KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Biko
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Biko » 05 mar 2011, 20:50

Melo15 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Melo15 je napisao/la: pa sto se necu zaliti kad se i oni zale sto mi dobijamo bodove za eurochallene ;) ;)
pa govorim za njih jer jednostavno mi je vise dosadna ta dvolicnost
izvini onda :D :D mislio sam da meni govoris :D :D
a sto se tice utakmice hodzic je nekako najbolje odigrao.....kad se pogleda i odbrana i napad....i evo vec 2 utakmice(Sloboda,Mladost) nas on vadi svojom igrom i borbenoscu :)
Po mom slobodnom misljenju, jedna od losijih domacih utakmica Bosne ove sezone, ako ne i najlosija. Toliko nepovezanosti, izgubljenih lopti na poprilicno smijesan nacin. Na kraju je ipak nasa borbenost preovladala, igrac utakmice je bio Muha, koji je u trenucima kad se lomila utakmica, pogodio tri trojke i na taj nacin odlucio utakmicu. Sigurno da raduje dobra igra Hodzica, ali sa druge strane zabrinjavaju Zimic i Camdzic, koji su u posljednje vrijeme sve slabiji. Sve u svemu, ubiljezena je nova pobjeda koja osim revansa ekipi Mladosti, za poraz iz prve utakmice i nije imala neki znacaj, jer smo vec obezbijedili Ligu 6, ali igru iz ove utakmice treba potpuno zaboraviti.

Ado88
Kontakt:

Post Postao/la Ado88 » 05 mar 2011, 21:49

U koliko sati je utakmica protiv Hercegovac u utorak 08.03.2011.?
Hvala

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 mar 2011, 21:52

Biko je napisao/la: Sve u svemu, ubiljezena je nova pobjeda koja osim revansa ekipi Mladosti, za poraz iz prve utakmice i nije imala neki znacaj, jer smo vec obezbijedili Ligu 6, ali igru iz ove utakmice treba potpuno zaboraviti.
pa ako taj famozni pravilnik o bodovima zazivi 1 mjesto u ligi 13 donosi 2 boda
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kabas
Kontakt:

Post Postao/la kabas » 05 mar 2011, 21:55

Biko je napisao/la: Po mom slobodnom misljenju, jedna od losijih domacih utakmica Bosne ove sezone, ako ne i najlosija. Toliko nepovezanosti, izgubljenih lopti na poprilicno smijesan nacin. Na kraju je ipak nasa borbenost preovladala, igrac utakmice je bio Muha, koji je u trenucima kad se lomila utakmica, pogodio tri trojke i na taj nacin odlucio utakmicu. Sigurno da raduje dobra igra Hodzica, ali sa druge strane zabrinjavaju Zimic i Camdzic, koji su u posljednje vrijeme sve slabiji. Sve u svemu, ubiljezena je nova pobjeda koja osim revansa ekipi Mladosti, za poraz iz prve utakmice i nije imala neki znacaj, jer smo vec obezbijedili Ligu 6, ali igru iz ove utakmice treba potpuno zaboraviti.
Ne bih se bas slozio za camca on svoj doprinos daje u odlicnoj odbrani, pa makar nista ne ucinio u napadu me ni je barem dovoljna njegova odlicna i vrlo sigurna odbrana.Opste poznata je cinjenica da se utakmice dobijaju iz jake odbrane. :)

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 06 mar 2011, 00:00

Igru briši rezultat piši.
Sa ovim rosterom,ovakvom igrom i pristupom pojedinih igrača utakmicama mi se nemamo čemu nadati u ligi za prvaka.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 06 mar 2011, 00:58

kabas je napisao/la:
Biko je napisao/la: Po mom slobodnom misljenju, jedna od losijih domacih utakmica Bosne ove sezone, ako ne i najlosija. Toliko nepovezanosti, izgubljenih lopti na poprilicno smijesan nacin. Na kraju je ipak nasa borbenost preovladala, igrac utakmice je bio Muha, koji je u trenucima kad se lomila utakmica, pogodio tri trojke i na taj nacin odlucio utakmicu. Sigurno da raduje dobra igra Hodzica, ali sa druge strane zabrinjavaju Zimic i Camdzic, koji su u posljednje vrijeme sve slabiji. Sve u svemu, ubiljezena je nova pobjeda koja osim revansa ekipi Mladosti, za poraz iz prve utakmice i nije imala neki znacaj, jer smo vec obezbijedili Ligu 6, ali igru iz ove utakmice treba potpuno zaboraviti.
Ne bih se bas slozio za camca on svoj doprinos daje u odlicnoj odbrani, pa makar nista ne ucinio u napadu me ni je barem dovoljna njegova odlicna i vrlo sigurna odbrana.Opste poznata je cinjenica da se utakmice dobijaju iz jake odbrane. :)
Slazem se da je dobra odbrana od krucijalnog znacaja za dobijanje utakmica, a Camdzic svoj posao u odbrani radi u najmanju ruku korektno. Medjutim, da bi igrac bio kompletan nije dovoljna samo odbrana, potrebno je pokazati neki potencijal ili barem napredak u napadu, u suprotnom ce djelovati kao da se igra 4 na 5. Camac je veceras promasio nekoliko otvorenih suteva, a neke od njih nije ni do obruca dobacio.

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 06 mar 2011, 01:02

nerminh74 je napisao/la:
Biko je napisao/la: Sve u svemu, ubiljezena je nova pobjeda koja osim revansa ekipi Mladosti, za poraz iz prve utakmice i nije imala neki znacaj, jer smo vec obezbijedili Ligu 6, ali igru iz ove utakmice treba potpuno zaboraviti.
pa ako taj famozni pravilnik o bodovima zazivi 1 mjesto u ligi 13 donosi 2 boda
Znam ja to imenjace, ali eto kako je taj pravilnik pod velikim znakom pitanja to sam napisao, nisam bas mislio bukvalno.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 mar 2011, 05:08

Znaci protiv Hercegovca za prvo mjesto.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 mar 2011, 10:12

Jucer smo zasluzili da izgubimo, velika indolentnost pojedinaca i velika nezainteresovanost je vladala na parketu jucer, isto kao da smo vec osigurali prvo mjesto u Ligi 13.

Pasalic - Heroj i tragicar utakmice jucer, prvo je upropastio sve sto se moglo upropastiti, vratio maltene Mladost u igru, katastrofalno igrao odbranu, a poslije je pogodio tri vezane trojke i rijesio pitanje pobjednika. Ide iz gresku u gresku, srlja jucer, a onda mu je kriv neko drugi. Obicno se postavlja napad za Dzenu, ako to ne prodje ide sajbanje trice i to je to. Trazi faul jucer na ulazima, koje sam forsira, a onda je poslije pogodio tri trojke i rijesio pitanje pobjednika maltene sam..

Hodzic - Pitanje je da li bi imao ovoliko poena da nije bilo velikog broja skokova u napadu, pitanje je da li ce to moci prolaziti protiv kvalitetnijih ekipa, mada vidi se napredak, borio se jucer najvise u ekipi. Imao ono odlicno zakucavanje, ali bacanja su problem bila, sut izvana ni u najavi nema..

Kruslin - Odlicno je poceo i onda stao i nestao jednostavno. Za 2 minute tri faula, jednostavno covjek ima vrlo nestabilnu licnost u sebi, do cega je stvarno je tesko reci. Pogodi onu jednu odlicnu tricu iz bloka i onda ga nema i nema. Jednostavno nemamo sut izvana..

Batina - Dobija sve manje i manje minuta kod Parezanina. Sta je uzrok ja ne znam, ali Marko je uz Dzenu bio najkonstantniji citavo ovo vrijeme. Nadam se da ce do Lige 6 ipak da dobije sto vise minuta...

Camdzic - Izgubio mjesto u prvoj petorci, i izgubio kontinuitet koji je imao citave sezone...Camac, da se razumijemo nije neki potencijal, ni talenat, nego ukalupljen igrac koji ima samo ulaz iznad prosjecan..Jucer kada je on organizovao igru, to ninasta nije licilo...Ovoj ekipi fali jedan pravi play da poveze redove, da organizuje igru, da dva tri puta probije odbranu...

Bozo - Kako taj covjek u posljednje vrijeme igra katastrofalno, isto kao da je Bosna njegov privatni klub, i on moze da radi sta on hoce. Nonsalantno se ponasa, napravi po 2 - 3 licne bezveze i onda se cuva u odbrani, jucer njegov igrac pogadja i pogadja, a on kao glumi igracinu i zvijezdu. Izvodi Muha loptu, a on caska sa Komatinom...

Aco - Iskusno, solidno kao i uvijek..Aco ce uvijek svakoj ekipi moci da postigne 10 - tak poena...Solidno u odbrani, ali sa brzim igracima naravno ima problema...

Dzeno - I dalje stojim iza izjave da nije Dzene bilo, mi bi se grcevito borili za Ligu 6, vjerovatno je ne bi ni izborili...Covjek po obicaju u prvoj cetvrtini ima 10 - tak poena...Maltene sam nosi ekipu...

Zimic - Povreda ga je unazadila i restartovala opet, ali jucer malo minuta sto je dobio, reket je zatvorio..Vrlo je bitno da se Zimi podigne forma, jer u borbi sa Igosima i Sirokim, on znaci itekako u odbrani..

Sve u svemu jedna vrlo losa predstava maltene 2 -3 akcije smo odigrali kako treba, sa ovakvom igrom u Ligi 6 u Mrkonjicu gubimo bez ikakvih problema...Mladost uopste nije losa ekipa, fali im 1 - 2 igrac, da bi mogli ravnopravno da se ukljuce u borbu za 4 tima i Playoff...

Treba spomenuti i elej ap koji su izveli igraci Mladosti jucer i dobili aplauz....Ali jucer im je i sve ulazilo, Komatina prvo pa onda Velimirovic, licilo je kao na streljani u jednom trenutku...Ja sam bas komentarisao sa ekipom na utakmici jucer da je samo pitanje momenta kada ce Ranko da se otkaci, desilo se za nas u najgorem mogucem trenutku...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 mar 2011, 13:49

neno#4 je napisao/la:
Zimic - Povreda ga je unazadila i restartovala opet, ali jucer malo minuta sto je dobio, reket je zatvorio..Vrlo je bitno da se Zimi podigne forma, jer u borbi sa Igosima i Sirokim, on znaci itekako u odbrani..
ovo je ono sto me raduje najvise u ziminoj igri ove sezone, covjek zatvara reket cim je usao prestali su onoliki skokovi u napadu dok je on poceo praviti probleme u protivnickom reketu, u napadu opet moze postati koristan

sto se tice ekipe nismo proizveli jos ni jednog nosioca igre, to su trenutno u ovoj lizi pasalic, djurasovic i rahimic, ali na nivou NLB to bi mogao biti samo djeno, ali smo opet dobili pasalica, djurasovica, batinu, zimica, camdjica i hodjica koji mogu igrati ili u prvoj petorci ili kao veoma solidni back-up igraci, a nazalost nismo dobili demica, buzu i mujica da barem budu back-up igraci sto smatram veoma pogresnim, ali opet to ce biti OK ako to znaci da vise necemo morati gomilati polovne igrace nego dovoditi samo 2-4 iskusna kvalitetna igraca sto je i jeftinije i bolje nego ovo dosadasnje gdje smo dovodili 6-8 igraca sa strane, a pobogu nikada nismo bili toliko bogati da dovodimo i back-up igrace sa strane, po meni najveci uspijeh ce biti ako uspijemo stvoriti tim u kojem ce svi back-up igraci i barem jedan nosioc igre biti igraci ponikli u klubu ili koji su dovedeni iz naseg prvenstva za male pare, na kraju krajeva to upravo radi siroki i u manjoj mjeri krka i vidi se da je dobar recept

a ja se opet vracam na pricu koju sam pricao prije 4-5 mjeseci tj. da su ovoj ekipi nedostajali 3 igraca preciznije igrac 4 na 5 i doveli su damjanovica, sto sve u svemu nije lose ali nadao sam se malo boljem, jednog igraca na 3 i aBd opacak ce potpisati (gledaj slucaja onaj koga sam pominjao ;) ) i pleja
e sada znam da se nema para i da po prvi put rade veoma pametno jer neuzimaju igrace na kredit nego trose onoliko koliko si mozemo prijustiti, ja se ipak nadam nesto boljem igracu jer bi jedan bolji igrac na toj poziciji stvarno mogao uciniti Bosnu konkuretnom za NLB ligu, mada znam da realnost to nedozvoljava i da ce doci jedan solidan igrac, ali tada se opet nadam onoj napaljenosti koju su igraci pokazali u finalu kupa jer kao sto rekoh nama su sada to utakmice sezone i tu se igraci dokazuju, dok kod sirokog i igoke to nije slucaj jer su se njihovi igraci vec pokazali u NLB ligi, ukratko uloge su se zamjenile
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 06 mar 2011, 14:15

Uz svo uvažavanje forumaša, mnogih odličnih postova, analiza.....moram ovo kasti.

Volim košarku, a KK Bosnu posebno (i pratim je), ali ova ekipa, je 'tanka' pravo. Kad je Dženo najbolji i ključni igrač i uz njega Aco – valjda je svima jasno, ko išta zna o košarci.
Srećom i liga je očajna pa smo 'lider' al' mene ovo sve podsjeća na vrijeme onih KK Česko, Ceneks....

Da bi Bosna barem djelimično povratila svoj prijeratni sjaj treba tu puno, puno... u svim segmentima kluba – ovako, raubuje se prošlost i sjajne generacije a patimo se s nekakvim Varcar Vakufom....

Da, bila je dobra prilika za 'povratak' prave KK Bosna, al' upropastiše ju znane ''vođe'' i 'veliki' Bosnaši, a na žalost čak niti jednog sudskog procesuiranja...a razloga i likova dovoljno, i previše....

Valjda će biti bolje, a smo ipak lideri pa makar i s ovakvom ekipom i u ovakvoj ligi (koja rijetko završi s brojem učesnika s kojim i počne....).

PS:
Pozitivan mi je ovaj potez sa Dejom trenerom, čovjek je po karakteru profesionalac a i znalac....
Bosno moja poharana....

Ezel Fazlic
Kontakt:

Post Postao/la Ezel Fazlic » 06 mar 2011, 16:33

Slažem se sa Triggerom da ekipa ćiji je najbolji igrač Rahimić nema šta tražiti protiv Širokog i Dodika(mislim na Igokeu).Ne treba nas zavarati ona sjajna partija u Širokom.Mi smo samo iskoristili umor domaćih igrača(igrali su produžetak sa Igokeom),još kad znamo da su nas potcijenili,e onda je sve jasno.Ipak ako je tačna informacija da će nas pojačati Opačak,i ako dovedemo kvalitetnog pleja,tad bi se mogli ozbiljno uključiti u borbu za prvaka.Dejan izvlači maksimum iz ove ekipe i šteta je što on nije ranije dobio priliku da vodi Bosnu.(umjesto Abaza,Šehovca pa i Vukoičića koji je uzimao veliku lovu a nije imao neke rezultate).
Zadnja izmjena: Ezel Fazlic, dana/u 06 mar 2011, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 06 mar 2011, 16:34

Zimić, i ovakav kakav je sa svim svojim manama,jednostavno mora više igrati,minimalno 20 minuta po utakmici, očigledno i ne samo na ovoj utakmici kada je on u igri uspostavljamo kontrolu u reketu.Međutim meni se čini da Dejo to ne vidi i tu vidim veliku grešku u vođenju ekipe.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 mar 2011, 16:39

vlada u sjeni je napisao/la:Zimić, i ovakav kakav je sa svim svojim manama,jednostavno mora više igrati,minimalno 20 minuta po utakmici, očigledno i ne samo na ovoj utakmici kada je on u igri uspostavljamo kontrolu u reketu.Međutim meni se čini da Dejo to ne vidi i tu vidim veliku grešku u vođenju ekipe.
i kao sto je to cesto slucaj slazem se sa tobom
po meni rahimic nebi trebao igrati vise od 20 minuta jer tada daje svoj optimum u napadu, a odbrana je donekle OK i to protiv ekipa u Ligi 13, ali je stvarno sramota da nam skoro svaka ekipa ima toliko skokova u napadu i to veoma cesto radi cinjenice da je rahimic ipak slabije pokretljiv, a on svoj skok gradi na dobrom gradjenju, a ne na cistoj skocnosti tako cim je lopta malo dalja od njega nema teorije da je uhvati i kada je hvata, dok bozo po pola utakmice zna zaboraviti igrati taj segment igre

zimic nije toliko ubojit u napadu, ali on u zadnje vrjeme stvarno dobro zatvara reket i pravi probleme u protivnickom reketu (sinoc je uhvatio 2 lopte a druge 2 su uhvatili drugi jer su ga 2 gradila) i zato mislim da bi stvarno trebao imati 20-tak minuta po utakmici pogotovu sto od njega mozemo ocekivati da ostane sezonu dvije i njegov napredak bi nam dobro dosao

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 07 mar 2011, 11:27

Problem sa Zimićem je nažalost što on u svakoj sezoni igra po sistemu toplo hladno.Jednu utakmicu odigra korektno pa ga onda dvije nema nigdje,pa opet u krug.Žao mi je što nikad nije prešao granicu prosječnog igrača.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 mar 2011, 20:59

Poraz od pet razlike u Bileci..

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 mar 2011, 21:44

neno#4 je napisao/la:Poraz od pet razlike u Bileci..
:oops:
statistika

http://www.basket.ba/ksbih/kks/prikaz6.php?pol=M &bruta=166&indti=005&indti_1=001

remistarmo
Kontakt:

Post Postao/la remistarmo » 08 mar 2011, 22:25

Hercegovac-Bosna 81:76

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 mar 2011, 10:55

Nevjerovatno je kako u zadnje vrijeme lose igramo u odbrani, da ne upotrebljavam neke teze rijeci...
Dejo se malo pogubio, Batina je odjednom nestao iz rotacije, covjek koji je maltene jedini imao konstantu uz Rahimica...
Ali ne i dalje je bolje forsirati Radica, a covjek nista ne moze da postigne...Svaki njegov minut na parketu je jednostavno izgubljeno vrijeme...
Umjesto da se sinoc rijesi pitanje prvog u Ligi, Mladost veceras mora da dobije Borca, sto ce i napraviti da definitivno osiguraju Ligu za prvaka...
Muha katastrofalno sutira trice u posljednje vrijeme, posebno na strani, odigrao je dosta dobrih utakmica ove godine, ali se mnogo digao i misli da je vec postao igrac..

Kada se pogleda statistika nazalost se vidi da su svi bili na nivou, a izgubili smo...
Bozo u zadnje vrijeme vrijeme igra preko volje...

Uspjeh ce biti ako se uopste izbori play - off u Ligi za prvaka...
Kako igramo na strani, utakmice protiv Igosa i Sirokog na strani ce biti debakli..

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 mar 2011, 11:57

Koš- je napisao/la:Nisi upravu neno al nema veze.Nisam došao na forum da provociram ili da pišem nešto bez veze.Čitam tvoje postove i znam da pišeš korektno,zato neću komentarisati ništa više.Ja sam samo rekao da će biti haos opet.
Nece biti haosa jer je Igokea isuvise jaka za sve ostale u ovom trenutku...Ali Siroki uvijek moze da je dobije, iz razloga sto oni imaju to nesto sto Igokea nema...Samo u tome je razlika, a kvalitet je na strani Igosa sigurno..

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Shategabri i 29 gostiju.