Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 11 jul 2023, 02:01

Na Zlači došlo do saobraćajne nesreće s Quadom, na jednom neuslovnom mostu. Vozač je poginuo, a suvozač se spasio tako što je pao na vozača. Nevjerovatnu sreću imao. Uzrok je brza vožnja, a koliko znam alkotest nije rađen. Vozač je svakako mrtav.
Međutim, ono što je u ovom slučaju specifično, a to je da su obojica policajci.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 jul 2023, 08:18

VensanKasel je napisao/la:
10 jul 2023, 23:45
nerkolfc je napisao/la:
10 jul 2023, 20:05
Joj kako ce znati, pa vjerovatno ima 67 clanova porodice I prijatelja jos u BiH
Ma džaba opet buraz . Evo ja radim u rent a car branši i svakog klijenta iz SAD-a i Njemačke pitam kakva je kod vas situacija , sve različiti odgovori .
Zadnji iz SAD-a došao uzeo Seat Atecu 4X4 , ostavlja auto na aerodromu u Splitu platio 2000+ eura kaže meni ma svi kukaju a sve puno , pa đe je ta kriza ? U Detroitu živi .

Lik prije njega odselio poslije 30+ godina iz SAD-a , kaže poslije onih protesta Crni životi su bitni haos , nikad se nije smirilo , malo malo pucnjave i nemiri , kap koja je prelila čašu nakav lik upao sa puškom u neku elektranu tako nešto umalo nije došlo do katastrofe ogromnih razmjera ...

Normala je pisati i imati mišljenje , slažem se ali ne može neko ko ne živi u Bosni i Hercegovini bolje znati i soliti pamet nama koji živimo u Bosni i Hercegovini .

Treba Dodiku yebat mater kad je opsovao genocid ? Pa lave moj , fino dođeš iz Austrije pravac Banja Luka i yebeš mu mater . Jednostavno da ne može biti jednostavnije .
Pa ko kaze da si ti bolje upucen u desavanja o BiH I da je tvoje misljenje o tome bolje od nekog ko Jasminu prenosi sta se desava?

Eto kakve ti npr informacije o događaju gdje Dodik psuje genocid imaš a da ih Jasmin nije mogao saznati?

Meni je to apsurdno da neko ne moze znati bolje sta se događa u BiH od nekog ko zivi u BiH kad je u nas narod opcenito operisan od politike I aktuelnih desavanja. Izlaznost 50% na izborima
Zadnja izmjena: nerkolfc, dana/u 11 jul 2023, 09:20, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 jul 2023, 08:46

Ima li forumaša na ovoj listi vučićevih botova :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jul 2023, 09:49

nerkolfc je napisao/la:
11 jul 2023, 08:18
nerkolfc je napisao/la:
10 jul 2023, 20:05
Joj kako ce znati, pa vjerovatno ima 67 clanova porodice I prijatelja jos u BiH
Ma džaba opet buraz . Evo ja radim u rent a car branši i svakog klijenta iz SAD-a i Njemačke pitam kakva je kod vas situacija , sve različiti odgovori .
Zadnji iz SAD-a došao uzeo Seat Atecu 4X4 , ostavlja auto na aerodromu u Splitu platio 2000+ eura kaže meni ma svi kukaju a sve puno , pa đe je ta kriza ? U Detroitu živi .

Lik prije njega odselio poslije 30+ godina iz SAD-a , kaže poslije onih protesta Crni životi su bitni haos , nikad se nije smirilo , malo malo pucnjave i nemiri , kap koja je prelila čašu nakav lik upao sa puškom u neku elektranu tako nešto umalo nije došlo do katastrofe ogromnih razmjera ...

Normala je pisati i imati mišljenje , slažem se ali ne može neko ko ne živi u Bosni i Hercegovini bolje znati i soliti pamet nama koji živimo u Bosni i Hercegovini .

Treba Dodiku yebat mater kad je opsovao genocid ? Pa lave moj , fino dođeš iz Austrije pravac Banja Luka i yebeš mu mater . Jednostavno da ne može biti jednostavnije .
Pa ko kaze da si ti bolje upucen u desavanja o BiH I da je tvoje misljenje o tome bolje od nekog ko Jasminu prenosi sta se desava?

Eto kakve ti npr informacije o događaju gdje Dodik psuje genocid imaš a da ih Jasmin nije mogao saznati?

Meni je to apsurdno da neko ne moze znati bolje sta se događa u BiH od nekog ko zivi u BiH kad je u nas narod opcenito operisan od politike I aktuelnih desavanja. Izlaznost 50% na izborima
Moguce je imati razlicite interese na osnovu istih informacija i iz toga izvlaciti bolje zakljucke, tj. - znati bolje sta je dobro za ljude u BiH. Nama u BiH je obicno u interesu da zivimo normalno a to sta je dodik psovao nam je u nizem redu prioriteta. A dijaspori je manje bitno kako im zivi nana, mozda im podsvjesno ili svjesno i odgovara nizi standard u BiH jer su oni imaju vecu razliku kad dodju. Dijaspori je mnogo bitnije da imaju tu iluziju da cuvaju svoj identitet isl. zbog toga imas uvijek ove huskace iz daljine i mnogo racionalnije stavove u BiH.

I upravo zbog toga ja huskacima ne dam da ovdje naprdjuju i zakuhavaju, a dam im da zakuhavaju u americi, rusiji ili turskoj.

I posljednji put te molim da se prodjes politike na ovoj temi.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2023, 10:00

NIKADA ZABORAVITI NIKADA OPROSTITI

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 jul 2023, 10:14

admin je napisao/la:
11 jul 2023, 09:49
nerkolfc je napisao/la:

Moguce je imati razlicite interese na osnovu istih informacija i iz toga izvlaciti bolje zakljucke, tj. - znati bolje sta je dobro za ljude u BiH. Nama u BiH je obicno u interesu da zivimo normalno a to sta je dodik psovao nam je u nizem redu prioriteta. A dijaspori je manje bitno kako im zivi nana, mozda im podsvjesno ili svjesno i odgovara nizi standard u BiH jer su oni imaju vecu razliku kad dodju. Dijaspori je mnogo bitnije da imaju tu iluziju da cuvaju svoj identitet isl. zbog toga imas uvijek ove huskace iz daljine i mnogo racionalnije stavove u BiH.

I upravo zbog toga ja huskacima ne dam da ovdje naprdjuju i zakuhavaju, a dam im da zakuhavaju u americi, rusiji ili turskoj.

Ima smisla.

Necu prvi zapoceti te teme sigurno.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jul 2023, 10:16

Vjeruj mi da me uopste ne zanima ko je prvi poceo. Lakse mi je iskljuciti onog ko se vazda upeca i nastavi nego desetoricu koji su mozda i slucajno poceli

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 jul 2023, 10:24

Nek je Mir s tobom.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 11 jul 2023, 10:26

Čuj ovog šta priča. Bože sačuvaj.
Kolko godina ti imaš nesrećniče?

Psovanje genocida je znak da oni i dalje razmišljaju u tom pravcu.
Shodno tome, ne možeš živjeti normalno s njima što se vidi iz priloženog.

Odbijam povjerovati da neko pri čistoj svijesti može tvrditi da je to navodno manje bitna stvar. :crazy:
41:34

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jul 2023, 10:38

Siguran sam, više godina od tebe.

"Oni" (Dodik) razmišlja u pravcu da je spreman razvaliti sve i uraditi bilo šta uključujući i ratovati (tj. nece on, nego napraviti da mi ratujemo) da bi spasio svoju guzicu. Jedini način da mu pomognemo je da učestvujemo u tome, a najbolji način da mu odmognemo je da ga ignorišemo. Razvaljuje na način da psuje, pravi sukobe, isl. Ako niko ne zna šta govori i niko mu ne odgovara, isto kao da ne govori. Najbolji način da ga ušutkaš je da jednostavno ugasiš ton.

Npr. ako ne ponoviš nikom šta je opsovao u zatvorenoj prostoriji, isto kao da nije ni opsovao. Šta ti znaš šta oni svi govore među svoja četiri zida i zar te zaista interesuje? A ako te i interesuje, zar nisi već i ranije pretpostavio, nego te kao glavati konj iznenadio svojim stavovima? Ako smo željeli da nam dodik kolektivno ne psuje, mogli smo jednostavno to ne prepričati nikom. Što znači da jednaku odgovornost nose oni koji su to prepričavali, kao i on koji je to uradio da bi se prepričavalo. On je to uradio svjesno i sa ciljem uz želju da mi svi za to saznamo, vjerovatno ne prvi put. Oni su to prepričali svjesno i sa ciljem i baš sada prvi put. Moraš biti dobro glup ili imati iste namjere kao i on, pa da to ne shvatiš.

Ja svjesno i sa ciljem ne dozvoljavam da se bar evo ovdje to dalje prepričava i raspreda.

Da smo mi ovdje dopustili da 15 godina na najčitanijem forumu u državi ključaju međunacionalne svađe, sigurno nam ne bi svima bilo bolje radi toga, a vjerovatno bi nam bilo bar malo gore (ako ništa, morali bismo čitati razne gadosti).

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jul 2023, 10:39

rio_Ferdy88 je napisao/la:
11 jul 2023, 08:46
Ima li forumaša na ovoj listi vučićevih botova :mrgreen:
Ismijah se juče čitajući ljude koji članove porodice nalaze na spisku, još ih blokiraju kad ih upitaju za to :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 11 jul 2023, 10:50

Mental health matters.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 11 jul 2023, 10:53

Kako ćemo mi da ne učestvujemo kada se pljuje po žrtvama? Šta treba na Grujičićevu izjavu od neki dan? Šutiti?
Evo pokušali su ovi novi tu metodu. Šuti, relaksirsj, gutaj žabe i hop, ukinu se Ustavni sud u eresu. Sve tiho, bez ikakve galame, šuteći.
Ista stvar bi se desila i da se o genocidu počne šutiti!

I ne postoji za nas Bošnjake ništa bitnije od toga. O tome se mora pričati sve dok postojimo! I pričat će se. Znam da ih boli dok se priča kako su pripadnici njihovog naroda mučki, s leđa ubijali nenaoružane ljude!

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 jul 2023, 10:55

admin je napisao/la:
11 jul 2023, 09:49
nerkolfc je napisao/la:

Nije bila ovdje politika tema , nego da ne može neko ko ne živi u Bosni i Hercegovini da bolje zna od onoga ko živi u Bosni i Hercegovini kakvo je stanje .

Nije to ništa lično , samo činjenice .

Ovo ostalo kao da sam ja pisao , bravo . Borim se kao lav da porodici obezbjedim dobar život , radim 0-24h bukvalno , nervira me milion stvari od kriminalaca i korupcije , papaka i budalaština .
I sad treba da sve dovedem u pitanje zbog političara i njihovih poznatih igara ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jul 2023, 11:03

BenWhite je napisao/la:
11 jul 2023, 10:53
Kako ćemo mi da ne učestvujemo kada se pljuje po žrtvama? Šta treba na Grujičićevu izjavu od neki dan? Šutiti?
Evo pokušali su ovi novi tu metodu. Šuti, relaksirsj, gutaj žabe i hop, ukinu se Ustavni sud u eresu. Sve tiho, bez ikakve galame, šuteći.
Ista stvar bi se desila i da se o genocidu počne šutiti!

I ne postoji za nas Bošnjake ništa bitnije od toga. O tome se mora pričati sve dok postojimo! I pričat će se. Znam da ih boli dok se priča kako su pripadnici njihovog naroda mučki, s leđa ubijali nenaoružane ljude!
Evo ja sjedim sam u sobi i psujem ti mater. Šta te briga, mozda psujem, mozda i ne psujem... mozda ti meni psujes. U svakom slučaju, nikom ništa. Nit sam ja tebe uvrijedio, ni ti mene... Ja svakako znam da ti imaš loše mišljenje o meni, opsovao ili ne, potpuno je nebitno.

A ako me sretneš u Ferhadiji, pa mi kreneš psovati mater, derati se... E onda si me i uvrijedio i moramo se i potući. Isto je i ako mi se jaran po Ferhidiji počne derati da si mi psovao, govoriti svima šta si rekao, isl. Al mi je takav drug pomogao, svaka mu čast.

Znači, ako neću da me uvrijediš, dovoljno mi je da ne znam šta sad u sebi govoriš i boli me neka stvar.

A što se tiče tog ukidanja, vidiš kako pojma nemaš. To je sve dio iste šarade. Tako je isto prije godinu uveo agenciju za lijekove RS, pa gdje mu je? Pa sjeti se priče o zastavi RS pred kancelarijom u predsjedništvu. Gdje mu je zastava? Možda je i dalje tu, znaš li? Interesuje li te danas ili samo u onom terminu kad se o zastavi pričalo u medijima i po forumima. Tako će isto biti i ovo... Sve dok ne pobjegne sa što više keša.

Glup si, nasjedaš na seljačku priču ko zadnji levat. A najgore je što nisi jedini.

Al šta ti mogu, ti nastavi biti glup, samo nemoj ovdje to pokazivati.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jul 2023, 11:12

Druze jel ti fakat moraš vrijedjati svakog neistomišljenika ?

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 11 jul 2023, 11:13

Agenciju za lijekove je ukinuo Ustavni sud države.
Šta će odluku o ukidanju Ustavnog suda države, kao najvišeg zakonodavnog tijela, ukinuti? Prevesla vas Mile kao mlade babune a vi i dalje vičete 'gotov je'.

To banaliziranje iz prvog dijela i ovo da sam glup je samo dokaz da si ti neki balonja, kao što sam i pretpostavio.

Drži se 'prsatih plavuša' i 'nećete vjerovati ko ju je guzio'. Ovo je za tebe više matematika.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 jul 2023, 11:18

Odluka o ukidanju ustavnog suda je već ukinuta. Biće buke oko toga još heftu i zaboraviće se, ko i sve ostalo.

Ima li zastave u predsjedništvu, to ti meni reci?

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 11 jul 2023, 11:35

Šmit ukinuo?
Njegove odluke u RSu se poštuju isto kao i zakon o negiranju genocida. Niti se gdje objavljuju niti imaju pravno značenje tamo. Ustavni sud BiH je i dalje bez Srba i to se neće moći tako lako zaboraviti ili riješiti za sedam dana, kako ti smatraš da može.

Koliko ja znam, zastava RSa iz predsjedništva je uklonjena.
A i da nije, to pitanje je mnogo benignije nego Ustavni sud.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 jul 2023, 11:42

Kakav strim sinoć na fnf, historijski.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot] i 26 gostiju.