Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 03 jul 2023, 23:12

RacioEmocionalan je napisao/la:
03 jul 2023, 22:18
alemsa je napisao/la:
03 jul 2023, 21:00
Jocko Wilink je to. Navy seal, zaje.ban lik, ali kaze da ce se vazda skloniti/pobjeci jer se nista dobro ne moze desiti.
Jocko is the man. Imam par njegovih knjiga. Citati i uciti.
On je bio komandant timova po misijama u Iraku.
Obicno su oni (ex military) pacifiste u regularnom svijetu, mozda jer su svjesni da mogu prebiti 90% obicnih smrtnika, ili jednostavno vojska/discipilina. Komsija mi je ex marinac s njim sam svaki dan skoro, ima 10 godina kako nije u vojsci ali i dan danas trci 5 milja svaki dan, teretana tegovi, u top formi, ono vidi se na liku da je sposoban ali nista ni ton da povisi. S jednim sam bio pravo dobar ali ono zivot nismo se dugo vidjeli, vratio se u vojsku, no lik je bio na probi Delta Force, znaci najelitniju Americku jedinicu (pa ti skontsj koliko je sposoban) , proso im je test ali nije selektovan (jebga kad ono 10 ljudi prime godisnje koliko vec). No, i po kafanama i sve i da mu neko nesto kaze samo ono ne obraca paznju, regulare, a moze cijelu kafanu povaljat realno.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 jul 2023, 00:01

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 jul 2023, 00:08

slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 04 jul 2023, 01:17

alemsa je napisao/la:
03 jul 2023, 23:12
No, i po kafanama i sve i da mu neko nesto kaze samo ono ne obraca paznju, regulare, a moze cijelu kafanu povaljat realno.

Kako funkcioniše kod vas ta nacionalna garda , jel im to profesija i od tog hljeb zarađuju ili je nešto povremeno kao aktiviraju se pored regularnih poslova koja imaju šta ja znam automehaničar npr.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2023, 01:25

RollMan je napisao/la:
04 jul 2023, 01:17
alemsa je napisao/la:
No, i po kafanama i sve i da mu neko nesto kaze samo ono ne obraca paznju, regulare, a moze cijelu kafanu povaljat realno.

Kako funkcioniše kod vas ta nacionalna garda , jel im to profesija i od tog hljeb zarađuju ili je nešto povremeno kao aktiviraju se pored regularnih poslova koja imaju šta ja znam automehaničar npr.
Pa ima beneficije, kucu recimo kad hoce da kupi, zbog tog sto je veteran dobit ce kredit do milion dollara, nece mu ni gledati prihode (samo kreditnu historiju) a 2% kamate, dok je obicnom covjeku sad preko 6% kamata. Ima popust u radnjama kad kupuje nesto, zdrastvo, skolovanje itd. Onda ako je bio na liniji ptsd dobija i zato a i obicno izganjaju mjesecno da primaju.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 jul 2023, 10:43

...and is still in use. Probijen i napravljen bez dinamita te TBM strojeva. :salut:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 jul 2023, 14:02

Asteriks je napisao/la:
04 jul 2023, 10:43

...and is still in use. Probijen i napravljen bez dinamita te TBM strojeva. :salut:
Fenomenalno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 04 jul 2023, 14:35

alemsa je napisao/la:
Obicno su oni (ex military) pacifiste u regularnom svijetu, mozda jer su svjesni da mogu prebiti 90% obicnih smrtnika, ili jednostavno vojska/discipilina. Komsija mi je ex marinac s njim sam svaki dan skoro, ima 10 godina kako nije u vojsci ali i dan danas trci 5 milja svaki dan, teretana tegovi, u top formi, ono vidi se na liku da je sposoban ali nista ni ton da povisi. S jednim sam bio pravo dobar ali ono zivot nismo se dugo vidjeli, vratio se u vojsku, no lik je bio na probi Delta Force, znaci najelitniju Americku jedinicu (pa ti skontsj koliko je sposoban) , proso im je test ali nije selektovan (jebga kad ono 10 ljudi prime godisnje koliko vec). No, i po kafanama i sve i da mu neko nesto kaze samo ono ne obraca paznju, regulare, a moze cijelu kafanu povaljat realno.
Delta je najelitnija po mojim informacijama. Za njih ne mozes nista na internetu konkretno da nadjes. Prije je slicna situacija bila sa Navy SEAL, ali su ih knjige raznih SEAL-ovaca nakon sto su se penzionisali doveli u centar paznje i po njihovim pricama (aktuelnih pripadnika), poprilicno im je otezalo sluzbu.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 04 jul 2023, 14:48

@alemsa šta misliš o Robertu Kennedyu?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 04 jul 2023, 14:51

alemsa je napisao/la:
04 jul 2023, 01:25
RollMan je napisao/la:
04 jul 2023, 01:17
alemsa je napisao/la:

Pa ima beneficije, kucu recimo kad hoce da kupi, zbog tog sto je veteran dobit ce kredit do milion dollara, nece mu ni gledati prihode (samo kreditnu historiju) a 2% kamate, dok je obicnom covjeku sad preko 6% kamata. Ima popust u radnjama kad kupuje nesto, zdrastvo, skolovanje itd. Onda ako je bio na liniji ptsd dobija i zato a i obicno izganjaju mjesecno da primaju.
Šta sam još primjetio, jel moguce da je ground orijentacija kod ljudi običnih na ulicama toliko dobra , pa kazu za smjerove north south east west , i heading to pa nagdje , jel se to uči od malih nogu ili šta da u svakoj ulici znaju gdje su koje strane svijeta ,a pogotovo u zgradama , kad kaže east wing west wing ,baš čudno određivanje
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jul 2023, 15:10

Zar je moguce da ima ljudi koji u svojoj kuci i u svom gradu ne znaju pokazati strane svijeta?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2023, 15:24

04 jul 2023, 14:35

Delta je najelitnija po mojim informacijama. Za njih ne mozes nista na internetu konkretno da nadjes. Prije je slicna situacija bila sa Navy SEAL, ali su ih knjige raznih SEAL-ovaca nakon sto su se penzionisali doveli u centar paznje i po njihovim pricama (aktuelnih pripadnika), poprilicno im je otezalo sluzbu.
Da, prije Seals su bile Zelene Beretke na glasu (Rambo je bio zelena beretka :) ), ali o Delti neces naci nista niti njihovi nesto pricaju, ima onaj famozni dogadjaj u Somaliji, kad ih je 6 bilo, dvojica su poginula ali spasavajuci drugi helikopter (zapali), i u Iraku Thomas Payne kad je oslobodio 70 zarobljenika.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2023, 15:33

admin je napisao/la:
04 jul 2023, 15:10
Zar je moguce da ima ljudi koji u svojoj kuci i u svom gradu ne znaju pokazati strane svijeta?
Ma ja mislim da on mene lozi malo, ali u dure

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 jul 2023, 17:06

alemsa je napisao/la:
04 jul 2023, 15:33
admin je napisao/la:
Mozda i ne loži.

Mi nemamo naviku tako govoriti i orijentisati se prema stranama svijeta. Npr. pitaj nekoga u Mostaru za put, neće ti niko reci idi prema jugu, nego će ti reći idi prema Capljini ili prema moru.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 jul 2023, 17:45

Ima ljudi koji ne znaju ili nisu znali lijevo i desno, za strane svijeta me ne cudi uopste.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 04 jul 2023, 17:55

admin je napisao/la:
'Prsata plavuša u minijaturnom bikiniu, djevojka zvijezde Liverpula, ne zna pokazati strane svijeta'.

:mrgreen:
41:34

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2023, 18:03

kraljttbvb je napisao/la:
04 jul 2023, 17:06
alemsa je napisao/la:
04 jul 2023, 15:33
admin je napisao/la:
Mozda i ne loži.

Mi nemamo naviku tako govoriti i orijentisati se prema stranama svijeta. Npr. pitaj nekoga u Mostaru za put, neće ti niko reci idi prema jugu, nego će ti reći idi prema Capljini ili prema moru.
Zato sto je Bosna tako konstruisana, u mnogim gradovima imas glavnu dzadu i to je to. Dok su u Usa autoputevi konstruisani E-W, N-S.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 04 jul 2023, 18:06

04 jul 2023, 14:35
alemsa je napisao/la:
Seal su Navy, Delta su Army
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 jul 2023, 18:32

BenWhite je napisao/la:
04 jul 2023, 17:55
admin je napisao/la:
'Prsata plavuša u minijaturnom bikiniu, djevojka zvijezde Liverpula, ne zna pokazati strane svijeta'.

:mrgreen:
Vidis ti ni to ne bi mogao. Cuj ‘bikiniu’. Gdje si ti prva 4 osnovne zavrsavao da mi je znati :o

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jul 2023, 18:34

Surreal je napisao/la:
04 jul 2023, 14:48
@alemsa šta misliš o Robertu Kennedyu?
Kojem? Vjerovatno mislis na juniora jel?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: delko, USB i 13 gostiju.