FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dala hoce gol sto je jako bitno, ali ljudi dragi momak je beskoristan u igri. Pregledao sam snimak utakmice, imao je najvise usranih akcija i pogresnih dodavanja, jos je par puta bas bezobrazno mlatarao i srao igracima, jednom cak i Vrancicu. Nemam nista protiv momka i zelim mu sve najbolje, samo kazem sta sam vidio.
Prije svega vidi se trenerov potpis u sjajno postavljenoj zadnjoj liniji za slucaj defanzivne tranzicije

@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- Shategabri
- Kontakt:
Zato i jest dogurao od Liverpoola do Sarajeva.guadalupe je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:14Dala hoce gol sto je jako bitno, ali ljudi dragi momak je beskoristan u igri. Pregledao sam snimak utakmice, imao je najvise usranih akcija i pogresnih dodavanja, jos je par puta bas bezobrazno mlatarao i srao igracima, jednom cak i Vrancicu. Nemam nista protiv momka i zelim mu sve najbolje, samo kazem sta sam vidio.
Njegov najveći problem je glava.
Koševo Zapad
Idealno bi bilo prodati Dal-a, pisao sam da je realno za njega uzeti 300 do 400k eura plus procenat. Sad sto nasi dizu cijene to je druga prica.
Od tih para dovesti štopera po mogućnosti Djumic ako je jos u igri uopste. I naravno 10tka umjesto Dala. Dabogda da ista od Avramovskog bude, koliko god mi svi zeljeli, prate ga pehovi odkad je dosao kod nas i oslonuti se na njega je samoubistvo.
I manite se pljuvanja pogotovo novih igraca tipa Rogica i Durakovica, jednostavno mora proci period adaptacije. Ima tu i do trenera najviše, ako vec vidis da je preofanzivan daj stavi Radovica, tu je vec neko vrijeme, adaptiran, defanzivniji itd.. ali jbg sad
Ziljku ni u ludilu prodati, ima on svojih mušica nekad ali prebitan igrač u svakom smislu. Tu bi uprskali sezonu ko sa prodajom Mujakića.
Od tih para dovesti štopera po mogućnosti Djumic ako je jos u igri uopste. I naravno 10tka umjesto Dala. Dabogda da ista od Avramovskog bude, koliko god mi svi zeljeli, prate ga pehovi odkad je dosao kod nas i oslonuti se na njega je samoubistvo.
I manite se pljuvanja pogotovo novih igraca tipa Rogica i Durakovica, jednostavno mora proci period adaptacije. Ima tu i do trenera najviše, ako vec vidis da je preofanzivan daj stavi Radovica, tu je vec neko vrijeme, adaptiran, defanzivniji itd.. ali jbg sad
Ziljku ni u ludilu prodati, ima on svojih mušica nekad ali prebitan igrač u svakom smislu. Tu bi uprskali sezonu ko sa prodajom Mujakića.
Rodili bismo se njegovim odlaskom više..guadalupe je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:14Dala hoce gol sto je jako bitno, ali ljudi dragi momak je beskoristan u igri. Pregledao sam snimak utakmice, imao je najvise usranih akcija i pogresnih dodavanja, jos je par puta bas bezobrazno mlatarao i srao igracima, jednom cak i Vrancicu. Nemam nista protiv momka i zelim mu sve najbolje, samo kazem sta sam vidio.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Pa valjda treniraju to, nece ih nijedan trener za rukav vuci po terenu gdje treba da stoje. Ovo je elementarno neznanje i njegov manjak instinkta kako da se postavi u ovoj situaciji.
Ja bih opet istakao cinjenicu da smo mi bili sinoc bez bekova, znam da nismo ali je izgledalo kao da jesmo. Kad su Gruzijci provalili da nam bekovi + Trako nisu ni za termina, samo su nabijali loptu prema svojim krilima i vidi cuda, svaku su pokupila njihova krila. Trako se opste nezna postaviti niti blokirati igraca da ne govorim da nezna ni liniju pratiti kako treba. Kad imas labavu odbranu nemoze ni golman izgledati sigurno. Kao sto covjek gore napisa, vratiti Zeljkovica na stopera, gurnuti Baltu na njegovo mjesto, bekove zamjeniti, nadam se da ce se mali Mulalic oporaviti do cetvrtka. A Dal prema onome sto sam vidio nije fizicki spreman, hvata zrak u 50., on je trebao prvi izaci a ne da gubi lopte u nedostatku snage. Mirza je odlicno psotavio ekipu ali jako lose vodio. Patimo se drugo poluvijeme sa iznosenjem lopte jer vezni red nema vise snage i grijesi. Mirza ima 5 izmjena i gleda kako ekipa pada zbog nedostatka fizicke spreme i ne cini nista po tom pitanju vec ceka 80. Jedino sto je Guli usao nesto ranije.
Da je usla barem jedna od onih sijaset sansi na pocetku, drugacija bi bila prica jer nebi onoliko gorili i sprzili se u prvom poluvremenu. Ovako na svu muku, kud se potrosili kud iz prvog kornera prmimo gol. Ovo ce se na Kosevu pregaziti ko plitak potok!
Da je usla barem jedna od onih sijaset sansi na pocetku, drugacija bi bila prica jer nebi onoliko gorili i sprzili se u prvom poluvremenu. Ovako na svu muku, kud se potrosili kud iz prvog kornera prmimo gol. Ovo ce se na Kosevu pregaziti ko plitak potok!
U novi boj ...
-
- Kontakt:
Mora odbrana trpiti kad igramo ultra ofanzivno, Beganoovic i Durakovic su stalno na polovini protivnika takodje i Vrancic tako da ostanu dva stopera i Zeljkovic. Lijepo je sto zabijamo 2 i vise gola po utakmici al ovakav nacin igre je rizičan i ne osvajaju se titule na taj nacin igre. Ne smiješ sebi dopustiti da torpedo ti zabije 2 gola i napravi još 4-5 prilika, svi volimo ofanzivnu igru, golove ali mora se pronaci balans u igri treba napadati ali moraš znati igrati i defanzivni blok, jedno bez drugog ne ide.
Sve stoji, al hajd pogledaj sliku iznad, gdje nam bek stojibordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:25Mora odbrana trpiti kad igramo ultra ofanzivno, Beganoovic i Durakovic su stalno na polovini protivnika takodje i Vrancic tako da ostanu dva stopera i Zeljkovic. Lijepo je sto zabijamo 2 i vise gola po utakmici al ovakav nacin igre je rizičan i ne osvajaju se titule na taj nacin igre. Ne smiješ sebi dopustiti da torpedo ti zabije 2 gola i napravi još 4-5 prilika, svi volimo ofanzivnu igru, golove ali mora se pronaci balans u igri treba napadati ali moraš znati igrati i defanzivni blok, jedno bez drugog ne ide.

U novi boj ...
To, za dala je najbolje da ide, s obzirom na okolnosti, nije ovo najbolja sredina za njega. Rogic je imao tremu, prva tekma, momku treba da se adaptira. Durakovic je malo previse ofanzivan za beka premijer lige i igrace sa kojima igra, mora biti malo svjesniji svoje pozicije.nokee je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:20Idealno bi bilo prodati Dal-a, pisao sam da je realno za njega uzeti 300 do 400k eura plus procenat. Sad sto nasi dizu cijene to je druga prica.
Ziljkic ako hoce da ide i ako je dobra para, bolje ga prodati, bojim se da bude nezadovoljan i nesretan ako ga ne pustimo
- Shategabri
- Kontakt:
Ako nemaju pluća, onda je tako igrati samoubistvo. Mislim što se tiče bekova.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:25Mora odbrana trpiti kad igramo ultra ofanzivno, Beganoovic i Durakovic su stalno na polovini protivnika takodje i Vrancic tako da ostanu dva stopera i Zeljkovic. Lijepo je sto zabijamo 2 i vise gola po utakmici al ovakav nacin igre je rizičan i ne osvajaju se titule na taj nacin igre. Ne smiješ sebi dopustiti da torpedo ti zabije 2 gola i napravi još 4-5 prilika, svi volimo ofanzivnu igru, golove ali mora se pronaci balans u igri treba napadati ali moraš znati igrati i defanzivni blok, jedno bez drugog ne ide.
I mora ti sredina isto biti baš agilna da pokriva u slučaju da ispadnu.
Pa i stoperi izrazito pokretni.
Nisam siguran da mi imamo sve te elemente, zato i jesu rezultati ovakvi.
Koševo Zapad
To mozes pricat igracima iz lige petice da ovo trebaju znat, al posto mi to nemamo to se mora uigravat. Da nasi igraci imaju instinkt i da su tehnicki potkovani ne bi ni bili kod nas. Ne postavlja ih na terenu, te se stvari na treningu uigravaju, tranzicija ofanzivna/defanzivna. Ko koga zatvara, ko se spusta i ko dize. Zato su i stvoreni fudbalski sistemi i mehanizmi da igrac ne treba trosit energiju ni vrijeme za trazenje rjesenja i da glupi igraci djeluju kao dobri ili barem solidni. Mrtvi Bekic je kod Jakirovica izgledao odlicno. Nije sigurno Bekic odjednom postao Jordi Alba kad je otisao iz Sarajeva. Ovako postavljena, odnosno nepostavljena odbrana je 200% trenerova greskaboki86 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:24Pa valjda treniraju to, nece ih nijedan trener za rukav vuci po terenu gdje treba da stoje. Ovo je elementarno neznanje i njegov manjak instinkta kako da se postavi u ovoj situaciji.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- Shategabri
- Kontakt:
Otkud da će biti nezadovoljan kad je on insistirao da ostane i da se ne realizuje tranfer u Partizan?boki86 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:31To, za dala je najbolje da ide, s obzirom na okolnosti, nije ovo najbolja sredina za njega. Rogic je imao tremu, prva tekma, momku treba da se adaptira. Durakovic je malo previse ofanzivan za beka premijer lige i igrace sa kojima igra, mora biti malo svjesniji svoje pozicije.nokee je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:20Idealno bi bilo prodati Dal-a, pisao sam da je realno za njega uzeti 300 do 400k eura plus procenat. Sad sto nasi dizu cijene to je druga prica.
Ziljkic ako hoce da ide i ako je dobra para, bolje ga prodati, bojim se da bude nezadovoljan i nesretan ako ga ne pustimo
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
To ti kazem preveliki rizik uzimamo Durakovic je stalno u ofanzivi cak cesto ulazi i u sredinu i to je dobro imaš viška igraca u ofanzivi zato stvaramo puno šansi ali mora se raditi da bolje reagujemo po izgubljenoj lopti da nebi ovako izgledalo kao kod njihovog drugog gola. Ovaj njihov drugi gol je primjer tog bez potrebnog velikog rizika izjednačio si prije 2 minuta, moramo pronaći balans u igri inače ova igra ce cesto biti samoubistvo.hz033 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:27Sve stoji, al hajd pogledaj sliku iznad, gdje nam bek stojibordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:25Mora odbrana trpiti kad igramo ultra ofanzivno, Beganoovic i Durakovic su stalno na polovini protivnika takodje i Vrancic tako da ostanu dva stopera i Zeljkovic. Lijepo je sto zabijamo 2 i vise gola po utakmici al ovakav nacin igre je rizičan i ne osvajaju se titule na taj nacin igre. Ne smiješ sebi dopustiti da torpedo ti zabije 2 gola i napravi još 4-5 prilika, svi volimo ofanzivnu igru, golove ali mora se pronaci balans u igri treba napadati ali moraš znati igrati i defanzivni blok, jedno bez drugog ne ide.![]()
-
- Kontakt:
Slazem se, mi smo sinoc izgledali prvih 30 min kao Liverpool atomski fudbal al poslje tog ispuhali i rupa na sve strane. Ova utakmica moze biti dobra škola i ako izvuku poku moze to biti puno bolje.Shategabri je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:33Ako nemaju pluća, onda je tako igrati samoubistvo. Mislim što se tiče bekova.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:25Mora odbrana trpiti kad igramo ultra ofanzivno, Beganoovic i Durakovic su stalno na polovini protivnika takodje i Vrancic tako da ostanu dva stopera i Zeljkovic. Lijepo je sto zabijamo 2 i vise gola po utakmici al ovakav nacin igre je rizičan i ne osvajaju se titule na taj nacin igre. Ne smiješ sebi dopustiti da torpedo ti zabije 2 gola i napravi još 4-5 prilika, svi volimo ofanzivnu igru, golove ali mora se pronaci balans u igri treba napadati ali moraš znati igrati i defanzivni blok, jedno bez drugog ne ide.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Njihov trener je spomeno da su mogli biti potopljeni ali nas ljudi procitali, napravili rokadu na koju mi nismo odgovorili ocigledno. Bila je borba za zrak i pozitivno je sto nismo pali i uspjeli smo se vratiti. Za neke ozbiljnije ekipe uz ovakav pristup u smislu organizacije igre i postavke nemamo sta traziti, ljudi kaznjavaju svaku gresku.
Ok odbrana bila losa, ali ne igraju odbranu samo posljednja 4 igraca.
Kad se brani trebaju i krila pomoci bekovima, odnosno da se branimo organizovano. Durakovic je vjerovatno dobio zadatak da siri igru pa ispadao ko iz tramvaja.
A i dal treba biti prva linija odbrane, medjutim za njega sam napisao da lik ceka samo da kajmak pokupi. Dao je sebi za pravo da je neki bitan faktor lisen def. zadataka.
U svakoj utakmici koju je igrao smeta Renanu, napada njegov prostor, gleda
Kako ce izbiti na gol. Dok o tom razmislja mi ispastamo u izgradnji igre, jer mu je to posao kojeg ne radi.
Ja bi ga koristio samo posljednih 10 minuta.
Ok odbrana bila losa, ali ne igraju odbranu samo posljednja 4 igraca.
Kad se brani trebaju i krila pomoci bekovima, odnosno da se branimo organizovano. Durakovic je vjerovatno dobio zadatak da siri igru pa ispadao ko iz tramvaja.
A i dal treba biti prva linija odbrane, medjutim za njega sam napisao da lik ceka samo da kajmak pokupi. Dao je sebi za pravo da je neki bitan faktor lisen def. zadataka.
U svakoj utakmici koju je igrao smeta Renanu, napada njegov prostor, gleda
Kako ce izbiti na gol. Dok o tom razmislja mi ispastamo u izgradnji igre, jer mu je to posao kojeg ne radi.
Ja bi ga koristio samo posljednih 10 minuta.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Razumijem sto nece u partizan, mozda mu se ide u tursku i nude dobru lovu? Jbg ode za paramaShategabri je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:36Otkud da će biti nezadovoljan kad je on insistirao da ostane i da se ne realizuje tranfer u Partizan?boki86 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:31To, za dala je najbolje da ide, s obzirom na okolnosti, nije ovo najbolja sredina za njega. Rogic je imao tremu, prva tekma, momku treba da se adaptira. Durakovic je malo previse ofanzivan za beka premijer lige i igrace sa kojima igra, mora biti malo svjesniji svoje pozicije.nokee je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:20Idealno bi bilo prodati Dal-a, pisao sam da je realno za njega uzeti 300 do 400k eura plus procenat. Sad sto nasi dizu cijene to je druga prica.
- Shategabri
- Kontakt:
A poslije 60. min pali skroz.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:41Slazem se, mi smo sinoc izgledali prvih 30 min kao Liverpool atomski fudbal al poslje tog ispuhali i rupa na sve strane. Ova utakmica moze biti dobra škola i ako izvuku poku moze to biti puno bolje.Shategabri je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:33Ako nemaju pluća, onda je tako igrati samoubistvo. Mislim što se tiče bekova.bordobijeli je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:25Mora odbrana trpiti kad igramo ultra ofanzivno, Beganoovic i Durakovic su stalno na polovini protivnika takodje i Vrancic tako da ostanu dva stopera i Zeljkovic. Lijepo je sto zabijamo 2 i vise gola po utakmici al ovakav nacin igre je rizičan i ne osvajaju se titule na taj nacin igre. Ne smiješ sebi dopustiti da torpedo ti zabije 2 gola i napravi još 4-5 prilika, svi volimo ofanzivnu igru, golove ali mora se pronaci balans u igri treba napadati ali moraš znati igrati i defanzivni blok, jedno bez drugog ne ide.
Fascinantno, kao da trčiš maraton, pa kreneš sprintom i ostaneš bez daha nakon 150 metara.
Valjda bi i to trebao biti dio taktike, rasporediš snagu, ocjeniš koliko i šta možeš.
Onda izmjene, šta mu je ono bilo, ekipa diše na škrge, prva izmjena u 80.min??!
Koševo Zapad
Ma prodati i Ziljkica i Dala za bilo kakvu ponudu ( za njih imas zamjene ) ali brate pod hitno štopera.
Rogić jeste djelovao malo izgubljen ali se na njemu vidi da ima " slifa " . Doci ce on na svoje jer i golman je dobar onoliko koliko i igrači ispred njega i obrnuto. A sinoć Trako, Soldo i Durakovic su ispadali kao mudo iz piđame... Onaj lik ( ne mogu na izgovorim prezime
) ih pravio budalama čitavu utakmicu...
Ziljkic zna, al brate pegla do **** materine, Dal ko pelcovana kokoš sem gola apsolutno igrač manje na terenu... Opet kažem naše najveće pojačanje se Zeljković. Prva zvanična utakmica za Sarajevo i odigrao je muški, aferim dečko.
Rogić jeste djelovao malo izgubljen ali se na njemu vidi da ima " slifa " . Doci ce on na svoje jer i golman je dobar onoliko koliko i igrači ispred njega i obrnuto. A sinoć Trako, Soldo i Durakovic su ispadali kao mudo iz piđame... Onaj lik ( ne mogu na izgovorim prezime
Ziljkic zna, al brate pegla do **** materine, Dal ko pelcovana kokoš sem gola apsolutno igrač manje na terenu... Opet kažem naše najveće pojačanje se Zeljković. Prva zvanična utakmica za Sarajevo i odigrao je muški, aferim dečko.
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, Chony533, Hajdeee, macahz, muhamedhulk, Vanja8 i 86 gostiju.