FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buddy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buddy » 06 mar 2011, 16:15

Raščić sa pola metra glavom promašuje gol! :mrgreen:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 mar 2011, 16:21

Željo ove sezone nije dao gol iz klasičnog slobodnjaka. Prošlo je 17 kola, a Lazo je dao golove na samo dvije domaće utakmice i to kada smo u te dvije tekme utrpali 12 golova. Ovo jesu gole činjenice i iz njih bi se nešto moglo izvući. Smijem se kladiti sa bilo kime, da je bilo koji naš špic imao ovoliko prostora za igru da bi imao bolji igrački i golgeterski učinak. Neka ovih 13 utakmica do kraja igra Bajro, Baljić ili Nikolić. Na svu sreću ja nisam taj koji odlučuje, ali je Lazo imao šansu koju je nedovoljno iskoristio. Brate, red je da nam ostali špic igrači vade živce, od Laze je bilo i previše.
Nadao sam se pobjedi u Gradačcu, ali ni bod nije loš. Međutim, kada malo bolje skontam Zvijezda nam nije uputila pošten šut prema golu, a osvojila je bod. Tek je počeo drugi dio i ima još dosta da se igra. Što se tiče Želje za sada ide sve po planu. Planirali smo 4-6 bodova iz prva dva kola i cilj je ostvaren. Naredna dva kola cilj je 6 bodova. Nadam se ostvarenju istog. Kratkoročnim ciljevima do šeste titule prvaka države. Na pomolu je dupla kruna. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 06 mar 2011, 16:24

avlami97 je napisao/la:Željo ove sezone nije dao gol iz klasičnog slobodnjaka. Prošlo je 17 kola, a Lazo je dao golove na samo dvije domaće utakmice i to kada smo u te dvije tekme utrpali 12 golova. Ovo jesu gole činjenice i iz njih bi se nešto moglo izvući. Smijem se kladiti sa bilo kime, da je bilo koji naš špic imao ovoliko prostora za igru da bi imao bolji igrački i golgeterski učinak. Neka ovih 13 utakmica do kraja igra Bajro, Baljić ili Nikolić. Na svu sreću ja nisam taj koji odlučuje, ali je Lazo imao šansu koju je nedovoljno iskoristio. Brate, red je da nam ostali špic igrači vade živce, od Laze je bilo i previše.
Nadao sam se pobjedi u Gradačcu, ali ni bod nije loš. Međutim, kada malo bolje skontam Zvijezda nam nije uputila pošten šut prema golu, a osvojila je bod. Tek je počeo drugi dio i ima još dosta da se igra. Što se tiče Želje za sada ide sve po planu. Planirali smo 4-6 bodova iz prva dva kola i cilj je ostvaren. Naredna dva kola cilj je 6 bodova. Nadam se ostvarenju istog. Kratkoročnim ciljevima do šeste titule prvaka države. Na pomolu je dupla kruna. Željo je šampion.

mene samo interesuje sta radit u evropi, malo primamo golova ali vala iskreno i nema nekih ofanzivnih ekipa :) ovo je meni odlicno za nase lige ali sta dalje...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 mar 2011, 16:45

@Nick... Dok je trajao prijelazni rok nadao sam se da ćemo dovesti onog Ivana Boškovića iz Crne Gore. Momak je za ono što je pokazao prošle godine, bilo za svaki respekt. U bilo kojoj ligi uvaliti 30 golova u jednoj sezoni ne može bilo ko. Igrač je i klasični ljevak i veoma je, kao takav, nezgodan za čuvanje. To dobro znaju igrači koji moraju čuvati ljevaka. Nada da se dovede Bošković je propala, a ostao je Lazo, kojem je cjelokupan učinak za jednog špic igrača veoma loš. Odigrao je veoma dobro protiv Olimpika, ali nije dao gol. Edin Džeko je odigrao 10 utakmica, dao je 4 gola, imao 3 asistencije i sada grije klupu. Premda mu učinak bar po meni i nije toliko loš. Kod Laze toga nema. Mnogi će reći šta je bilo kada je Lazo dobio crveni protiv Pitara, nigdje nas nije bilo. Prisjetimo li se malo bolje, znaćemo da Amar nije uveo ni jednog špica protiv Sarajeva, nakon isključenja. Od tog momenta smo igrali u formaciji 4-2-3-0. Po meni je tada morao ući Rovčanin, ali poslije bitke je lahko biti general. Ovo je moje mišljenje i njime uopće ne napadam Amara ili Lazu, ovo su samo zapažanja osobe koja čitav život gleda fudbal i voli Želju skoro pola stoljeća. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 06 mar 2011, 16:46

avlami97 je napisao/la:@Nick... Dok je trajao prijelazni rok nadao sam se da ćemo dovesti onog Ivana Boškovića iz Crne Gore. Momak je za ono što je pokazao prošle godine, bilo za svaki respekt. U bilo kojoj ligi uvaliti 30 golova u jednoj sezoni ne može bilo ko. Igrač je i klasični ljevak i veoma je, kao takav, nezgodan za čuvanje. To dobro znaju igrači koji moraju čuvati ljevaka. Nada da se dovede Bošković je propala, a ostao je Lazo, kojem je cjelokupan učinak za jednog špic igrača veoma loš. Odigrao je veoma dobro protiv Olimpika, ali nije dao gol. Edin Džeko je odigrao 10 utakmica, dao je 4 gola, imao 3 asistencije i sada grije klupu. Premda mu učinak bar po meni i nije toliko loš. Kod Laze toga nema. Mnogi će reći šta je bilo kada je Lazo dobio crveni protiv Pitara, nigdje nas nije bilo. Prisjetimo li se malo bolje, znaćemo da Amar nije uveo ni jednog špica protiv Sarajeva, nakon isključenja. Od tog momenta smo igrali u formaciji 4-2-3-0. Po meni je tada morao ući Rovčanin, ali poslije bitke je lahko biti general. Ovo je moje mišljenje i njime uopće ne napadam Amara ili Lazu, ovo su samo zapažanja osobe koja čitav život gleda fudbal i voli Želju skoro pola stoljeća. Željo je šampion.
ovo za boskovica i lazara svaka cast ;)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 06 mar 2011, 16:53

1.SVAKA MINUTA ODIGRANA
2.POTPUNO POVJERENJE AMARA
3.NAJISTURENIJI IGRAC EKIPE
4.BEZBROJ LOPTI ISLO NA NJEGA
5.UCINAK ...JADANNNNN I ZALOSTAN STVARNO

dosta vise Bgm,lazo vala mogo se dokazat i dokazat al mislim da je proslo vise...sjedi malo na klupu vidi kako je tamo. Jes to sve smijesno kad dobijemo po 3 4 gola razlika pa on fula pa et smijesno...al jarane kad on treba da prevagne sa golom,nije nimalo smijesno bar ne meni,a ako nekome od vas jes onda se fulili klub.Al et smijem se zaklet da ce opet lazar pocet svaku do kraja u prvoj postavi i da ce do kraja dat 2 gol u vrh glave i to vjerovatno kad budemo nekoga opalili po usima sa 5 komada.LAZARE POJACAJ NAS I ODLAZI VISE PUN MI TE .... VISE:!:

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 06 mar 2011, 17:00

Vecina vas ni ne gleda Popovica a 95% vas nije gledao ovu utakmicu protiv Zvijezde a svi ste strucnjaci, svi ste kriticari.

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 06 mar 2011, 17:03

PL BiH -1 je napisao/la:Vecina vas ni ne gleda Popovica a 95% vas nije gledao ovu utakmicu protiv Zvijezde a svi ste strucnjaci, svi ste kriticari.
nisam gledo protiv zvijezde,a i ne govorim samo za tu utakmicu...da dodje frajer iz onog plemena u africi i vidi kolko je minuta lik odigro koju poziciju igra i kolko je golova dao mislim da bi skonto kakv je igrac u pitanju.BTW zamisli ovo: SEHIC JE STRASAN GOLMAN NOSI IGRU BORI SE SRCEM IGRA,AL ET **** GA MALO PROCJENA DUGIH LOPTI PA PRIMA PO 3 4 ZBOG TOGA NA UTAKMICI...jelde pola bi vas opet reklo pa eto amar zna sto sehic treba igrac ccc

deni_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deni_TM87 » 06 mar 2011, 17:07

Cim se ukaze na nesto sto ne valja,na neku gresku koja je evidentna,odmah postajes kriticar,mrzis Amara,pljujes po klubu i slicno...A ko bajagi ovi su drugi navijaci... :x
Ne treba biti veliki strucnjak pa da se vidi da Lazar nije kvalitet za Zelju(ako on uopste posjeduje ikakav kvalitet) ja ga barem ne vidim...
Nije to samo utakmica sa Zvijezdom ,nego cjelokupan ucinak Lazara je uzasan!!!
Al' dobro,ne bih da se zamjeram ovim "velikim navijacima" ...jbg...ja sam kriticar,i mrzim klub i Amara.. :? :x
Pozdrav

bot12
Kontakt:

Post Postao/la bot12 » 06 mar 2011, 17:14

lazar kloc balvan

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 06 mar 2011, 17:14

elSaik je napisao/la:18.kolo
Velež - Borac 1
Železničar - Travnik 1

19.kolo
Željezničar - Sloboda 1
Borac - Čelik X - s obzirom na igru koju sam vidio od njih, jedini tim koji bi mogao uzeti bodove Borcu u Banja Luci jeste Čelik

20.kolo
Slavija - Borac X
Leotar - Željezničar 2

21.kolo
Željezničar - Široki 1
Borac - Sarajevo 1

22.kolo
Zrinjski - Borac X
Drina - Željezničar 2

23.kolo
Željezničar - Velež X
Borac - Budućnost 1

24.kolo
Sloboda - Borac 1
Čelik - Željezničar 1

25.kolo
Željezničar - Slavija 1
Rudar - Borac X

26.kolo
Borac - Olimpic 1
Sarajevo - Železničar 2

27.kolo
Željezničar - Zrinjski 1
Zvijezda - Borac 2

28.kolo
Borac - Travnik 1
Budućnost - Željezničar 2

29.kolo
Željezničar - Borac 1

30.kolo
Rudar - Željezničar 2
Borac - Leotar 1

Borac 21 + 39 = 60
Željezničar 28 + 32 = 60
----------------

Znači, jako teško.
Ovdje si malo bio subjektivan,pa isao vise u korist svoga kluba,takoreci izabrao si "najbolji scenarijo"...Al opet nemate vise bodova.Mislim meni su licno ove procjene glupe do bola,pa nismo Milan Tarot,da znamo sve unaprijed.

Cude me neke tvoje prognoze,na primjer mislis da ce Borac uzeti Zvijezdu,ali ne mislis da ce uzeti Slaviju,iako znamo ko je slabiji klub.S druge strane,Zeljeznicaru prognoziras 5 gostujucih pobjedaa,i to protiv davljenika Drine i Buducnosti,koji ce bukvalno gristi do besvjesni samo da bi iscupali pobjedu ili bod,a ti mislis da cete lako?Pa najteze je sa davljenicima,fenjerasima,to je Drina pokazala i sada u BL.Prognoziras pobjedu protiv Sarajeva?!Pa kad se to derbi,pogotovo gradski mogao znati unaprijed,pogotovo kad se vi i Sarajevo borite titulu,za Evropu,za vrh tabele?!Smijesno...I na kraju prognoziras gostujucu pobjedu protiv Rudara,koji ove sezone igra perfektno,u gornjem su dijelu tabele,pobjedili su Siroki,i to ne samo pobjedili vec i nadigrali.Da ne govorim da si siguran u vasu pobjedu na Policama,a znamo kako trebinjci lome za bodove.

A onda prognoziras Borcu neke remije kod kuce,protiv Celika,prognoziras remije protiv Slavije,Rudara...Sto bi vi pobjedili Rudar u gostima,a Borac ne bi?Pogotovo ako gledamo da je Borac najvise bodova donio sa gostovanja,i da igramo perfektno?

Ja sam za normalnu diskusiju,objektivnost da preovladava,a ti si ovdje napisao svoje zelje...Realnost je malo drugacija.Pozdrav tebi.

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 06 mar 2011, 18:31

A i ti se pališ bezveze, pusti imaju pravo da kažu da će zabilježiti sve pobjede do kraja a Borac sve poraze.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 06 mar 2011, 18:39

mi tri šanse u gradačcu nula golova,borac dvije šanse u širokom dva gola,možda se sreča u nastavku prvenstva nama okrene.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 mar 2011, 18:48

Dejan, BL je napisao/la:A i ti se pališ bezveze, pusti imaju pravo da kažu da će zabilježiti sve pobjede do kraja a Borac sve poraze.
Kako ste vi meni smjesni !

Odjednom se svim silama borite za titulu a do jucer pjevali "titula nam ne treba jer Bosna nije nasa drzava" ?!?

A opet i da je osvojite badava kad vas vaš nazovi "savez" sprjecava da idete u Evropu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 06 mar 2011, 19:02

Elegant je napisao/la:
Dejan, BL je napisao/la:A i ti se pališ bezveze, pusti imaju pravo da kažu da će zabilježiti sve pobjede do kraja a Borac sve poraze.
Kako ste vi meni smjesni !

Odjednom se svim silama borite za titulu a do jucer pjevali "titula nam ne treba jer Bosna nije nasa drzava" ?!?

A opet i da je osvojite badava kad vas vaš nazovi "savez" sprjecava da idete u Evropu.
Jel imaš ti kakav problem? Ne razumijem uopšte što si citirao moj post, jer to što si rekao ide uz citat posta prethodnika ako već hoćeš nešto u tom smislu da zboriš, a ono što sam ja rekao i ovo što si mi ti kao oponirao nebo i zemlja.
Ne znam šta sam ja to pogrešno rekao.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 06 mar 2011, 19:07

Moja procjena do kraja prvenstva:

18.kolo
Velež - Borac X
Železničar - Travnik 1

19.kolo
Željezničar - Sloboda 1
Borac - Čelik 1

20.kolo
Slavija - Borac X
Leotar - Željezničar 2

21.kolo
Željezničar - Široki 1
Borac - Sarajevo 1

22.kolo
Zrinjski - Borac X
Drina - Željezničar X

23.kolo
Željezničar - Velež 1
Borac - Budućnost 1

24.kolo
Sloboda - Borac 1
Čelik - Željezničar 1

25.kolo
Željezničar - Slavija 1
Rudar - Borac 2

26.kolo
Borac - Olimpic 1
Sarajevo - Železničar 2

27.kolo
Željezničar - Zrinjski 1
Zvijezda - Borac X

28.kolo
Borac - Travnik 1

29.kolo
Željezničar - Borac 1

30.kolo
Rudar - Željezničar X
Borac - Leotar 1
Volim te Zeljo!!!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 06 mar 2011, 19:19

dobro vas je ba s tim procjenama, **** vas procjene

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 mar 2011, 19:31

U 18. kolu na Grbavici se igra derbi između drugog i četvrtog na tabeli. :?
:mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 06 mar 2011, 19:39

jubitubi je napisao/la:
elSaik je napisao/la:18.kolo
Velež - Borac 1
Železničar - Travnik 1

19.kolo
Željezničar - Sloboda 1
Borac - Čelik X - s obzirom na igru koju sam vidio od njih, jedini tim koji bi mogao uzeti bodove Borcu u Banja Luci jeste Čelik

20.kolo
Slavija - Borac X
Leotar - Željezničar 2

21.kolo
Željezničar - Široki 1
Borac - Sarajevo 1

22.kolo
Zrinjski - Borac X
Drina - Željezničar 2

23.kolo
Željezničar - Velež X
Borac - Budućnost 1

24.kolo
Sloboda - Borac 1
Čelik - Željezničar 1

25.kolo
Željezničar - Slavija 1
Rudar - Borac X

26.kolo
Borac - Olimpic 1
Sarajevo - Železničar 2

27.kolo
Željezničar - Zrinjski 1
Zvijezda - Borac 2

28.kolo
Borac - Travnik 1

29.kolo
Željezničar - Borac 1

30.kolo
Rudar - Željezničar 2
Borac - Leotar 1

Borac 21 + 39 = 60
Željezničar 28 + 32 = 60
----------------

Znači, jako teško.
Ovdje si malo bio subjektivan,pa isao vise u korist svoga kluba,takoreci izabrao si "najbolji scenarijo"...Al opet nemate vise bodova.Mislim meni su licno ove procjene glupe do bola,pa nismo Milan Tarot,da znamo sve unaprijed.

Cude me neke tvoje prognoze,na primjer mislis da ce Borac uzeti Zvijezdu,ali ne mislis da ce uzeti Slaviju,iako znamo ko je slabiji klub.S druge strane,Zeljeznicaru prognoziras 5 gostujucih pobjedaa,i to protiv davljenika Drine i Buducnosti,koji ce bukvalno gristi do besvjesni samo da bi iscupali pobjedu ili bod,a ti mislis da cete lako?Pa najteze je sa davljenicima,fenjerasima,to je Drina pokazala i sada u BL.Prognoziras pobjedu protiv Sarajeva?!Pa kad se to derbi,pogotovo gradski mogao znati unaprijed,pogotovo kad se vi i Sarajevo borite titulu,za Evropu,za vrh tabele?!Smijesno...I na kraju prognoziras gostujucu pobjedu protiv Rudara,koji ove sezone igra perfektno,u gornjem su dijelu tabele,pobjedili su Siroki,i to ne samo pobjedili vec i nadigrali.Da ne govorim da si siguran u vasu pobjedu na Policama,a znamo kako trebinjci lome za bodove.

A onda prognoziras Borcu neke remije kod kuce,protiv Celika,prognoziras remije protiv Slavije,Rudara...Sto bi vi pobjedili Rudar u gostima,a Borac ne bi?Pogotovo ako gledamo da je Borac najvise bodova donio sa gostovanja,i da igramo perfektno?

Ja sam za normalnu diskusiju,objektivnost da preovladava,a ti si ovdje napisao svoje zelje...Realnost je malo drugacija.Pozdrav tebi.
Čovječe, navijam za Želju, normalno da sam subjektivan?! I ne smatram da sam išao po principu "najbolji scenarij." Najbolji bi scenarij bio onaj od prošle sezone kad sam najavio početkom proljetne polusezone da boda u gostima nećete osvojiti.

Što se tvojih pitanja tiče:
Zvijezda/Slavija: skor prvih kući 3-5-1 7:5, skor drugih kući 7-0-1 14:5. Da, i ja bih rekao da se zna koji je tim od ta dva bolji. Kod kuće.

Drina/Budućnost - Drina je nekvalitetna ekipa i ako njih ne možemo dobiti u borbi za titulu onda je i ne zaslužujemo. To dalje znači da je pobjeda u Zvorniku preduvjet. Svakako, dok mi budemo igrali sa njima oni će jednom nogom već biti u prvoj ligi rs. Što se Budućnosti tiče, najlošiji su domaćin lige i ujedno naši sportski prijatelji. Sa njima igramo u 28. kolu i mislim da će oni do tada ili već biti prežaljeni ili sa sigurnim opstankom. Nažalost, vjerovatnije ovo prvo.

Sarajevo - ne želiš valjda da komentarišem što prognoziram pobjedu protiv njih?

Rudar/Leotar - vidjet ćeš i sam. ;)

Borac - igrate loše ko kuće. Zato iks protiv Čelika. Oni igraju jako dobro na strani. Što se ikseva na strani tiče, mislim da ne možete zauvijek iskorištavati 100% svoje šanse. Nekada tome mora doći kraj. Razlika vaše i naše utakmice u Prijedoru: mi igramo sa njima u zadnjem kolu.

Naravno, prognozirati je nezahvalno, i ukoliko, recimo Borac dobije 5 narednih, a Željo igra polovično, onda i prognoze u preostalim kolima dolaze u pitanje i može doći do nekih dogovora. Lično sam, primjera radi, za to da se poklone bodovi Veležu i Budućnosti. Zato i napisah da će biti jako teško ono gore ostvariti. Ali ne i nemoguće.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 06 mar 2011, 21:51

FELJTON: Deset veličanstvenih
Ivica Osim

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/fe ... nstvenih-0
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 30 gostiju.