je super sto se toga tice samo pojacat upravu dali na ovaj ili onaj nacin ugkavnom potrebne su pare kesss
Sarajevo nema višemilionska dugovanja, kao ni Zrisnjki.

nekontaju - ne kontaju
doće - doći će
nemogu - ne mogu
iza zareza ide space
nebi - ne bi

Slažem se da u upravi trebaju pojačanja jer trenutno su samo 3 čovjeka u upravnom odboru. Ne slažem se da to moraju biti ljudi koji su finansijski imućni.

Almo07
Kontakt:

Post Postao/la Almo07 » 21 jul 2023, 11:45

Jel vec poznato ko je protivnik naredne subote u pripremnoj utakmici?

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jul 2023, 12:24

laudrop je napisao/la:
21 jul 2023, 11:42
convict35 je napisao/la:
21 jul 2023, 10:57
laudrop je napisao/la:

Sarajevo nema višemilionska dugovanja, kao ni Zrisnjki.

nekontaju - ne kontaju
doće - doći će
nemogu - ne mogu
iza zareza ide space
nebi - ne bi

Slažem se da u upravi trebaju pojačanja jer trenutno su samo 3 čovjeka u upravnom odboru. Ne slažem se da to moraju biti ljudi koji su finansijski imućni.
Kad se neko pravi pametan a ustvari je ogranicen kao balkon.
Zrinjski i sad ima dugovanja kao i Sarajevo a Tan je platio odma u startu 2000 000 km duga samo FK Sarajevo tako da ti je prica za vrtica.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 12:27

Sarajevo ima preko 15M KM duga.

Samo jaki ljudi :opaopa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 21 jul 2023, 12:27

Majstore ti se pravis pametan. A sad, da li si ogranicen, ja u to ne bih ulazio. Spominjes nekakve plafone, a ovaj sistem prvi put se primjenjuje u jednoj ovakvoj drzavi.

Iz kojih onda to rezultata izvlacis taj zakljucak?
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 12:39

Međutim, prema riječima bivšeg reprezentativca Malija, između njega i Tuzla Cityja saradnja je bila sve osim bajne. Štaviše, istakao je period u Tuzla Cityju kao najgori u inostranoj karijeri.

- Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača, rekao je Alassane Diaby.
#samojakiljudi :opaopa:

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jul 2023, 12:46

21 jul 2023, 12:27
Majstore ti se pravis pametan. A sad, da li si ogranicen, ja u to ne bih ulazio. Spominjes nekakve plafone, a ovaj sistem prvi put se primjenjuje u jednoj ovakvoj drzavi.

Iz kojih onda to rezultata izvlacis taj zakljucak?
Sistem se meni odlicno svidza jer imamo kontrolu u slucaju malverzacija ili zaduzivanja i loseg poslovanja.
Sto se meni ne svidza je pojedini forumasi, navijaci misle da ovi momci kojima skidam kapu mogu sami a i oni sami u upravi tvrde da to nemogu.
Posebno mi smeta prica nek smo 10 god po nizim ligama nedamo klub nikom , ono dalo pisljivi 60km i prisvojio ga kao izgleda i forum.
Sve je ovo suoer napredujemo idemo, penjemo se stepenicu po stepenicu ali sta kad budemo stagnirali kad raja malo ohladi kad dosadi gledat Celika po livadama a druge klubove gkedamo na tv u evropi i sl.
Nisam protiv sistema ni sekunde samo ga treba nadogradzivat da bi napredovali

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jul 2023, 12:51

Truhlo je napisao/la:
21 jul 2023, 12:39
Međutim, prema riječima bivšeg reprezentativca Malija, između njega i Tuzla Cityja saradnja je bila sve osim bajne. Štaviše, istakao je period u Tuzla Cityju kao najgori u inostranoj karijeri.

- Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača, rekao je Alassane Diaby.
#samojakiljudi :opaopa:
Svakim postom samo pokazujes koliko nemas pojma ,nije svaki insan neposten i niko ne prizeljkuje lopove u klub.
Ja bi lijevo j...e dao da sam Celika gkedao sinoc u evropi a ne na kamberovicu u subotu.
Ja bi sutra potpisao Tana ili onog zidova iz Zrinjskog da nas preuzme ,ali naravno ostavit mehanizam da ga kozemo uklonit ako je lopov ili ako ne pravi rezultate.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.