Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Znam ovu, bude kod one petljeTruhlo je napisao/la: ↑29 jun 2023, 23:41Nogometni klub Čelik je danas obradovao svoje navijače sjajnom pobjedom od 4:1 nad Slavijom, ali je jedna plavka odlučila dodatno zagrijati atmosferu na tribinama.
Atraktivna djevojka, koja ima dobre izgleda da postane zenička Larissa Riquelme, odlučila je malo razveseliti Robijaše, pa je pokazala poprsje.
Razveseli nas sisojeeee![]()

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Truhlo vadi list papira, da pocnem diktirati. Preuzimamo slobodu, nek i njima svane jednom u zivotu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Hajde šibicari do jucer ste bili u kantonalnoj i oni bi nekog da prozivaju, imate vi svog Fudu spasioc i cuvajte ga dobro 

Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Sa punim pravom i uzdignute glave mozemo prozvati koga hoces. A futka sto se tice, on se slepa nama, a ne mi njemu, nas stav se zna !
Pisi tamo convict za direktora kluba, truhlu za predsjednika.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Jesul odblokirali
Bolji likĆe s dugovima samo da ih jos odblokiraju

Bolji likĆe s dugovima samo da ih jos odblokiraju

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Svašta i ovim tuzlacima u obraz stane hah. Još bi oni kao nas prcali, čak se i usude, dragi Bože 

Moze nam se jbg. Kad bude vas forum, odlucujte ko vas smije prcat, a ko ne smijeRubikovaKocka je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:56Svašta i ovim tuzlacima u obraz stane hah. Još bi oni kao nas prcali, čak se i usude, dragi Bože![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Mico je na odmoru, nema ga do ponedjeljka.
Malo Mostar, malo Sarajevo

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
-
- Kontakt:
Uredu.DamirT je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:59Moze nam se jbg. Kad bude vas forum, odlucujte ko vas smije prcat, a ko ne smijeRubikovaKocka je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:56Svašta i ovim tuzlacima u obraz stane hah. Još bi oni kao nas prcali, čak se i usude, dragi Bože![]()
![]()
Ja mislim da imate mnogo bitnijeg posla. Mi smo uplovili u mirnije vode sto se tice kluba, a vi tek treba da krenete da se borite i izborite za svoj, ako budete imali kapacitet za to. Nije to ni malo lak zadatak. Ja vam zelim sve najbolje,da se ugledate na nas i nase borbe za svoj Čelik u ovih proteklih 8-9 godina.
Vidim ja utihnuo forum skroz

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
RubikovaKocka je napisao/la: ↑30 jun 2023, 09:05Uredu.DamirT je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:59Moze nam se jbg. Kad bude vas forum, odlucujte ko vas smije prcat, a ko ne smijeRubikovaKocka je napisao/la: ↑30 jun 2023, 08:56Svašta i ovim tuzlacima u obraz stane hah. Još bi oni kao nas prcali, čak se i usude, dragi Bože![]()
![]()
Ja mislim da imate mnogo bitnijeg posla. Mi smo uplovili u mirnije vode sto se tice kluba, a vi tek treba da krenete da se borite i izborite za svoj, ako budete imali kapacitet za to. Nije to ni malo lak zadatak. Ja vam zelim sve najbolje,da se ugledate na nas i nase borbe za svoj Čelik u ovih proteklih 8-9 godina.

Sretno i vama, da udjete u PL
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Dug Čelika na 31.12.2020 je 3.366.247,28 (glavnica) + 928.743,57 (kamata)redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:27manje dugova - nama ostalo jos 300kMadal je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:20Apsolutno smo u boljoj poziciji: manje dugova - odblokiran racun, neuporedivo kvalitetniji OP i kolika-tolika reputacija sa prodavanjem igraca za bh uslove, u startu imamo vise prihoda, istina zbog grada.redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:11
Zbog nacina na koji pristajete da vas neko preuzme i ne niste u boljoj situaciji od Čelika trenutno. Klub vam nema ni glave ni repa, nema organizacije, nema igraca, nema trenera, nema nista, nema sponzora, nema sistem, nema uhodan sistem poslovanja, nema prihoda. Ovo sve ceka novog vlasnika kluba, plus vrlo lahko se moze desiti da se transa grada smanji, zivite samo od toga trenutno, to je cinjenica. Ovo gore sve nabrojano morate poceti stvarati ponovo, plus struje koje vode borbe oko kluba dodatno ovo sve otezavaju. Kao sto sam rekao zadnja slamka spasa, jer kad kao navijac prihvatis da je dobro da neko postane vlasik kluba na nacin da ulazi kao kauboj na sjednicu u nekoj sobici, pored toga sakriva se iza navijaca, koje salje da prvi udju i sire strah, a on ulazi kao kauboj i diktira spisak na prazan papri, izvini molim te, ali to su potezi ocajnika kada takvo nesto prihvati.
Vama u prilog ide stadion.
Vama je Husic seoska lola i varalica a meni covjek s kojim smo qarali cijelu ligu u par sezona s njim.
odblokiran racun - ceka se samo dan kada cemo dobiti potvrdu da je i zvanicno odblokiran
neuporedivo kvalitetniji OP - mozda za nijansu, ali ni nas nije los, imamo daleko vise djece nego u proslom periodu
kolika-tolika reputacija sa prodavanjem igraca - ovo necu ni komentarisati
startu imamo vise prihoda - ok imate
Organizacija- nemate nista
Komunikacija sa navijacima, sponzorima - 0 imate
plus ovo gore sve sto sam nabrojao
nema ovo veze sa azmirom, ko god u ovom momentu da vas preuzme isto ti je. Odlucili ste se na diktat na listu papira, od mene nek vam je sretno, pa se sretnemo opet.
Dug Sloboda na 31.12.2020 je 2.635.200,56 (glavnica) + 935.129,77 (kamata)
Dug Čelika na 31.03.2023 je 3.801.014,50 (glavnica) + 2.303.636,23 (kamata)
Dug Sloboda na 31.03.2023 je 2.357.858,64 (glavnica) + 935.568,35 (kamata)
https://pufbih.ba/v1/public/upload/file ... _2020_.pdf
https://pufbih.ba/v1/public/upload/file ... 032023.pdf
što znači da se Čelik za 2g i 3 mjeseca zadužio još za 434.767,22KM (+12,92%) a Sloboda za isti period smanjila dug za 277.341,92KM (-10,52%)
znači dugova nemate manje
odblokiran račun???? čim nemate ništa zvanično znači da nije, mani to čekamo evo
možeš li se sjetiti kojeg ste igrača prodali posljednjeg i za koliko novca? Naravno da ne možeš jer možda nisi bio tad ni rođen
Imate još koji dan neku organizaciju dok je mi nemamo
Dovoljno je pogledati web stranicu da se vidi da imate 4(četiri) sponzora za razliku od nas koji na webu imamo 18 (osamnaest)!
Stadion imate (gradski) jedino koji je bolji od našeg ali ne zaslugom vas ili grada nego NS BiH koji vam i održava ga (plaća) jer kad je bilo do vas igrali ste na Kamberovića polju...
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
Taj dug ne opterecava klub ni sekunde, reprogram ide i grad ga vraca. Vjerujem i kod vas je isto.crvenocrnitz je napisao/la: ↑30 jun 2023, 09:51Dug Čelika na 31.12.2020 je 3.366.247,28 (glavnica) + 928.743,57 (kamata)redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:27manje dugova - nama ostalo jos 300kMadal je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:20
Apsolutno smo u boljoj poziciji: manje dugova - odblokiran racun, neuporedivo kvalitetniji OP i kolika-tolika reputacija sa prodavanjem igraca za bh uslove, u startu imamo vise prihoda, istina zbog grada.
Vama je Husic seoska lola i varalica a meni covjek s kojim smo qarali cijelu ligu u par sezona s njim.
odblokiran racun - ceka se samo dan kada cemo dobiti potvrdu da je i zvanicno odblokiran
neuporedivo kvalitetniji OP - mozda za nijansu, ali ni nas nije los, imamo daleko vise djece nego u proslom periodu
nema ovo veze sa azmirom, ko god u ovom momentu da vas preuzme isto ti je. Odlucili ste se na diktat na listu papira, od mene nek vam je sretno, pa se sretnemo opet.
što znači da se Čelik za 2g i 3 mjeseca zadužio još za 434.767,22KM (+12,92%) a Sloboda za isti period smanjila dug za 277.341,92KM (-10,52%)
odblokiran račun???? čim nemate ništa zvanično znači da nije, mani to čekamo evo
možeš li se sjetiti kojeg ste igrača prodali posljednjeg i za koliko novca? Naravno da ne možeš jer možda nisi bio tad ni rođen
Dovoljno je pogledati web stranicu da se vidi da imate 4(četiri) sponzora za razliku od nas koji na webu imamo 18 (osamnaest)!
Stadion imate (gradski) jedino koji je bolji od našeg ali ne zaslugom vas ili grada nego NS BiH koji vam i održava ga (plaća) jer kad je bilo do vas igrali ste na Kamberovića polju...
Sto se tice dugova koji mogu blokirati rad kluba, 300k imamo, a vi? Jel znate uopste nakon ovog debakla je li se ostalo igracima duzno, dobavljacima... mi znamo u marku nas dug, a vi? Je li se ovim "zvijezdama" vranjes i co. ostalo duzno, znamo da takvi nece za male pare igrati.
Sponzora daleko vise imamo, sto pravnih, sto fizickih lica.
https://nkcelik.ba/sponzori/
I na kraju stavi to sve po strani, nemate organizaciju u klubu, sto je najvaznije, nemate tim, strucni stab... Mi da smo u tolkom qurcu ne bi macron dosao i preuzeo kompletan fan shop na sebe. Racun necemo "maniti", isplaceni svi duznici, samo se ceka da prodje kroz sistem, ne znam kako tacno ide procedura. Sto je najvaznije svi isplaceni!
Kako god bilo, niko od nas nema perfekt stanje. Samo borba, ispravno i posteno.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Taj dug sto je uvecan je zapisnik iz 2015 godine koji je porezna izvadila iz ladice. Taj dodatni milion glavnice je u zalbenom postupku i na sudu je, predmet je vracen na pocetak. Sud moze presuditi u korist kluba, u korist porezne. Opet posto je to iz 2015, moze se reprogram potpisati jer zakon o reprogramu obuhvata taj period i mjesecna rata bi bila 9000 na 120 mjeseci. To su dugorocna dugovanja i ne opterecuju ni Slobodu ni Celik, jer grad Tuzla i Zenica otplacuju ta dugovanja.crvenocrnitz je napisao/la: ↑30 jun 2023, 09:51Dug Čelika na 31.12.2020 je 3.366.247,28 (glavnica) + 928.743,57 (kamata)redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:27manje dugova - nama ostalo jos 300kMadal je napisao/la: ↑29 jun 2023, 22:20
Apsolutno smo u boljoj poziciji: manje dugova - odblokiran racun, neuporedivo kvalitetniji OP i kolika-tolika reputacija sa prodavanjem igraca za bh uslove, u startu imamo vise prihoda, istina zbog grada.
Kratkorocna dugovanja su kod slobode na dan 31.12.2022 prema izvjestaju koji je Sloboda objavila u sklopu licenciranja za PL preko milion maraka. To su dugovi koji se moraju rijesavati i prijete vam tuzbe. Dzambic je nedavno iznio informaciju da je potrebno otprilike 600, 700k KM da isplatite ta kratkorocna dugovanja. Celiku je ostalo samo 300k kratkorocnih dugovanja i to 200k prema UIO i 100k prema povjeriocima koji nisu tuzili klub. Taj dug klub planira sanirati u narednoj sezoni. To kad se rijesi ostaje samo reprogram, koji ponavljam placa grad i klub nema nikakvih problema sa tim dugom. Taj reprogram se uredno placa vec 3 godine i otplaceno je preko 800k KM.
Sto se sponzora tice klub ima 5 zlatnih sponzora koji su na dresu, a to su calsberg, rmlh, bhtelecom, telemach i mozzart. Pored njih klub ima jos preko 70 ostalih sponzora, kad vec otvaras stranicu vidio bi. Imaju i slike sa stadiona, cijela istocna tribina u dva reda je sa reklamama, sada prelazimo na sjevernu i juznu tribinu

Sloboda u PL u 2022 od sponzora, ulaznica, donacija = 300k KM
Celik u drugoj ligi centar u 2022 od sponzora, ulaznica, donacija = 700k KM
Slobodu cupa grad koji uleti milion KM, za razliku od Celika koji je dobio 0KM zadnje 3 godine. I tu se situacija mijenja, pa cemo se potuci

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Jesul odblokirali matematićari
Kakvo pomracenje uma da navode da imaju manje duga a racun im blokiran zbog dugova
Sta kaze jos za nijansu bolji OP

Kakvo pomracenje uma da navode da imaju manje duga a racun im blokiran zbog dugova

Sta kaze jos za nijansu bolji OP

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ja sam stvarno mislio da si malo normalniji. Drzi se sisoje, diktata i preuzimanja kluba na listu papira sa losim rukipisom i nisi za dublje rasprave. Ovako rade samo oni koji nemaju moc uci diskusiju sa cinjenicama i argumentima. Vracamo se prcanju kokare 100 godina stare, bez ijednog jajeta.
Dok su se jedni borili protiv kriminalaca i losih politicara, drugi su im se sageli. Razlika u mentalitetu ogromna.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Nas omladinski pogon je u qrcu i tek preuzimanjem kluba od strane navijaca je krenuo oporavak. Treba tu visegodisnjeg rada i truda da se postave stvari na pravo mjesto. Sloboda je tu za klasu bolja od nas sto jest jest i to zadnjih 10 godina sigurno. Zadnjih 5 godina smo samo Mahmica izbacili i evo sad ovih par omladinaca sto su nam kostur ekipe. Uz to da dodamo jos da bi nam juniori igrali PL da korumpirani sisoje nije pokrao juniore prije 2 godine u finalu omladinske lige. Zato nije dobro dosao na bilino i rampa mu je

Dakle trenutno bolje stojite u omladinskom pogonu i sto se tice budzetskog novca kojeg dobijate od grada. Organizacijski ste daleko od Celika i kad dodje sisoje njega klub ne zanima, samo prvi tim i imena i da se kotrlja lopta

Samo prati vijesti, cut ce se za deblokadu uskoro

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.