Rado cu ti objasniti zasto su iznad prosjeka. Usput Moze i Saletu biti odgovor.RoninX je napisao/la: ↑01 jul 2023, 15:25Po cemu su vasi novinari iznad prosjeka? Mislim svaka cast gazdi sto je tako galantan ali po meni bi taj posao mogla raditi i neka djecurlija iz srednje skole, honorarno, imali biste manje fiksne izdatke pa samim tim i veci profit sto je kako rece glavni motiv portala...
A i neki aktuelni vjestacki program bi mogao pisati tekstove sa par generickih informacija...mozda bi cak bili inovativniji od vase trenutne postave kad bi se bavili zutilom
Moja friskija zamjerka glede sportskog sadrzaja je sto nba draft nije imao puno vise paznje, trebala je ici prijelomna vijest preko cijelog portala i da stoji pola dana tako, jer je u nba dosao (potencijalno) najveci talenat nakon Lebrona a vama to ne predstavlja nista....ali dobro, ocito se ni to ne klika...mozda najbolje da pokrenete reality na fazon Zadruge i mlatite i jos vec lovu
Ok, tebi su nase vijesti glupost, ispod casti ti je raditi za citanost i novac, radije bi pisao dubinske analize mjesec dana pa dobio otkaz (jer je medij propao), Pa tako na deset medija i na kraju vozao viljuskar u skladistu. To je OK, shvatam vitestvo u tome. Mada, pitacemo Saletovu rodicu koliko dugo je spremna raditi besplatno i da li postoji neko ko Joj sada placa za te tekstove koje je rodjaku milina citati.
Medjutim, postoje stotine portala u BiH. Postoje hiljade ljudi koji bi pisali bilo sta pa da zaradjuju od klikova i zive od toga. Medjutim, samo pojedini to mogu, a ovi nasi su definitivno u top 5%. To Jesil ti musterija za njihov proizvod ili nisi, to je druga tema. Ja recimo uopste ne pratim sport i nisam musterija ni za jedan sportski portal, to ne znaci da je sport sranje. Njihov posao je da proizvod prilagode trzistu. To se cini lako na oko, medjutim stotine ljudi ce danas objaviti tekst o Ronaldu, ali u BiH ce najcitaniji biti onaj kojeg ce napisati nas novinar. To nije lako.
Za ove ravnozemljase, molio bih da me ne uvlace u svoje gluposti. Ne znam sta je jajara. Za mene je levat onaj ko se bojao boce, a jos veci levat mi je onaj ko je pamet kupio od Semira Osmanagica.