19vendetta87 je napisao/la: ↑12 jul 2023, 00:25
Bersaga je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:42
Moramo i mi jednom prelomiti i pokazati damu. Kosovari trehnuše Ludogorec 2 razlike, a albanci remiziraše protiv BATE-a. Balkani sve domaći igrači (Kosovo i Albanija).Ako ne možemo dobiti na domaćem terenu i pred punim tribinama ekipu koja je mrtvi prosjek onda ga pišaj.
HAJDE ŽELJO
Ne treba tako potcijenjivati nikoga, pogotovo ne ekipu koja je skuplja od nas i prva na tabeli. Razumijem ja euforiju, al mi brzo zaboravili da smo od 15 pobjeda ove sezone, samo cetiri puta slavili sa pobjedom vecom od jednog gola razlike. Svaka pobjeda nam bila strepnja do zadnje minute, hoce li nam neko uvaliti gol za izjednacenje kao Vukoja na Grbavici za 1:1. Pri tome smo ostali bez 2 glavna igraca.
Odigrati jako utakmicu, u kost, i najbitnije da ne primimo gol. Bar nerijeseno mozemo izvuci, a uz malo srece, i neka minimalna pobjeda
Nije potcijenjivanje prijatelju, ovo ti je realno stanje. Dinamo Minsk je po svemu prosječna ekipa u okvirima evropskih takmičenja. Ta razlika u vrijednosti je nebitna pogotovo kad se ne radi o ogromnoj razlici (primjer Klaksvik i Ferencvaroš, jedni oko 3 a drugi oko 50 miliona vrijednosti, gledajući to pitanje bi bilo hoće li na kraju biti 6 ili 7:0 a ono 0:0 završi, što ne isključuje da možda neće toliko biti u Mađarskoj ali znaš šta hoću reći) a i nisu više prvi na tabeli
Ovo govorim i za naš način igre u euro utakmicama, uvijek nedorečeni i bez pretjerane hrabrosti a kada budemo eliminisani onda ide ona "mogli smo, nisu ništa bili bolji od nas". Želim da se postavimo domaćinski, da pokažemo malo više hrabrosti. Nisam tek tako napisao ovo jer sam ispratio dvije njihove utakmice i vidio ono što potvrđuje gore napisano. Vidjet ćemo, mišljenja sam da nisu ništa bolji ni od nas a nadam se da ćemo se u to uvjeriti i u četvrtak
To što kažeš u kost, e to je to što nam treba.