Poslije 'vidiš', treba zarez. I nemaš upitnika na kraju druge rečenice.
Gdje si prvi razred završio?

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Poslije 'vidiš', treba zarez. I nemaš upitnika na kraju druge rečenice.
USA je i puno veća. Kod nas možeš reći nekome da ide sjeverno samo ako će ići iz Čapljine do Bosanskog Broda ili slično. Za ove male destinacije nije praktično.alemsa je napisao/la: ↑04 jul 2023, 18:03Zato sto je Bosna tako konstruisana, u mnogim gradovima imas glavnu dzadu i to je to. Dok su u Usa autoputevi konstruisani E-W, N-S.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 jul 2023, 17:06Mozda i ne loži.
Mi nemamo naviku tako govoriti i orijentisati se prema stranama svijeta. Npr. pitaj nekoga u Mostaru za put, neće ti niko reci idi prema jugu, nego će ti reći idi prema Capljini ili prema moru.
Isao sam na uzorak da su obje specijalne jedinice, neovisno o rodovima.
Ovi tvoji pokušaji od rečenica u odnosu na moje izostavljeno j su tragedija. Znaš li govoriti, u to ne bi ulazio ali si dobrano nepismen.
Da, ali je vise oko autoputeva, obicno parni brojevi autoputa su E-W, neparni N-S. Neko ko hoce sad iz Hou za New Mexico zna da ce mu biti oznacen autoput "interstate" da ce biti parni broj (I-10) i da tu ide West. A za Louisiana East. Ako ce prema Arkansasu ili Oklahomi onda ima 2 opcije (2 autoputa, 59 i 45), na oba ce ici North.ASD je napisao/la: ↑04 jul 2023, 19:08USA je i puno veća. Kod nas možeš reći nekome da ide sjeverno samo ako će ići iz Čapljine do Bosanskog Broda ili slično. Za ove male destinacije nije praktično.alemsa je napisao/la: ↑04 jul 2023, 18:03Zato sto je Bosna tako konstruisana, u mnogim gradovima imas glavnu dzadu i to je to. Dok su u Usa autoputevi konstruisani E-W, N-S.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 jul 2023, 17:06
Mozda i ne loži.
Mi nemamo naviku tako govoriti i orijentisati se prema stranama svijeta. Npr. pitaj nekoga u Mostaru za put, neće ti niko reci idi prema jugu, nego će ti reći idi prema Capljini ili prema moru.
‘Ne bi ulazio’BenWhite je napisao/la: ↑04 jul 2023, 19:28Ovi tvoji pokušaji od rečenica u odnosu na moje izostavljeno j su tragedija. Znaš li govoriti, u to ne bi ulazio ali si dobrano nepismen.![]()
Znam, onako sam dao konstataciju.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑04 jul 2023, 19:10Isao sam na uzorak da su obje specijalne jedinice, neovisno o rodovima.
Ma ja, bio kod Rogana skoro. Čudan lik, ali djeluje bolje od Bidena
Baca malo vise na teorije zavjere, mada za amidzu je u pravu a i za babu ima smisla sto govori, da je Cia odradila posao. Kao politicar nista 0 poena.
Zahvaljujuci ovome "incidentu" dobili smo 4 nove zene na Forbesovom popisu milijardera, ha ya
Ja ovom ne bi vjerovao.LjumanM95 je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:10@ Marsal
Nema kazne i za prekršaj i za krivično djelo, može samo biti jednom kažnjen za isto djelo, ovisno kako će ga kvalifikovati.
Po ovome što je napisao u pitanju je prekoračenje granica nužne odbrane, ako dođe do optužnice i suđenja, vjerovatno će biti uslov 6 ili 12 mjeseci na period provjere od 1-2 godine, obzirom na postojeće naročito olakšavajuće okolnosti (ako je ovako kako je napisao se i desilo). Tu će vjerovatno i biti upućen oštećeni na parnicu za naknadu materijalne i nematerijalne štete, jer se rijetko kad to rješava u krivičnom.
Najbolja ti je opcija, pokušaj s njim ili advokatom dogovoriti da mu isplatiš nešto keša, da se izmirite i mislim da postoji velika šansa da prođeš sa prekršajnom kaznom. Ovako će sigurno i on i advokat tjerati do kraja tj. tražiće optužnicu i osuđujuću presudu i samim time ti si kriv i u građanskoj parnici, samo je pitanje koliko će sud dosuditi štetu.
Kacile bi te ovdje i carina i PDV jer unosis robu skuplju od 600 KM, dojave njihovi carinici nasim pa se to isplati i treba samo ako je jeftinije od 600 KM ili ako je neka roba koje ima vise kvantitetom (npr. neka dva druga uredjaja po 500 KM podijelis na 2 racuna ako su 2 osobe u autu i prolazis), ali u tvom slucaju ne mozes podijeliti racun pa bi te ove dadzbine kacilebob je napisao/la: ↑05 jul 2023, 11:11ne znam gdje da postavim pitanje mozda mobiteli, odjeca jer je online kupovina i slicbo pa haj reko ovdje, mislim da je neko nekad pisao .. ma kontam kupiti mob u hr vidim reklama povrat poreza pdv za no eu gradjane25% sto bi me jeftinije doslo nego ovdje kod nas 500,600 km jeftinije .. e sad kakva je procedura, mislim otprilike sam skontao u radnji kad mob platim full cu dobiti taj obrazac koji moram ovjeriti na hr carini prepostavljam na granici i sa tim obrascem opet u radnju gdje ce mi uplatiti 25% povrat kes il na racun nije bitno … jel mogu imati zezanciju kod nas na granici slucajno
ima li neka finta
prepostavljam kod nas na granici ako bi mi trazili tj pravili problem bi trebao platiti pdv nas plus carina jer bi bio preko 500 km iznos onda mi je to vise od 25% sto bi vratio
.. cuo sam pricu da nasu raju iz ike ladno zaustavljaju
al kontam oko mobitela mogu ga prenijeti i drugom prilikom posto cu vise puta ici pa i kad bi me zaustavili ne bi ga imao
![]()