Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

dscile
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la dscile » 07 jul 2023, 08:58

Brate dragi, taj/ta ocigledno nije ubijena zato sto je trans, jer je ubio njen/njegov momak. Makar po onome sto sam citao juce.

A to da se moze svako osjecati kako hoce - moze. Ali biologija i genetika nema "osjecaj". Mogu ja sad ici ulicom i govoriti da sam crnac jer se tako osjecam, bas me zanima kako bi li to bilo prihvaceno. Da li bi mi ljudi prilazili i govorili "whats up nigga" ili bi mislili da sam lud? Ide se u krajnosti u krajnost, sad se doslo do toga da postoje osobe koje "se ne osjecaju kao nijedan pol", pa kako ih oslovljavati, sa "ono"? :rol:

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jul 2023, 09:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
07 jul 2023, 08:49
Al nema niko pravo nametati nekome kako će se osjećati u svom tijelu, po meni nek se osjeća kao marsovac, njegovo tijelo, njegovo pravo, i to ne daje drugima za pravo da ubiju nekoga ko se ne slaže sa njihovim poimanjem roda i pola :crazy:
Ti dobio penis po rodjenju i imas hromosome koji te bioloski oznacavaju kao muskarca i ja ti namecem da si muskarac?

To da treba ubiti nekoga zato sto je drugaciji uopste nisam rekao.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 jul 2023, 09:29

2 su spola, Muskarci su bolji od zena u svemu, i gejevi idu u dzehenem.

Racunica i logika je prosta i jasna.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jul 2023, 09:37

RacioEmocionalan je napisao/la:
07 jul 2023, 09:13
Al nema niko pravo nametati nekome kako će se osjećati u svom tijelu, po meni nek se osjeća kao marsovac, njegovo tijelo, njegovo pravo, i to ne daje drugima za pravo da ubiju nekoga ko se ne slaže sa njihovim poimanjem roda i pola :crazy:
Ti dobio penis po rodjenju i imas hromosome koji te bioloski oznacavaju kao muskarca i ja ti namecem da si muskarac?

Pa ako neko kaže da se ne osjeća kao muškarac (ili kao žena) u svom tijelu zašto mu braniti to, ako želi da mijenja to nek mijenja, nije time uskratio nikakvo pravo meni ili tebi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jul 2023, 09:45

Ja ne znam kakve su to glave i šta se dešava u tim mozgovima koji su spremni ubiti i iskasapiti drugo ljudsko biće, ma šta bio razlog. Osim ako ne govorimo o samoodbrani ili ratu, šta znam. Ali ovo i ovakve slične stvari, nevjerovatno. Pa otkud ikome pravo da oduzima drugome život? Neshvatljivo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jul 2023, 10:03

07 jul 2023, 09:37
07 jul 2023, 09:13

Pa ako neko kaže da se ne osjeća kao muškarac (ili kao žena) u svom tijelu zašto mu braniti to, ako želi da mijenja to nek mijenja, nije time uskratio nikakvo pravo meni ili tebi.
Treba ga na liječenje ko to tvrdi. Kao one sto tvrde da su 10 osoba u jednoj.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 jul 2023, 10:22

dscile je napisao/la:
07 jul 2023, 08:58
Brate dragi, taj/ta ocigledno nije ubijena zato sto je trans, jer je ubio njen/njegov momak. Makar po onome sto sam citao juce.

A to da se moze svako osjecati kako hoce - moze. Ali biologija i genetika nema "osjecaj". Mogu ja sad ici ulicom i govoriti da sam crnac jer se tako osjecam, bas me zanima kako bi li to bilo prihvaceno. Da li bi mi ljudi prilazili i govorili "whats up nigga" ili bi mislili da sam lud? Ide se u krajnosti u krajnost, sad se doslo do toga da postoje osobe koje "se ne osjecaju kao nijedan pol", pa kako ih oslovljavati, sa "ono"? :rol:

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 07 jul 2023, 10:28

donDondon je napisao/la:
07 jul 2023, 08:23
jel moze neko ugrubo napisati sta je to problem oko ove sjednice jutros,zasto je problem sad da udje neki Vukoja umjesto onog srbijanca,nece se remetiti kvota Bosnjaka ?
Kako može u US ući neko ko nema dana radnog staža u pravosuđu i ko je kandidat za tu poziciju samo zato što je član HDZa?

Ovi nesrećnici smjenjuju iz komisija sve one koji ne žele podržati Vukoju. Borci za državu :rol:
41:34

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 07 jul 2023, 10:41

rod i spol nisu iste stvari, niti su ikad bile
Unico amore sei!
❤️🖤

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jul 2023, 10:45

07 jul 2023, 09:37
Ni to nisam rekao. Nije problem u tome sto rade onako kako se osjecaju nego sto nametanjem svojih sloboda stvaraju pritisak u drustvu da se nesto treba gledati kao pozeljno samo zato sto je drugacije ne uzimajuci u obzir zdrav razum.

Stiteci njihova prava se zatiru prava drugih ili bolje receno ne stiteci nego promovirajuci njihova prava. Isto si imao slucaj gdje djecake po Svedskoj u skolama tjeraju da nose suknjice da bi se solidarisali sa onima koji drugacije razmisljaju, dakle sa onim djecacima koji zele da nose suknjice kako se isti ne bi osjecali ugrozenim. U tome je problem.

To seze van granica zdravog razuma.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jul 2023, 10:49

Ako vam je nenormalna ona osoba koja za sebe kaže da se osjeća kao neka životinja I mjauče po cesti isti su I ovi sto pričaju za suprotni spol

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 jul 2023, 10:50

I found freedom. Losing all hope was freedom.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 jul 2023, 10:56

BenWhite je napisao/la:
07 jul 2023, 10:28
donDondon je napisao/la:
jel moze neko ugrubo napisati sta je to problem oko ove sjednice jutros,zasto je problem sad da udje neki Vukoja umjesto onog srbijanca,nece se remetiti kvota Bosnjaka ?
Kako može u US ući neko ko nema dana radnog staža u pravosuđu i ko je kandidat za tu poziciju samo zato što je član HDZa?

Ovi nesrećnici smjenjuju iz komisija sve one koji ne žele podržati Vukoju. Borci za državu :rol:
a dobro nije da branim sad nekog nesto,ali kad je to kod nas u drzavi bila bitna kompetencija
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 07 jul 2023, 11:02

donDondon je napisao/la:
07 jul 2023, 10:56
BenWhite je napisao/la:
donDondon je napisao/la:

a dobro nije da branim sad nekog nesto,ali kad je to kod nas u drzavi bila bitna kompetencija
Pa ništa onda, neka ga izaberu, nema drugih prepreka sem tih da je pripravnik koji će raditi kao ustavni sudija i to što je HDZovac :mrgreen:
41:34

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 07 jul 2023, 11:10

nerkolfc je napisao/la:
07 jul 2023, 10:49
Ako vam je nenormalna ona osoba koja za sebe kaže da se osjeća kao neka životinja I mjauče po cesti isti su I ovi sto pričaju za suprotni spol
Normalno je ono sto ljudi odluce da je korisno za drustvo, razvoj njega i njegovog okruzenja. Ponasati se kao macka nema koristi jer se pretvaras da si zivotinja manjeg kapaciteta. Ponasati se i izgledati kao zensko koja je clan homo sapiensa poput tebe nije ista stvar. Zene posjeduju ljudsku inteligenciju i izraze na licu, govore, hodaju na dvije noge, nose odjecu...
Zenstvenost i muskost nemaju veze sa biologijom. Historijski se mijenjalo kroz razlicite kulture, obicaje i religije.
Unico amore sei!
❤️🖤

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 jul 2023, 11:11

Otelo je napisao/la:
07 jul 2023, 10:22
dscile je napisao/la:
07 jul 2023, 08:58

Pirs pobijedio :rol:

Ne znam kako smo dosli do toga da je pol postao stvar "izjasnjavanja", isto da je u pitanju vjera, pa odlucis da si danas hriscanin a sutra budista. I jos sto je gore, dosli smo do toga da ako ne prihvatas to da pol odredjuju hromozomi i ono sto ti je medju nogama, da ti odma dodijele titulu koja se zavrsava na "fob". Doduse, nije to jos stiglo do nas, ali taj val liberalizma se siri ka nama i kad tad ce doci i ovdje.

Eno u Srbiji neki bolesnik prije neki dan silovao kozu, treba mu neko predloziti da se brani time da se osjeca kao jarac i da je odnos bio obostran. To bi mozda i proslo u Americi.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jul 2023, 11:24

AjsKjub je napisao/la:
07 jul 2023, 11:10
Normalno je ono sto ljudi odluce da je korisno za drustvo, razvoj njega i njegovog okruzenja. Ponasati se kao macka nema koristi jer se pretvaras da si zivotinja manjeg kapaciteta. Ponasati se i izgledati kao zensko koja je clan homo sapiensa poput tebe nije ista stvar. Zene posjeduju ljudsku inteligenciju i izraze na licu, govore, hodaju na dvije noge, nose odjecu...
Zenstvenost i muskost nemaju veze sa biologijom. Historijski se mijenjalo kroz razlicite kulture, obicaje i religije.
Kako nemaju veze s biologijom? Pogledaj svukud oko sebe i naci ces uzorke. Kakva je bioloska pozadina onih koji su razvili muski nacin ponasanja a kakva onih koji su razvili zenski nacin ponasanja? Ti takvom pricom ides protiv hiljada godina evolucije drustva kao takvog.

Ja ne osporavam da je razvoj drustva dinamican proces, medjutim ove konstrukcije i preoblikovanje necega preko noci se sa malom ili nikakvom vjerovatnocom u ljudskoj proslosti ikada desavalo.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 jul 2023, 11:51

BenWhite je napisao/la:
07 jul 2023, 11:02
donDondon je napisao/la:
07 jul 2023, 10:56
BenWhite je napisao/la:

Pa ništa onda, neka ga izaberu, nema drugih prepreka sem tih da je pripravnik koji će raditi kao ustavni sudija i to što je HDZovac :mrgreen:
o tome ti pricam,mislim **** mi se za stranke ba,nisam u tome,ali ako je u zadnjih 30 godina moglo sve i svakako sto sad bas evo sad ne moze,meni mirise na to da opozicija hoce da nas uvjeri kako vlast izdaje narod a zadnjih 30 godina isto sve bukvalno bilo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 jul 2023, 11:54

Ma sve je u redu dok ne krenu muskarci koji se osjećaju kao žene da se takmiče u ženskim sportovima.
Naredno očekujem da se sam izjasnis koliko ti je godina.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 07 jul 2023, 12:03

07 jul 2023, 11:24
AjsKjub je napisao/la:
07 jul 2023, 11:10
Kako nemaju veze s biologijom? Pogledaj svukud oko sebe i naci ces uzorke. Kakva je bioloska pozadina onih koji su razvili muski nacin ponasanja a kakva onih koji su razvili zenski nacin ponasanja? Ti takvom pricom ides protiv hiljada godina evolucije drustva kao takvog.

Ja ne osporavam da je razvoj drustva dinamican proces, medjutim ove konstrukcije i preoblikovanje necega preko noci se sa malom ili nikakvom vjerovatnocom u ljudskoj proslosti ikada desavalo.
To sto postoji korelacija medju osobinama ne znaci da su iste stvari. Spol se odnosi na fizicke karakteristike kao sto su hromozomi, fenotipske karakteristike...
Rod se odnosi na neuroloski proces povezan s spolom i nacin na koji ovaj neuroloski proces cini fundamentalni nepromjenjivi dio necijeg identiteta
Trans-zene/trans-muskarci se generalno i medjusobno kategorisu razlicito od prosjecne heteroseksualne zene i muskarca. Zato ces cesto cuti medju tom rajom "MaB/FaB" (male at birth/female at birth) cak i nakon SRS/GRSa i raznih terapija.
Historijski su sjevernoamericka plemena poput chippewa imala nesto kolikotoliko blizu danasnjim pojmovima i trendovima, tumtum u judaizmu, wakashu u japanu, hijre u indijskim civilizacijama...
Ovo nije nesto sto je cisto 1/1, vec nijansirano i dosta raspravljano kroz debate evo vec neko vrijeme. Doduse i vecina stvari u zivotu nije crno-bijelo, pogotovo ovako nesto
Unico amore sei!
❤️🖤

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.