FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kako nisi panto tad si pisao dok Nam drzi Sabru nemamo mi tu sta kritikovati. A sad si okrenuo pricu posto nisi vise u klubu sad ne kazes ok je dok ih Mirvic drži.
-
- Kontakt:
Nemam nista protiv tebe,nego mi samo reci sta ti trenutno smeta u klubu da ti prije nije smetalo?Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:02E hajde pametni nadjii jedan post gdje sam ja podrzaavao sabrinu. JEDAN! Ako ga nadjes, imas od mene 500 eura jel posteno?mosarajvosa83 je napisao/la: ↑15 jul 2023, 23:51Vidis za razliku od tebe ovu plavu kuju i zalizanog ne podrzavam,dok si ti podrzavao Sabru i ostalu bagru jer su ti valjali. Podrzavam Sarajevo,podrzavam i Mirvica jer je vise ulozio i jer se vise trudi od svih tih zajedno.Pantelija je napisao/la: ↑15 jul 2023, 23:10
da da, svojoom ljubavi su otjerali misimovica koji je uspio nulirati naseg vlasnika i postavio klub na zdrave noge.. bas su pkazali svoju ljubaav prema klubu nema dalje
**** vas kompleksi spram malenih, prava ljubav je upravo pitarska, ljubav koja zna kada treba podrzati a kada kritikovati pa i otjerati. Najlakse je u zivotu biti poltronska pizda koja klima glavom. To HZ nikad nisu bole i uvijek su gledale klub a ne sebe za razliku od tih tvojih navijaca koji su izlobirani od amara otjerali odlicnog predsjednika i doveli klub do toga da ne mogu dovesti boljeg igraca od rustemovica.
Brrojnost ista kao nasa, to sto kod nas stadion izgleda sablasno sa 12 000 ljudi jje drugi par cipela.
A te foskule kakvi bojkoti, kurci, tebi izgleda da neko zguzi zenu ti bi rekao "nema veze ljubavi bitno je da nisu dvojica"
Kakvih vas lazova ima to je strasno, prije par mjeseci sam jednom mangupu takvo ko ti sto je lupao gluposti pokazivao moje postove KONTRA uprave u vrijeme kada sam radio u klubu (jer me bolio ku.rac). Eto, a ako ne nadjes onda budes mudonja pa se izvines... i sta su meni valjali? OdAKLE TI ZANS DA JE MENI NEKO VALJAo? Cuo na kafi? pricao ti od jarana jaran? Et poseri se tom ko ti je rekao u usta... toliko su mi valjali da sam preselio u njemacku da radim i zivim... pobjegao iz bosne bio pun para pa me strah bilo ... mahalska stoka koja podvije rep ko kujice kad im se pokaze da sam svoje pare i vrijeme trosio da bi vec uzetu djecu skidao drugima i dvodoio u sarajevo bez bilo kakve koristi da imam
sta napisa bolan?bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:11Kako nisi panto tad si pisao dok Nam drzi Sabru nemamo mi tu sta kritikovati. A sad si okrenuo pricu posto nisi vise u klubu sad ne kazes ok je dok ih Mirvic drži.

a ja sam postove iz aprila i maja vadio, kad smo izgubili titulu gdje sam kritikovao sve od prvog tima do akademije... pa ste se usutili ko pickice... kakve i jeste...samo mahalske fore i baci se laz pa se ne javite da odgovorite
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 16 jul 2023, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Njima je odgovaralo Sarajevo kad je ored bankrotom bilo,pustili nas niz vodu jer interesa nisu inali od Sarajeva a ni para. Sada je njima Sarajevo trn u oku,otkud tolike pare a da njih tu nema.Torino je napisao/la: ↑15 jul 2023, 23:47I ovo Koševo više, samo mi muka. To ti ga dođe kad si podstanar i dođe vlasnik i kaže, e sin mi se oženio hoće sad da živi tu, pa eto...
Sami smo krivi ( ma da nam je oteto, ali eto) Svi su dobili stadione samo mi nismo. Nejse.
Možda su i namirisali Tanove milione što planira uložiti, pa bi neku manđu da mu naprave, da se ugrade... Zaganjat prostr iza stadiona Koševo ili ispod Zetre i probat nešto napraviti oko 10-12k ne treba nam više. Pokrenuti sve naše ljude u opštini, pa i Muzuru ruku zavrnut za Butmir. Valjda im nisu usta puna ljubavi, a djela ništa.
I oni daju kao Koševo, ali eto ne smiješ ništa rušiti, halo drug zapad 16 000 stolica.
Samo mi muka i šta je sa tom Otokom, tu baš ništa ne može i prostor na Stupu kod doma penzionera isto tijesan? Ima li iko stručan u klubu da se bavi tim planom, dok sve zgrade nisu nikle. Šta je sa Američkom ambasadom? Koliki je tu prostor? Ja nikad neču prežaliti onaj prostor gdje je sadašnja nihova ambasada.
Ima nekog prostora i u Halilovičima, zar nije tu trebao biti taj nacionalni stadion i na prstoru gdje je gras ( trole ) zar nema plan. Ovo je isto goruče pitanja i živa rana svih nas, gadinama.
Uvalio se Bingo kod GRASa, i onaj prostor strašan bio, pa i parking kod tv-a isto. Valjda se može negdje nešto skontat. Voždovac na TC napravio stadion.
Smeta mi svasta, a smetalo mi je i tada...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17Nemam nista protiv tebe,nego mi samo reci sta ti trenutno smeta u klubu da ti prije nije smetalo?
tada djeca nisu imali bojler u akademiji ispravan... napravila se strasna selekcija, momci koji su sadanas skoro svi reprezentativci i igraju u jakim klubovima, skoro sve izgubili ih zbog uslova.... nikad nista mi gadnije nije bilo od slusanja bajki o akademiji a uslovi za ****
i danas nije daleko odmaklo, ima poboljsanja, ne treba lagati, kuca gdje su djeca sad je perverzija naspram prosloj, ali vec sam pisao stvari koje mi smetaju i smatram da klub koji zeli da ima aakademiju mora to ispraviti
broj treninga i intenzitet istih je SMIJESAN u akademiji, to odgovorno tvrdim i nije dovoljan da se napravi kvalitetan igrac.. nema teorije!
smeta mi i sto se ekipa ne balansira pri dovodjeju pa imamo 4 preskupa krila a ni jednog veznog ili stopera tog nivoa (lupam)
smeta mi sto je na klupi neko ko je tanak trener a jos tanja osoba koja je prije par godina pljuvala navijace i klub javno i napravila jendu od najtuznijih afera ikada ... afera viršle da bi opravdao svoje neznanje
smeta mi sto se neko sa 22 godine naziva projektom kluba, umjesto da to bude neko od 17 godina.. i da se taakav neko isforsira
smmeta mi bojkot, volio bih da su HZ na tribinama i da svaku tekmu kazu sta misle, ovako je slab efekat ali postujem bojkot i dok sam bio dole, nism isao na tekme iz postovanja prema institiciji hz
smeta mi sto se veliccaju neki ljudi koji su totalne neznalice, pa tako ukinu kondicione trenere u akademiji osim u u19

smeta mi i to sto se kritika shvata kao licni napad, na zapadu kritiku svako gleda kao nesto sto se analizira da se vidi da li je mozda onaj ko kritikuje u pravu, a kod nas zavrsava teefonskim pozivom i hebavanjem zivih i mrtvih i pitanje za koga radis
-
- Kontakt:
Moj panto forum je za navijace, analizu, zezanje itd.Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17sta napisa bolan?bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:11Kako nisi panto tad si pisao dok Nam drzi Sabru nemamo mi tu sta kritikovati. A sad si okrenuo pricu posto nisi vise u klubu sad ne kazes ok je dok ih Mirvic drži.ja kad sam bio u klubu nam vec 6 mjeseci nije imao nista sa klubom, a plate nije bilo do 9. mjeseca (april). Nam "Izasao" iz kluba nekad novembar bio tako nekad zadnja transakcija, ja krajem parila pcoeoo raditi tri mjeseca bez ugovora pa nakon sto sam matteu pokazao da mogu odgovoriti na zadatke, dobio ugovor... et kako lazes i ti i ostali... a lazete dok zinete
a ja sam postove iz aprila i maja vadio, kad smo izgubili titulu gdje sam kritikovao sve od prvog tima do akademije... pa ste se usutili ko pickice... kakve i jeste...samo mahalske fore i baci se laz pa se ne javite da odgovorite
Ti radio za klub a kritikovao na forumu mnogo neozbiljno.
zaobilazis da odgovoris sto si slagao... kako jadno jbt... jel tako tesko otici na postove i naci tu podrsku?bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:26Moj panto forum je za navijace, analizu, zezanje itd.Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17sta napisa bolan?bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:11Kako nisi panto tad si pisao dok Nam drzi Sabru nemamo mi tu sta kritikovati. A sad si okrenuo pricu posto nisi vise u klubu sad ne kazes ok je dok ih Mirvic drži.ja kad sam bio u klubu nam vec 6 mjeseci nije imao nista sa klubom, a plate nije bilo do 9. mjeseca (april). Nam "Izasao" iz kluba nekad novembar bio tako nekad zadnja transakcija, ja krajem parila pcoeoo raditi tri mjeseca bez ugovora pa nakon sto sam matteu pokazao da mogu odgovoriti na zadatke, dobio ugovor... et kako lazes i ti i ostali... a lazete dok zinete
jadovi jadni, zivite u lazima iz svoje glave i kompleksirate se sa konama
naravno da sam kritikova, ja sam navijac kluba ito kakav ti neces biti za 10 zivota, cijeli zivot a radio sam 6 mjeseci...

-
- Kontakt:
Vidiš koliko kontra diktoran, pricas da u akademiji jedu sendviče, nemaju bojler i to ti smeta a onda pljuješ Mirzu sto je pricao za viršle i sto nije bilo utičnica u svlačionici koševa pa to su iste stvari on se bunio zbog loših uslova a zamjere mu kao da je ubio nekogPantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:25Smeta mi svasta, a smetalo mi je i tada...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17Nemam nista protiv tebe,nego mi samo reci sta ti trenutno smeta u klubu da ti prije nije smetalo?
tada djeca nisu imali bojler u akademiji ispravan... napravila se strasna selekcija, momci koji su sadanas skoro svi reprezentativci i igraju u jakim klubovima, skoro sve izgubili ih zbog uslova.... nikad nista mi gadnije nije bilo od slusanja bajki o akademiji a uslovi za ****
i danas nije daleko odmaklo, ima poboljsanja, ne treba lagati, kuca gdje su djeca sad je perverzija naspram prosloj, ali vec sam pisao stvari koje mi smetaju i smatram da klub koji zeli da ima aakademiju mora to ispraviti
broj treninga i intenzitet istih je SMIJESAN u akademiji, to odgovorno tvrdim i nije dovoljan da se napravi kvalitetan igrac.. nema teorije!
smeta mi i sto se ekipa ne balansira pri dovodjeju pa imamo 4 preskupa krila a ni jednog veznog ili stopera tog nivoa (lupam)
smeta mi sto je na klupi neko ko je tanak trener a jos tanja osoba koja je prije par godina pljuvala navijace i klub javno i napravila jendu od najtuznijih afera ikada ... afera viršle da bi opravdao svoje neznanje
smeta mi sto se neko sa 22 godine naziva projektom kluba, umjesto da to bude neko od 17 godina.. i da se taakav neko isforsira
smmeta mi bojkot, volio bih da su HZ na tribinama i da svaku tekmu kazu sta misle, ovako je slab efekat ali postujem bojkot i dok sam bio dole, nism isao na tekme iz postovanja prema institiciji hz
smeta mi sto se veliccaju neki ljudi koji su totalne neznalice, pa tako ukinu kondicione trenere u akademiji osim u u19![]()
![]()
smeta mi i to sto se kritika shvata kao licni napad, na zapadu kritiku svako gleda kao nesto sto se analizira da se vidi da li je mozda onaj ko kritikuje u pravu, a kod nas zavrsava teefonskim pozivom i hebavanjem zivih i mrtvih i pitanje za koga radis
-
- Kontakt:
Za kratko vrijeme sigurno neces sve nedostatke ispraviti i preko noci,ono sto je sigurno Mirvic radi na svemu sa vecim ili manjim greskama. Ne volim ni ja zalizanog i Aylah,i jel sad trebam pljuvat svaki dan klub,Mirvica? Ko ce na zapadu uvaziti kritiku i ciju? Sigurno nece kritiku navijaca uvaziti neko ko ulaze svoje pare mada bi ja sad potpisao da se kritike navijaca uvaze,to ima i lose i dobre strane. Vjerovatno sam na zapadu mnogo duze od tebe oa znam o cemu pricam. Uvazice on misljenje preko neke stvari jer su takvi zakoni,al uvazice ga reda radi.Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:25Smeta mi svasta, a smetalo mi je i tada...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17Nemam nista protiv tebe,nego mi samo reci sta ti trenutno smeta u klubu da ti prije nije smetalo?
smeta mi sto se veliccaju neki ljudi koji su totalne neznalice, pa tako ukinu kondicione trenere u akademiji osim u u19![]()
![]()
druze iskreno, nisi kapacitet da vodis sa mnom diskusiju... bez uvredebordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:34
Vidiš koliko kontra diktoran, pricas da u akademiji jedu sendviče, nemaju bojler i to ti smeta a onda pljuješ Mirzu sto je pricao za viršle i sto nije bilo utičnica u svlačionici koševa pa to su iste stvari on se bunio zbog loših uslova a zamjere mu kao da je ubio nekog
em si ljigavac koji samo baca floskule tipa radio si u klubu em si neko ko ne moze da poveze dvije recenice koje imaju smisla sem da napises gledaj nemanje kod njih dobar kod nas nije jer ....
to nije kontradiktornost... sarajevo ima najbolje uslove u kademiji i kao sto vidis, napisao sam da napredak postoji jer su u boljoj kuci ali si glup da to povezes ... ja sam navijac, i pisem to kao navijac a ne uposlenik
ja nisam ni ime ni prezime stekao u sarajevu, ali sam godine zivota dao sarajevu
mirza je stekao ime u sarajevu, otisao i postao samoproglasena legenda sa 2oak utakmica, dobio prvi posao poslije zavrsetka karijere, kao SD pa flopirao, pa dobio posao trenera pa flopirao i kada je bio na rubu otkaza, poceo da pljuje klub... pljuje
Izveo je pred novinare igrace koji su ponavljali dogovoreno
a ja poslije 2 godine napisao na forumu da nema bojlera i da jedu sendvice (sto zna svako ko ima dodira sa akdemijom) kako toi rece, forum sluzi za zenja hahah
helem, nemoj me vise citirati ziv bio, nemas osnova za to, kapacitet ti je ko ucinak bilbije u sarajevu...

Wtf zar je toliko lose u akademiji, zato je i otisao onaj Talijan onda.Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:25Smeta mi svasta, a smetalo mi je i tada...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17Nemam nista protiv tebe,nego mi samo reci sta ti trenutno smeta u klubu da ti prije nije smetalo?
![]()
Necemo postati stabilan klub bez dobre akademije to je jasno kao dan.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Pricam o fudbalu na zapadu, kada ti na zapadu analizu uradi neko, i napise ti gdje si pogrijesio i sta trebas ispraviti, na zapadu trener pocasti covjeka i pokusa promjeniti ono gdje je pogrrijesio... kod nas zavrsi **** majke..et to je to o cemu pricam... zato i napreduu, jer uviđaju greske i ispravljaju ih, teze ka boljem a kod nas niti to ko zeli niti radimosarajvosa83 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:36
Za kratko vrijeme sigurno neces sve nedostatke ispraviti i preko noci,ono sto je sigurno Mirvic radi na svemu sa vecim ili manjim greskama. Ne volim ni ja zalizanog i Aylah,i jel sad trebam pljuvat svaki dan klub,Mirvica? Ko ce na zapadu uvaziti kritiku i ciju? Sigurno nece kritiku navijaca uvaziti neko ko ulaze svoje pare mada bi ja sad potpisao da se kritike navijaca uvaze,to ima i lose i dobre strane. Vjerovatno sam na zapadu mnogo duze od tebe oa znam o cemu pricam. Uvazice on misljenje preko neke stvari jer su takvi zakoni,al uvazice ga reda radi.
BRAVOPantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:25Smeta mi svasta, a smetalo mi je i tada...mosarajvosa83 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17Nemam nista protiv tebe,nego mi samo reci sta ti trenutno smeta u klubu da ti prije nije smetalo?
![]()

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
-
- Kontakt:
Cemu vrijedjanje?? to ljudi uglavnom rade kad izgube zivce, Nema potrebe, ok ne cemo komunicirati i to je to ziv i zdrav bio.Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:41druze iskreno, nisi kapacitet da vodis sa mnom diskusiju... bez uvredebordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:34
Vidiš koliko kontra diktoran, pricas da u akademiji jedu sendviče, nemaju bojler i to ti smeta a onda pljuješ Mirzu sto je pricao za viršle i sto nije bilo utičnica u svlačionici koševa pa to su iste stvari on se bunio zbog loših uslova a zamjere mu kao da je ubio nekog
em si ljigavac koji samo baca floskule tipa radio si u klubu em si neko ko ne moze da poveze dvije recenice koje imaju smisla sem da napises gledaj nemanje kod njih dobar kod nas nije jer ....
to nije kontradiktornost... sarajevo ima najbolje uslove u kademiji i kao sto vidis, napisao sam da napredak postoji jer su u boljoj kuci ali si glup da to povezes ... ja sam navijac, i pisem to kao navijac a ne uposlenik
ja nisam ni ime ni prezime stekao u sarajevu, ali sam godine zivota dao sarajevu
mirza je stekao ime u sarajevu, otisao i postao samoproglasena legenda sa 2oak utakmica, dobio prvi posao poslije zavrsetka karijere, kao SD pa flopirao, pa dobio posao trenera pa flopirao i kada je bio na rubu otkaza, poceo da pljuje klub... pljuje
Izveo je pred novinare igrace koji su ponavljali dogovoreno
a ja poslije 2 godine napisao na forumu da nema bojlera i da jedu sendvice (sto zna svako ko ima dodira sa akdemijom) kako toi rece, forum sluzi za zenja hahah
helem, nemoj me vise citirati ziv bio, nemas osnova za to, kapacitet ti je ko ucinak bilbije u sarajevu...![]()
- BordoBBoja
- Kontakt:
On je samo usrivojev navijacPantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:33zaobilazis da odgovoris sto si slagao... kako jadno jbt... jel tako tesko otici na postove i naci tu podrsku?bordobijeli je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:26Moj panto forum je za navijace, analizu, zezanje itd.Pantelija je napisao/la: ↑16 jul 2023, 00:17
sta napisa bolan?ja kad sam bio u klubu nam vec 6 mjeseci nije imao nista sa klubom, a plate nije bilo do 9. mjeseca (april). Nam "Izasao" iz kluba nekad novembar bio tako nekad zadnja transakcija, ja krajem parila pcoeoo raditi tri mjeseca bez ugovora pa nakon sto sam matteu pokazao da mogu odgovoriti na zadatke, dobio ugovor... et kako lazes i ti i ostali... a lazete dok zinete
jadovi jadni, zivite u lazima iz svoje glave i kompleksirate se sa konama
naravno da sam kritikova, ja sam navijac kluba ito kakav ti neces biti za 10 zivota, cijeli zivot a radio sam 6 mjeseci...ja nisam zdapi koja suti bilo kome kad anesto nije ok ... kao sto bi ti se pravio da je sve ok ko kone i pjevao nirzi pjesmice kad pobjedi 3x slabijeg protivnika 1-0
Kad se samo sjetim koliko je kmecao kad je placko dobio otkaz
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Imal raje sto je isla u Gruziju? Imamo li kakve info iz prve ruke? Zabrinuo sam se za kimuna
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Ovo sto mi imamo je ok treba poboljsavat neke stvari dali fali kontinuiteta fali dali mozemo trebamo napravit jak kostur trebamo, dali ja vidim proces u tom vidim
Rene
Rogic
Sehinovic
Ziljkic
Balta
Soldo
Durakovic
Zeljkovic
Kereyme
Kevin
Dal
Sve su ovo prva klasa igraca za bh ligu, i svi su vezani 2,5-3 godine ugovorim sigurno da ce se 1-2 prodat 1-2 ce se dovest resto pozicije su popunjene sa mulalicem vrancicem ancicem penom itd koji nisu na 6 mjeseci (kao u doba virsli)
Akademija prije tana nije ni postojala skola AFH bila udruga za obdaniste mladje i starije uzraste
Za 17 godina izbacen skoro alaim pelak dzemo b zaradili na ova 4 igraca 350k€ sto kaze moj jaran zdravljesamo za suareza propalog smo uzeli 350 k€
Akademija izbaca vise igraca u prvi tim nas i za prve timove pl bh nego dinamo sto to radi u hrvaskoj..drzava gura i finansira 70% dinamo 25 godina
Ne govorim da mi izbacamo kvalitetnije igrace nego dinamo vec izbacujemo veci broj broj igraca za nase potrebe i potrebe pl bh
Suarez
Pidro saban duzdarevic mujakic kovacevic mihojevic cimirot dal mulalic sehinovic catakovi kapic
Zeljkovic radovac gasal onaj u portugalu sto je bio sa suarezom
Sad bjelonja trako ramic itd
Naravno da ovo nije nivo ni kvalitet svjetski
Nek mi neko napise ovde zadnjih 8 godina koga je zeljo zrinjski borac izbacio nek nabroji sve njihove igrace
Ove godine dupla jruna u juniorima a da nepricamo o tome kakve uslove imaju od zivljenja treniranha a fdje su prije trenirali po ilijasu skoro dosli do nisicke visoravni protjerivali nas ko da smo pofalicki
Rene
Rogic
Sehinovic
Ziljkic
Balta
Soldo
Durakovic
Zeljkovic
Kereyme
Kevin
Dal
Sve su ovo prva klasa igraca za bh ligu, i svi su vezani 2,5-3 godine ugovorim sigurno da ce se 1-2 prodat 1-2 ce se dovest resto pozicije su popunjene sa mulalicem vrancicem ancicem penom itd koji nisu na 6 mjeseci (kao u doba virsli)
Akademija prije tana nije ni postojala skola AFH bila udruga za obdaniste mladje i starije uzraste
Za 17 godina izbacen skoro alaim pelak dzemo b zaradili na ova 4 igraca 350k€ sto kaze moj jaran zdravljesamo za suareza propalog smo uzeli 350 k€
Akademija izbaca vise igraca u prvi tim nas i za prve timove pl bh nego dinamo sto to radi u hrvaskoj..drzava gura i finansira 70% dinamo 25 godina
Ne govorim da mi izbacamo kvalitetnije igrace nego dinamo vec izbacujemo veci broj broj igraca za nase potrebe i potrebe pl bh
Suarez
Pidro saban duzdarevic mujakic kovacevic mihojevic cimirot dal mulalic sehinovic catakovi kapic
Zeljkovic radovac gasal onaj u portugalu sto je bio sa suarezom
Sad bjelonja trako ramic itd
Naravno da ovo nije nivo ni kvalitet svjetski
Nek mi neko napise ovde zadnjih 8 godina koga je zeljo zrinjski borac izbacio nek nabroji sve njihove igrace
Ove godine dupla jruna u juniorima a da nepricamo o tome kakve uslove imaju od zivljenja treniranha a fdje su prije trenirali po ilijasu skoro dosli do nisicke visoravni protjerivali nas ko da smo pofalicki
Malo mi previše posmatramo igru tima kroz izvedbu pojedinca. Svejedno je da li je to Trako, Soldo, Varešanović, ili neko peti... Tim je jak onoliko koliko mu je jaka najslabija karika. Ako je tim kompaktan, po logici stvari, pa i samom evolutivnom obrascu, izbacit će najslabijeg, a da se neće ni osvrnuti za njim. Međutim, ako je tim slab, naravno da će doći do izražaja svi slabi pojedinci i desit će se obrnuti evelutivni proces. Takav tim poništava dobre pojedince. S tim u vezi, imali smo situaciju gdje dobri Renan ispada loš, jer je tim loš. Doprinos Vrančića mizeran, jer ga loš tim sam po sebi istiskuje. Dakle, koliko god npr. Vrančić bio dobar, u lošem timu to ne znači ništa.
Uvidom u slike koje je neko postavio (hvala!), kao i samu utakmicu, netačno je i tendenciozno opuživati samo Traku, ili Varešanovića za loše postavljanje. Osim Zeljkovića i Vrančića, svi su loše postavljeni. To ne može biti do igrača, šta god neko mislio.
Na treninzima postoji, bar nekad jest, taktička priprema utakmica. Radi se o 20-ominutnim utakmicama između sebe. Odigraju se, većinom, tri do pet takvih utakmica. Nekad i više, ali ne manje od tri. Na tim i takvim utakmicama radi se napad, odbrana, presing, zona, kontre itd. Utakmice se puste da idu svojim tokom i ne sviraju se faulovi, iako se sugeriše igračima da se isti ne prave. Zašto baš 20min? Zato što se analizom utvrdilo da niti jedna ekipa ne može ozdržati određeni sistem, bez ispada, više od 20min. Nakon toga nastaju pukotine i sitne greške u sistemu koje neminovno, uslijed forsiranja, dovode do krupnih grešaka. Uostalom, kao i kod svakog materijala. Znači, radi se o taktičkoj, a ne strategijskoj, ili nekoj drugoj pripremi utakmice. U konačnici to znači, a što smo mogli vidjeti i na utakmici; ako nije prošla zamisao o davanju gola i ofanzivnom pristupu u prvih 20min., prebacuješ se na sljedeći model narednih 20 (onih 5min. ostatka služi za rekuperiranje ekipe tokom samog meča i postavljanje na nove taktičke položaje). Tako, em si odmorio ekipu, em si im dao nove zadatke i smanjio rizik od greške, em sim dao mogućnost predaha, podrške i komunikacije između sebe. Sve i da si postigao jedan, dva, tri gola, opet mijenjaš taktički pristup. Ekipa mora biti živa i stalno fluktuirati. Igrač se mora osjećati korisno i mora znati da ti, kao trener, uvijek imaš rješenje za svaku situaciju. Naravno, nećeš uvijek pobijediti, niti će ta rješenja uvijek prolaziti, ali ti igrač uvijek mora biti proaktivan na terenu Ako uporno insistiraš na istom, a nema rezultata, igrać osjeti nemoć, nemoć se pretvara u nezadovoljstvo, nezadovoljstvo u ljutnju, ljutnja u greške i tako prolazi utakmica, dođe rok - eto vraga skok na skok.
Uvidom u slike koje je neko postavio (hvala!), kao i samu utakmicu, netačno je i tendenciozno opuživati samo Traku, ili Varešanovića za loše postavljanje. Osim Zeljkovića i Vrančića, svi su loše postavljeni. To ne može biti do igrača, šta god neko mislio.
Na treninzima postoji, bar nekad jest, taktička priprema utakmica. Radi se o 20-ominutnim utakmicama između sebe. Odigraju se, većinom, tri do pet takvih utakmica. Nekad i više, ali ne manje od tri. Na tim i takvim utakmicama radi se napad, odbrana, presing, zona, kontre itd. Utakmice se puste da idu svojim tokom i ne sviraju se faulovi, iako se sugeriše igračima da se isti ne prave. Zašto baš 20min? Zato što se analizom utvrdilo da niti jedna ekipa ne može ozdržati određeni sistem, bez ispada, više od 20min. Nakon toga nastaju pukotine i sitne greške u sistemu koje neminovno, uslijed forsiranja, dovode do krupnih grešaka. Uostalom, kao i kod svakog materijala. Znači, radi se o taktičkoj, a ne strategijskoj, ili nekoj drugoj pripremi utakmice. U konačnici to znači, a što smo mogli vidjeti i na utakmici; ako nije prošla zamisao o davanju gola i ofanzivnom pristupu u prvih 20min., prebacuješ se na sljedeći model narednih 20 (onih 5min. ostatka služi za rekuperiranje ekipe tokom samog meča i postavljanje na nove taktičke položaje). Tako, em si odmorio ekipu, em si im dao nove zadatke i smanjio rizik od greške, em sim dao mogućnost predaha, podrške i komunikacije između sebe. Sve i da si postigao jedan, dva, tri gola, opet mijenjaš taktički pristup. Ekipa mora biti živa i stalno fluktuirati. Igrač se mora osjećati korisno i mora znati da ti, kao trener, uvijek imaš rješenje za svaku situaciju. Naravno, nećeš uvijek pobijediti, niti će ta rješenja uvijek prolaziti, ali ti igrač uvijek mora biti proaktivan na terenu Ako uporno insistiraš na istom, a nema rezultata, igrać osjeti nemoć, nemoć se pretvara u nezadovoljstvo, nezadovoljstvo u ljutnju, ljutnja u greške i tako prolazi utakmica, dođe rok - eto vraga skok na skok.
Gdje si Gvardiola nismo te prepoznaliVenamaHrabrih je napisao/la: ↑16 jul 2023, 08:13Malo mi previše posmatramo igru tima kroz izvedbu pojedinca. Svejedno je da li je to Trako, Soldo, Varešanović, ili neko peti... Tim je jak onoliko koliko mu je jaka najslabija karika. Ako je tim kompaktan, po logici stvari, pa i samom evolutivnom obrascu, izbacit će najslabijeg, a da se neće ni osvrnuti za njim. Međutim, ako je tim slab, naravno da će doći do izražaja svi slabi pojedinci i desit će se obrnuti evelutivni proces. Takav tim poništava dobre pojedince. S tim u vezi, imali smo situaciju gdje dobri Renan ispada loš, jer je tim loš. Doprinos Vrančića mizeran, jer ga loš tim sam po sebi istiskuje. Dakle, koliko god npr. Vrančić bio dobar, u lošem timu to ne znači ništa.
ISTINA ZA VEDRANA!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], atomskaNavika, Bing [Bot], boki86, broj6, brojjedan, Fudo, lakilone, MaroonBjelave, mosarajvosa83, OsmanhodzicBuco, Samozdravlje, tajsamja, umrobihzbogtebe1946 i 179 gostiju.