Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
@atribut, Nuzna odbrana mora biti srazmjerna protivpravnom napadu i odbrana mora prestati kad prestane upotreba sile protiv branjenog. Ti si u ovom slucaju krenuo u protivnapad, lijepo sa aspekta bobe al je.beno sa pravne strane plus si nanio vise stete(izbijeni zubi) od tog samara sto si primio. Jos ima video nadzor, evidentna konzumacija alkohola, znaci budi spreman na za.je.banciju.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Tako je, ti si zakonski odgovoran za svoje postupke, imo si opciju da prijavis tako zakon gleda
- ASD
- Kontakt:
Još se usput nadam da nisi u borilačkim sportovima, i tu bi sigurno dobio kazne.
-
- Kontakt:
Opet zavisi je li onaj stao nakon što mu je opalio šamar ili je htio još da ga lupa. Ako nije stao, to je druga priča.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
de ba ljudi sta vam je,ako ga je ovaj prvi opalio normalno da ces odreagovati,to je dozvoljeno.
nema u zakonu koliko udaraca moras primiti da bi se racunalo kao samoodbrana,ko prvi udari je napadac ostalo je saoodbrana ako se ovaj prvi vec nije okreno.
mozda je samar prvog jaci od 5 udaraca drugog,jel trebam pogadjati da li lik zna neke borilacke vjestine...
imas snimak ,imas jarane,imas klub kao dokaze i lagano,kad se zavrsi kontraztuzbu rokni za dusevnu bol,sramocenje u javnosti itd
nema u zakonu koliko udaraca moras primiti da bi se racunalo kao samoodbrana,ko prvi udari je napadac ostalo je saoodbrana ako se ovaj prvi vec nije okreno.
mozda je samar prvog jaci od 5 udaraca drugog,jel trebam pogadjati da li lik zna neke borilacke vjestine...
imas snimak ,imas jarane,imas klub kao dokaze i lagano,kad se zavrsi kontraztuzbu rokni za dusevnu bol,sramocenje u javnosti itd
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- Marsal
- Kontakt:
Sage mu je dobro napisao, njegova samoodbrana nije bila srazmjerna napadu tj prekoračio je.donDondon je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:20de ba ljudi sta vam je,ako ga je ovaj prvi opalio normalno da ces odreagovati,to je dozvoljeno.
Kako će odgovarati zavisi...ali moja pretpostavka je 6 mjeseci uslova, kazna za narušavanje javnog reda i mira i plus građanska parnica gdje će ga bruda oderat za pare.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Sad ti krecu radnje dokazivanja i tu ti je zaj.bancija.
Svaki udarac je potencionalno nanosenje povreda(laksih/tezih) sto je KD. Niko nema pravo pociniti KD. Ako pocinis, ima propisana sankcija. Ne mozes na samar uzvratit napadima sakama i pocinit KD Nanosenje tezih povreda taman da te ne znam koliko neko uvrijedio. To da ti je pao mrak na oci, reci ce ti advokat naravno kad si mazno 6 7 8 piva, nebitno.
Svaki udarac je potencionalno nanosenje povreda(laksih/tezih) sto je KD. Niko nema pravo pociniti KD. Ako pocinis, ima propisana sankcija. Ne mozes na samar uzvratit napadima sakama i pocinit KD Nanosenje tezih povreda taman da te ne znam koliko neko uvrijedio. To da ti je pao mrak na oci, reci ce ti advokat naravno kad si mazno 6 7 8 piva, nebitno.
Memento Mori...
Memento Mori...
Nemas mu pravo nanijeti teze tjelesne povrede ako je on tebi samo udario samar, imas pravo da odreagujes tj. da vratis u datom momentu/reakcija. Sve preko (ako ta osoba nije nastavila) vise nije samoodbrana nego si ti sad agresor.donDondon je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:20de ba ljudi sta vam je,ako ga je ovaj prvi opalio normalno da ces odreagovati,to je dozvoljeno.
Po opisanom, nayebo si u svakom slučaju. Zakon je brutalan, koliko god nepošteno zvučalo jer je on prvi uradio tebi.
Ne treba se upuštati da nekog lupaš ako mu ne utjeraš sa šakama i strah u kosti 

- Marsal
- Kontakt:
Bruda neće samo zaobilazit @atributa nego taj dio grada gdje mu se ovo desilo.
Jbo te svaka posljedica za onu satisfakciju što si ga spustio na zemlju.
Uglavnom, nije mrtva glava, ne sikiraj se al ce te probat oderat privatnom tuzbom. Vidi kako, sta, sta pise u tuzbi njegovog advokata i sta hoce od tebe. Ne znam kakav si sa finansijama, al ako mozes il nadji i ti sebi advokata pa se ganjajte, al pazi, Sud zna biti zajeban, ili vidi pa se nagodi i plati zube.
I imat ces jedno neprijatno iskustvo u zivotu al ces vjerovatno od sad okretat i drugi obraz
I imat ces jedno neprijatno iskustvo u zivotu al ces vjerovatno od sad okretat i drugi obraz
Memento Mori...
Memento Mori...
Nisam pio to se lako vidi i na snimku Ili je kola ili red bul ispred mene u svakom trenutku,brate samar je bio kao stoc,a na snimku se ne vidi cim je on mene udario jer je okrenut ledjima od kamera,mogu li se za to zakaciti da je i on mene sakom udario.Ne znam sta da radim,da li odma platiti nekog advokata u slucaju da tuzba dodje pa da bude upucen jer ne zelim da budem oguljen za nesto sto niti sam zelio niti trazio.Sage je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:24Sad ti krecu radnje dokazivanja i tu ti je zaj.bancija.
Ma jest s moralne strane satisfakcija ali ti ide u dosje +hodanje po sudu/vrijeme
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 03 jul 2023, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.
Da si kakav baja nestali bi snimci iz kafica,ovako bice ti najskuplje pice u zivotu.
Al sta je kazna spram vracanja debila na fabricke postavke
Al sta je kazna spram vracanja debila na fabricke postavke

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Marsal
- Kontakt:
Briše se nakon određenog vremena po isteku uslovne kazne.
- ASD
- Kontakt:
Nek nam proslijedi snimak da se uvjerimo da je istina, a mi ćemo zauzvrat krenuti s prikupljanjem sredstava preko paypala.
Pohvala za ideju

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Sto policajac rece ovaj nece izaci vani zadugo od sramote jer razlika u kg izmedju mene i njega 20 kg plus haha
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, L-Train i 20 gostiju.