NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

zamorano
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica - Članstvo

Post Postao/la zamorano » 19 jul 2023, 20:09

slika
::::SAMO ČELIK::::

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 19 jul 2023, 20:17

avenija je napisao/la:
19 jul 2023, 20:08
Bandit88 je napisao/la:
19 jul 2023, 17:56
avenija je napisao/la:
19 jul 2023, 16:40
Kao sto sam jucer pretpostavio ovo su opravdane i realne cijene ulaznica ali ukoliko se uradi sve sto je navedeno u tekstu kao poboljšanje uslova na stadionu. Plati firmu neka svaku stolicu pojedinačno očisti nek se sjaji stadion, nećes imati 1 negativan komentar za ulaznicu od 7 KM u federalnoj ligi. SAMO ČELIK.
Očisti ih sutra, za 10 dana, a kamoli do prvog kola, bit će u istom stanju kao i danas, jer imamo željezaru/mittal, a i golubove :D
Nemoj nista raditi 10 godina i dobijes ptičiji zahrdjali kavez kao sto vidimo. Zamisli da se samo svake tri godine razmisljalo o odrzavanju Bilinog Polja pa sada bi stanje bilo 3x bolje.

Ali realno to gledajuci to nije ni bilo moguce jer se vodila bitka hoce li klub uopste postojati tako da je razumljivo..

Ali od sada se mjenja situacija.
Nije to sada jos doslo. Doci ce kada se deblokira racun, kada se isplate povjerioci koji nisu tuzili klub, kada se sredi situacija sa vikom (vodomjeri na stadionu i redovno placanje plus rijesavanje milionskog duga) plus onaj milion poreznog duga sto je u sudskom postupku.

Do tada se morate navici da klub radi u skladu sa mogucnostima i prioritetima. Placati x firmi 5, 10k da cisti stadion a imas 10inu povjerioca koji cekaju naplatu duga, ne ide jedno sa drugim.

Tanka reakcija za nove cijene ulaznica :mrgreen: Ocigledno komentatordzije ne otvaraju linkove nego svoj sud donose na osnovu jedne recenice u naslovu :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 19 jul 2023, 20:20

samocelik je napisao/la:
19 jul 2023, 18:06
zona072 je napisao/la:
19 jul 2023, 17:36
FRLegioen je napisao/la:
19 jul 2023, 17:24

100 % ...
Glupost na kvadrat, ja sam protvnik članskog modela i kao takav ne želim da budem dio modela za koji smatram da nije dobar (imam pravo da tako mislim, bez da ikome to objašnjavam), ali Čelik nije samo model i pravilnik. Tako da, ma šta god vi govorili, ja sam iskreni navijač. Poyy
Zaista bih volio čuti prijedlog nekog drugog modela?
Nema potrebe načimaT sto puta sažvakanu temu. To što si ti član ne znači da si bolji navijač :beba:

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 19 jul 2023, 20:26

Mittal donirao Islamskom centru 300k ,treba ga napast bar da nama da 100k na godisnjem nivou.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 19 jul 2023, 21:12

Truhlo je napisao/la:
19 jul 2023, 20:17
avenija je napisao/la:
Bandit88 je napisao/la:

Očisti ih sutra, za 10 dana, a kamoli do prvog kola, bit će u istom stanju kao i danas, jer imamo željezaru/mittal, a i golubove :D
Nemoj nista raditi 10 godina i dobijes ptičiji zahrdjali kavez kao sto vidimo. Zamisli da se samo svake tri godine razmisljalo o odrzavanju Bilinog Polja pa sada bi stanje bilo 3x bolje.

Ali realno to gledajuci to nije ni bilo moguce jer se vodila bitka hoce li klub uopste postojati tako da je razumljivo..

Nije to sada jos doslo. Doci ce kada se deblokira racun, kada se isplate povjerioci koji nisu tuzili klub, kada se sredi situacija sa vikom (vodomjeri na stadionu i redovno placanje plus rijesavanje milionskog duga) plus onaj milion poreznog duga sto je u sudskom postupku.

Do tada se morate navici da klub radi u skladu sa mogucnostima i prioritetima. Placati x firmi 5, 10k da cisti stadion a imas 10inu povjerioca koji cekaju naplatu duga, ne ide jedno sa drugim.

Tanka reakcija za nove cijene ulaznica :mrgreen: Ocigledno komentatordzije ne otvaraju linkove nego svoj sud donose na osnovu jedne recenice u naslovu :mrgreen:
Objašnjeno odlično, svaka čast Truhlo! :salut:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 19 jul 2023, 21:29

Kada se budu čistile stolice moj neki prijedlog da se postavi cerada koja će imati reklamu i pokušati i to unovčiti, 2-3 cerade na zapadu ne mora se komplet tribina pokriti, i 2 na istoku, tako da ih jednom očistiš i kasnije niti koga plaćaš niti išta ,da se ne rade dupli poslovi, jer nema ništa od toga što ćeš ih očistiti kad za 2 dana opet isto, pogotovo što se daju još novci za to, a i da ti neko očisti đaba opet plaćaš vodu i ništa nisi dobii a ne možeš stalno čisti, ali ovako daj jednom za čiščenje i to je to, jeste ulog cerada ali ćeš uvijek imati stolice čiste.Najjeftinija i najisplativija solucija trenutno.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 19 jul 2023, 21:58

Celicni je napisao/la:
19 jul 2023, 21:29
Kada se budu čistile stolice moj neki prijedlog da se postavi cerada koja će imati reklamu i pokušati i to unovčiti, 2-3 cerade na zapadu ne mora se komplet tribina pokriti, i 2 na istoku, tako da ih jednom očistiš i kasnije niti koga plaćaš niti išta ,da se ne rade dupli poslovi, jer nema ništa od toga što ćeš ih očistiti kad za 2 dana opet isto, pogotovo što se daju još novci za to, a i da ti neko očisti đaba opet plaćaš vodu i ništa nisi dobii a ne možeš stalno čisti, ali ovako daj jednom za čiščenje i to je to, jeste ulog cerada ali ćeš uvijek imati stolice čiste.Najjeftinija i najisplativija solucija trenutno.

Ovo sam vidio u nekoj emisiji e sad ne znam jel Austrija ili Njemacka, znaci poslje tekme samo razmotaju preko cijele tribine isto kad na wimbldonu kisa pocne padat 😀 i duz cijele cerade logo sponzora, tribina ko nova cijele sezone, mada je ovaj stadion imao jednu tribinu samo ali ipak jos nije bila ni pokrivena a kod bi na zapad legla ko kec na 10ku. Prijedlog za Mittal da nesto ovako finansira, za njih sica za nas ogroman napredak
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 19 jul 2023, 22:39

Nisam do sada uzimao sezonsku ali od ove godine ide sezonska. Nadam se da ce sto vise raje ispostovati stvarno su korektne cijene. Zapad po utakmici izadje 5KM ako nisi clan plus jos ako zakaci utakmice kupa do finala besplatno :mrgreen:

Kad se sjetim onih idiota u klubu prije, puste sezonske u prodaju bez ikakvog popusta :rol: Zapad tada bio 5KM a sezonska 75KM :rol:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 jul 2023, 22:50

zona072 je napisao/la:
19 jul 2023, 20:20
samocelik je napisao/la:
19 jul 2023, 18:06
zona072 je napisao/la:
19 jul 2023, 17:36

Glupost na kvadrat, ja sam protvnik članskog modela i kao takav ne želim da budem dio modela za koji smatram da nije dobar (imam pravo da tako mislim, bez da ikome to objašnjavam), ali Čelik nije samo model i pravilnik. Tako da, ma šta god vi govorili, ja sam iskreni navijač. Poyy
Zaista bih volio čuti prijedlog nekog drugog modela?
Nema potrebe načimaT sto puta sažvakanu temu. To što si ti član ne znači da si bolji navijač :beba:
Nema ovdje veze ko je član ili ko nije. Ja kao član trenutno ne vidim bolje riješenje od ovoga. Pri tome ne želim niti sekunde osporiti tvoje mišljenje ili ga na bilo koji način potisnuti. Ja kao član kluba mogu presložiti na narednoj skupštini kluba novo riješenje i dati nove prijedloge. Na skupštini je da ih prihvati ili ne. Moje onako forumski-jaransko pitanje je bilo da na koji bi način naš klub mogao funkcionisati u budućnosti i biti još bolji nego trenutno?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 jul 2023, 22:51

Truhlo je napisao/la:
avenija je napisao/la:
Bandit88 je napisao/la:

Ma u svemu te mogu demantovati ali realno koga boli qrac ko da će se sta promijeniti.

Prvi ti sam si ovdje pisao nemojte najavljivati deblokadu računa i ne postavljte rokove jer ste se vec ispalili jednom, ložiona pa pusiona. I tako bi jos dva puta.

Uglavnom ako klub nema 5000 KM da upristoji stadion za svoje gledaoce to je onda cisto mrcvarenje.

Jos nesto mi je nejasno da klub odgodi odlazak na pripreme na Kupres? Zasto? Koji je razlog? Ko je to jos odgodio odlazak na pripreme? Ime kluba? Nemila na Vlašiću...

Uglavnom nisam tu trenutno pa nisam ni upucen dovoljno u dešavanja niti volim koga tušiti po fb da saznam od raje bliske klubu.

Prvi naredni komentar i svaki će biti iskljucivo sportski nakon odgledane utakmice i to protiv Stupčanice pa onda Radnika Hadzici kuci. Ulaznica, dva lista papira i lagano. Do tada pozdrav.

Sezonsku ne mogu uzeti jer skupljam svaku pojedinačno ulaznicu Čelika kroz duzi niz sezona za kolekciju. Pozz :salut:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 19 jul 2023, 23:09

avenija je napisao/la:
19 jul 2023, 22:51
Truhlo je napisao/la:
avenija je napisao/la:

Ma u svemu te mogu demantovati ali realno koga boli qrac ko da će se sta promijeniti.

Prvi ti sam si ovdje pisao nemojte najavljivati deblokadu računa i ne postavljte rokove jer ste se vec ispalili jednom, ložiona pa pusiona. I tako bi jos dva puta.

Uglavnom ako klub nema 5000 KM da upristoji stadion za svoje gledaoce to je onda cisto mrcvarenje.

Jos nesto mi je nejasno da klub odgodi odlazak na pripreme na Kupres? Zasto? Koji je razlog? Ko je to jos odgodio odlazak na pripreme? Ime kluba? Nemila na Vlašiću...

Uglavnom nisam tu trenutno pa nisam ni upucen dovoljno u dešavanja niti volim koga tušiti po fb da saznam od raje bliske klubu.

Prvi naredni komentar i svaki će biti iskljucivo sportski nakon odgledane utakmice i to protiv Stupčanice pa onda Radnika Hadzici kuci. Ulaznica, dva lista papira i lagano. Do tada pozdrav.

Sezonsku ne mogu uzeti jer skupljam svaku pojedinačno ulaznicu Čelika kroz duzi niz sezona za kolekciju. Pozz :salut:
Samo razumno razmisljanje, sa investicijom ciscenja stolica od 5000KM neces dobiti apsolutno niti jednog dodatnog gledaoca koji ce opravdati tu investiciju, pa da kazes ok ulozimo sad 5k, ali cemo imati vise 500 ulaznica samo zbog cistih stolica. To se nece desiti, nego ce dolaziti standardna brojka ljudi i ako budu rezultati isli na ruku ta brojka ce rasti. Nisam jos cuo da je neko odustao od gledanja Celika zbog prljavog stadiona. Rezultat na terenu je ono sto pokrece publiku u BiH i to je kraj price.

Druga stvar sa tih 5000KM ti mozes skinuti 10000KM knjigovodstvenog duga prema povjeriocima i to je prioritet. Zasto bi "bacao" novac na ciscenje stolica kada mozes rijesiti dug koji vuces godinama. Da me ne shvatis pogresno, treba utegnuti stadion, evo i momci pisu odlicne ideje sa ceradom da se pokriju stolice, ali sve u svoje vrijeme.

Da jesam pisao i pisat cu osnovanu kritiku, svaki put kada imam nesto osnovano. Razvaljivanje na sudu, dobijamo licencu bez problema i ova tri roka za deblokadu jesu nesto na sto se moze skrenuti paznja. Ali traziti da klub plati firmu da pere stolice, koje ce biti prljave opet za 7 dana, a milionska dugovanja su jos tu, to ne ide nikako.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 19 jul 2023, 23:28

Sezonska karta plus svaka pojedinacna za utakmicu.Tako se to radi i pametuje se puno.Radi se koliko se koze i ne uvaljuje se u nove dugove da bi se nekom udovoljilo oko neceg.Za sve ce bit prilika pocnimo od sebe koliko dajemo klubu pa tek onda mozemo zauzvrat nesto trazit.
!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 20 jul 2023, 00:18

Nemojte cistit stolice nek i Mato na zapadnom ulazu zaradi sta od prodaje kartona sto se postavljaju na stolice.
Imam ja prijedlog. Ko god dodje na utakmicu nek ponese abrazivnu spuzvu nek ocisti sebi stolicu. Naredna domaca utakmica ponovo nek ponese abrazivnu spuzvu i ne smije sjedat na ociscenu stolicu, vec mora trazit usranu i nju cistit.. Za pet-sest kola ociscen stadion!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 jul 2023, 00:29

FliX je napisao/la:
20 jul 2023, 00:18
Nemojte cistit stolice nek i Mato na zapadnom ulazu zaradi sta od prodaje kartona sto se postavljaju na stolice.
Imam ja prijedlog. Ko god dodje na utakmicu nek ponese abrazivnu spuzvu nek ocisti sebi stolicu. Naredna domaca utakmica ponovo nek ponese abrazivnu spuzvu i ne smije sjedat na ociscenu stolicu, vec mora trazit usranu i nju cistit.. Za pet-sest kola ociscen stadion!
Znas kad ce se to desiti?

Nikad :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 20 jul 2023, 00:56

Ne daju redari unositi abrazivna sredstva :D

Ma malo i mi se.remo kao i oni golubovi na Bilinom. I prije su bile i prljavije stolice na Zapadu, bilo je i pokisnutih iako je tribina natrivena. Uvijek su se nosile novine ako ces na Zapad.
Naravno, sad cete reci, pa zar treba da nam bude kao sto nam je i bilo, zasto smo se borili? Razumijem, ali "sabur sine, dok se hodzino samelje". Uprava vjerujem da ima listu problema koji su u i oko Celika, i da je i "prljav zapad" na toj listi. Ali isto tako, nadam se da su problemi poredani po nekim prioritetima, i da ce tako i dolaziti na red za rjesavanjem.
Ulagati bilo kakve novce (do kojih se jako tesko dolazi) i "bacati" ih na cisto kozmeticke zahvate na stadionu, od kojih neces imati ama bas nikakvog povrata, trenutno, mislim da nije pametno. Ako se tim parama mogu rijesiti makar neki povjerenici, ja sam za to da se u tom smjeru proslijede finansije.
Uprava radi svoj posao sasvim solidno. Celik se plasirao u 1FL, i odmah su nacinjene promjene u sportskom segmentu. Pojacanja / prinove, za koje se misli da ce unapijediti nasu igru, su dovedene. Pojacan je i strucni stab. Pripreme teku bez ikakvih problema i to jako raduje i ohrabruje pred pocetak sezone. Evo imamo i sezonske karte, kao i cijene karata koje su minimalno poskupljele.

Jedino sto zamjeram momcima je "izlijetanje pred rudu"...neko je vec spominjao i za sud i za prvostepenu i za deblokadu racuna. Momci, nema nikakve potrebe za nekim hajpanjem situacije dok ne bude gotova, jer obicno se takvo nesto zna obiti o glavu. Neke stvari treba diplomatski donijeti javnosti i bez ikakvih najava i nabijanja rokova. Samo sebi skacemo u stomak, jer ako se to ne desi u predvidjenom roku, dolazi do razocarenja kod javnosti. A njima nije bitno ni koji povjerilac se pravi grbav, ni sto je sud otisao na godisnji itd...nego samo sta je realizovano. Znam, i oni su zeljni da se njihov rad i trud koji su ulozili. konkretno u deblokadu racuna, konacno vidi i donese radost navijacima. ali polako. Najbitnije je da se radi na tome i da idemo ka cilju, pa doci cemo i do toga.

Naprijed Če!
Svani avguste!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 20 jul 2023, 00:57

Bandit88 je napisao/la:
avenija je napisao/la:
19 jul 2023, 16:40
Kao sto sam jucer pretpostavio ovo su opravdane i realne cijene ulaznica ali ukoliko se uradi sve sto je navedeno u tekstu kao poboljšanje uslova na stadionu. Plati firmu neka svaku stolicu pojedinačno očisti nek se sjaji stadion, nećes imati 1 negativan komentar za ulaznicu od 7 KM u federalnoj ligi. SAMO ČELIK.
Odavno gluplji razlog da se ne ciste stolice nisam cuo :urnebes: Onda i ti druze nemoj da peres zube jer ce ti opet sutra ujutru smrditi iz usta…
Zadnja izmjena: sagitarius, dana/u 20 jul 2023, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jul 2023, 07:24

Previse se neke stvari komplikuju.

Kada govorimo o ciscenju stadiona, ja mislim na to da ga recimo Alba sapere pred novu sezonu. Uopste ne pricam o nekom detaljnom ribanju ili slicno, vec smrk i saperi, pokupi to sto je saprano i gotova prica. Posljedicno, klub treba raditi i na svijesti nasih navijaca, recimo, ponio si kospice, ponesi i neku kesu za otpad. Nema potrebe da ga ostavljas na stadionu. Isto tako saprati stepenice do zapada i plato iza tribine. I to je to.

Za vece stvari cemo cekati bolja vremena. Ne morate mi pisati o broju ljudi na akciji, sve mi je jasno. Ja sam davno govorio da klub treba postepeno da ide u "profesionalizaciju". I to je zapoceto sa direktorom kluba kao i generalnim sekretarom. Sad to malo treba prosiriti. Isto tako se klub treba manje oslanjati na volontere, jer onda dobijemo situaciju da dodje 20 ljudi na stadion da radi to sto treba uraditi. Nece skoditi poslati upite za ponude za ovo ili ono i onda u skladu sa dostupnim finansijama to ili radis ili prolongiras za bolja vremena.

Zalosno je sto recimo Savez nema sluha za ove stvari jer je njima uredniji stadion potreban. Nama moze sluziti i ovakav narednih 10 godina.
Celik!3,2,2.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 20 jul 2023, 08:10

Pamti li ko od vas kad zapad uopće nije imao stolica?
Da ne govorim za druge tribine gdje su stolice postavljene tek nedavno kad je počela igrati repka. I da, bili smo sretni jer gledamo Čelika, stolice su zadnja stavka u prioritetima.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jul 2023, 09:23

Jeste, i polahko nase prioritete zatvaramo. Ekipa je tu, strucni stab isto, na putu da rijesimo blokadu racuna, otvorimo fan shop. Probleme sa gradom smo "rijesili". I sve pohvale svima koji su ucestvovali u tome.

Mislim oko zapada se uvijek ja nesto raspravljam, a i ne idem na zapad :urnebes:
Celik!3,2,2.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 jul 2023, 10:04

zamorano je napisao/la:
19 jul 2023, 16:54
Ništa se nije moralo da bude 1000 članova! Gledaj to realnije i onako kako jeste,prošle godine 615 članova ove godine do sad 891 član,to je povečanje broja članova do sad od 44% što realno je veliki pomak na spram prošle godine. Cijene ulaznica OK za svakog imaš tribinu,koliko para imaš biraš tribinu! Samo penzionere morate riješiti da mogu i oni na tekmu doči! Ženturače i rutonje ja ču rešavat na zapadu :urnebes:
Zao mi je sto sjever ne otvaraju, ja kad sam odrasto, sjever su uvijek bili penzioneri. Treba i njima dati tu tribinu i simbolicnih 2KM kao u staro vrijeme. Ha ja.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.