NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- limvolikce1945
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Mislim da je ta politika posudbe igrača u Čelik iza nas. S obzirim na to da nam ne gori prvu sezonu ući u PL, tako da nam posuđeni igrači vjerovatno nisu ni potrebni. U klubu se razmišlja drugačije, dovesti nekog mladog, neafirmisanog igrača koji će se pokazati i od kojeg možeš imati nekog hajra u budućnosti. Od posuđenog igrača koji bi se eventualnoo pokazao kod nas na nekom nivou, korist bi imao samo klub iz kojeg je taj igrač posuđen. Drugo je ako bismo imali neku apsolutnu ambiciju za ulazak u viši rang, a određena pozicija deficitarna, tada posudba možda jedino ima nekog smisla, jer se ne bismo smjeli rezultatski kockati. Ali imamo mi još do toga....
Van svake pameti je dovoditi neke igrace na posudbu i da uzimaju mjesto nasoj djeci. Mozda jedino klupu popuniti, ali zna se koji su prioriteti.
Svaka cast svakome, ali ja nikad nisam prezalio Hodzica sarajevu kako smo ga razigrali i oni ga samo vratili. Kod nas odigrao jednu od boljih sezona u karijeri.
Svaka cast svakome, ali ja nikad nisam prezalio Hodzica sarajevu kako smo ga razigrali i oni ga samo vratili. Kod nas odigrao jednu od boljih sezona u karijeri.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
-
- Kontakt:
Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
Baš će ti igrači iz Dinama, Hajduka, Partizana i Rijeke doći igrati Prvu ligu FBiHRubikovaKocka je napisao/la: ↑29 jun 2023, 08:50Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.
Nebitno. Moze i iz Sevilje, Atalante, Totenhema..Convicts je napisao/la: ↑29 jun 2023, 09:43Baš će ti igrači iz Dinama, Hajduka, Partizana i Rijeke doći igrati Prvu ligu FBiHRubikovaKocka je napisao/la: ↑29 jun 2023, 08:50Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
Prvo drug, Sarajevo vam nije rival u ligi...RubikovaKocka je napisao/la: ↑29 jun 2023, 08:50Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
Drugo, pisao sam za te posudbe, jer vidim cekate Piljuga kao krilo, dok je mali Ljukovac sa 18-19 g, Ronaldo za njega...
No, nisam imao namjeru ulaziti u politiku vaseg kluba.
Oni znaju sta je najbolje za Celik i nadam se da cete nam sto je brze moguce ponovo biti rivali u ligi
Sretno.
Drug moj da te ispravim malo...redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 07:16Van svake pameti je dovoditi neke igrace na posudbu i da uzimaju mjesto nasoj djeci. Mozda jedino klupu popuniti, ali zna se koji su prioriteti.
Nije njega Sarajevo vratilo sto je nama trebao Dusan Hodzic, vec se isti igrac obratio FKS, sa molbom da po isteku posudbe bude vracen u klub jer ima problema sa uplatom polovine plate od strane Celika.
Nemas potrebe insinuirati nesto sto nema veze sa stvarnoscu
Cinjenica je da smo ga razigrali, pa onda nastavio kod vas par godina igrati. Dalje ne bi ulazio sta je bilo, jer ne znam.Vanja8 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 11:23Drug moj da te ispravim malo...redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 07:16Van svake pameti je dovoditi neke igrace na posudbu i da uzimaju mjesto nasoj djeci. Mozda jedino klupu popuniti, ali zna se koji su prioriteti.
Nije njega Sarajevo vratilo sto je nama trebao Dusan Hodzic, vec se isti igrac obratio FKS, sa molbom da po isteku posudbe bude vracen u klub jer ima problema sa uplatom polovine plate od strane Celika.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ja ti kazem sta je bilo,obratio se maticnom klubu jer nije dobijao polovinu plate od Celika...redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 11:28Cinjenica je da smo ga razigrali, pa onda nastavio kod vas par godina igrati. Dalje ne bi ulazio sta je bilo, jer ne znam.Vanja8 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 11:23Drug moj da te ispravim malo...redbull93 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 07:16Van svake pameti je dovoditi neke igrace na posudbu i da uzimaju mjesto nasoj djeci. Mozda jedino klupu popuniti, ali zna se koji su prioriteti.
Inace u tom periodu Sarajevo na njega uopste nije vise racunalo...Vjerovatno ga je to opametilo pa je jedno vrijeme kod nas,po povratku, bio na maksimali , a onda opet po starom sto je ruzultiralo raskidom ugovora i jos neka desavanja oko njega.
Mislim, nemam potrebu da ovdje pisem kako mu je nadoknadjeno ono sto Celik nije u tom trenutku finansijski mogao ispratiti polovinu plate.
Uopste nebitna stvar sada
Nisam mislio odgovarati ali neda mi djavo mira.RubikovaKocka je napisao/la: ↑29 jun 2023, 08:50Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
2023 godina je, nažalost mi i Sarajevo nismo više rivali kao nekada. Ja se nadam da ćemo i mi što prije ojacati finansijski pa ponovo budemo rivali ali činjenica je da oni trenutno dovode igrače čija godisnja plata je u rangu našeg budzeta kluba ! Dok naprimjer evo naš Salkić jedna od bitnijih karika u kantonu i DLC je izabrao šehidske, memorijalne malonogometne nogometne turnire da igra jer tu zaradi više novca

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Bas takoavenija je napisao/la: ↑29 jun 2023, 11:44Nisam mislio odgovarati ali neda mi djavo mira.RubikovaKocka je napisao/la: ↑29 jun 2023, 08:50Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
2023 godina je, nažalost mi i Sarajevo nismo više rivali kao nekada. Ja se nadam da ćemo i mi što prije ojacati finansijski pa ponovo budemo rivali ali činjenica je da oni trenutno dovode igrače čija godisnja plata je u rangu našeg budzeta kluba ! Dok naprimjer evo naš Salkić jedna od bitnijih karika u kantonu i DLC je izabrao šehidske, memorijalne malonogometne nogometne turnire da igra jer tu zaradi više novca![]()

Ali opet moram naglasiti da je to trenutna situacija, sto ne znaci da se za godinu, dvije nece promjeniti. Idemo u jako dobrom smjeru, samo jos malo strpljenja da se ocisti ovo dugova sto je preostalo i nastavi rast prihoda.
Opet u drugu ruku i kada udjemo u PL, jos vise nas rada i truda ceka da se priblizimo vrhu tabele, ali o tome kada dodje vrijeme. Pregledao sam izvjestaje klubova iz PL kada je licenciranje bilo i iz ove perspektive Zrinjski, Sarajevo i Borac su nedostizni sa budzetima. Poslje njih ide trojka Zeljo, Siroki i Velez, koje mozemo stici kada udjemo u PL i nastavimo rast kluba i prihoda.
Opet bezveze napisa post

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Nije bas da Celik ne bi imao nikakve koristi od posudbe, cak sta vise… prvo Celik u ovoj situaciji kada mu je svaka marka bitna dobija igraca besplatno kojeg ne mora placati, a istovremeno mislim da je ranije Sarajevo imalo politiku da ugradi npr. 10% klub od narednog transfera u koji igrac ide. Uz to za mladog igraca Celik bi se ugradio i u trening kompenzaciju i svaki njegov iduci transfer od fonda solidarnosti.limvolikce1945 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 06:09Mislim da je ta politika posudbe igrača u Čelik iza nas. S obzirim na to da nam ne gori prvu sezonu ući u PL, tako da nam posuđeni igrači vjerovatno nisu ni potrebni. U klubu se razmišlja drugačije, dovesti nekog mladog, neafirmisanog igrača koji će se pokazati i od kojeg možeš imati nekog hajra u budućnosti. Od posuđenog igrača koji bi se eventualnoo pokazao kod nas na nekom nivou, korist bi imao samo klub iz kojeg je taj igrač posuđen. Drugo je ako bismo imali neku apsolutnu ambiciju za ulazak u viši rang, a određena pozicija deficitarna, tada posudba možda jedino ima nekog smisla, jer se ne bismo smjeli rezultatski kockati. Ali imamo mi još do toga....
Realno u ovom trenutku Sarajevo je jedan od 2-3 kluba u BiH koji moze napraviti izlazni transfer. Dug je jos uvijek put pred Celikom da se vrati i da bude atraktivan na trzistu igraca za prodaju
Jovasevic bi nam bas sjeo, jer nemamo zamjene za Arnautovica. Eh sad, da li se njemu dolazi u Celik da se bori za minutazu, kad moze lagano u Kakanju biti prvotimacHarakiri79 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 12:58Nije bas da Celik ne bi imao nikakve koristi od posudbe, cak sta vise… prvo Celik u ovoj situaciji kada mu je svaka marka bitna dobija igraca besplatno kojeg ne mora placati, a istovremeno mislim da je ranije Sarajevo imalo politiku da ugradi npr. 10% klub od narednog transfera u koji igrac ide. Uz to za mladog igraca Celik bi se ugradio i u trening kompenzaciju i svaki njegov iduci transfer od fonda solidarnosti.limvolikce1945 je napisao/la: ↑29 jun 2023, 06:09Mislim da je ta politika posudbe igrača u Čelik iza nas. S obzirim na to da nam ne gori prvu sezonu ući u PL, tako da nam posuđeni igrači vjerovatno nisu ni potrebni. U klubu se razmišlja drugačije, dovesti nekog mladog, neafirmisanog igrača koji će se pokazati i od kojeg možeš imati nekog hajra u budućnosti. Od posuđenog igrača koji bi se eventualnoo pokazao kod nas na nekom nivou, korist bi imao samo klub iz kojeg je taj igrač posuđen. Drugo je ako bismo imali neku apsolutnu ambiciju za ulazak u viši rang, a određena pozicija deficitarna, tada posudba možda jedino ima nekog smisla, jer se ne bismo smjeli rezultatski kockati. Ali imamo mi još do toga....
Realno u ovom trenutku Sarajevo je jedan od 2-3 kluba u BiH koji moze napraviti izlazni transfer. Dug je jos uvijek put pred Celikom da se vrati i da bude atraktivan na trzistu igraca za prodaju

Isto vazi i za golmansku poziciju, moze posudba, ali tesko ce se naigrati pored Durme

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ma ne znate sta se moze sve izdesavati za par mjeseci, a kamoli godinu ili dvije, nevjerovatno kakve vi prognoze dajete,da isto razmišljate kao prije 3 godine kad je klub bio pred gašenjem i sada gdje smo se za 180 stepeni okrenuli da ste ostali na istom levelu.Naravno da sa ovim budzetom ne možeš, ali ljudi moji jel vi shvatate da klub još nije ni krenuo da radi sa odblokiranim računom,tek se otvara fan shop ,Macron dolazi kao sponzor kao i ostali sponzori koji nisu htjeli prije dok smo blokirani bili i tek treba da se slažu neke kockice.Pričate kao da već godinu dana poslujemo sa odblokiranim računom,pa eto neki mali pomak se napravio ali eto ipak mali budzet.Ja kad cujem unaprijed govoreći necemo ulazit nije nam cilj, što niko u upravi nije rekao, nego da se neće sve usmjeriti na to i da nam nije primarni to cilj da se samo na to fokusiramo ali ako budemo prvi vidjecemo,dakle nigdje neces naci ako budemo prvi necemo ulaziti,shvatite više da su to dva različita pojma,jer ni oni ne zanju kako ce se stvari odvijat, ljudi nisu bili u situaciji da nece sada niko nakon 20 godina disat klubu za vratom, a niti njima nakon 3 godine, niti su osjetili kako je sad tako poslovati, plus gdje nemaju vise prepreka.Pa onda počnete nemamo novca,ne možemo budzetom, Stupčanica postala Real za vas, meni se kosa diže više na glavi stalno čitajući jednu te istu priču, a niko pojma nema kako ce biti.Govorite isto kao da smo tek krenuli iz kantona,blokiran račun,zavadili se sa gradom itd. I Robert vam je govorio kao ja.Ne znamo sta se sve moze deseti finansijski za par mjeseci, napadacemo prvo mjesto, pa cemo da vidimo na kraju,jer sad pušu drugi vjetrovi za razliku od prije.Dolazis sa odblokiranim računom i u dobrim odnosima si sa gradom,plus od kantona mozes sada uzeti novac,poslovanje lakse,otvaranje pravog fanshopa i dobijanje novi sponzora koji nisu mogli ili nisu željeli biti dok nam je račun bio blokiran,prodaje na stadionu gdje bi klub imamo dadatne prihode i još mnogo toga.
Sačekajte malo da prođe određeni vremenski period pa cemo za pola godine vidjeti na čemu smo.Može se za 6 mjeseci upumpat novac u klub gdje ti je vamo 3 godine trebalo prije.Zato kažeš polako dok se hodžino samlje.Hodžino se melje.
Sačekajte malo da prođe određeni vremenski period pa cemo za pola godine vidjeti na čemu smo.Može se za 6 mjeseci upumpat novac u klub gdje ti je vamo 3 godine trebalo prije.Zato kažeš polako dok se hodžino samlje.Hodžino se melje.
- BatistutA19
- Kontakt:
Sad za sad nikakva nama nije konkurencija Sarajevo ni bilo ko u PL niucemu I pricat o nekoj konkurenciji je nerealno a sad sto mi zelimo u dogledno vreme bit to volim e tad nam nece trebat posudbe ali daleko smo mi i igracki i finansijski od Sarajeva.
Posudbe igraca i najveci klubovi na svijetu to rade i prednost sto ti posudbe tih igraca mozes i odkupit posle i da budu nasi igraci.
Shvatite vi da mi necemo moci nikad sa nasom tzv djecom gradit tim i uvjek ces morat mixati sa drugim iz drugih klubova i mozda nekad strancem nekim.
Sta god uprava odluci i treneri podrzajem i cak mi se svidja ova 2 pojacanja mada o kvalitetu ne znam kakvi su igraci ali ova vizija mi se svidja nego neki potroseni igraci.
Posudbe igraca i najveci klubovi na svijetu to rade i prednost sto ti posudbe tih igraca mozes i odkupit posle i da budu nasi igraci.
Shvatite vi da mi necemo moci nikad sa nasom tzv djecom gradit tim i uvjek ces morat mixati sa drugim iz drugih klubova i mozda nekad strancem nekim.
Sta god uprava odluci i treneri podrzajem i cak mi se svidja ova 2 pojacanja mada o kvalitetu ne znam kakvi su igraci ali ova vizija mi se svidja nego neki potroseni igraci.
Zadnja izmjena: BatistutA19, dana/u 29 jun 2023, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.
@pasha daj nam anketu sto je @bati predlozio. Mislim da je bilo nekako ovako: Koju ce poziciju na tabeli zauzeti Celik na kraju prve polusezone:
1. - 4.
5. - 8.
9. - 12
13. - 16
Prozivka je vec u ponedjeljak, nadam se da cemo do tada kompletirati igracki kadar.
Edit moze i ovako
1. - 3.
4. - 6.
7. - 9.
10. - 12.
13. - 16.
Jos jedna opcija, da budemo precizniji
1. - 4.
5. - 8.
9. - 12
13. - 16
Prozivka je vec u ponedjeljak, nadam se da cemo do tada kompletirati igracki kadar.
Edit moze i ovako

1. - 3.
4. - 6.
7. - 9.
10. - 12.
13. - 16.
Jos jedna opcija, da budemo precizniji

Bolje bilo kakva posudba mladog i solidnog igrača iz Sarajeva je bolja varijanta nego vratiti matore stare konje poput Jusiča,Vršajeviča,Dilavera i ostalih taraba. Kariča još nabit nogom,a ako Salkič više zaradjuje na turnirima več u Celiku onda on i nije za Čelik! A kurko i zaradjuje više!!! Lavina če krenuti sigurno od 1. avgusta kad če pare lagano pristizati u sve večim količinama u klub! Mislim da bi raja i svi navijači bili itekako zadovoljni kad bi Čelik polusezonu završio 5 - 6 a pogotovo medju prva 3 na tabeli.
::::SAMO ČELIK::::
-
- Kontakt:
Žao mi je, nisi shvatio samu suštinu mog posta i mišljenja.Convicts je napisao/la: ↑29 jun 2023, 09:43Baš će ti igrači iz Dinama, Hajduka, Partizana i Rijeke doći igrati Prvu ligu FBiHRubikovaKocka je napisao/la: ↑29 jun 2023, 08:50Tačno. To bi bila u ovom trenutku glupost malo većih razmjera. Nisam nikada ni bio za te posudbe pogotovo iz ovih klubova koji su ti rivali u ligi. Možda bi i bio za posudbu al recimo tipa iz Dinama, Hajduka ili recimo Partizana, Rijeke i slično, ne više od 2 igrača, ali ti igrači moraju da budu najbolji u našem timu. Ovakva politika s posudbom bi mi imala smisla, sve ostalo nikako.
Ma pustite se posudbe iz Sa ljudi. Samo nasi igraci makar nikad ne usli u PL. Jer to je nas sistem ustroja kluba i nasa vizija. Mi smo klub sa socios modelom i guramo svoju pricu do kraja abd. Mi sutra mozemo prodati klub isto ali licno ne bi to nikada volio makar kuburili sa finansijsma zauvjek.
Mi cemo izgraditi klub po nasoj mjeri korak po korak.
A uvjek imamo omladinske pogone da nam igraju i brane boje kluba.
Samo ulagati u organizaciju i infrastrukturu i edukaciju naseg kluba,nasih igraca i godina za godinom napravit cemo klub po mjeri Zenicana i Zenice da bude Celik nas ponos.
Mi cemo izgraditi klub po nasoj mjeri korak po korak.
A uvjek imamo omladinske pogone da nam igraju i brane boje kluba.
Samo ulagati u organizaciju i infrastrukturu i edukaciju naseg kluba,nasih igraca i godina za godinom napravit cemo klub po mjeri Zenicana i Zenice da bude Celik nas ponos.
Postavit ću, al' tamo oko 1.8. Još je rano za tu anketu.Truhlo je napisao/la: ↑29 jun 2023, 15:15@pasha daj nam anketu sto je @bati predlozio. Mislim da je bilo nekako ovako: Koju ce poziciju na tabeli zauzeti Celik na kraju prve polusezone:
1. - 4.
5. - 8.
9. - 12
13. - 16
Edit moze i ovako![]()
1. - 3.
4. - 6.
7. - 9.
10. - 12.
13. - 16.
Jos jedna opcija, da budemo precizniji![]()
Za sedmicu ide anketa, kako smo zadovoljni sa pojačanjima...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.