AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
-
- Kontakt:
Re: AC Milan
3 dana ove njihove važne sedmice je prošlo a još nikoga nisu doveli.
Zelja igraca. interista. Ali nije vala ni vrijedan 40-ak miliona koliko ce na kraju cijeli deal kostati. 20-25 miliona max. Problem kod italijana generalno je kad neki od vecih klubova krene da se raspituje za nekog igraca oni postave par puta vecu cijenu od onog koliko igrac zapravo vrijedi.
Pozdrav, sam sebi podapinješ "soccer"-om, jer autor članka sa tvog linka sam piše... "I'm a freelance sports journalist (...) I've been writing about European soccer (...)" . Nego ESPN-ova lista top 100 je generalno, uz France Football-ovu listu, priznata kao dvije najrelevantnije globalno.Biscione je napisao/la: ↑05 jul 2023, 21:15Nisam zalutao, razgovaramo o Milanu a ne o Romi. Što se tiče članka kako izvor uzeti kao relevantan kada ne znaju da se ova igra zove football a ne soccer. To je isto kao da ja tebi pošaljem ovaj objektivni izvor koji kaže da je Dimarco najbolji u Italiji:
https://www.forbes.com/sites/emmetgates ... df311f7bf2
Ali to je Forbes, šta oni imaju pisat o fudbalu, nek se se drže finansija
Inače, slažem se da nema potrebe da se pogrdno piše drugima, bez obzira čija tema bila, jer kao što si i sam napisao; forum je. Sa druge strane, tvoje bockanje se na virtuelni način tumači kao da si upao u pub krcat Milanista, sa dresom manjeg kluba iz Milana, da nam posoliš žive rane, tipa

Milan have offered Morata a four-year contract worth €4M/season. His release clause with Atletico Madrid is worth €10M, totally €12M with taxes

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ako sam dobro upratio Fratesi će Inter koštati nesto preko 30 mil sto nije puno,ja sam ga odavno želio vidjeti u Milanu.
Kad procitam Morata nemam napretka 7 dana
Kad procitam Morata nemam napretka 7 dana
Il Club più titolato al mondo!
Ovo nije tacno. Utakmice Hendandeza u prvih 11 za FRA prije WC:
Kvale za Euro: igrao sve sem malte
WC:
Igrao sve tekme i jedan od ponajboljih francuza na SP
Onda kvale za euro:
Finska (90'), propusta Ukr i nas u 2 remija francuske (doduse u tada vec rijesenim kvalama za francuze)
Dalje, ide Euro 21 gdje su Mendy i Theo izostavljeni sto nije ostavilo pozitivan utisak u francuskim medijima i medju navijacima:
https://www.footmercato.net/a9123726982 ... s-lateraux
Prije toga je svejedno imao samo 1 wc sezonu sto je nedovoljno da upadnes u sigurno najjacu repku svijeta
S druge strane imas DiMarka:
Liga nacija:
Finale- na klupi (rezerva pazi Spinacoli), polufinale isti slucaj
Kvale protiv Engleza i Malte propusta zbog umora
Dalje:
90' protiv Austrije u prijateljskoj gdje su se obrukali (0-2), 90' protiv albanije (pobjeda 3-1)
Liga nacija:
90' protiv Madjarske i rotiran protiv Njemacke i Engleza
Znaci jedan se jedva bori protiv Emersona i Spinazzole dok drugi fajta protiv Lucasa, Ferlana, Dignea. I ne samo to vec ovaj igra u Italiji koja ovih godina sem Eura biljezu sramotu za sramotom dok francuska igra sva moguca finala.
Sto se tice UCLa, ni Milan a ni Inter trenutno nisu top4 kvalitet. Tu smo gdje jesmo realno jer nas je sreca pomazila, Inter malo vise. Najboljih 11 je svejedno meme jer je uvijek pristrano u korist ekipa koje osvoje, poslije cega se gleda drugoplasirani pa gubitnici PF. Inace Salah, Kimmich, Kvara su trebali biti tu. A realno ne bi bila greska ni ubaciti Rafu i Min-Jaea, iako su dosta kontestovane njihove pozicije
A Theo isto def. nije los u odbrani i sigurno je bolji od DiMarka:
Uspjesni tackles:
Theo-43, DiMarko-31
Intercepcije:
Theo-21, DiMarco-18
Clearences:
Theo-35, DiMarco-20
Ovdje jos ne uzimamo u obzir da je DiMarkova uloga u interu vise sklona def. odgovornostima dok je Theo druga opcija u buildupu napada poslije Rafe (inace sam brani stranu jer Rafu zna cesto uhvatiti qurcobolja u defanzivi). I vazi ovo sto je vec spomenuto da je DiMarko wingback, dok je Theo povuceniji. Wingback igraci ce uvijek imati bolju g+a statistiku jer su usamljeni po bokovima (osim u slucaju 3-4-3, ali to inter svejedno nikad ne igra). A bome treba uzeti u obzir i da je Inzaghi mnogo bolji trener od celave prevare (mada je i Simone ovu sezonu poceo katastrofalno)
Federico mi je inace drag igrac uprkos tome sto je clan glavnih rivala, ali on realno nije ni blizu elite. Theo je jedini wc bek u calciu. Da kazes da je Hakimi (za vrijeme u Interu) nivo Thea ili bolji onda mozemo raspravljati jer realno ima dosta materijala za argumente.
EDIT:
Inter ima najboljeg box-to-box veznjaka danasnjice i uz Nutelu i Maignana ponajboljeg golmana. Ostalo je iznadprosjecno. Bastoni moze postati jedan od najboljih stopera.
EDIT2:
Nabijem edit funkciju

EDIT500:
Zaboravio sam i osvojenu Ligu nacija sa FRA gdje je isto bio prvih 11

Zadnja izmjena: AjsKjub, dana/u 06 jul 2023, 00:06, ukupno mijenjano 4 puta.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Izgleda da mi napredka necemo imati 4 godine

Morata is very close to joining Milan. Negotiations between Milan and Atletico are progressing well, they are expected to reach a definitive agreement in the next few days. Morata highly regarded the fact that he is returning to Italy join Milan and has an inflexible position to a possible move to Saudi Arabia
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Daniel Maldini will join Empoli on loan with option to buy and buy-back option in Milan’s favour
Hoce da rastjeraju sve sto se preziva Maldini.
Hoce da rastjeraju sve sto se preziva Maldini.
Suti saburaj i vici kanafa, treba ljudima vremena, znaju ljudi sta rade ipak su ulozili milione.... 

Posudba od 7 miliona (pokrivaju to s igracem) , otkup za 27 miliona , 5 miliona bonusa + 10% od buduce prodaje.
Opet u konačnici izađe 40 miliona, što je previše. Mi možemo kupiti dva za te pare.
Fascinantno kako u tom Sasulu uvijek vrednuju igrače na 30-40 miliona, a završavaju deseti na tabeli.

Fascinantno kako u tom Sasulu uvijek vrednuju igrače na 30-40 miliona, a završavaju deseti na tabeli.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ja ne znam zasto diskutujete sa ovom komsinicom, on ce otici sām ako mu niko ne daje paznje.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
ja projekta i ku.rca, odmah znas da je ovo osudjeno na propastMilan want to sign Morata as soon as possible and he is the chosen no. 9 for their project. Milan do not want a soap opera that lasts until August. Milan have started talks and know that Atletico expect an offer between €20-25M to sell him

President of Villarreal, Fernando Roig Alfonso for AS:
Chukwueze? I don’t know if Milan are interested in the player. But if the interest is the same as when they came for Mateo Musacchio, with Dr. Galliani at the helm, and they said they had no money, then let’s eat fideuà [a dish from the area, editorial footnote] and go home.

Chukwueze? I don’t know if Milan are interested in the player. But if the interest is the same as when they came for Mateo Musacchio, with Dr. Galliani at the helm, and they said they had no money, then let’s eat fideuà [a dish from the area, editorial footnote] and go home.

I na kraju zaigra Musacchio u Milanu 

Odlican bio. Pljacka samo takva 

Ajde vise zavrsite ga, popeo se na k...cPulisic to Milan is practically a done deal. The parties are finalizing the last fringes

Mike
Calabria Thiaw Tomori Hernandez
Bennacer RLC Rejinders
Pulišić Morata Leao
Calabria Thiaw Tomori Hernandez
Bennacer RLC Rejinders
Pulišić Morata Leao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.