FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Našem dragom Vahidinu da dragi Allah da lijepi Dženet, a porodici sabur. 

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- napoleon72
- Kontakt:
Belmin nam je na penalima donio onaj kup prijateljstva dok je branio za juniore/kadete. Kao senior je u julu 2021. uhvatio panenku Bilbiji na Kosevu u porazu 0:2. Protiv Veleza u finalu kupa je skinuo jedan penal. Protiv Celika je ako se dobro sjecam 2 puta pogodio stranu al je ocajno reagovao, vjerovatno namjerno. Vidi se na odlucujucem penalu kako je povukao ruku. Ne mozes reci da nema instinkt za penale, to npr. nema Pavlovic, koji je kod nas skinuo jedan penal i to ga lopta slucajno pogodila u finalu kupa protiv Sirokog. Sem toga nikad ni stranu nije pogodio.ShofaII je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:19Ne znam sto trcite da Belmina pljujete. Nije ni meni drag zbog tih gestikulacija.
Belmin nema taj instinkt za penale dok npr Sahinovic i Kovacevic imaju. Nije Belmin kriv sto se tada nije ostavila izmjena i sto se nije planiralo da moze doci do penala.
Nije kriv ni sto ga nije imao ko nauciti da brani penale.
Golmani koji nemaju instinkt za penale se moraju rasteretiti odgovornosti i dobro nalozit i nafurat prije penal serije jer u protivnom sigurno gubis jer je na golu kao osoba u snu koja bi da pusti glas ali ne moze.
Dudek iz finala je najbolji primjer.
A inace se i on i Sahinovic pljuju ovdje a realno je da su imali losu odbranu ispred sebe.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Rahmeti ti duši legedno naša. Da ti se Allah dragi smiluje i uvede u džennet lijepi amin.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Nekad se ne slažem stobom po pitanju nekih stavova, ali stvarno ti skidam kapu kakvu memoriju imaš i koliko informacija o historiji FKS to je nevjerojatno. Aferim.napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:34Belmin nam je na penalima donio onaj kup prijateljstva dok je branio za juniore/kadete. Kao senior je u julu 2021. uhvatio panenku Bilbiji na Kosevu u porazu 0:2. Protiv Veleza u finalu kupa je skinuo jedan penal. Protiv Celika je ako se dobro sjecam 2 puta pogodio stranu al je ocajno reagovao, vjerovatno namjerno. Vidi se na odlucujucem penalu kako je povukao ruku. Ne mozes reci da nema instinkt za penale, to npr. nema Pavlovic, koji je kod nas skinuo jedan penal i to ga lopta slucajno pogodila u finalu kupa protiv Sirokog. Sem toga nikad ni stranu nije pogodio.ShofaII je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:19Ne znam sto trcite da Belmina pljujete. Nije ni meni drag zbog tih gestikulacija.
Belmin nema taj instinkt za penale dok npr Sahinovic i Kovacevic imaju. Nije Belmin kriv sto se tada nije ostavila izmjena i sto se nije planiralo da moze doci do penala.
Nije kriv ni sto ga nije imao ko nauciti da brani penale.
Golmani koji nemaju instinkt za penale se moraju rasteretiti odgovornosti i dobro nalozit i nafurat prije penal serije jer u protivnom sigurno gubis jer je na golu kao osoba u snu koja bi da pusti glas ali ne moze.
Dudek iz finala je najbolji primjer.
A inace se i on i Sahinovic pljuju ovdje a realno je da su imali losu odbranu ispred sebe.

Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
- napoleon72
- Kontakt:
Tribina sjever uvijek treba da se zove Vedran Puljic. A kome od njih dat juznu tribinu, koga toliko uvrijedit?ado-hz je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:33Bas tesko jutro nakon sto procitah da je preselio Vahidin. Neki dan na tik toku je imao lajv i odgovarao na pitanja raje. Da ti dragi Allah podari lijepi Dženet dragi nas Spenseru.
Zivot ide dalje a mi nikad ne smijemo zaboraviti njegovo ime.
Ako ikad dozivimo ovakav stadion da imamo jednu tribinu dati po njegovom imenu,drugu po Hasetu, trecu po Keliju i cetvrtu po malom Ismiru.
Nestvarno djeluje stadion i sve popratne prostorije u njemu od kuhinje do fitnes sale. Zamisljam duplo veci ovakav sa bordo stolicama.

GRMI SA SJEVERA!
1946
1946
Neka ti je vječni rahmet Vahidine majstore 

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
Ma realno i nema neki kvalitet sad golmani visoki, duge poluge, dobro igraju u polju a on je suprotnost. Neka mu je sretno u novoj sredini.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:15Eto, pade u vodu priča da će se Belmin forsirati pod svaku cijenu. Vala nije mi ga žao, iako moram reći da je krenuo odlično, ali od ispadanja protiv Čelika za mene ne postoji.
napoleon72 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:40Tribina sjever uvijek treba da se zove Vedran Puljic. A kome od njih dat juznu tribinu, koga toliko uvrijedit?ado-hz je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:33Bas tesko jutro nakon sto procitah da je preselio Vahidin. Neki dan na tik toku je imao lajv i odgovarao na pitanja raje. Da ti dragi Allah podari lijepi Dženet dragi nas Spenseru.
Ako ikad dozivimo ovakav stadion da imamo jednu tribinu dati po njegovom imenu,drugu po Hasetu, trecu po Keliju i cetvrtu po malom Ismiru.
Nestvarno djeluje stadion i sve popratne prostorije u njemu od kuhinje do fitnes sale. Zamisljam duplo veci ovakav sa bordo stolicama.![]()
Da upravi si. Totalno sam van sebe, odavno nisam pustio suzu a jutros je pustih za Vahidinom.
Nemam pojma, evo teren u kampu nosi naziv Kelija pa eto mozda svecana loza novog nekad stadiona da nosi ime Vahidina.
Kad sad spomenu juznu tribinu...hmmm tesko pitanje sad kad bolje razmislim ne bih nimome davao. Al nesto se moze skontati da ostane zauvijek zapisano ime par ovi ljudi koji su zivjeli za Sarajevo a nemamo ih bas puno.
Vedran, Keli, Vahidin, Hase, mali Ismir.
Svecani salon u prostorijama kluba nosi naziv pokojnog predsjednika Svetozara Vujovica tako da ni njega ne smijemo zaboraviti.
Što se tiče golmana, ne bi ja ni Delača dovodio ako je preskup i ako će tražiti da bude jedinica.
Šahinoviću se mora dati šansa, i dovesti eventualno nekog iskusnijeg golmana da imaš džokera u slučaju Šahinih oscilacija. Nemamo druge opcije i radi u21 pravila, bolje njemu dat šansu nego gledati Traku kako se gubi po terenu.
Šahinoviću se mora dati šansa, i dovesti eventualno nekog iskusnijeg golmana da imaš džokera u slučaju Šahinih oscilacija. Nemamo druge opcije i radi u21 pravila, bolje njemu dat šansu nego gledati Traku kako se gubi po terenu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
Pa imamo opciju Mulalića za u21, mislim da će prvi izbor on biti na beku sad kad se situacija izgladila.bodi123 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:47Što se tiče golmana, ne bi ja ni Delača dovodio ako je preskup i ako će tražiti da bude jedinica.
Neki su ovdje Beganovića nakon jedne asistencije zacementirali u prvih 11...
Po meni momak čisti prosjek i 100 puta bolje gurati i forsirati Mulalića koliko god je moguće.
Mozda se planira igrati sa tri stopera u slucaju nemogucnosti pronalska kvalitetnog U21 igraca, pa bi tako mogli gledati Traku kao najmanje bolnu opciju.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Trako je bolan kad ga vidim u prvih 11. Mulalic, Buljubasic i Sahinovic pa neka se kontaju.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ajdohordas je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:58Pa imamo opciju Mulalića za u21, mislim da će prvi izbor on biti na beku sad kad se situacija izgladila.bodi123 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:47Što se tiče golmana, ne bi ja ni Delača dovodio ako je preskup i ako će tražiti da bude jedinica.
Po meni momak čisti prosjek i 100 puta bolje gurati i forsirati Mulalića koliko god je moguće.
pa nije bas jedna asistenicija. U utakmici dvije za dva gola. Nije malo, Renan samo nogu/glavu morao postaviti. Mulalic je mladji, time i labaviji u glavi. Extra da imamo obje varijante. Nek se nadopunjuju. Vjerujem da ce Beganovic sansu dobiti prije u euro utakmicama.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- robertkosar
- Kontakt:
Inna lillahi we inna ilejhi radziun
Allahu moj podari dzenet dobroj dusi Vahidinovoj
VAHIDIN MUSEMIC ISTINSKA LEGENDA FK SARAJEVO

VAHIDIN MUSEMIC ISTINSKA LEGENDA FK SARAJEVO

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Dobar je Amar ne treba pretjerivati, plaćena je i odšteta, bit će on u prvih 11 barem za početak sigurno. Mulalić je i meni odličan potencijal, al ne možeš Beganoviću ne dati nikako šansu jer moraš u ekipi u svakom trenutku imati u21 igrača. Zbog toga je Šaha najbolja opcija jer ga nećeš nikad vaditi, a na beku nek se ova dvojica rotiraju što se mene tiče i bore za poziciju.ajdohordas je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:58Pa imamo opciju Mulalića za u21, mislim da će prvi izbor on biti na beku sad kad se situacija izgladila.bodi123 je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:47Što se tiče golmana, ne bi ja ni Delača dovodio ako je preskup i ako će tražiti da bude jedinica.
Mali Buljubašić je isto ogroman talenat, ako ga ovaj lom noge nije unazadio bit će i od njega igrač. Loptu ima u malom prstu, tehnički baš baš dobar. Prava moderna osmica.

- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
Gledam nekakav post na FB, besplatna škola atletike za osnovce, nebitno... Nego, je li ovo sređena tartan staza na Koševu, ili su ovo neke stare fotke? Zna li iko?
https://www.centar.ba/vijesti/19379/bes ... H2UQ8TNZcY
SARAJEVO SIAMO NOI
Samo na ovom dijelu ima traka.OzmoodPinglewood je napisao/la: ↑30 jun 2023, 11:11Gledam nekakav post na FB, besplatna škola atletike za osnovce, nebitno... Nego, je li ovo sređena tartan staza na Koševu, ili su ovo neke stare fotke? Zna li iko?
ovo da Grad Sarajevo uradi je smjesna cifra za budzet. Nadati se jednog dana da dodje neki politicar koji je lud za Sarajevom pa da pokrene ovo sve .ado-hz je napisao/la: ↑30 jun 2023, 10:33Bas tesko jutro nakon sto procitah da je preselio Vahidin. Neki dan na tik toku je imao lajv i odgovarao na pitanja raje. Da ti dragi Allah podari lijepi Dženet dragi nas Spenseru.
Nestvarno djeluje stadion i sve popratne prostorije u njemu od kuhinje do fitnes sale. Zamisljam duplo veci ovakav sa bordo stolicama.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Polahko ljudi što se tiče postava i kombinacija, nek se oni prvo izbore da mi igramo u ritmu četvrtak - nedjelja pa će onda za sve biti mjesta. Gledam nešto koga bi mogli izvući od onih ekipa u trećem pretkolu, Partizan se nameće kao idealan protivnik, navijači im 100% okrenuli leđa, ekipa menadžerski sastavljena i generalno u rasulu, Ricardo najbolji igrač ekipe otišao. U suštini idealan protivnik, ali posljedice tog duela bi mogli biti pogubne i onda ih je ljepše zaobići.
-
- Kontakt:
Samozdravlje je napisao/la: ↑29 jun 2023, 18:33eccehomo je napisao/la: ↑29 jun 2023, 12:52... u tebi je Safet Sušić majstor fudbalaSamozdravlje je napisao/la: ↑29 jun 2023, 12:03Ništa onda vraćamo se na one stare postavke 70-80-tih godina. Na centralnom Zapadu bila raja sa zastavama i pjevalo se :
Bosno moja
Lijepa,mila,lijepa gizdava
Haaaj u tebi je Sarajevo
ŠKOLA FUDBALA
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Spenser, Spenser, Spenser, Spenser, Spenser, Spenser, Spenser, Spenser![]()
![]()
![]()
![]()
Prema objektivnom naucnom istraživanju, onaj koji najviše mrzi Želju, najveći je Pitar.
Vahidin Musemic je najveći živući Pitar, ja sam na trećem mjestu (mrzim ga manje i kraće ).![]()
Otišla je i posljednja LEGENDA FKS. Obilježio mi je djetinjstvo, svu moju ljubav prema FKS i Allah me je nagradio da 5-6 puta pijemo kahvu i na tome sam mu beskrajno zahvalan. Čast da pijem kahvu sa njim imao sam u svojim ozbiljnim godinama, a odavao mi je tada utisak vjernika i velikog bh patriote. Ne pamtim rahmetli Asima Haseta Ferhatovica.
Molim Vas nemojte olako upotrebljavati imenicu legenda. Brojeve dresova Asima, Svetozara i Vahidina treba "zalediti".
Bilo je možda i bolji fudbaler od njega,, ali niko nikad neće voljeti FKS kao Vahidin Spenser Musemić.
Legendo moja,neka Ti Dragi Allah podari sve ljepote Dzeneta. Rahmet ti duši Vahidine Musemiću.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, DzemoSmjecanin, Google Adsense [Bot], MaroonBjelave, NazorUso, Oerde i 67 gostiju.