AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 15 jul 2023, 22:48

Arvid je napisao/la:
15 jul 2023, 22:34
Niko ozbiljan nije spomenuo ovog lika u kontekstu Liverpoola. Pratim svaku rupu od medija, i za ovog sam prvi put čuo na ovoj temi :mrgreen:
To sam na twitteru vidio prije 10ak dana. Vjerovatno je to bio sam neki od mnogih fanpage-a. Twitter je golemo polje i svašta se može pročitati.

Od ovih ozbiljnijih medija, oni su spominjali neke klubove iz Španije najviše. Ali nebitno sad.

Ono što se može reći, da je dečko prekucao prošlu sezonu. I to ga je dovelo u Milan. Sad je sve do njega.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 jul 2023, 23:02

Rom, ajde brate iskreno, koliko si ga put gledao prosle sezone?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 15 jul 2023, 23:18

milanist je napisao/la:
15 jul 2023, 23:02
Rom, ajde brate iskreno, koliko si ga put gledao prosle sezone?
Samo dvaput. Protiv Lazia i West Hama. A ni to ne bi gledao da rođak nije nažalost okorjeli kockar. Pa smo pratili te mečeve kao i još neke naravno.

Tad što sam vidio, mogu reći da dečko zna fudbal. A naravno da sam pogledao i desetine videa otkako je doveden u kontekst sa Milano. Te naravno statistički podaci koje sam pogledao.

Zato i kažem prekucao sezonu. To nije nikakva garancija naravno, ali je dobar znak.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 15 jul 2023, 23:29

Kakav ti je to rodjak on kockar ti vjeri posvecen 😁 pitam jer ja nisam znao da postoji covjek dok ga nisu poceli sa Milanom povezivati, a vjerujem i velika vecina ovdje ljudi nije cula za njeg prije.
Ti klipovi nista ne znace, znamo sta je Mastour radio, gdje je sad boga pitaj. Volio bi naravno da uspije i da bude veliko pojacanje ali mi ne ulijeva neko povjerenje. Vidjeti cemo nadam se da ce jos neko da dodje u sredinu, da ne bude samo ovo do sad sto su doveli, tesko se nama onda.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jul 2023, 00:08

I ja sam pisao kako imam neki fin osjecaj za ovog momka da bi mogao biti nam koristan.
Ali cemu odmah komparacija sa Fratesiem? Presmijesna usporedba Holandske lige i Italijanske, nebo i zemlja, kao i sam polozaj klubova na tabelama. I jos milion parametara gdje ova Romova usporedba nije ni trun mjerodavna.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 16 jul 2023, 00:56

Romagnoli13 je napisao/la:
15 jul 2023, 21:20
Sve si brate pogriješio, halali.

Nije odbio 3M već se odrekao bonusa za lojalnost da bi prešao u Milan.

Dalje, tražili su ga Englezi i u Španiji. On je samo htio Milan.

Navodno je i Barca bila zainteresirana. I Kloppu je bio zanimljiv. Takvi su medijski natpisi.

To što nije još debitovao za nacionalni tim, ne znači da neće već na jesen. Late bloomer rekli bi Englezi.
Čitao sam @GdS, te su i međunarodni mediji prenjeli
According to Gazzetta Dello Sport’s Luca Bianchin, Reijnders turned down a contract worth €3m per year at AZ Alkmaar as he only wanted the move to Milan. His salary with the Rossoneri will be €1.6-1.7m per year plus a sign-on bonus.

pa sam se iznenadio da je jedan NL klub uopšte u stanju ponudit toliku platu. Svakako hvala na odg, no skeptičan sam totalno po pitanju ovog momka. Platili su ga više od Bennacera, a po ovome što vidim online prije da ćemo dobit novog Bertolaccia, nego Bennacera :mrgreen:

Po TM-u je jedan Kerkez vrijedniji od njega, nadam se da debelo griješim i da ovaj AZ-ovac može s nečim značajnim doprinjeti. Niko ga neće trpiti sa 25 god, ne bude li instant hit piši propalo, jer već ozbiljno vagaju šup kartu značajno mlađem i skupljem CDK. Američke cicije+FFP su jasni, nema love/volje/ambicija da igrači 20-25M budu za rotacije.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 jul 2023, 18:22

Zenga je napisao/la:
16 jul 2023, 00:56
Po TM-u je jedan Kerkez vrijedniji od njega, nadam se da debelo griješim i da ovaj AZ-ovac može s nečim značajnim doprinjeti. Niko ga neće trpiti sa 25 god, ne bude li instant hit piši propalo, jer već ozbiljno vagaju šup kartu značajno mlađem i skupljem CDK. Američke cicije+FFP su jasni, nema love/volje/ambicija da igrači 20-25M budu za rotacije.
Kad bi se gledala cijena fudbalera kao odraz kvaliteta onda bi svaki fudbaler od 70+ miliona bio pogodak, ali u realnosti to nije tako. Imas ti brojne primjere igraca koji su sa 25+ godina postali relevantni, Vardy, Luca Toni, Di Natale, Drogba, Klose...

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 jul 2023, 20:03

Sky - Milan, first offer for Taremi rejected. Porto are asking for 25 million

Znaci Taremi je taj napadac ...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 jul 2023, 20:18

Ne samo što traže tolike pare za 31 godišnjaka, već što je i frajer u zadnjoj godini ugovora. Sve iznad 15 miliona je ludost.

Konačno sam se usudio pogledati Reijndersovu jućjub kompilaciju, kad je (valjda) sve gotovo. :mrgreen:
Puno podsjeća na Thiaga stilom igre i kad bi bar to mogao preslikati na terenu i u Milanu, imali bi top igrača. Ali to tek ostaje da se vidi jer preveliki je jaz između dvije lige i dva kluba, iako se nadam da će biti jedan od onih primjera koji će još više bljesnuti među kvalitetnijim suigračima, a ne sasrati se kao Keteljar.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 16 jul 2023, 20:55

Baš tako previse je za jednog 31 godinjaka 25 Miliona + zadnja godina ugovora !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 jul 2023, 21:10

Ma nista nije previse, Terami je jos uvijek u najboljim godinama za napadaca, a on je za Origija, Rebica i ostalu buraniji brazilski Ronaldo licno, nebitno da li Terami ili Morata i sa jednim i drugim bi dobili itekako na kvaliteti u napadu

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 jul 2023, 21:51

ronaldo99 je napisao/la:
16 jul 2023, 21:10
Ma nista nije previse, Terami je jos uvijek u najboljim godinama za napadaca, a on je za Origija, Rebica i ostalu buraniji brazilski Ronaldo licno, nebitno da li Terami ili Morata i sa jednim i drugim bi dobili itekako na kvaliteti u napadu
Sve preko 15 miliona za istog je bacanje para.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 jul 2023, 21:58

Odličan prelazni rok za sada. Mislim da se čeka neka povoljnija ponuda za CDK i ode on lagano.

Za te pare ce pokriti ono što škripi i to je to. Za razliku od prethodnih godina sada imamo pojačanja koja će proći pripreme sa ekipom.

Meni Rejinders djeluje kao napredna verzija Cristantea, pa vidjet ćemo..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jul 2023, 22:02

Kakav je ovaj Musah?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 jul 2023, 22:10

Beduin je napisao/la:
16 jul 2023, 22:02
Kakav je ovaj Musah?
Sa iskustva igranja menagera odlican za buducnost :)

Potencijal je ogroman sad da li ce ga iskoristiti to je uvijek upitno

@meepo

Nije bacanje para vec pojacavanje ekipe, malo pogledaj statistike Teramija pa ce ti sve biti jasnije

Prosle sezone je u Portu dao u svim takmicenjima 29 golova i upisao 12 asistencija, itekako bi bio pojacnje da se dovede

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 jul 2023, 22:33

Mene sto se tice ne bih vala Taremia ni da je 15M. A to sto se tice statistike vrlo lako zna zavarati, sjetimo se da je i Ketelar imao dobru statistiku prije dolaska u Milan, ali jedno je trpati Boavistu, Estoril, Rio Ave a drugo Fiorentinu, Atalantu ili Udinese.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 jul 2023, 22:39

Portugalska liga je itekako kvalitetna, a stil igre u italiji bi itekako odgovarao Teramiju, nama treba malo iskusniji igraca, ne mozemo sve imati 22-23 godine, jednostavno sa takvim igracima nista se osvojiti nece, bez iskustva nema trofeja

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 jul 2023, 22:46

Kvalitetna jeste, ali osim Porta, Sportinga i Benfike ostali ni blizu Italijanskim klubovima. Nisam ni ja da se dovode sve mladi igraci, vec odavno trubim da treba i provjereni i iskusnih igraca :D Ali ovaj Taremi mi je skroz kontra onog sto ocekujemo, a to je mlad, snazan i brz napadac. :mrgreen:

Milan have taken concrete steps to sign Singo and have pretty much “blocked” him. It’s not excluded that a meeting takes place next week to close the deal. His evaluation is €10-12M with the addition of bonus OR inserting a player. Torino want Messias and are also considering Pobega (who will fly with Milan for the US tour anyway)

Moze Singo, daj im Mesija i jos 7-8 M i zavrsiti to.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 jul 2023, 23:02

Jos jednom kazem da bi volio da ga dovedemo, ubjedjen sam da bi on i Zironja itekako dobro se nadopunjavali i koristili kvalitetno svoje minute

Nekako sam optimistican za ovu sezonu, nekako vjerujem da cemo napokon imati dobar prelazni rok i da ce ovi igraci biti pun pogodak

I da CDK je veoma blizu PSV-a , daleko mu kuca od Milana bila, ma da sam htio da mu damo barem jos do zime sansu, al ocigledno nova uprava zeli sve pogresne potoze M&M tima da proda

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 jul 2023, 23:08

Ne može biti blizu PSV-a kad ga Milan mora prodati za minimalno 28 miliona ako žele izbjeći minus, a njima najveći ulazni transfer košta 14 miliona. Mogu oni njega željeti, ali ne vidim u kojem ga univerzumu mogu priuštiti.

Ovaj Singo je brz i dinamičan bek, ali tamo igra isključivo kao wingback. Ne vidim ga kao neki veliki upgrade (bar ne u defanzivnom smislu), ali ovakav tip igrača može biti koristan protiv bunkeraša za razliku od Calabrije ili Kalulua.
Čini mi se da sam pročitao da je i on u zadnjoj godini ugovora, možeš ga dobiti za siću ako im uvališ Mesijasa u suprotnom pravcu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.