FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
89
38%
Darko Milanič
34
14%
Miodrag Božović
4
2%
Fedja Dudić
35
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
8%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 236

ledesma
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ledesma » 10 jul 2023, 21:38

iliyaa8 je napisao/la:
10 jul 2023, 21:36
Momci pitanje. Kako gledati tekmu u četvrtak? Nisam u Bosni, u Americi sam trenutno. Hoce li biti da se plati Bh telekomu il da rizikujem s nekim streamom ilegalnim?
Bas vi u Ameriki smijete to ilegalno gledat?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 10 jul 2023, 21:40

iliyaa8 je napisao/la:
Momci pitanje. Kako gledati tekmu u četvrtak? Nisam u Bosni, u Americi sam trenutno. Hoce li biti da se plati Bh telekomu il da rizikujem s nekim streamom ilegalnim?
Skines Moja WebTV, uplatis preko bhtelecoma citav mjesec za 10KM, sad samo ne znam da nema kod vas neka zabrana tamo il nesto pa moze neko i potvrdit.
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 jul 2023, 21:41

Lakoste je napisao/la:
10 jul 2023, 21:33
Abd bakljada u Gruziji da nas kazne :tralala: :opaopa:
Pa kazni ce vas par mjeseci.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jul 2023, 21:43

iliyaa8 je napisao/la:
Ovisi u kojem smislu misliš sa rizikovanjem? Ako misliš na to da će ti stati stream i sl, nije nemoguće :)
A to što ćeš gledati ilegalno, ne bi trebao biti problem.
Ma da se nemoj zayebavati kad ne moraš, uplatiš 2 marke i mirna Bosna.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 10 jul 2023, 21:44

:bih:

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 10 jul 2023, 21:46

Pantelija je napisao/la:
10 jul 2023, 20:27
PeppermintSA je napisao/la:
10 jul 2023, 16:28

A ko je to pored njega igrao odlično, ali nije dobio šansu? Imaš Avramovskog u ekipi koji je puno više placen, a pruža lošije partije od Dala.
Avramovski je zdrav sjedio na klupi/treibinama a dal je katastrofalno igrao standardno i neprikosnoveno ili je pamcenje ko u ribice? Ja ne znam kako vama atako brzo nakon gola izlapi 30ak utakmica horora... uzasne ofanzive i nepostojece defanzive... evo sad protiv Domzala, kad vec hoces pametovati, skaut slovenske jedne ekipe pita me sta igra broj 10 u sarajevu, posto ne moze da odredi poziiciju na terenu... :kafa:
Dakle, ponavljam - Dal je bio jedan od naših najboljih igrača u prethodnoj polusezoni, bio je jedan od naših najboljih strijelaca, zabio je hrpu bitnih golova i imao brdo asistencija. To su prosto činjenice, htjeli mi priznati ili ne
to nisu cinjenice nego cista statistika
dal je u 53 utakmcie dao 13 golova i 4 asistencije u PL
uz to je imao svu slobodu svijeta da ne igra defanzivu i da solira i izvodi i penale.... kao 10ka ima SAMO 4 asistencije (mislim da su dvije iz prekida)
U drugom slucaju imas avramovskog koji ima 25 utakmica (dobar dio s klupe) i 3 gola i 4 asistencije... ali igra ekipe sa njim i sa dallom su dvije dimenzije razlicite fudbala i to slijeep covjek vidi. Bukvalno 5 igraca proigra kad avramovski igra jer igra defanzivu, brzo se oslobadza lopte, ima zadnji pas dobar i fizicki je jak. To su cinjenice i stanje na terenu... A da je bio najbolji igrac polusezone pored renana, ziljkica, pa i balte i vrancica, mozess samo sanjati...
Nadalje, nije njega Mirza proglasio najboljim mladim igračem sezone i članom tima sezone. Proglasili su ga ostali premijerligaški treneri i kapiteni. Samim tim, logično je da je dobio poziv u reprezentaciju u trenutku kad nam je reprezentacija goli očaj. Prosto je logično da najbolji mladi igrač domaće lige koji igra poziciju koja je deficitarna u reprzentaciji nađe svoje mjesto u timu. Ja bih razumio negodovanje da smo imali aman zaman ekipu prošle sezone i da su zbog Dala neki top igrači koji pružaju bolje partije grijali klupu, ali to nije slučaj.
Pa nije da je neka konkurencija kod mladih igraca u bih da mozes reci jes vidio... uz to igrao je sa ajjacim imenima lige oko sebe i imao svu slobodu u igri, sto je vrlo bitno! Jer vidis, kako da ti objasnim, kad imas 80% sanse da stignes loptu a ti je pustis u aut jer ti je mrsko, pa nakon toga primis gol, 90% igraca bi nakon toga u sarajevu bilo zakucano za tribine... Rahmanovic je uzeo duplu i pišao po ligi pa je ginuo za svaku loptu a Dal ne pomislja na to, uz to na terenu kad ne ide udara protivnike bez razloga (zrinjski). Mjesto u repki nije zasluzio jer imas pa bar 3 igraca zrinjskog negovih godina koji su vise to zasluzili u sezoni u kojoj su se sprdali s ligom.
Da se Dal ne preziva Varešanović, uz onakve igre, svi bi ga dizali u nebesa. Trebam li napomenuti da su se igrači poput Mustendanagića, koji su igrali sličnu poziciju, dizani u nebesa premda su bili klasicni flopovi. Eno neko iznad na pravdi boga lupi da je Pejović bio top igrač, a lik sigurno jedan od najgorih igrača u istoriji klubu. Frajer igrao veznog a imao tačnost pasa ispod 50%.
Dal da se ne preziva Varesanovic nakon dvije utakmice kurcobolje na terenu bi bio klupiran ili tribinovan a ne bi bio kapiten i zaceentiran u prvih 11.... gledas sve samo s jedne strane- Dal-žrtva
Mustedenagica su svi docekali kao i dala s odusevljenjem, vrati se na forum pa vidi, kad je pokazao se los pljuvao se kao i dal, s razlogom

Dal nije prvi igrač koji se na ovaj način pljuje. Aldin Janjoš je bio jedan od najtalentiranijih igrača poslije rata ali je propao kao kauč jer su mu navijači isto ovo radili zbog Čale.
Nije sarajevo jedini klub gdje mozes pokazati da si igracina... odes iz sarajeva i dokazes da si taj kvalitet ili bolji... jel to mora se igrati u sarajevu?
U krajnjoj liniji, kako misliš da je Husref došao u Sarajevo? Nemojmo se lagati. Možda si mlađa generacija pa ne znaš, no ja znam. I hvala bogu što je došao, jer nam je donio toliko titula, ali nemojmo biti đukci. Nikad, ali nikad neću na ovaj način pljuvati po našoj djeci, a braniti polovnjake poput Pejovića.
Niko ne brani nikakve polovnjake kao sto ti to predstavljas. Ovdje se brane igraci koji mozda nisu kvalitet ali daju 100% sebe, i cijene i postuju klub, bore se za svaku loptu pa i ako ne ide, ginu... kad zavrsi utakmica postuje se klub...to Mirza a dijelom i dal ne rade a radi se o klubu uz koji su odrasli i jedan i drugi i koji im je dao SVE!
Vec sam jednom pitao, bez odgovora i mozda mi ti odgovoris.

Koji je konkretno Mirzin grijeh i po cemu se to vidi da Mirza ne postuje klub?

I nemojte mi onoga, rekao je da su nam sudije 12.igrac.
1. Rekao je istinu konkretno za tu utakmicu
2. Borio se za klub koji je trenirao u tom momentu.

Konkretno, Fedja nam nije htio izaci u susret i pomjeriti utakmicu samo da bi nas dobio sa velezom.
U cemu je razlika??? A docekan je ko Bog kad je dosao

Ja sam totalno neutralan po pitanju Mirze, a pamtim i puno starije i bolje igrace od njega.

Samo bih volio da shvatim ovo oko Mirze.

Pozdrav
FKS❤️1946

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 jul 2023, 21:49

Dal je okej igrač, mogao je napraviti strašnu karijeru vani, ali nema tu ozbiljnost i nije fudbalski obrazovan. Da ima strašan prvi korak, ubrzanje, poneku fintu, to stoji, ali to ga ne čini kompletnim igračem. Ono što je gore Pantelija rekao, sve je u pravu, od riječi do riječi. Najveća mana Dala je to što luta po terenu, što je igrač manje u odbrani. Takav pristup danas u modernom fudbalu ne prolazi i samo s tom jednom stavkom ti ispadaš iz ekipe. Ekipa koja nije spremna da napada i da se brani kolektivno, ta ekipa neće uspjeti.

Dal je imao milion loših poteza, sebičnosti, a o nonšalantnosti u defanzivi da ne pričam. Stoji i to da ima veliki pritisak od strane navijača, ali u većini slučajeva je to opravdano.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 jul 2023, 22:00

Lakoste je napisao/la:
10 jul 2023, 21:33
Abd bakljada u Gruziji da nas kazne :tralala: :opaopa:
Brate nikakav hejt, jesi ti clan hordi? Ako imas vremena samo par informacija da mi das u pp
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 10 jul 2023, 22:02

Poništio ih Pantelija

Alsbanjo
Kontakt:

Post Postao/la Alsbanjo » 10 jul 2023, 22:07

Znal' se ima li hordi protiv Torpeda??

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 jul 2023, 22:09

ZutiFKS je napisao/la:
10 jul 2023, 21:48
Chony533 je napisao/la:
10 jul 2023, 21:40
iliyaa8 je napisao/la:
Skines Moja WebTV, uplatis preko bhtelecoma citav mjesec za 10KM, sad samo ne znam da nema kod vas neka zabrana tamo il nesto pa moze neko i potvrdit.
Van BiH nije 10 nego 20KM :D

Svakako će biti moguć PPV, 2KM za tekmu.
I ovaj paket moja web tv van BiH neukljucuje Arene?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2023, 22:12

Alsbanjo je napisao/la:
10 jul 2023, 22:07
40ak i Kimun
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 10 jul 2023, 22:13

iliyaa8 je napisao/la:
Vec smo jednom diskutovali nadugo i nasiroko o ovome na forumu :mrgreen: ukratko, sa streamanjem nemas nikakvog rizika jer ne skidas nista na svoj uredjaj, nema opipljivog dokaza, jedino da ti homeland security, ili cija je vec nadleznost, upadne i ufati te da gledas :rol: tako da, slobodno opucaj po strimu, a svakako ako ima mogucnost da kupis prenos preko bh telecoma ti je sigurnije jer onda su manje sanse da ti prekida, stopa i to.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 10 jul 2023, 22:25

mnon46 je napisao/la:
10 jul 2023, 22:12
Alsbanjo je napisao/la:
10 jul 2023, 22:07
40ak i Kimun
:rol: :rol: :rol: :rol:

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 10 jul 2023, 22:27

Ado ima li slucajno let iz Deutschlanda za gruziju da pratimo dolazak našeg Kimuna :bih:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 10 jul 2023, 22:35

Kapic otisao za 500.000 € u Valmiera ( Latvija)

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 10 jul 2023, 22:51

Zukanovic je napisao/la:
10 jul 2023, 22:35
Lijepe pare

Alii
Kontakt:

Post Postao/la Alii » 10 jul 2023, 22:59

visokohz je napisao/la:
10 jul 2023, 22:51
Zukanovic je napisao/la:
10 jul 2023, 22:35
Lijepe pare
Fino. :kafa:

iliyaa8
Kontakt:

Post Postao/la iliyaa8 » 10 jul 2023, 23:01

spezial je napisao/la:
10 jul 2023, 22:13
iliyaa8 je napisao/la:
Vec smo jednom diskutovali nadugo i nasiroko o ovome na forumu :mrgreen: ukratko, sa streamanjem nemas nikakvog rizika jer ne skidas nista na svoj uredjaj, nema opipljivog dokaza, jedino da ti homeland security, ili cija je vec nadleznost, upadne i ufati te da gledas :rol: tako da, slobodno opucaj po strimu, a svakako ako ima mogucnost da kupis prenos preko bh telecoma ti je sigurnije jer onda su manje sanse da ti prekida, stopa i to.
ma pitam opet jer ja onu stranicu bh telekoma ne razumijem ama bas nikako. Ono je neko bas mnogo pglu pravio
Kad bude link neg ga neko posalje, radije cu platiti par maraka i gledat ko hadzija neg brinut o stopanju gasenju strima i sl.
Hvala svakako
I kada teško je i kada je dobro, uvijek ću pjevat' za BIJELE I BORDO

⚜️Republika Bosna i Hercegovina⚜️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 jul 2023, 23:12

djokica je napisao/la:
10 jul 2023, 21:46

Vec sam jednom pitao, bez odgovora i mozda mi ti odgovoris.

Koji je konkretno Mirzin grijeh i po cemu se to vidi da Mirza ne postuje klub?

I nemojte mi onoga, rekao je da su nam sudije 12.igrac.
1. Rekao je istinu konkretno za tu utakmicu
2. Borio se za klub koji je trenirao u tom momentu.
Prvo Afera virsle... jedan od najtuznijih dana u dugoj historiji kluba gdje je trener izveo igrace da opravda uzasnu igru i rezultate tie da kaze da igraci nemaju struje i da u jedu samo virsle... To bi bilo ok da klub prije pa i poslije nije bio i u gorim situacijama a niko se nije drznuo da izadje i ponizi klub, ne znam sjecas li se tada da smo mjesecima ismijavani od cijele drzave, a duze vrijeme nisi mogao dovesti igraca da ista vrijedi zbog te sramote

Druga stvar je to sto je tada bukvalno ismijavao navijace sarajeva, ne sjevera, nego sve tribine... vjerujem da dobar dio vas tada nije bio na tribinama, pa se ne sjecate, da je covjeku cijeli stadion zvizdao i trazio da ide a on se na presovima sprdao... idem poslije veleza u ponedeljak, pa onda izjavi da nije rekao koji ponedeljak, izjavi da ga ne zanima to sto ga proziva 5-10 hiljada navijaca jer sarajevo ima 100 000 navijaca...

Zatim, kada je otisao u olimpic daje onu izjavu kakvu je dao, koja je po meni dno dna... sttvar je da je gore sudjenje dozivio mislim dva ili tri kola prije toga i to nije pomenuo na presu. Da se primjetiti da ovakve izjave daje u 99% slucajeva kada su losi rezultati (nije da je bas imao dobrih), pa u svoju odbranu lupi ovako nesto a na zalost desi se da je svaki put bilo kontra kluba koji ga je stvorio i dao mu sve jer on sem 20ak tekmi za sarajevo nije klubu nista dao. I sada kada je dosao imao je izjaava za otkaza kao onu za vjetar protiv zrinjskog ili za terene...mislim... ono, vjetar samo naam puhao :hmmmm:
djokica je napisao/la:
10 jul 2023, 21:46

Konkretno, Fedja nam nije htio izaci u susret i pomjeriti utakmicu samo da bi nas dobio sa velezom.
U cemu je razlika??? A docekan je ko Bog kad je dosao

Ja sam totalno neutralan po pitanju Mirze, a pamtim i puno starije i bolje igrace od njega.

Samo bih volio da shvatim ovo oko Mirze.

Pozdrav
Feđa nije dao jer nas klub tj administracija sabrinina nije na vrijeme poslala obavjest savezu i ne bi trebao ni mogao neko da ti odredjuje da li ce biti ili nece odgodjena tekma. Apsolutno se slazem da je feđa tu ispao šupak ali je glavna krivica tu bila od strane kluba koji da jej dan ranije poslao zahtjev, dobili bi odgodu bez pitanja feđe... I feđa u toj situaciji je samo gledao sebe i on nije neko ko se busa u prsa da je najveci pitar na svijetu.
Docekan je kao i svaki trener u Sarajevu sa puno nade, zelje da napravi nesto, kad je poceo da pravi lose rezultate otisao je SAM KAO GOSPODIN BEZ MARKE da je uzeo od kluba. Na prvo skandiranje je otisao... trebam li ti ponovo gore pisati kako se mirza sprdao sa navijacima u prvom mandatu?

Primjer nepostivanja je sto je poslije svakog poraza se sakrio od kamere, a nakon svake pobjede prvi je za mikrofonom. To dovoljno pokazuje stanje njegovog razumjevanja stvari.

Dakle, vrlo je jasno zasto ga navijaci ne zele na klupi i to nema nikakve veze sa njegovim trenerskim kvalitetima (koji su veoma upitni), i nikad nece ni imati. Navijaci se dobro sjecaju ko je i sta je i jednostavno smatraju da nije dostojan klupe FK Sarajeva. To sto neki pokusavaju provuci pricu kako je razlog "ostankka" jer je izborio evropu, je dokaz kakve se manipulacije ljudima ovdje rade jer to nigdje nije bio uslov odlaska/ostanka vec ono sto je radio.
https://www.k.li.x.ba/sport/nogomet/mir ... /110424032
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: riki46 i 13 gostiju.