Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Oikamid

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Oikamid » 18 jul 2023, 15:57

alemsa je napisao/la:
18 jul 2023, 15:53
Oikamid je napisao/la:
18 jul 2023, 15:41
Mislim da je naučno dokazano da "far right" ima osjetno niži IQ od ostatka populacije
Je.bes mu mater radio sam ga, 125, ocigledno da to nije mijerilo ako nekog smatras glupim. No, ne bih reko da sam "far right", glaso bi i ja i za demokrate i green party ako bude neko sa pravom spikom. Daleko vise sam bio far left, kad sam bio demokrata, bio jedan od onih sto je govorio da ce napustiti Ameriku ako Trump dodje na vlast. No, kao i sve sa liberalcima, dobar si ako se slazes s njima, ako se ne slazes brzi su na svaki vid diskriminacije a propagiraju toleranciju, malo hipokrate ali haj, svakom svoje.
Post nisam uputio tebi nego ljudima koji se osjećaju kao far right

Pusa brt moi lijepi <3

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 18 jul 2023, 16:02

Konzervativci su low in openess. Liberalci visoki u openess kao u jednom od character traits. Otvorenost ima korelaciju sa radoznaloscu, razmisljanjem van kutije, kao i visim IQ, ali to ne predstavlja pravilo za svakog individualca.

Obje strane (konzervativci i liberali) su nam potrebni za balans i napredak covjecanstva, tako da, cijenimo jedni druge.

Igra bez pravila vodi u haos, pravila bez igre isto tako.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 jul 2023, 16:09

Ja svakako sebe smatram ekoloski osvijestenim, cuvam prirodu koliko mogu i trudim se da uticem na druge koliko god je to moguce.

Ali kakva je ironija to sto ekolozi pokusavaju uticati na ekoloske promjene tako sto ce smanjivati broj farmi na kojima se drze krave, dok istovremeno npr. imas nikada veci broj aviona na nebu. :rol:

Imao sam priliku da budem domacin jednom trojici Holandjana (u razmaku od par mjeseci) i mogu vam reci da sam od njih i cuo to za farme i da mi se cini da su oni vise desno orijentisani nego mi. Nisam ni slutio da i oni imaju ogroman problem sa ekonomskim migrantima, gdje ti migranti dobijaju pare ako ne zele da rade, ponasaju se divlje kao sto i jesu vecinski.. I na sve to, ljudima koji su vec ogorceni, ti pokusavas ukinuti jednu cijelu granu stocarstva "da bi se borio sa klimatskim promjenama". I nije ni cudo ni slucajno sto se cijela evropa polako orijentise u desno, bas zbog takvog j*banja u mozak za koje su zasluzene ljevicarske vlade koje su donosile takve odluke.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 jul 2023, 16:27

ma de to uzimaju debile,da sto vise ovise o nekome drugome.Nama seru o ekologiji a nema godine kad se egdje na planeti ne zapuca,bacaju neke eksperimentalne bombe,onaj tamo atomske probe vrsi,Nato na sred okeana vjezbe izvodi,a nama kao nemojte pusiti nemojte voziti auto
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 jul 2023, 16:35

Kina je vodeca na toj crnoj listi po pitanju potrosnje uglja, slijede Indija i SAD.

Inace, glede emisije C02, na te tri zemlje otpada ukupno preko 50 %. Naravno tu su i drugi staklenicki plinovi poput metana, dusikovog oksida etc.

Znaci da bi se uradilo nesto na globalnom nivou, potrebno je da neke najjace ekonomije naprave drasticne rezove.

Kina sve to "farba" ovim boomom elektrifikacije, a elektro vozila im se opet pune iz "prljave" struje i sve tako u zacarani krug.

Cinjenica da je prosjecna temperatura porasla za skoro 1,2 stepena u odnosu na predindustrijsko doba. Sad, ovaj tempo je sigurno neprirodan ali, ne znamo tacno koliko je covjek to ubrzao iako je definitivno doprinjeo. Ipak treba napomenut da prirodno dolazi do smjene ciklusa.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 18 jul 2023, 16:45, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 jul 2023, 16:37

Hajde zazivit ce i u Bejha hibridna i elektricna vozila kad politicari predju na njih.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 jul 2023, 16:44

RacioEmocionalan je napisao/la:
18 jul 2023, 16:02
Konzervativci su low in openess. Liberalci visoki u openess kao u jednom od character traits. Otvorenost ima korelaciju sa radoznaloscu, razmisljanjem van kutije, kao i visim IQ, ali to ne predstavlja pravilo za svakog individualca.

Obje strane (konzervativci i liberali) su nam potrebni za balans i napredak covjecanstva, tako da, cijenimo jedni druge.

Igra bez pravila vodi u haos, pravila bez igre isto tako.
To je na papiru tako, u praksi taj openness nije u stanji prihvatiti tudje misljenje, sto si vidi u najmanjoj sferi polemike a kamoli sta ozbiljno. Sta je mene udaljilo od njih je bilo prvo ono s policijom, kad su vise i otvoreno bili protiv, a osoba sam koja podrzava policiju svugdje na svijetu, naravno da ima kretena i debila medju njima koji zloupotrebavaju uniformu, ali su overall tu za dobrobit covjeka, ako nista drze ove ubojice, psihopate, siledzije van ulica. Pa onda victimized mentality, nikad nisam glumio zrtvu, tako da sam i tu korak dalje, pa onda je postalo tako doslovno da se moram izvinjavati sto sam bijelac, ja nekog opresiram, imam neki privilege. Baceni u Ameriku kao jelen na autoput i imam neki privilege. Kasnije su otisli jos dalje lijevo, sto meni nije pasalo, mada nemam nista protiv nikog.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 18 jul 2023, 16:46

Oikamid je napisao/la:
18 jul 2023, 15:46
nerkolfc je napisao/la:
18 jul 2023, 15:43
Oikamid je napisao/la:
18 jul 2023, 15:41
Mislim da je naučno dokazano da "far right" ima osjetno niži IQ od ostatka populacije
Mislim da je naucno dokazano da si glup.
Nemoj mi samo spasti sa ravne ploče
:rol:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 18 jul 2023, 18:05

slika

I found freedom. Losing all hope was freedom.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 18 jul 2023, 18:55

Man in suits
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 jul 2023, 18:59

bradu crtao flumasterom
Don't believe the hype.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 18 jul 2023, 19:19

Arvid je napisao/la:
18 jul 2023, 18:05
slika

Tekashi, oikamid i admin u pratnji

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 jul 2023, 19:26

Arvid je napisao/la:
slika

Ramo mi je vrh, vrhova! :tokralju: :kralj:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 jul 2023, 19:29

Ramo od sebe pravi ozbiljan brend :bow:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2023, 20:07

Arvid je napisao/la:
slika

slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 jul 2023, 20:15

:urnebes:

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 18 jul 2023, 20:34

Tekashi je napisao/la:
18 jul 2023, 13:11
Zemlju ocekuje sudbina Venere. A vi nastavite da guslate kako nema promjena.
Smrt ceka i mene i tebe. Novu Veneru necemo docekati nijedan. Dok si ziv uzivaj. Pocasti se necim od cega te glava nece zaboliti.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 18 jul 2023, 20:36

alemsa je napisao/la:
18 jul 2023, 16:44
To je na papiru tako, u praksi taj openness nije u stanji prihvatiti tudje misljenje, sto si vidi u najmanjoj sferi polemike a kamoli sta ozbiljno. Sta je mene udaljilo od njih je bilo prvo ono s policijom, kad su vise i otvoreno bili protiv, a osoba sam koja podrzava policiju svugdje na svijetu, naravno da ima kretena i debila medju njima koji zloupotrebavaju uniformu, ali su overall tu za dobrobit covjeka, ako nista drze ove ubojice, psihopate, siledzije van ulica. Pa onda victimized mentality, nikad nisam glumio zrtvu, tako da sam i tu korak dalje, pa onda je postalo tako doslovno da se moram izvinjavati sto sam bijelac, ja nekog opresiram, imam neki privilege. Baceni u Ameriku kao jelen na autoput i imam neki privilege. Kasnije su otisli jos dalje lijevo, sto meni nije pasalo, mada nemam nista protiv nikog.
Ma dobro, ti znas bolje kakvo je stanje u USA, ja sam vise isao na psiholoski presjek karakternih osobina i sa cim stoje u korelaciji. To ne znaci naravno da je prihvatanje svake novine dobro i napredno. Bas kao sto sam rekao, jednom nogom u haosu, jednom nogom u redu je recept za konstantni napredak.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 18 jul 2023, 20:54

Liberalizam vodi destrukciji i uništenju jedne civilizacije.
Kina , Rusija ,Japan ,Koreja ,Iran , Brazil , Mexico ,Indija su budućnost , kada napadnu europu naletit će na otpor u vidu čopora pasa i ostalih kućnih ljubimaca
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 18 jul 2023, 21:05

RollMan je napisao/la:
18 jul 2023, 20:54
Liberalizam vodi destrukciji i uništenju jedne civilizacije.
Kina , Rusija ,Japan ,Koreja ,Iran , Brazil , Mexico ,Indija su budućnost , kada napadnu europu naletit će na otpor u vidu čopora pasa i ostalih kućnih ljubimaca
Sve sami vrh korupcije u svijetu. Znas koga se oni najvise boje? Sami svojih. Izuzetak Japan, koji je zaluto u tvom postu.
Zadnja izmjena: samoposmatram, dana/u 18 jul 2023, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.