FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 03 jul 2023, 15:10

KapitenK je napisao/la:
03 jul 2023, 15:00
15 godina stoje iste cijene karata. Što je 10 KM bilo 2010., danas je cvaja. Ne znam otkud obraz nekom da prigovara na ovu odluku. Banuj se sam.
Ja bih prije rekao ne znam otkud obraz UO i predsjedniku vise da sve rupe krpe navijaci. Poskupljala organizacija utakmice? Izvoli nadji sponzore i zakrpi. Cijene podigni kad budes spreman dovesti normalnog igraca pa da neko ko i nije zaludjenik izdvoji cifru i dodje pa da si u plusu. Milion akcija, a nisu sposobni nit zadrzati ni dovesti jednog normalnog igraca.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 03 jul 2023, 15:11

LegendaIvica je napisao/la:
03 jul 2023, 15:03
KapitenK je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
03 jul 2023, 14:47
Malo je ovo povecanje cijena ulaznica. Trebali su minimalnu cijenu 20 KM. Doveli su, ipak, Bibera i Rustemovica. Za njihovu magiju vrijedi izdvojiti cifru.
15 godina stoje iste cijene karata. Što je 10 KM bilo 2010., danas je cvaja. Ne znam otkud obraz nekom da prigovara na ovu odluku. Banuj se sam.
Prije 15 godina si gledao bolji fudbal nego danas. To vazi za citavu ligu ne samo za nas. Ima bas dosta tekmi koji su cista uspavanka tako da je po meni LjoZe 100% upravu. Nek dovedu prvo igrace pa nek onda povecaju.
Cijene su povećane za po 2 KM jug i sjever, odnosno 5 za Istok, a povećanje se odnosi samo na JEDNU utakmicu.

Cijene za ligu i kup su ostale iste, osim za Istok, koji je povećan za 2 KM. Dok je sve oko tebe u zadnje dvije godine poskupilo za 70%, ako je ovo problem ja onda ne znam fakat.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 03 jul 2023, 15:12

E čuj puno a 30KM godišnja za jug.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 03 jul 2023, 15:13

LjoZee je napisao/la:
03 jul 2023, 15:10
KapitenK je napisao/la:
Ja bih prije rekao ne znam otkud obraz UO i predsjedniku vise da sve rupe krpe navijaci. Poskupljala organizacija utakmice? Izvoli nadji sponzore i zakrpi. Cijene podigni kad budes spreman dovesti normalnog igraca pa da neko ko i nije zaludjenik izdvoji cifru i dodje pa da si u plusu. Milion akcija, a nisu sposobni nit zadrzati ni dovesti jednog normalnog igraca.
Jedno se zna a to je da si ti Hulahupka

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 03 jul 2023, 15:27

Benjamin Colic trenira sa nama, trazi inostrani anganzman ako propadne vjerovatno ostaje na grbavici
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 03 jul 2023, 15:28

Hahahahahha ljudima smeta sto je povecano za 2 do 5 km...ja bi volio da klub stavi 20 km sve tribine kao sto je bio onaj derbi kad je bila akcija.....bolan cekamo tu evropu pa sta je problem sto su malo vece cijene ide klubu....ko hoce taj ce i naci nacin da bude 13.07

Zgevenger
Kontakt:

Post Postao/la Zgevenger » 03 jul 2023, 15:29

Što se Klasu ne žalite što je polubijeli-polušuplji hljeb skočio sa 1KM na 1,80KM? Od kako znam za sebe, cijena karata je ista, moralo je skociti. U kinu je karta preko 10KM za film koji ces za po mjeseca moci dzaba gledati (nekad je bilo 4-5). To nista vam nije problem, a za klub koji šatro volite vam je problem ako se cijena malo digne, nakon 20 godina. Sve nesto licno shvatate, kao klub uzima od nas. Ljudi dragi, niko nista ne uzima od navijaca, nego ima ulaznica koja kosta toliko, pa izvoli. Do tebe je hoces li ili neces. Najjače mi je ovo što je neko napisao "Nek nađu sponzore i nek pokriju tu razliku što je sve poskupilo", ja eto, do sad nisu htjeli sponzore, sa vrata ih vraćali.. Bože sačuvaj.

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 03 jul 2023, 15:31

Haris ovčina je momak divan :bih:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 03 jul 2023, 15:32

Mozda ce grubo zvucati, ali ako je nekome toliki problem par KM razlike onda ima puno prioritetnijih stvari u zivotu od utakmica i fudbala. S obzirom na inflaciju i koliko su cijene svega gore otisle, ovo je i premalo poskupljenje.
Zadnja izmjena: Amidzatvojnajdrazi, dana/u 03 jul 2023, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
1921

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 jul 2023, 15:35

Covjek hljeb poredi sa utakmicom. :bow:
Kad budete sami zaradjivali hljeb, razmisljali o skolskom priboru, ogrijevu pa ce vam biti jasno

Pare navijacima nisu problem. Ali nismo valjda jedini mi od kojih klub zna izvuci pare. Pa da su nas "nagradili" kao sto su igrace nagradili, neki popust clanovima. Za nekog je 10€ nista, a za nekog 20 km hrana za porodicu. Svaka cast upravi kako se zahvalila..
Gdje vi ljudi dragi zivite, radite, zaradjujete?
Mozda karte nisu skupe ili mi nemamo para.
Pa sto se ta razliia skupoce ne nadje u sponzorima. Za pocetak vidjeti generalni da ne pali svaku utakmicu ili ne do Bog zaganjat kakvu firmu, neki model naci.. ali jok.
Hajmo tamo gdje je sigurna dobit.
Malo razmisljajte, kod nas porodicne tribine. Obicno jedna kuca donese dva covjeka iz iste kuce.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 03 jul 2023, 15:40

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
03 jul 2023, 15:32
Mozda ce grubo zvucati, ali ako je nekome toliki problem par KM razlike onda ima puno prioritetnijih stvari u zivotu od utakmica i fudbala. S obzirom na inflaciju i koliko su cijene svega gore otisle, ovo je i premalo poskupljenje.
100% brate, svako ima svoje prioritete i nema svako „toliko“ para. Ja bi cak pokreno akciju da se skupi za te navijace ali mislim da se nebi dovoljno navijaca javilo da uzme te sezonske radi ponosa i zato sto bi se mozda stidili.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 03 jul 2023, 15:42

AvantiBL je napisao/la:
03 jul 2023, 13:49
avalPacidoroP je napisao/la:
03 jul 2023, 13:42
JeKo Nikola Turanjanin
Nekad bio naš junior :D
Valjal čemu
Makar lopte da dohvaća :mrgreen:

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 03 jul 2023, 15:48

LegendaIvica je napisao/la:
03 jul 2023, 15:40
100% brate, svako ima svoje prioritete i nema svako „toliko“ para. Ja bi cak pokreno akciju da se skupi za te navijace ali mislim da se nebi dovoljno navijaca javilo da uzme te sezonske radi ponosa i zato sto bi se mozda stidili.
Ma to bi se organizovalo za sekundu, ali ja shvatam da bi ljudi odbili. Ja bih prvi odbio, nedaj Boze da dodjem u tu situaciju, ali treba realan biti.
1921

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 03 jul 2023, 15:50

03 jul 2023, 15:42
AvantiBL je napisao/la:
03 jul 2023, 13:49
03 jul 2023, 13:42
JeKo Nikola Turanjanin
Nekad bio naš junior :D
Valjal čemu
Makar lopte da dohvaća :mrgreen:
U teren da ubacuje? :D
Ništa posebno ne očekuj..
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

Zgevenger
Kontakt:

Post Postao/la Zgevenger » 03 jul 2023, 15:50

zeljovolimte je napisao/la:
03 jul 2023, 15:35
Kad budete sami zaradjivali hljeb, razmisljali o skolskom priboru, ogrijevu pa ce vam biti jasno

Pare navijacima nisu problem. Ali nismo valjda jedini mi od kojih klub zna izvuci pare. Pa da su nas "nagradili" kao sto su igrace nagradili, neki popust clanovima. Za nekog je 10€ nista, a za nekog 20 km hrana za porodicu. Svaka cast upravi kako se zahvalila..
Pa sto se ta razliia skupoce ne nadje u sponzorima. Za pocetak vidjeti generalni da ne pali svaku utakmicu ili ne do Bog zaganjat kakvu firmu, neki model naci.. ali jok.
Malo razmisljajte, kod nas porodicne tribine. Obicno jedna kuca donese dva covjeka iz iste kuce.
Poredim druže sve. Uzimaju lopatom na svakom koraku svi i za sve se nađe para i ništa nije problem. Što bi nagrađivali nas i zahvaljivali se? Ko su to oni? 15. Garnitura ljudi u upravi od kako mogu upratiti. Što će mi njihova zahvalnica i popust? Moja lična obaveza je da dam sve što mogu za Želju, jer ga ja tako osjećam. Itekako zarađujem svoj hljeb i živim život pun odricanja od kako sam prohodao. Gore je čovjek napisao, kome je par maraka u dvije sedmice puno, taj ima puno veći problem u životu i žao mi je. A recimo Jug čak nije ni poskupio kolko vidim, u jednu ruku smo bijeda i dvije marke nam je puno, a u drugu hocemo da smo pored aut linije da psujemo sudiji i da nas fino čuje, pa nam Jug zaboga daleko.. Manite se patetike, zbog nje mam.je društvo tu gdje jeste.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 jul 2023, 15:55

Pa za 85% navijaca vjerujem da nije problem cijena kao cijena. Problem je vjerovatno za porodice koje dolaze zajedno po 2,3 ili vise clanova.

Meni licno je problem sto Uprava mog kluba nije sposobna namiriti pare osim ako to nece biti preko ledja navijaca. Minimalno ili puno vise je nebitno, ali ova Uprava jedino je za to sposobna. Mi ne bismo imali generalnog sponzora da nije navijaca. Nit imas koga prodati jer ne mogu potpisati neki duzi ugovor nit mogu koga dovesti normalnog. A puno veci problem od toga je sto ni mimo terena nisu sposobni.

Da je situacija kao kod Zrinjskog u klubu npr. onda nije frka ni povecati cijene jer imas razlog da 'uzmes' od navijaca jer im i nudis nesto. Pitanje je do kad ce kod nas samo navijaci pare donositi u klub.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 jul 2023, 16:00

Živimo u državi, gdje na proteste od nacionalnog i životnog značaja dođe 100 ljudi. A na Čevljanoviće i proslavu nove godine ispred vječne vatre ( na -20) 50 000 ljudi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 jul 2023, 16:01

Zgevenger je napisao/la:
03 jul 2023, 15:50

Poredim druže sve. Uzimaju lopatom na svakom koraku svi i za sve se nađe para i ništa nije problem. Što bi nagrađivali nas i zahvaljivali se? Ko su to oni? 15. Garnitura ljudi u upravi od kako mogu upratiti. Što će mi njihova zahvalnica i popust? Moja lična obaveza je da dam sve što mogu za Želju, jer ga ja tako osjećam. Itekako zarađujem svoj hljeb i živim život pun odricanja od kako sam prohodao. Gore je čovjek napisao, kome je par maraka u dvije sedmice puno, taj ima puno veći problem u životu i žao mi je. A recimo Jug čak nije ni poskupio kolko vidim, u jednu ruku smo bijeda i dvije marke nam je puno, a u drugu hocemo da smo pored aut linije da psujemo sudiji i da nas fino čuje, pa nam Jug zaboga daleko.. Manite se patetike, zbog nje mam.je društvo tu gdje jeste.
Sta predlazete da se odreknemo navijaca kojima je puno 200 km u toki mjeseca dati za Zelju? Kad ti moras kupiti 3 karte dva tri puta u mjesecu. To je ba 20% necijih primanja.
Realna primanja u BiH su takva.
Ili mozda da **** mater onima koji dodju iz Gracanice, Vakufa, S.Mista? Jer ko vss **** ne zivite kod Palem, sopinga?
Nije to druze veci prioritet, nego jednostavno dosta vas ne razmislja. Kakva crna patetika? To je realnost, patetike nema.
Sta da radi covjek sa dva sina i zenom? Da ide na jug?

Od ovih kojima je puno 20 km neces cuti psovke. Ali zato od papka koji ima para ma zapadu oni pred tv-om nemaju mira, zato ti dijaspora na ljetnim utakmicama sleper flasa ubaci u teren jer im se moze oni imaju **** 20 km.

Vi ne shvatate da nije problem u 20 KM ljudi davali pare a igralo se bez navijaca. Shvatam ja da je Zeljo nesto vise od toga. Ali zasto sve uvijek preko ledja navijaca. Dodje skoro pun istok, on otvori jedna vrata na istoku..
Tuce i pojedini igraci dijele karte dzaba haverima, nek se uvedu neki popusti za porodice. Zeljo je porodican klub i to je tako.

Nece biti problem protiv Minska, ali ce biti problem protiv Krupe u kupu, na -10 protiv Posusja. Ma id na jug nek ti djeca obole kad nemas za karte. Kad zaradis dodji na utakmici.

Da ne spominjem teren i ono za sta se karta placa.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 03 jul 2023, 16:03

LjoZee je napisao/la:
03 jul 2023, 15:55
Pa za 85% navijaca vjerujem da nije problem cijena kao cijena. Problem je vjerovatno za porodice koje dolaze zajedno po 2,3 ili vise clanova.

Meni licno je problem sto Uprava mog kluba nije sposobna namiriti pare osim ako to nece biti preko ledja navijaca. Minimalno ili puno vise je nebitno, ali ova Uprava jedino je za to sposobna. Mi ne bismo imali generalnog sponzora da nije navijaca. Nit imas koga prodati jer ne mogu potpisati neki duzi ugovor nit mogu koga dovesti normalnog. A puno veci problem od toga je sto ni mimo terena nisu sposobni.

Da je situacija kao kod Zrinjskog u klubu npr. onda nije frka ni povecati cijene jer imas razlog da 'uzmes' od navijaca jer im i nudis nesto. Pitanje je do kad ce kod nas samo navijaci pare donositi u klub.
Od A do Ž.
To je ono o cemu pricam.
Sta trebamo platne liste da damo u klub, da vidimo koliko mozemo pogurati?
Bojim se razocarenja samo..

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 03 jul 2023, 16:05

Skupa ulaznica, a cenera za nargilu se lahko da.
Razuman potez uprave, ovo se moglo i prosle sezone uraditi.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.