mosarajvosa83 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 02:10
Traki mozes dat 1000 prilika,dzaba kad pojma nema,gubljenje vremena. Odbrana kao i prije,puse sa svih strana,opet i to razumijem,kompletna nova zadnja linija. Ja bi igrao sa Baltom i Zeljkovicem kao defanzivnim veznim i Vrancicem. Fali nam stoper,imamo Traku to nije igrac,Serbecica isprepadanog i Anicica koji je vjecno u bolnici. Znaci imamo jednog i po stopera.
najveći problem kod Trake je ono peglanje u zadnjoj liniji i vraćanje golmanu. Do 30. minute smo imali potpunu kontrolu, kao prijateljska je izgledala. Meda nisu mogli. Na vrh gasa smo igrali, jer su nam tako stali da nam se moglo. Ali onda je krenuo Trako, primi, okrene se i golmanu. Golman ne zna nogom igrati, par situacija gdje ga pritisnu i on je izbije u bunar. Ko je god igrao lopte zna koliko psihološki takvi momenti utiču na obje ekipe. Prebace težite na tvoju polovinu. Ništa ne može sjebati ekipu kao zadnja linija koja navuče pritisak na svoju polovinu, kao što ne postoji ništa što može protivnika uništiti psihološki kao zadnja linija koja zna igrati lopte, pa je iznese, usitni vez jedna druga i po dubini na veznog. Traku, Šerbečić, Čelik. Sve je to od istog štofa. Nema selameta od njih. O katastrofalnom postavljanju, proletanju pod loptu, napadanju protivnika s kontra strane, kretnje, da ne govorim. Ali ovo prvo nas je ujebalo. Počeli smo gubiti loptu, počeli su nam neke polukontre i kontre odigravati dugim loptama i onda skontaše da Duraković ispada kao iz tramvaja pa su do kraja igrali jedno te isto.
Nije ni Soldo neka pljačka, nikad ne ide na prvu loptu, ali makar ne radi ovo što Trako radi. Rješenje je po meni upariti Soldu sa Zeljkovićem jer je Zeljković jedini pravi defanzivac koji napada loptu a ne prostor. Sa Vrančićem upariti Baltu koji tu poziciju može odigrati vrlo dobro - ono što mu nedostaje u agresivnosti nadomještava dobrim čitanjem. I to je to.
Branio sam Dala, ali ovo što on igra nema smisla. Ja i daljem mislim da je on dobar igrač ali ubi ga kurcobolja. Kako bi nam dobro legao onaj Slovenac rovokopač na desetki. Kako se ono bijaše zvao. Ili Rahmanović. Neko da se pofajta na sredini, a da lopti zna sve. U globalu, ovo je okej za prvu utakmicu. Ništa wow, pa čak i tih prvih 30 minuta dominirao si jer si prosto ofanzivno prekvalitetan za protivnika, a oni se sasrali od tebe. Onog časa kad su skontali da smo nazad teška kriza i počeli izlaziti visoko, krenulo je sranje. Treba tu neka rokada. Idealno bi bilo dovesti pravog štopera KOJI ZNA IGRATI NOGOM.
Mislim da ćemo ih u uzvratu glat dobiti 2-3 razlike bez prevelikog srkleta. Samo ne smijemo dozvoliti da se razmašu forsiranjem ovako postavljene zadnje linije. Ovi Gruzijci su seljačka ekipa. Ako im dozvoliš, popiće ti mozak. Ako ih na vakat odalamiš, biće glat pobjeda bez da se oznojiš.