AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: AC Milan
Pulisica sam ovdje prizivao prije 2 sezone, kad je i licio na igraca pa su obicno bile kritike. Sad kad smo i stali na noge kao da se neki raduju njegovom dolasku.
Ja sam skeptican nesto po pitanju njega ovaj put. Ali vidicemo.
Ja sam skeptican nesto po pitanju njega ovaj put. Ali vidicemo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
@Beduin, jesi li ganjao jos sta posle prvog gola 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Dobar je kapetan Amerika, a dobar i marketinški potez.
Doduše yebu ga povrede i nadam se da će se dovesti još jedan krilni igrač kao backup opcija (kao što navodno žele), ali kad bude zdrav, onda će biti za par kopalja biti bolji od svih ofanzivaca mimo Lea. Može igrati po oba krila ili čak centralno, ta polivalentnost je uvijek dobrodošla.

Doduše yebu ga povrede i nadam se da će se dovesti još jedan krilni igrač kao backup opcija (kao što navodno žele), ali kad bude zdrav, onda će biti za par kopalja biti bolji od svih ofanzivaca mimo Lea. Može igrati po oba krila ili čak centralno, ta polivalentnost je uvijek dobrodošla.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- muha milanez
- Kontakt:
Pulišić i Morata, pa eto, moglo je i bez Morate (Giroud meni bolji a haman isti tip napadača). Samo vezni red baš škripi, nisu valjda ludi da ostave ovako kakvo je sad stanje. Ne bi iz grupe Lp izašli!
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Izvori bliski Milanu tvrde da je Morata više kao krajnja opcija ako ništa drugo ne upali. Plan je dovesti mlađeg i talentovanijeg napadača.
Good luck with that sa ovim budžetom, ali ok, hajde neka me iznenade.
Good luck with that sa ovim budžetom, ali ok, hajde neka me iznenade.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Sigurno Piolijeva zelja je Morata, pa covjeku sta god da ponudis prihvatiti ce, jer osim Girouda nema covjek napadaca. Zasto Adli nije igrao ne znamo, mozda oni koji trebaju da znaju vide nesto drugo nego mi sa foruma. Govorim generalno, puno je mladi igraca bilo i jos je u Milanu unazad par godina, i onda ne mozemo reci da ne voli covjek mlade igrace. Sa koliko su Rafa, Theo, Brahim, Kalulu, Thiaw, pa eto Pobega i CDK dobivali sanse?
[/quote]
Front Page Tutto Sport, Tuesday 27 June 2023
Milan-Loftus! Now Pulisic
Icardi? Pioli wants Morata
Pioli je dobio vise ovlasti i pita se sto se tice igraca. Vjerovatno mu ponude listu od par igraca na odredjenoj poziciji koji odgovaraju njegovom sistemu igre i on izabere.
Da ponovim ti mladi igraci nisu dovedeni jer su bili zelja Piolija vec su dovedeni kao zelja menadzmenta.
Nije imo izbora. Reko ti je meepo fino gore. Moro jadničak s mladim raditi, šta će. Suze niz leđa. Florenzi, Messias su njegovi igrači. Pa i Krunić vremenom posto. Doveo bi on još škarta, vjeruj mi, nego mu Maldini nije dozvolio. Ipak su oni ganjali mlađe igrače. Ne bi me čudilo i da Origi njegov pik bio.milanist je napisao/la: ↑07 jul 2023, 10:29Sigurno Piolijeva zelja je Morata, pa covjeku sta god da ponudis prihvatiti ce, jer osim Girouda nema covjek napadaca. Zasto Adli nije igrao ne znamo, mozda oni koji trebaju da znaju vide nesto drugo nego mi sa foruma. Govorim generalno, puno je mladi igraca bilo i jos je u Milanu unazad par godina, i onda ne mozemo reci da ne voli covjek mlade igrace. Sa koliko su Rafa, Theo, Brahim, Kalulu, Thiaw, pa eto Pobega i CDK dobivali sanse?
Messias je solidan igrac , a s obzirom da na toj poziciji desnog krila su jos mogli igrati Saelemakers , Rebic i Origi vjerovatno i najbolja opcija. Previse se pljuje iako ima vise nego solidne brojke.
Meepo, nisam ni rekao da ih je Mister trazio da se dovedu, ali ih je afirmisao i ubacio i sastav i sad su medju najboljima u ekipi.
Eto bas i sam kazes da mu sigurno dadnu spisak od par imena pa da izabere, sto se opet ne moze voditi kao njehov izbor, jednostavno biras ono sto ti drugi ponude. Isto da ja tebi kazem ajde hoces da te strijeljam, otrujem ili zakoljem, pa posle kazem ti si izabrao jbg
Uglavnon poenta je da ono sto ima u rosteru i da je mlado dobije sansu.
Da za sad pricaju da ce imati vise ovlasti, pa vidjeti cemo, eto trazi SMSa a dobije karinu
Sto se tice Origija, pa njeg je Maldini trazio, Krunic je sasvim korektan igrac za sad.
Eto bas i sam kazes da mu sigurno dadnu spisak od par imena pa da izabere, sto se opet ne moze voditi kao njehov izbor, jednostavno biras ono sto ti drugi ponude. Isto da ja tebi kazem ajde hoces da te strijeljam, otrujem ili zakoljem, pa posle kazem ti si izabrao jbg
Da za sad pricaju da ce imati vise ovlasti, pa vidjeti cemo, eto trazi SMSa a dobije karinu
Sto se tice Origija, pa njeg je Maldini trazio, Krunic je sasvim korektan igrac za sad.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Afirmisao je on da ne kazem stamilanist je napisao/la: ↑07 jul 2023, 14:48Meepo, nisam ni rekao da ih je Mister trazio da se dovedu, ali ih je afirmisao i ubacio i sastav i sad su medju najboljima u ekipi.

Dalje daju mu opcije za napadaca i smio bi se kladiti da je negdje na toj listi i Dia izmedju ostalog. Sto ne on umjesto Morate ? Jer Morata je slican tip igraca kao Krunic puno trci , moze igrati na vise pozicija solidno a ni na jednoj nije vau. Los je golgeter. Ali evo Colombo se vratio s posudbe sto ne kaze Pioli ne treba nam napadac ima mladi Colombo ajde da sacekamo da vidimo sta moze. Sto ga ne afirmise. Momak je u zadnje vrijeme pokazao da je moderan napadac , slicno kao i Morata ucestvuje u izgradnji napada i radi za ekipu. Sto ne dati sansu njemu umjesto spanskog panja ?
SMS je ili previse para ili hoce da ide van Italije. Inace bi inter i Juve vec grizli za njega.
Al si tezak u pm haha, samo nek je kontra. Ajde eto vidi sta Rafa kaze o Pioliju i necu dalje....
Fazon je kad se nesto uspije ili je dobro to su igraci sami, a kad je lose onda je mister kriv, i tako trubis evo odavno.
Sto se tice Colomba zar stvarno mislis da se treba osloniti ma njeg i ne dovoditi postenog napadaca. Imali smo mi Colomba (Cutrone) i prije, pa kako je zavrsilo.
Jedino za sto se slazemo je da je Morata panj nevidjeni
i da je osim nas jedino gore Pogbi 
Fazon je kad se nesto uspije ili je dobro to su igraci sami, a kad je lose onda je mister kriv, i tako trubis evo odavno.
Sto se tice Colomba zar stvarno mislis da se treba osloniti ma njeg i ne dovoditi postenog napadaca. Imali smo mi Colomba (Cutrone) i prije, pa kako je zavrsilo.
Jedino za sto se slazemo je da je Morata panj nevidjeni
- Beduin
- Kontakt:
Pa pitao sam te koje je to igrace afirmisao mimo Milana u svojoj 20 godisnjoj karijeri ?milanist je napisao/la: ↑07 jul 2023, 17:00Al si tezak u pm haha, samo nek je kontra. Ajde eto vidi sta Rafa kaze o Pioliju i necu dalje....
Jedino za sto se slazemo je da je Morata panj nevidjenii da je osim nas jedino gore Pogbi
![]()
Sta kaze Rafa o Pioliju
With the coach, I acquired a new mentality: arrive on time, be concentrated, and practice shots after training. He often asks me how I am and how my family is. This relationship is very important to me, he helped me on and off the pitch. I owe everything to him for making me who I am today.

Procitaj sta je Conte radio s Lukakom kao primjer

Pa eto naveo si Cutronea kao primjer. Za Milan je igrao stvarno dobro i onda su ga prodali za 20-ak miliona Wolvesima. Colombo djeluje kao bolja verzija Cutronea. Uostalom vidi ovo Cutrone je u onakvom Milanu koji je bio u raspadu u 90 utakmica dao 27 golova i upisao 8 asistencija, a Giroud je u ovom trenutnom Milanu koji iz godine u godinu raste dao 32 gola i upisao 11 asistencija u 87 meceva. Ne kazem ni da su Cutrone niti Colombo dobri kao Giroud ili tu blizu, niti da je Giroud los ali Colombo se opet moze prodati za profit i to dobar profit nakon prosjecne sezone dok s Moratom mozes da se slikas jer vec ima 30 godina. Dalje Colombo sigurno nema nista losiju zavrsnicu od Morate i ako je Morata ta opcija koja se ganja onda je bolje ostati na Colombu i Giroud.
Dobro je, kod mene se gleda VAR na prvom pogotku, vjerujem da cu uskoro povesti 1:0, pa da idemo dalje. Pisat cu ti u PP
Meepo, eto Rafa kaze da je Pioli zasluzan za sve sto je on danas, valjda on zna ko mu je valjao bolje od nas
Kad smo vec kod golova pa i panj Morata isporuci 15tak golova po sezoni, ali nije sve u tome jelda. Svjedocili smo i igri Cutronea u Milanu i daleko od toga sa nije drag momak ali nije ono sto nam trenutko treba, citaj Colombo.
Ako se do sada kao argument u odbranu Piolija moglo navoditi da su mu drugi birali igrače to vise ne prolazi. Pisalo se ranije da on sada ima ovlasti kao što treneri imaju u Engleskoj,odnosno da on odlučuje koji igrači će se dovesti. Naravno da se mora uklopiti u budžet,pa nije uhvatio zlatnu ribicu da mu zelje ispunjava 
Koliko god to imalo smisla,s druge strane može biti veliki problem ako trener dovede igrače koje je on zamislio u svom sistemu a poslije toga dobije otkaz. Kako se onda riješiti tih igrača kada dodje drugi i kaže da se isti ne uklapaju u njegov sistem igre?
Kako god,više nema opravdanja.

Koliko god to imalo smisla,s druge strane može biti veliki problem ako trener dovede igrače koje je on zamislio u svom sistemu a poslije toga dobije otkaz. Kako se onda riješiti tih igrača kada dodje drugi i kaže da se isti ne uklapaju u njegov sistem igre?
Kako god,više nema opravdanja.
Il Club più titolato al mondo!
A da ga smjene? Da potpisu boljeg trenera?? Davno je zasluzio otkaz...
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pulišić dolazi kao još uvijek mlad igrač. Samo 24 godina a već pregršt iskustva. Za Dortmund, Chelsea i USA je odigrao preko 300 utakmica, upisao 70 golova i 60 asistencija.
Veliki upgrade u odnosu na Diaza, Saleta i Messiasa. U "normalnim" okolnostima, ne bi ga Chelsea dao ispod 40M sigurno.
Solidan početak mercata. A sad inshallah idemo još jače i pametnije.
I usput, selam za svu moju braću ovdje. Nadam se da uživate u ljetu.
Veliki upgrade u odnosu na Diaza, Saleta i Messiasa. U "normalnim" okolnostima, ne bi ga Chelsea dao ispod 40M sigurno.
Solidan početak mercata. A sad inshallah idemo još jače i pametnije.
I usput, selam za svu moju braću ovdje. Nadam se da uživate u ljetu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Beduin
- Kontakt:
Tek 24 godine Pulisic? Jbte ja mislio on ko meduza vec star.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa i Kessie je govorio da nece ici iz Milana pa je otisao. Morata je govorio za svaki klub u kojem je igrao da mu je oduvijek bio san zaigrati za taj klub. Naravno da ce Rafa reci da je Pioli zasluzan za njegove igre kad ga mediji pitaju sta misli o treneru, nece ga valjda blatiti.milanist je napisao/la: ↑07 jul 2023, 18:15Meepo, eto Rafa kaze da je Pioli zasluzan za sve sto je on danas, valjda on zna ko mu je valjao bolje od nas
Kad smo vec kod golova pa i panj Morata isporuci 15tak golova po sezoni, ali nije sve u tome jelda. Svjedocili smo i igri Cutronea u Milanu i daleko od toga sa nije drag momak ali nije ono sto nam trenutko treba, citaj Colombo.
Panj Morata je igrao za Real, Atletico, Juve i Chelsea , bio okruzen nekim od najboljih igraca danasnjice i opet 15-ak golova po sezoni mu je bio max.
Pola ovog bi i Cutrone i Colombo bez problema pospremili u gol, ako ce ovakav biti u Milanu onda bolje da ne dolazi i da se osloni Pioli na Colomba.
Barem ce ga klub moci prodati za 20-ak miliona kasnije.
Pa dobro, ti su otisli za parama, stvar je jasna, kakve novcane beneficije ima Rafa kad kaze da je Pioli zasluzan za sve sto je on danas postao. Mogao je da je htio malo blaze to reci i pohvaliti trenera, ali nije. Ne kazem da je Pioli svemoguci ali ovdje se ponekad puno blati, nekada opravdano a nekada ne. Prvi ti kazes da kada je nesto uspjesno da je do igraca i da nema veze sa trenerom, a kada je lose onda je Pioli kriv za sve, e pa ne moze tako jbg.. kad je kriv kriv je, kad je za pohvalu onda treba i pohvaliti, sve na fer osnovi.meepo je napisao/la: ↑07 jul 2023, 21:38Pa i Kessie je govorio da nece ici iz Milana pa je otisao. Morata je govorio za svaki klub u kojem je igrao da mu je oduvijek bio san zaigrati za taj klub. Naravno da ce Rafa reci da je Pioli zasluzan za njegove igre kad ga mediji pitaju sta misli o treneru, nece ga valjda blatiti.milanist je napisao/la: ↑07 jul 2023, 18:15Meepo, eto Rafa kaze da je Pioli zasluzan za sve sto je on danas, valjda on zna ko mu je valjao bolje od nas
Panj Morata je igrao za Real, Atletico, Juve i Chelsea , bio okruzen nekim od najboljih igraca danasnjice i opet 15-ak golova po sezoni mu je bio max.
Pola ovog bi i Cutrone i Colombo bez problema pospremili u gol, ako ce ovakav biti u Milanu onda bolje da ne dolazi i da se osloni Pioli na Colomba.
Barem ce ga klub moci prodati za 20-ak miliona kasnije.
Vidis ja blatim CDK-a, i kad pocne da igra kako treba onda idu pohvale samo sto to on jos ne pruza

Razumijem ja da bi Colombo pola ovi golova pospremio sto je panj Morata masio, a i ko ne bi kad ovaj masa nemoguce. Ali zar bi ti stvarno usao u sezonu samo sa Colombom kao rezervnim napadacom, mozes misliti koja bi paljba bila po treneru u slucaju da taj ne pruzi puno, a prije je ocekivati da nece nego hoce. Pa svi cekaju neko zvucno ime u napadu i ti recimo ostavis Colomba i kazes to je to, malo neozbiljno, ne malo nego puno neozbiljno

Nevezano za Moratu, ko god dodje i ako isporuci 15-tak golova biti ce super i dobro pojacanje, sta bi ti htio 30 golova?
Ko je u zadnji 10tak sezona zabio preko 20 golova za Milan, od Ibre ne pamtim da je neko.
Rafa koji nam je najbolji igrac evo vec dvije godine zabije u prosjeku do 15 golova, doduse tu se moze reci da nije centarfor klasicni ali ima svu slobodu da radi sta zeli, tako da...