anonimni je napisao/la: ↑05 jul 2023, 12:48
bob je napisao/la: ↑05 jul 2023, 11:11
ne znam gdje da postavim pitanje mozda mobiteli, odjeca jer je online kupovina i slicbo pa haj reko ovdje, mislim da je neko nekad pisao .. ma kontam kupiti mob u hr vidim reklama povrat poreza pdv za no eu gradjane

25% sto bi me jeftinije doslo nego ovdje kod nas 500,600 km jeftinije .. e sad kakva je procedura, mislim otprilike sam skontao u radnji kad mob platim full cu dobiti taj obrazac koji moram ovjeriti na hr carini prepostavljam na granici i sa tim obrascem opet u radnju gdje ce mi uplatiti 25% povrat kes il na racun nije bitno … jel mogu imati zezanciju kod nas na granici slucajno

ima li neka finta

prepostavljam kod nas na granici ako bi mi trazili tj pravili problem bi trebao platiti pdv nas plus carina jer bi bio preko 500 km iznos onda mi je to vise od 25% sto bi vratio

.. cuo sam pricu da nasu raju iz ike ladno zaustavljaju

al kontam oko mobitela mogu ga prenijeti i drugom prilikom posto cu vise puta ici pa i kad bi me zaustavili ne bi ga imao
Kacile bi te ovdje i carina i PDV jer unosis robu skuplju od 600 KM, dojave njihovi carinici nasim pa se to isplati i treba samo ako je jeftinije od 600 KM ili ako je neka roba koje ima vise kvantitetom (npr. neka dva druga uredjaja po 500 KM podijelis na 2 racuna ako su 2 osobe u autu i prolazis), ali u tvom slucaju ne mozes podijeliti racun pa bi te ove dadzbine kacile
Savjet: pogledaj njuskalo, ako si vec pri parama mozes bolje proci a za kutiju se kockaj, to su ionako sad male kutije pa neces proci samo ako si peh da te prerove
ma da, sad sam malo istrazio to ko sto kazes hvala na potvrdi

… na carini ako prelazi 300 eura unoso se u sistem u kojem su vjerovatno i nasi il im se dojavi posto neko rece da je ga nisu peglali prosle god preko gradiske a preko hiljadu unio

al necu rizikovati jbt ga

pogledam njuskalo .. ma kontao iphone izleti mi reklama za ovo no eu

na isyle.hr sto bi mi poprilicno jeftino onda doslo ima neki vec popust plus ovo 25%

al mimo nasih pravila