Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ja sam napisao kako ide. Ja ti zelim srecu, da to zavrsis, ne sumnjam da je taj zasluzio to sto si uradio ali evo vidis, moralno i zakonski nije isto.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- ASD
- Kontakt:
Jel ko koga pljuno?atribut je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:42Nisam pio to se lako vidi i na snimku Ili je kola ili red bul ispred mene u svakom trenutku,brate samar je bio kao stoc,a na snimku se ne vidi cim je on mene udario jer je okrenut ledjima od kamera,mogu li se za to zakaciti da je i on mene sakom udario.Ne znam sta da radim,da li odma platiti nekog advokata u slucaju da tuzba dodje pa da bude upucen jer ne zelim da budem oguljen za nesto sto niti sam zelio niti trazio.Sage je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:24Sad ti krecu radnje dokazivanja i tu ti je zaj.bancija.
Svaki udarac je potencionalno nanosenje povreda(laksih/tezih) sto je KD. Niko nema pravo pociniti KD. Ako pocinis, ima propisana sankcija. Ne mozes na samar uzvratit napadima sakama i pocinit KD Nanosenje tezih povreda taman da te ne znam koliko neko uvrijedio. To da ti je pao mrak na oci, reci ce ti advokat naravno kad si mazno 6 7 8 piva, nebitno.
Dodatna tužba za pokušaj širenja korone.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Ne pitaj me nistaASD je napisao/la: ↑03 jul 2023, 15:22Gdje ti pogide opet?VivaLaStella je napisao/la: ↑03 jul 2023, 14:10+1, isto. Samo zbog mentaliteta, jednostavno osjecaj je kao da se nikako ne uklapam ovdje. Sto se tice posla, realno ne moram nikad otici vani radit. Nekako sam ni tamo, ni 'vamo

Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
- Marsal
- Kontakt:
Kajzer10 i MoodyHank (sad ću mu poruku poslat) to znaju bolje ali iz iskustva znam da ti ide kazna za narušavanje JRM, vrlo vjerovatno po službenoj dužnosti ćeš dobiti i poziv na sud gdje ako priznaš krivicu vjerovatno ide uslovna kazna, a onda će te on tužit u građanskom postupku i za duševnu bol i sve
Ali ovo su samo špekulacije.
Ali ovo su samo špekulacije.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Hvala brate makar si me uputio sta da ocekujem,a ovaj debil od ASD sto sve zna a ustvari nista ne zna moze mi se kurca napusiti za pokusaj trolanja.Da ne smaram chat ima pp ako jos nesto pametno moze reci,a nije frka ni viber ni ig
- tuzlak1987
- Kontakt:
Cestitke Atributu.
Bar nisi dao na sebe.

Bar nisi dao na sebe.
Evo Moodyja.atribut je napisao/la: ↑03 jul 2023, 15:18Imal kakvih pravnika ovdje da bi mogli pomoci.Prije par dana sjedim sa rajom u kaficu i kako nije bilo 5 stolica nego 4 zakaci me da stojim(da bogdo nije mene).Odma iza mene su vrata od vca i kako raja prolazi nema ko me nije ono kucnuo da pita mozel samo malo da mogu proci(sjedi smo sigurno 3-4 sata),odjednom me neko bas jako zakaci po ramenu,okrenem se reko druze pazi malo na sta on odgovara vidis li ti koliki sam ja,pasa zaboli me koliki si,gdje je kultura seljacino.Kako izgovorih to seljacino lik mi samar spuca,odma crno pred ocima,stociram ga 4-5 puta tj dok nije pao,raja ulijece razdvaja,a parmak koji rece vidis li koliki sam lezi na podu ko u mejtu.Stade muzika drugovi ga umivaju kad samo cujes,gledaj sta si mi uradio 3 zuba si mi izbio,ugl da skratim dolazi policija pisu zapisnik,al nikakvu kaznu nisam dobio on je malo nesto prijetio tu samo,ali na tom je ostalo.Danas zvoni telefon advokat od doticnog gospodina da mi prenese da ce tuzba biti pokrenuta,e sad sta mi moze to me zanima,Na snimku od kamera lijepo se vidi kako me namjerno udara ramenom,pa poslije toga i samar,on govori da sam ga udarao flasom i na podu,a na snimku se lijepo vidi da su otovorene sake bile i da ga nisam dohvatio kad je poceo padati(fair play).I fkt nikakav klosar nisam, 28 godina imam od srednje se nisam pobio. Pravnici pomagajte![]()

Ako si mu zaista izbio zube, to je prekoračenje nužne odbrane. Ako si i ti njemu nanio samo lakše ozljede, to je srazmjerna odbrana i tu je nikom ništa, pojeo vuk magarca. U slučaju da je primjer broj 1, to je krivično djelo, s tim da je učinjeno u prekoračenju nužne odbrane, pa je samim tim i kazna manja. Meni da takvo nešto dođe, išao bih ili minimalnu uvjetnu ili čak oslobađanje, jer imaš pravo i osloboditi kod prekoračenja nužne odbrane, ako su okolnosti takve, a ovdje jesu. U slučaju da je primjer broj 2, nema krivičnog djela i možete tipa odgovarati prekršajno, radi remećenja javnog reda i mira. To što advokat prijeti tužbom samo znači da je uzeo priglupog advokata, jer ne možeš privatno tužiti za naknadu štete, sve dok se ne okonča krivični postupak, jer se ta krivična presuda koristi kao temelj za pokretanje civilnog postupka. U svakom slučaju, neka si ga udario, ja bih te oslobodio, čak i da mu jesi izbio zube, pod uslovom da se odigralo kako si opisao.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
@ Marsal
Nema kazne i za prekršaj i za krivično djelo, može samo biti jednom kažnjen za isto djelo, ovisno kako će ga kvalifikovati.
Po ovome što je napisao u pitanju je prekoračenje granica nužne odbrane, ako dođe do optužnice i suđenja, vjerovatno će biti uslov 6 ili 12 mjeseci na period provjere od 1-2 godine, obzirom na postojeće naročito olakšavajuće okolnosti (ako je ovako kako je napisao se i desilo). Tu će vjerovatno i biti upućen oštećeni na parnicu za naknadu materijalne i nematerijalne štete, jer se rijetko kad to rješava u krivičnom.
Najbolja ti je opcija, pokušaj s njim ili advokatom dogovoriti da mu isplatiš nešto keša, da se izmirite i mislim da postoji velika šansa da prođeš sa prekršajnom kaznom. Ovako će sigurno i on i advokat tjerati do kraja tj. tražiće optužnicu i osuđujuću presudu i samim time ti si kriv i u građanskoj parnici, samo je pitanje koliko će sud dosuditi štetu.
Nema kazne i za prekršaj i za krivično djelo, može samo biti jednom kažnjen za isto djelo, ovisno kako će ga kvalifikovati.
Po ovome što je napisao u pitanju je prekoračenje granica nužne odbrane, ako dođe do optužnice i suđenja, vjerovatno će biti uslov 6 ili 12 mjeseci na period provjere od 1-2 godine, obzirom na postojeće naročito olakšavajuće okolnosti (ako je ovako kako je napisao se i desilo). Tu će vjerovatno i biti upućen oštećeni na parnicu za naknadu materijalne i nematerijalne štete, jer se rijetko kad to rješava u krivičnom.
Najbolja ti je opcija, pokušaj s njim ili advokatom dogovoriti da mu isplatiš nešto keša, da se izmirite i mislim da postoji velika šansa da prođeš sa prekršajnom kaznom. Ovako će sigurno i on i advokat tjerati do kraja tj. tražiće optužnicu i osuđujuću presudu i samim time ti si kriv i u građanskoj parnici, samo je pitanje koliko će sud dosuditi štetu.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
- Marsal
- Kontakt:
Bravo momci, nek ste mu objasnili 

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- VivaLaStella
- Kontakt:
Al kakva ameba moras biti da glumis krkana, dobijes po pichki i onda ganjas lika po sudu
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
L'art pour l'art.
Brate dva mu fale 100% jer kad smo stajali sa policajcima ovaj mu govori da otvori usta,na donjoj vilici nema prva dva,sad jel ih pola nema Ili citav pojma nemam ugl rupu ima kliker moze proci.Nista cekati tuzbu,pa vidjeti za sta me tuzi,a dotad cu naci advokata da ga uputim u sve.MoodyHank je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:09Evo Moodyja.atribut je napisao/la: ↑03 jul 2023, 15:18Imal kakvih pravnika ovdje da bi mogli pomoci.Prije par dana sjedim sa rajom u kaficu i kako nije bilo 5 stolica nego 4 zakaci me da stojim(da bogdo nije mene).Odma iza mene su vrata od vca i kako raja prolazi nema ko me nije ono kucnuo da pita mozel samo malo da mogu proci(sjedi smo sigurno 3-4 sata),odjednom me neko bas jako zakaci po ramenu,okrenem se reko druze pazi malo na sta on odgovara vidis li ti koliki sam ja,pasa zaboli me koliki si,gdje je kultura seljacino.Kako izgovorih to seljacino lik mi samar spuca,odma crno pred ocima,stociram ga 4-5 puta tj dok nije pao,raja ulijece razdvaja,a parmak koji rece vidis li koliki sam lezi na podu ko u mejtu.Stade muzika drugovi ga umivaju kad samo cujes,gledaj sta si mi uradio 3 zuba si mi izbio,ugl da skratim dolazi policija pisu zapisnik,al nikakvu kaznu nisam dobio on je malo nesto prijetio tu samo,ali na tom je ostalo.Danas zvoni telefon advokat od doticnog gospodina da mi prenese da ce tuzba biti pokrenuta,e sad sta mi moze to me zanima,Na snimku od kamera lijepo se vidi kako me namjerno udara ramenom,pa poslije toga i samar,on govori da sam ga udarao flasom i na podu,a na snimku se lijepo vidi da su otovorene sake bile i da ga nisam dohvatio kad je poceo padati(fair play).I fkt nikakav klosar nisam, 28 godina imam od srednje se nisam pobio. Pravnici pomagajte![]()
![]()
Ako si mu zaista izbio zube, to je prekoračenje nužne odbrane. Ako si i ti njemu nanio samo lakše ozljede, to je srazmjerna odbrana i tu je nikom ništa, pojeo vuk magarca. U slučaju da je primjer broj 1, to je krivično djelo, s tim da je učinjeno u prekoračenju nužne odbrane, pa je samim tim i kazna manja. Meni da takvo nešto dođe, išao bih ili minimalnu uvjetnu ili čak oslobađanje, jer imaš pravo i osloboditi kod prekoračenja nužne odbrane, ako su okolnosti takve, a ovdje jesu. U slučaju da je primjer broj 2, nema krivičnog djela i možete tipa odgovarati prekršajno, radi remećenja javnog reda i mira. To što advokat prijeti tužbom samo znači da je uzeo priglupog advokata, jer ne možeš privatno tužiti za naknadu štete, sve dok se ne okonča krivični postupak, jer se ta krivična presuda koristi kao temelj za pokretanje civilnog postupka. U svakom slučaju, neka si ga udario, ja bih te oslobodio, čak i da mu jesi izbio zube, pod uslovom da se odigralo kako si opisao.
- AshburtonG
- Kontakt:
Glumio krkana iz njegove price. Covjek ga mozda slucajno zakacio, te na njegovo pitanje mu dao obrazlozenje koje on i potvrdjuje, da je lik krupnije gradje. Vidi se iz postova da ima problema s kontrolom agresije.VivaLaStella je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:22Al kakva ameba moras biti da glumis krkana, dobijes po pichki i onda ganjas lika po sudu
Mada ostavljam mogucnost da postoje idioti, koji se namjerno zalete i odvale te ramenom. Bilo kako bilo, prekomjerno koristenje odbrane ce rezultirat tuzbom. A ako bude kriv (99%), snosit ce minimalno troskove od par hiljada KM za nove zube.
Ma vidi mos li se s njim dogovoriti je.bati ga. Plati zube, vidi sta hoce jos i haj, bolje nego da se ganjas po sudu placas advokata i ostalo. Ako ti daju uslovnu, moze poslati koga namjerno da te prca da te jos sj.ebe. Cini se da je taj tip osobe.
Nema ti ovdje tužbe, sad država radi svoje jer si mu nanio teške tjelesne ozljede. Tužba će doći tek po okončanju krivičnog postupka. Nađi advokata, objasni mu šta i kako, pa neka on vidi s tužiocem šta se može uraditi, neki kazneni nalog da se izganja ili nešto. Uglavnom, više od mjesec-dva, uslovno na šest mjeseci nema šansi da možeš dobiti. Znači, za nekih godinu i po od momenta pravosnažnosti presude možeš brisati to sve i biće kao da se ništa nikad nije desilo. Ako te još šta zanima, piši u pp.atribut je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:26Brate dva mu fale 100% jer kad smo stajali sa policajcima ovaj mu govori da otvori usta,na donjoj vilici nema prva dva,sad jel ih pola nema Ili citav pojma nemam ugl rupu ima kliker moze proci.Nista cekati tuzbu,pa vidjeti za sta me tuzi,a dotad cu naci advokata da ga uputim u sve.MoodyHank je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:09Evo Moodyja.atribut je napisao/la: ↑03 jul 2023, 15:18Imal kakvih pravnika ovdje da bi mogli pomoci.Prije par dana sjedim sa rajom u kaficu i kako nije bilo 5 stolica nego 4 zakaci me da stojim(da bogdo nije mene).Odma iza mene su vrata od vca i kako raja prolazi nema ko me nije ono kucnuo da pita mozel samo malo da mogu proci(sjedi smo sigurno 3-4 sata),odjednom me neko bas jako zakaci po ramenu,okrenem se reko druze pazi malo na sta on odgovara vidis li ti koliki sam ja,pasa zaboli me koliki si,gdje je kultura seljacino.Kako izgovorih to seljacino lik mi samar spuca,odma crno pred ocima,stociram ga 4-5 puta tj dok nije pao,raja ulijece razdvaja,a parmak koji rece vidis li koliki sam lezi na podu ko u mejtu.Stade muzika drugovi ga umivaju kad samo cujes,gledaj sta si mi uradio 3 zuba si mi izbio,ugl da skratim dolazi policija pisu zapisnik,al nikakvu kaznu nisam dobio on je malo nesto prijetio tu samo,ali na tom je ostalo.Danas zvoni telefon advokat od doticnog gospodina da mi prenese da ce tuzba biti pokrenuta,e sad sta mi moze to me zanima,Na snimku od kamera lijepo se vidi kako me namjerno udara ramenom,pa poslije toga i samar,on govori da sam ga udarao flasom i na podu,a na snimku se lijepo vidi da su otovorene sake bile i da ga nisam dohvatio kad je poceo padati(fair play).I fkt nikakav klosar nisam, 28 godina imam od srednje se nisam pobio. Pravnici pomagajte![]()
![]()
Vrijeme provjeravanja ne može biti kraće od 1 godine, tako da ako dobije i minimum od godinu provjeravanja, tek za 2 godine će moći biti brisano. Objektivno, nije baš mal vremenski period ako je u pitanju normalan građanin kome bi osuđivanost mogla praviti probleme.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Nisam stručan ali mislim da je taj bruda picka prava.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Totalno sam smetnuo s uma, neispavanost.LjumanM95 je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:41Vrijeme provjeravanja ne može biti kraće od 1 godine, tako da ako dobije i minimum od godinu provjeravanja, tek za 2 godine će moći biti brisano. Objektivno, nije baš mal vremenski period ako je u pitanju normalan građanin kome bi osuđivanost mogla praviti probleme.

Brate fkt cu pokusati normalno odg jer si uletio ko padobranac.Izlazim/pijem brate po kafanama od 19-te,znaci od bosne,valtera sta ti ja znam da ne nabrajam pocet ce me jos osudjivati sta slusam, muzika mi nije bitna cilj su zene lakog moralaAshburtonG je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:28Glumio krkana iz njegove price. Covjek ga mozda slucajno zakacio, te na njegovo pitanje mu dao obrazlozenje koje on i potvrdjuje, da je lik krupnije gradje. Vidi se iz postova da ima problema s kontrolom agresije.VivaLaStella je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:22Al kakva ameba moras biti da glumis krkana, dobijes po pichki i onda ganjas lika po sudu
Mada ostavljam mogucnost da postoje idioti, koji se namjerno zalete i odvale te ramenom. Bilo kako bilo, prekomjerno koristenje odbrane ce rezultirat tuzbom. A ako bude kriv (99%), snosit ce minimalno troskove od par hiljada KM za nove zube.
- AshburtonG
- Kontakt:
Druze, covjek se sprda iznad s tobom, ti ga nabijas na qrac. Lik te pocesao po ramenu u izlasku, ti ga nazivas seljacinom. Ja ti dajem neutralan sud, nazivas me padobrancem. Ti si momak zalutao. Nadam se da ces dobit maksimalnu kaznu. Cudi me da ti neko nije glavu do sad skinuo s ovakvim manjkom socijalne inteligencije.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 03 jul 2023, 18:05, ukupno mijenjano 1 put.
Uh dobro si ga odalamio svaka cast
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: JackW, MElloo, VolimBiH96 i 18 gostiju.