Pantelija je napisao/la: ↑10 jul 2023, 23:12Prvo Afera virsle... jedan od najtuznijih dana u dugoj historiji kluba gdje je trener izveo igrace da opravda uzasnu igru i rezultate tie da kaze da igraci nemaju struje i da u jedu samo virsle... To bi bilo ok da klub prije pa i poslije nije bio i u gorim situacijama a niko se nije drznuo da izadje i ponizi klub, ne znam sjecas li se tada da smo mjesecima ismijavani od cijele drzave, a duze vrijeme nisi mogao dovesti igraca da ista vrijedi zbog te sramotedjokica je napisao/la: ↑10 jul 2023, 21:46
Vec sam jednom pitao, bez odgovora i mozda mi ti odgovoris.
Koji je konkretno Mirzin grijeh i po cemu se to vidi da Mirza ne postuje klub?
I nemojte mi onoga, rekao je da su nam sudije 12.igrac.
1. Rekao je istinu konkretno za tu utakmicu
2. Borio se za klub koji je trenirao u tom momentu.
Druga stvar je to sto je tada bukvalno ismijavao navijace sarajeva, ne sjevera, nego sve tribine... vjerujem da dobar dio vas tada nije bio na tribinama, pa se ne sjecate, da je covjeku cijeli stadion zvizdao i trazio da ide a on se na presovima sprdao... idem poslije veleza u ponedeljak, pa onda izjavi da nije rekao koji ponedeljak, izjavi da ga ne zanima to sto ga proziva 5-10 hiljada navijaca jer sarajevo ima 100 000 navijaca...
Zatim, kada je otisao u olimpic daje onu izjavu kakvu je dao, koja je po meni dno dna... sttvar je da je gore sudjenje dozivio mislim dva ili tri kola prije toga i to nije pomenuo na presu. Da se primjetiti da ovakve izjave daje u 99% slucajeva kada su losi rezultati (nije da je bas imao dobrih), pa u svoju odbranu lupi ovako nesto a na zalost desi se da je svaki put bilo kontra kluba koji ga je stvorio i dao mu sve jer on sem 20ak tekmi za sarajevo nije klubu nista dao. I sada kada je dosao imao je izjaava za otkaza kao onu za vjetar protiv zrinjskog ili za terene...mislim... ono, vjetar samo naam puhao![]()
Feđa nije dao jer nas klub tj administracija sabrinina nije na vrijeme poslala obavjest savezu i ne bi trebao ni mogao neko da ti odredjuje da li ce biti ili nece odgodjena tekma. Apsolutno se slazem da je feđa tu ispao šupak ali je glavna krivica tu bila od strane kluba koji da jej dan ranije poslao zahtjev, dobili bi odgodu bez pitanja feđe... I feđa u toj situaciji je samo gledao sebe i on nije neko ko se busa u prsa da je najveci pitar na svijetu.djokica je napisao/la: ↑10 jul 2023, 21:46
Konkretno, Fedja nam nije htio izaci u susret i pomjeriti utakmicu samo da bi nas dobio sa velezom.
U cemu je razlika??? A docekan je ko Bog kad je dosao
Ja sam totalno neutralan po pitanju Mirze, a pamtim i puno starije i bolje igrace od njega.
Samo bih volio da shvatim ovo oko Mirze.
Pozdrav
Docekan je kao i svaki trener u Sarajevu sa puno nade, zelje da napravi nesto, kad je poceo da pravi lose rezultate otisao je SAM KAO GOSPODIN BEZ MARKE da je uzeo od kluba. Na prvo skandiranje je otisao... trebam li ti ponovo gore pisati kako se mirza sprdao sa navijacima u prvom mandatu?
Primjer nepostivanja je sto je poslije svakog poraza se sakrio od kamere, a nakon svake pobjede prvi je za mikrofonom. To dovoljno pokazuje stanje njegovog razumjevanja stvari.
Dakle, vrlo je jasno zasto ga navijaci ne zele na klupi i to nema nikakve veze sa njegovim trenerskim kvalitetima (koji su veoma upitni), i nikad nece ni imati. Navijaci se dobro sjecaju ko je i sta je i jednostavno smatraju da nije dostojan klupe FK Sarajeva. To sto neki pokusavaju provuci pricu kako je razlog "ostankka" jer je izborio evropu, je dokaz kakve se manipulacije ljudima ovdje rade jer to nigdje nije bio uslov odlaska/ostanka vec ono sto je radio.
https://www.k.li.x.ba/sport/nogomet/mir ... /110424032