Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 21:11

Bundesliga je napisao/la:
12 jul 2023, 21:07
tuzlak1987 je napisao/la:
12 jul 2023, 20:58
Izrael je prijateljska drzava Bosni i Hercegovini, a Bosnjaci pate za Milosevicevim Palestincima. :facepalm:
To šta je Arafat radio sa Miloševićem ne znači da je automatski uredu ovo što se radi Palestincima toliko vremena. Sabili ih u onaj prostor i iživljavaju se na njima kao na životinjama. Nama trebaju prijatelji koji će nam napraviti normalnu zemlju, a ne ovo čudovište što nam je nametnuto. Jedina država na svijetu koja ima ovakvo uređenje, gdje imaš 3 predsjednika. Nek je multikulturalna država, i treba biti ali napravi je normalnom kao svaku državu na svijetu.
Kod nas i da nemaš entiteta i kantona i sve prebaciš na vijeće ministara, opet ćeš imati ogroman problem jer se neće nikada moći dogovoriti.

Slična država tome je Makedonija, koja je jednako neuspješna kao mi.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 12 jul 2023, 21:16

Ja ne znam kakav konkretan interes mi Bošnjaci imamo u izboru bilo koje strane u ovom unutarpravoslavnom sukobu.

Preko naših leđa se udovoljavaju srpskohrvatske geopolitičke ambicije, upravo zbog ovog sukoba.

Nema Ukrajina ništa od naše deklarativne podrške, obzirom da imaju sve živo na raspolaganju kada je u pitanju oružje. A nama još nametnuli embargo.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 21:19

ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 21:11
Kod nas i da nemaš entiteta i kantona i sve prebaciš na vijeće ministara, opet ćeš imati ogroman problem jer se neće nikada moći dogovoriti.

Ma dogovarali bi se lakše, nije to tako jednostavno kako izgleda. Ovo k.určenje je rezultat pasivnosti Zapada i što se dozvoljavalo svašta desničarima i nacionalistima. Pa ovi pomiču granice i gledaju dokle mogu ići. Imaš jedan entitet koji ti je većinski srpski i onda lagano donose odluke, a blokiraju sve na državnom nivou jer ne možeš ništa bez njih. Ovamo Federacija sa kantonima, birokracijom kao da smo država od 200 miliona ljudi. I opet i tu brojanje krvnih zrnaca, sve po nacionalnom ključu u vladi Federacije. Da im je međunarodna zajednica prijetila na vrijeme i odstranjivali ko se suprotstavlja druga bi se priča pričala. Da je svaki visoki predstavnik kao što je bio Ashdown, ne bi bilo ovako. Ovo ti je rezultat prvo uređenja države, a onda svega što se desilo poslije gdje se Dejton nije mijenjao. Na silu su ga morali mijenjati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 jul 2023, 21:21

12 jul 2023, 21:07
12 jul 2023, 20:58
Izrael je prijateljska drzava Bosni i Hercegovini, a Bosnjaci pate za Milosevicevim Palestincima. :facepalm:
To šta je Arafat radio sa Miloševićem ne znači da je automatski uredu ovo što se radi Palestincima toliko vremena. Sabili ih u onaj prostor i iživljavaju se na njima kao na životinjama. Nama trebaju prijatelji koji će nam napraviti normalnu zemlju, a ne ovo čudovište što nam je nametnuto. Jedina država na svijetu koja ima ovakvo uređenje, gdje imaš 3 predsjednika. Nek je multikulturalna država, i treba biti ali napravi je normalnom kao svaku državu na svijetu.
Oni su oduvijek bili onaj blok sa Rusijom, Tito, Naser, Rusija. Naser napao prvi Izrael i posteno izgubio. Htjeli su oni prvi Jevreje da izbrisu sa zemlje. To je situacija gdje bi oni da mogu napravili genocid nad Jevrejima ali ne mogu od kada je Egipat sa Sirijom izgubio rat.
Nisu Jevreji bili samo na ovoj teritoriji, svuda gdje su bili u Arapskim zemljama ovi su to protjerali.

Garant tih Palestinaca ima sada i po Ukrajini da su dobrovoljci za Ruse.

I onaj rat sto su dobili Izraelci vratili im na kraju. Mogao je Izrael biti po rezultatima rata 3 puta veci.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jul 2023, 21:23

Ovo spominjanje Alje generalno mi je isto kao da odigras keca na kladionici, ono bude 2 pa kazes jebga trebo sam 2 odigrati. Lik donosio masu odluka u ratnim okolnostima, lako je sad pricati nakon svega.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 12 jul 2023, 21:28

12 jul 2023, 21:19
ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 21:11

Ma dogovarali bi se lakše, nije to tako jednostavno kako izgleda. Ovo k.určenje je rezultat pasivnosti Zapada i što se dozvoljavalo svašta desničarima i nacionalistima. Pa ovi pomiču granice i gledaju dokle mogu ići. Imaš jedan entitet koji ti je većinski srpski i onda lagano donose odluke, a blokiraju sve na državnom nivou jer ne možeš ništa bez njih. Ovamo Federacija sa kantonima, birokracijom kao da smo država od 200 miliona ljudi. I opet i tu brojanje krvnih zrnaca, sve po nacionalnom ključu u vladi Federacije. Da im je međunarodna zajednica prijetila na vrijeme i odstranjivali ko se suprotstavlja druga bi se priča pričala. Da je svaki visoki predstavnik kao što je bio Ashdown, ne bi bilo ovako. Ovo ti je rezultat prvo uređenja države, a onda svega što se desilo poslije gdje se Dejton nije mijenjao. Na silu su ga morali mijenjati.

Nije samo do tzv. međunarodne zajednice. Oni idu linijom manjeg otpora i gledaju ko je slabiji. Bošnjaci su svojom letargijom i samoponižavanjem sebe doveli u ovakvu situaciju.

Međunarodna zajednica skontala da smo slabiji i imamo ono što imamo (pretvaranje BiH u srpsko-hrvatski kondominijum, svojevrsnu apartheidsku južnu afriku kojoj će se vladati nad bošnjačkom većinom).
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 12 jul 2023, 21:29

Palestinci zive bolje od nas, zive bolje od svih Arapa, osim zemalja zaljeva.

Njih sam prestao zaliti kada sam svojim ocima vidio kakva auta vozaju i kako zive.
Vise treba zaliti stanovnike Magreba.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 21:31

12 jul 2023, 21:21
Oni su oduvijek bili onaj blok sa Rusijom, Tito, Naser, Rusija. Naser napao prvi Izrael i posteno izgubio. Htjeli su oni prvi Jevreje da izbrisu sa zemlje. To je situacija gdje bi oni da mogu napravili genocid nad Jevrejima ali ne mogu od kada je Egipat sa Sirijom izgubio rat.
Nisu Jevreji bili samo na ovoj teritoriji, svuda gdje su bili u Arapskim zemljama ovi su to protjerali.

Garant tih Palestinaca ima sada i po Ukrajini da su dobrovoljci za Ruse.

I onaj rat sto su dobili Izraelci vratili im na kraju. Mogao je Izrael biti po rezultatima rata 3 puta veci.
Nisu ni oni nevinašca. Niti je iko rekao da jesu, i opet nije uredu da ih se tretira ovako toliko dugo vremena.
alemsa je napisao/la:
12 jul 2023, 21:23
Ovo spominjanje Alje generalno mi je isto kao da odigras keca na kladionici, ono bude 2 pa kazes jebga trebo sam 2 odigrati. Lik donosio masu odluka u ratnim okolnostima, lako je sad pricati nakon svega.
Niđe veze, svako živ mu govorio da ne potpisuje to ni pod razno. Imao je savjetnike. Taman da su mu prislonili pištolj na glavu nije smio potpisivati.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 12 jul 2023, 21:34

Wanderson je napisao/la:
12 jul 2023, 21:29

Njih sam prestao zaliti kada sam svojim ocima vidio kakva auta vozaju i kako zive.
Palestince ne vole ni vlastita braća Arapi jer stalno nešto kukumavče.

Arapi izrael ne vole, ali ga poštuju zbog izraženog i čvrstog stava.

Slabe niko ne voli.

A Kurdi za razliku od nas bošnjačkih kukavica su zaslužili državu. Zbog svog jedinstva. Bošnjaci su podijeljeni po svim mogućim parametrima i nismo politički pismen narod. Zato nemamo nacionalnu državu, a po svemu sudeći, nikada je nećemo ni imati.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 12 jul 2023, 21:37

ArtVandelay je napisao/la:
12 jul 2023, 21:34
Wanderson je napisao/la:
12 jul 2023, 21:29

Palestince ne vole ni vlastita braća Arapi jer stalno nešto kukumavče.

Arapi izrael ne vole, ali ga poštuju zbog izraženog i čvrstog stava.

Slabe niko ne voli.

A Kurdi za razliku od nas bošnjačkih kukavica su zaslužili državu. Zbog svog jedinstva. Bošnjaci su podijeljeni po svim mogućim parametrima i nismo politički pismen narod. Zato nemamo nacionalnu državu, a po svemu sudeći, nikada je nećemo ni imati.
Naravno da ih ne vole, dok druge zemlje zive u siromastvu, oni vozaju auta kao da su u Monaku, a imaju 100% porez na uvoz automobila znaci duplo placaju.
Kriminalci i nesorta koji su opljackali vlastitu zemlju.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 21:47

Nema veće bijede od Egipćana. Oni će živjeti isto i za 100 godina.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 12 jul 2023, 21:49

Evo upravo mi izbaci sliku iz Palestine na FB, idemo ih zaliti, mozda i pomoc poslati pa aBd da kupe jos koju S i G klasu, mozda su im ove stare preko godinu.

slika

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 21:56

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 12 jul 2023, 22:00

ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 21:56
Racunaj da imaju 100% porez na uvoz, a sve ide preko luke u Haifi.

Bacit im 300,400 hiljada eura na auto sitnica i treba ih zalit neko.
Vec provociraju Izraelce, pa kad dobiju po pič.ci onda kuknjava.

Gledao sam dokumentarce kako iz Gaze podzemnim tunelima krijumcare i uzimaju lovu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jul 2023, 22:04

Wanderson je napisao/la:
12 jul 2023, 22:00
ASD je napisao/la:
12 jul 2023, 21:56
Racunaj da imaju 100% porez na uvoz, a sve ide preko luke u Haifi.

Bacit im 300,400 hiljada eura na auto sitnica i treba ih zalit neko.
Vec provociraju Izraelce, pa kad dobiju po pič.ci onda kuknjava.

Gledao sam dokumentarce kako iz Gaze podzemnim tunelima krijumcare i uzimaju lovu.
Zamisli imati ovakvu kuću u logoru.

slika

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 12 jul 2023, 22:07

Pa i kod njih je vjerovatno kao i kod nas. Buranija skapava a kriminalci se bogate.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 jul 2023, 22:10

Provokacija biti u dzamiji, pa ovi upast. U 2 noci upadati ljudima u stanove, trazeci djecu koja su bacala kamenje, nedati im cistu vodu, pasos, prava. Normalno da ce ovi "provocirati" kad su pod totalnom cizmom. Nista protiv jevreja nemam, ali ako neki postupci nisu ispravni, nisu.

@tuzlak

I Saddam je, i Gaddafi. Ali to nije bilo protiv Bosnjaka kao naroda, nego vise protiv zapada.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 12 jul 2023, 22:12

12 jul 2023, 22:07
Pa i kod njih je vjerovatno kao i kod nas. Buranija skapava a kriminalci se bogate.
Ne nego im je standard u sustini odlican, mozda malo u Gazi ima siromastva, ali to je vise zbog tog sto su izolirani od Izraela, povezani s Egiptom pa im je standard kao u Egiptu.

Pa kod nas godisnje uvezu 3,4 auta od 500+ hiljada kod njih je to svakodnevnica.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 jul 2023, 22:41

ignoranti koji pisu idiotarije o palestincima i o gazi, trebali bi pogledati ovaj dokumentarac od abby martin (zena je hrabra i pritom pravi novinar)

poceo sam da gledam dokumentarac, ali, u jednom trenutku sam prestao, nisam vise mogao to da gledam i da slusam...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 jul 2023, 22:47

Chinaglia je napisao/la:
12 jul 2023, 22:41
ignoranti koji pisu idiotarije o palestincima i o gazi, trebali bi pogledati ovaj dokumentarac od abby martin (zena je hrabra i pritom pravi novinar)

Ma ljudi lupaju gluposti. Palestinci stvarno zive u katastrofalnim uslovima i konstantnim terorom. 5% ih mozda ima neko enormno bogatstvo, a ostalih 95% zive u daleko losijim uslovima nego u Bosni. Gledao sam jednu reportazu o ribarima u Palestini, imaju pravo brodicom otici samo 10-15 kilometara od obale (riba je tu vec skoro izlovljena), a ako prekorace tu granicu, Izraelci ih imaju pravo gađati projektilima, jer ih smatraju kao "opasnost"
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 13 gostiju.