Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Zdravog Rafu na RG nije mogao dobiti niko pa ni Nole.
Tu nema mjesta nikakvoj diskusiji. Najveći igrač šljake ikad.
Tu nema mjesta nikakvoj diskusiji. Najveći igrač šljake ikad.
Koševo Zapad
bez da ulazim u vaše besmislene diskusije, dobio ga je soderling a i nole bar jednom kada je bio zdrav ako ne i oba puta. povrijeđen i van najbolje forme nije isto!
- Shategabri
- Kontakt:
Nije tačno niti jednom nije bio zdrav.
Pod zdrav mislim da je bio i fit i u optimalnoj formi.
Mislim da je ove godine kojim slučajem učestvovao, dobio bi ga neko u ranijoj fazi, pa bismo mogli i to ukačiti u rubriku 'dobio ga je'.
Pa ne baš samo van forme, znamo da se Rafa bori sa svojim koljenima već dugo, al nekad dođe da kažemo u optimalnom stanju, a nekad je upitno i kako uopšte stoji na nogama.
Zadnja izmjena: Shategabri, dana/u 20 jul 2023, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Koševo Zapad
Upravo. Svaki put kad izgubi je povrijedjen

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Shategabri
- Kontakt:
totalna besmislica, jedno sa drugim nema vezeShategabri je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:20Nije tačno niti jednom nije bio zdrav.
Mislim da je ove godine kojim slučajem učestvovao, dobio bi ga neko u ranijoj fazi, pa bismo mogli i to ukačiti u rubriku 'dobio ga je'.
Pa ne baš samo van forme, znamo da se Rafa bori sa svojim koljenima već dugo, al nekad dođe da kažemo u optimalnom stanju, a nekad je upitno i kako uopšte stoji na nogama.
- Shategabri
- Kontakt:
Pa pod šta mu ubrajaš koljena?jestamaji je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:44totalna besmislica, jedno sa drugim nema vezeShategabri je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:20Nije tačno niti jednom nije bio zdrav.
Koševo Zapad
Upravo si uradio ono što sam maloprije govorio, da se RG umanjuje jer je Nadal tu dominantan. Čuj šta mi znači 22-8 ako je 14 RG, nije bitno ni da je svih 22 RG ako se svi slamovi isto vrjednuju.marconato je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:58
Vidis, ti si takodje gore stavio statistiku koja odgovara Nadalu. Sta mi znaci recimo 22:8 na GS kad je 14 od tih 22 odigrao na RG gdje je apsolutni favorit. Novak je 3x gubio od njega u finalu istog, dok na svim ostalim GS ima 3-2 skor sa Nadalom u finalu. Znaci, na 3 od 4 podloge su odigrali ukupno 5x finalni mec, dok su samo na RG igrali 3x.
Statisticki, u bitnim kategorijama je Nadal ispred Novaka zapravo samo u par kategorija:
- OI
- vise osvojenih turnira na 1 GS (RG)
- bolji medjusobni skor na GS-ma, ali smo i to objasnili zbog cega.
Tako da, nema potrebe pricati kako su statisticki tu negdje, kad nisu!
![]()
I ispravka, Nadal ima više US Opena.
Nisam uopšte uzeo statistike koje odgovaraju Nadalu nego najobjektvnije moguće podatke kad se određuje najbolji u nečemu, a to su titule i međusobni omjer jer je tenis 1v1 sport.
U ovoj tvojoj tabeli većina podataka su vezani za tu konstantnost i kontinuitet o kojem opet ponavljam, Novak lagano nadmašuje ovu drugu dvojicu. Specifično su stavljeni podatci u kojima je Novak prvi, osim ovih koje bi bilo preofirno izostaviti.
Pa dobro, mozemo i najbitnije kategorije.MrPink je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:18Upravo si uradio ono što sam maloprije govorio, da se RG umanjuje jer je Nadal tu dominantan. Čuj šta mi znači 22-8 ako je 14 RG, nije bitno ni da je svih 22 RG ako se svi slamovi isto vrjednuju.marconato je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:58
Vidis, ti si takodje gore stavio statistiku koja odgovara Nadalu. Sta mi znaci recimo 22:8 na GS kad je 14 od tih 22 odigrao na RG gdje je apsolutni favorit. Novak je 3x gubio od njega u finalu istog, dok na svim ostalim GS ima 3-2 skor sa Nadalom u finalu. Znaci, na 3 od 4 podloge su odigrali ukupno 5x finalni mec, dok su samo na RG igrali 3x.
Statisticki, u bitnim kategorijama je Nadal ispred Novaka zapravo samo u par kategorija:
- OI
![]()
Nisam uopšte uzeo statistike koje odgovaraju Nadalu nego najobjektvnije moguće podatke kad se određuje najbolji u nečemu, a to su titule i međusobni omjer jer je tenis 1v1 sport.
U ovoj tvojoj tabeli većina podataka su vezani za tu konstantnost i kontinuitet o kojem opet ponavljam, Novak lagano nadmašuje ovu drugu dvojicu. Specifično su stavljeni podatci u kojima je Novakprvi, osim ovih koje bi bilo preofirno izostaviti.

67

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Pa već sam ti napisao šta je razlog upravo tih takvih poraza. Pisao sam nedavno o tome, da ti skratim, nađi moje komentare o tome na mom profilu ako hoćeš. Lopta se drugačije kreće na tvrdoj podlozi i travi nego na šljaci i ima potpuno drugačiji odskok tako da na šljaci Rafa ima više vremena da se namjesti na udarac i manji je pritisak na koljena i zgobove što se tiče kretanja. Ko god je nekada igrao tenis, zna da je tako, isto kao što je "mekše" igrati košarku na parketu nego na betonu i slično. Pa i tebi sam napisao neku noć, Rafi je vremenom postajalo sve teže pratiti ritam na tim podlogama upravo zbog navedenih razloga, a dok je bio na koliko-toliko normalnom nivou što se tiče fizičkog aspekta (jer nikada zapravo i nije bio 100% fit), pobjeđivao je svakoga na svim podlogama i osvajao sve. To je period otprilike negdje do kraja 2013.VensanKasel je napisao/la: ↑20 jul 2023, 01:33Vidi ja nisam navijač Đokovića , nego Federera . U ovom slučaju sam na strani Đokovića , jer činjenice su brojke .Trunks je napisao/la: ↑20 jul 2023, 00:46Tačno sam očekivao da ćeš mi otprilike tako odgovoriti. Nadalov stil igre nije primarni razlog njegovih povreda nego degeneracija povezana sa stopalom koju ima cijeli život. Od tada je sve počelo i povrede su krenule jedna po jedna kao slagane jedna na drugu jer kada se problem ne može riješiti do kraja, onda jedna povreda vuče ostale i tako dalje. Mislim da je Rafina ekipa nekada davno pokušala amortizovati taj problem s posebnim tenama kako bi se smanjili bolovi u stopalu, ali to je naravno kratkotrajna improvizacija nakon koje je bol prešla na druga mjesta jer se tada otperećuju drugi mišići. Stotinu različitih povreda je imao od početka karijere pa do danas. Toga djokovićevi navijači nisu ni svjesni ili namjerno ignorišu jer im ne odgovaraju činjenice.VensanKasel je napisao/la: ↑19 jul 2023, 17:49
Pa dobro onda , daj da Borga proglasimo najboljim i to je to . Pa povrede su najviše zbog njegovog stila igre , ko mu je kriv što nije promjenio ranije stil igre ? Ne moraš ponavljati , odoh da prelistam .
Što se tiče tvoje konstatacije "ko mu je kriv što ranije nije promijenio stil igre", da je kojim slučajem Moya možda 4 ili 5 godina ranije došao u Nadalov tim, tek to bi bio kraj djokopicevim navijačima i razlika u osvojenim Grand Slamovima bi bila ogromna u korist Nadala tako da su sada neki ljudi zbunjeni zato jer se ne razumiju, ali oni koji se razumiju u tenis i sport znaju da je Nadal najbolji i najveći teniser svih vremena.
Zamisli da je Federer ranije promjenjio bekend , šta bi onda bilo ?![]()
Nadal je imao 7 ( sedam ) uzastopnih poraza od Đokovića u finalima , a kad je Federer promjenio bekend imao je i od njega 5 uzastopnih poraza .
U zadnjih 16 mečeva van šljake protiv Federera i Đokovića je imao 16 poraza![]()
Federer i Đoković su znali imati mine u prvim kolima Grand Slama , Rafi je normalno da ispadne u uvodnim kolima Wimbledona .
Malo previše za najvećeg ?![]()
Ili možda stvarno misliš da je, eto, namjerno propustio 13 Grand Slamova kako bi pustio konkurenciji da ga možda stiže po broju Grand Slamova? Stvrano misliš da je ispadao u ranim kolima Wimbledona tek tako?
Korijen svega toga što si tu napisao je u ovome što sam ti naveo.
Pa nemaju oni direktne veze s tim, ali onda se mora reći da Nadal i konkurencija nisu imali iste okolnosti kroz karijeru, a radi se o rivalima. Eto dajte podatak koliko je konkurencija propustila Grand Slamova zbog povreda, a koliko Nadal? Njegova karijera je i tako na nivou fenomena i opet ga ljudi osporavaju jer nemaju pojma. Mora se uzeti u obzir ovo o čemu govorim.AshburtonG je napisao/la: ↑20 jul 2023, 01:41@Trunks
Cekaj, kakve veze ima konkurencija s povredama Nadala? To sto ti pricas je sve domen "sta bi bilo, kad bi bilo". Del Potro bi uzeo minimalno 7-8 GS turnira da nije imao povrede, pa sta? Wawrinka je vjerovatno rame uz rame sa big 3 kad mu ulazi kao u onim finalima protiv Nadala i Djokovica, pa jesu li mu ostali krivi sto se nije na vrijeme mentalno postrojio? Murray isto tako. Kyrgios je Alcaraz prije Alcaraza, pa je propao ko Damir Dzumhur.
Zakleti sam navijac Nadala, ali spominjes neke stvari za koje apsolutno ne mozes sa sigurnoscu tvrdit. Ko ti garantuje da bi Nadal bez povreda ovoliko grizao i svaki put se vracao jaci? Mozda uopce ne bi razvio ovaj sampionski mentalitet u toj kolicini, koji mu je donio makar 2-3 GS gdje je objektivno bio na konopcima. Sve te pretpostavke moze navest i navijac Djokovica, tipa da je prije poceo s "gluten-free" dijetom, da je mogao uzeti AO i UO tokom corona vremena...
Smatram da Nadal na svojih 100% dobija apsolutno svakog na makar 2 od 4 GS turnira, ali je Djokovic definitivno covjek koji svoj peak forme mnogo vise moze drzat od Nadala, ali i Federera i bilo kojeg drugog vrhunskog igraca. Nadal je svoj 100% mogao odigrat samo na par meceva u turniru, dok Djokovic to radi od prvog do posljednjeg meca, te tokom cijele sezone. Da li je uzrok tome povreda, neodrzivost takvog nacina tenisa ili potreba za duzom prilagodbom na podloge van sljake je sasvim nebitno. Statistika govori u korist Djokovica po tom pitanju. S druge strane, Djokovic da ima i +5 GS turnira, opet nece bit unanimous misljenje da je GOAT, prije svega zbog karakternih osobina.
Nadalov vrhunac bih stavio kao benchmark kvalitete tenisa (2010 godina, iako je 2013 imao statisticki bolju sezonu), a Djokovica odmah promil ispod (2011, 2015), te onda Federera (2006). Medjutim, Djokoviceva mogucnost da taj tenis pruza tokom cijele sezone u nekoliko razlicitih godina je nesto sto ni Nadal, a ni Federer nikad nisu mogli, te ga to po meni svrstava ispred obojice.
Pa meni je žao i Murraya i Del Potra, to su majstori tenisa. Mislim da bi i oni imali puno više osvojenih Grand Slamova da im se nije desilo ono šta im se desilo, ali da bi ipak Nadal opet vodio na toj listi, naravno uz dužno poštovanje teniserima kao što su Murray i Del Porto.
Nije bitno? Čuj nije bitno. Pa naravno da je bitno jer postoji razlog zašto je propustio toliko turnira. Može duže držati peak formu tokom sezone? Pa možda može zato jer nije rođen s deformacijom stopala i tokom karijere nije imao povrede koljena, leđa, abdomena, meniskus, jedan zglob, drugi zglob, kuk i šta još...
Ili možda misliš da je Nadal izgubio mečeve u ranim kolima Wimbledona jer nema kvalitet, da ga McDonald dobije jer je bolji, da ga Fognini izbaci sa US Opena jer ga ne može pobijediti i slično?
E pa upravo te pretpostavke sam tražio da mi se napišu nedavno, ali ostao sam bez odgovora naravno jer nekome ne odgovaraju čimjenice. Evo još jednom, neka se saberu te pretpostavke, koliko je djokovic propustio Grand Slamova zbog povreda plus one zabrane i neka napišu broj tih turnira koje bi hipotetički osvojio. A onda ću ja Nadalu dodati broj propuštenih Grand Slamova zbog povreda i reći da bi ih hipotetički osvojio pa ćemo uporediti zbirove.
Nadal je 2010. i 2013. bio daleko najbolji i te godine su njegova perfekcija, doslovno flawless tenis. Tu se već slažemo.
Na kraju krajeva, ne pišem ja sve ovo da bih imao odobrenje nekoga od vas nego jer hoću da kažem svoje mišljenje, a nisam apsolutno ništa slagao.
Nadal na svojih 100% dobija apsloutno svakog na svakom Grand Slam turniru, bez sumnje.
A dobro, vidi ovo, ako bi se računali atp 500 turniri kao big turniri(a nije da nisu bitni) onda bi opet bili izjednaceni. Msm tako se može u nedogled. Npr ti nikad ne bi naveo da Nadal ima vise atp250 i 500 turnira. Nego baš kao ona slika statistike navodiš samo ono što je previše ofirno da ne navedeš.marconato je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:31Pa dobro, mozemo i najbitnije kategorije.MrPink je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:18Upravo si uradio ono što sam maloprije govorio, da se RG umanjuje jer je Nadal tu dominantan. Čuj šta mi znači 22-8 ako je 14 RG, nije bitno ni da je svih 22 RG ako se svi slamovi isto vrjednuju.marconato je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:58
- OI
![]()
U ovoj tvojoj tabeli većina podataka su vezani za tu konstantnost i kontinuitet o kojem opet ponavljam, Novak lagano nadmašuje ovu drugu dvojicu. Specifično su stavljeni podatci u kojima je Novakprvi, osim ovih koje bi bilo preofirno izostaviti.
6759 i to nije malo. Skoro 10 titula najvecih
![]()
Kad bi čovjek čitao samo tvoje upise, reko bi da je Novak ono što i jeste (jedan od GOAT-ova, ako ne i GOAT), a Nadal miljama iza, što nije ni blizu istine.
Čitava poenta ovih mojih postova je bila da su i previše blizu u većini dostignuća, da bi se jedan proglasio undisputed GOAT-om.
Ti mi prvo odgovori na ono što sam ti pisao prije mjesec i pol dana. Još mi nisi odgovorio. Lažove jedan.marconato je napisao/la: ↑20 jul 2023, 08:44Isto sam mu objasnjavao, ali ne vrijedi. To sto Nadal Novaka nije dobio 10 godina van sljake, ne pokriva nikakav "argument" u domenu "povreda" ili "sta bi bilo, kad bi bilo". Imao je 10x priliku u tih 10 godina da ga dobije van sljake, nije nijednom!AshburtonG je napisao/la: ↑20 jul 2023, 01:41@Trunks
Cekaj, kakve veze ima konkurencija s povredama Nadala? To sto ti pricas je sve domen "sta bi bilo, kad bi bilo". Del Potro bi uzeo minimalno 7-8 GS turnira da nije imao povrede, pa sta? Wawrinka je vjerovatno rame uz rame sa big 3 kad mu ulazi kao u onim finalima protiv Nadala i Djokovica, pa jesu li mu ostali krivi sto se nije na vrijeme mentalno postrojio? Murray isto tako. Kyrgios je Alcaraz prije Alcaraza, pa je propao ko Damir Dzumhur.
Zakleti sam navijac Nadala, ali spominjes neke stvari za koje apsolutno ne mozes sa sigurnoscu tvrdit. Ko ti garantuje da bi Nadal bez povreda ovoliko grizao i svaki put se vracao jaci? Mozda uopce ne bi razvio ovaj sampionski mentalitet u toj kolicini, koji mu je donio makar 2-3 GS gdje je objektivno bio na konopcima. Sve te pretpostavke moze navest i navijac Djokovica, tipa da je prije poceo s "gluten-free" dijetom, da je mogao uzeti AO i UO tokom corona vremena...
Smatram da Nadal na svojih 100% dobija apsolutno svakog na makar 2 od 4 GS turnira, ali je Djokovic definitivno covjek koji svoj peak forme mnogo vise moze drzat od Nadala, ali i Federera i bilo kojeg drugog vrhunskog igraca. Nadal je svoj 100% mogao odigrat samo na par meceva u turniru, dok Djokovic to radi od prvog do posljednjeg meca, te tokom cijele sezone. Da li je uzrok tome povreda, neodrzivost takvog nacina tenisa ili potreba za duzom prilagodbom na podloge van sljake je sasvim nebitno. Statistika govori u korist Djokovica po tom pitanju. S druge strane, Djokovic da ima i +5 GS turnira, opet nece bit unanimous misljenje da je GOAT, prije svega zbog karakternih osobina.
Nadalov vrhunac bih stavio kao benchmark kvalitete tenisa (2010 godina, iako je 2013 imao statisticki bolju sezonu), a Djokovica odmah promil ispod (2011, 2015), te onda Federera (2006). Medjutim, Djokoviceva mogucnost da taj tenis pruza tokom cijele sezone u nekoliko razlicitih godina je nesto sto ni Nadal, a ni Federer nikad nisu mogli, te ga to po meni svrstava ispred obojice.
Dakle, povreda kao izgovor ne pije vode, jer nije Rafa 2014. 2018. 2020... imao 35+ pa da kazes, eto povreda(e) ga unistile. Covjek u najboljim godinama apstinira vs Djokovića van sljake...![]()
Forsiraš neku svoju hinjsku verziju priče, još namjerno izostavljaš činjenice.
- AshburtonG
- Kontakt:
Druze, koga boli qrac sta je uzrok? Je li cinjenica da se nije to desilo? Jest. Ti pricas o nekim potencijalnim stvarima, koje nemaju veze s objektivnoscu i jos manje ih je moguce provjerit, te ih pokusavat proturit kao nekakve cinjenice. Gubio je meceve jer u tim trenucima nije bio bolji i to je to. Protivnika nije briga je li Nadal povrijedjen ili nije, je li guz.io zenu noc prije ili nije, je li bio u peaku forme ili ne.
To isto da ja kazem da bih bio na OI, jer sam bio sa 16 vec medju 20 u Evropi bez treninga, ali me sjebala povreda. Nikad necu to znati, isto kao sto necemo znati gdje i kakav bi bio zdravi Nadal.
Ovdje se govori o realnom stanju, a ne potencijalnom. Niko ne spori da je Nadal imao najvise problema s povredama, ali ta cinjenica ne znaci da bi on dobijao turnire na kojima nije igrao. Povrede su sastavni dio svakog sporta, pa tako i tenisa. Derrick Rose bi bio visestruki MVP, ali koljena nisu mislila tako.
To isto da ja kazem da bih bio na OI, jer sam bio sa 16 vec medju 20 u Evropi bez treninga, ali me sjebala povreda. Nikad necu to znati, isto kao sto necemo znati gdje i kakav bi bio zdravi Nadal.
Ovdje se govori o realnom stanju, a ne potencijalnom. Niko ne spori da je Nadal imao najvise problema s povredama, ali ta cinjenica ne znaci da bi on dobijao turnire na kojima nije igrao. Povrede su sastavni dio svakog sporta, pa tako i tenisa. Derrick Rose bi bio visestruki MVP, ali koljena nisu mislila tako.
Apsolutno, da je bio spreman tokom čitave karijere uzeo bi 10 Wimbledona, 12 US Opena i još 9 Australija. Baš šteta što većinu karijere nismo gledali Rafu na 100% van RG-a.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
GOATIHHNI tenis - Nadal
GOATIHHNI fudbal - debeli Ronaldo
Koga bismo mogli za "Greatest of all time if he had no injuries" u drugim sportovima?

GOATIHHNI fudbal - debeli Ronaldo
Koga bismo mogli za "Greatest of all time if he had no injuries" u drugim sportovima?
Treba otici na NBA podforum i objasnjavati kako je Rose veci od Bryanta ili Birda, uzeo bi sve zivo da nije imao povrede.AshburtonG je napisao/la: ↑20 jul 2023, 14:22Povrede su sastavni dio svakog sporta, pa tako i tenisa. Derrick Rose bi bio visestruki MVP, ali koljena nisu mislila tako.

Još jedna notorna laž. Pogledaj malo koliko je Nadal imao propuštenih turnira nakon poraza tipa na Roland Garrosu 2009. Jest eto baš bi ga recimo Soderling tek tako dobio na Roland Garrosu. Osim toga, vidjeli smo već naredne godine kako je prošlo protiv istog Soderlinga kada je Nadal bio u normalnoj formi. Ona druga dva poraza na Roland Garrosu isto tako.jestamaji je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:44totalna besmislica, jedno sa drugim nema vezeShategabri je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:20Nije tačno niti jednom nije bio zdrav.
Nista ja ne navodim, niti sam ja pravio bilo kakve statistike. Posebno ne ovu sa big titulama. Ova fotka se vrti i azurira na svim relevantnim teniskim stranicama poslednjih 10-ak godina, od kada je Federer imao uveliko teniski primat.MrPink je napisao/la: ↑20 jul 2023, 14:20A dobro, vidi ovo, ako bi se računali atp 500 turniri kao big turniri(a nije da nisu bitni) onda bi opet bili izjednaceni. Msm tako se može u nedogled. Npr ti nikad ne bi naveo da Nadal ima vise atp250 i 500 turnira. Nego baš kao ona slika statistike navodiš samo ono što je previše ofirno da ne navedeš.marconato je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:31Pa dobro, mozemo i najbitnije kategorije.MrPink je napisao/la: ↑20 jul 2023, 12:18
Upravo si uradio ono što sam maloprije govorio, da se RG umanjuje jer je Nadal tu dominantan. Čuj šta mi znači 22-8 ako je 14 RG, nije bitno ni da je svih 22 RG ako se svi slamovi isto vrjednuju.
6759 i to nije malo. Skoro 10 titula najvecih
![]()
Kad bi čovjek čitao samo tvoje upise, reko bi da je Novak ono što i jeste (jedan od GOAT-ova, ako ne i GOAT), a Nadal miljama iza, što nije ni blizu istine.
Čitava poenta ovih mojih postova je bila da su i previše blizu u većini dostignuća, da bi se jedan proglasio undisputed GOAT-om.
Zasto bi iko 500 i 250 uzimao za tako ozbiljno?! Valjda su najrelevantniji oni najveci turniri kao sto su u fudbalu CL, nacionalna prvenstva, WC, EP itd...Nece niko gledati nacionalni superkup i intertoto kup kao neki bitan pokazatelj.
Dok je Novak kaskao po GS i sedmicama za Federerom i Nadalom, niko nije navodio 250 i 500, sad je odjednom i to bitno. Pa eto, sve i da je bitno (a nije), opet je covjek ispred Nadala i to debelo.
Kad je goat debata u pitanju, daleko je bitnije br. GS, br. mastersa 1000, br. No1 sedmica, nego turniri u Umagu, Bgu ili BL...
Kazem, osim OI, sve je na njegovoj strani. Ne znam samo sta cete sledece izmisliti

Ja ne znam postoji li ijedan sportas koji je ovakve uspjehe napravio, a da je ovoliko problema sa povredama imao.
Gledam nedavno Wimb 2006 sazetke, njemu su tad koljena bila bandazirana.
A i iduce godine ako bude fit za sljaku, uzet ce RG bez ikakve sumnje, zivi i zdravi bili.
To nikad niko ponovit nece.
Gledam nedavno Wimb 2006 sazetke, njemu su tad koljena bila bandazirana.
A i iduce godine ako bude fit za sljaku, uzet ce RG bez ikakve sumnje, zivi i zdravi bili.
To nikad niko ponovit nece.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.