Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Sarajevo ima većinskog vlasnika, mi smo željeli (želimo) investitora. Vlasnik i investitor su dva prilično različita pojma, a bilo bi interesantno provesti neku anketu među navijačima pa da vidimo koliko bi njih prihvatilo da Željo dobije nekog vlasnika.perodeformero je napisao/la: ↑26 jun 2023, 12:55Imovina je problem kakvi zakoni, Sarajevo je dobilo dozvolu od nadleznih institucija za Tana sto znaci da je po zakonu. Ko ce kupiti Zelju za 50 miliona odmah u startu?!
Daj nek se "igra" neko i sa namadrzgemboadislic je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:32Ko će investirati u klub koji nema sistem da već generiše novac? To bi mogao neko investirati u Dinamo, Ajax (koji već imaju sistem i prodaju igrače). Nas jedino može neko kupiti (u trenutno dozvoljenim granicama) i igrati se s nama kao što se trenutno igra čovjek sa Sarajevom. Za investitora mi moramo imati godišnji profit od transfera milion pa da on vidi tu svoj neki profit dugoročno (al' i to je na tankim nogama)
Kako može udruženje građana imati večinskog vlasnika? Ako ikada zaživi pravna država kod nas oni će biti u gadnom belaju. Mi imamo svoj put. Trebamo nastaviti sa onim što smo počeli. Za dvije-tri godine, kada se riješimo dugova i skinemo utege sa sebe, biti ćemo puno konkurentniji. O investitoru razmišljati kada se usvoji zakon o sportu i pravno bude moguće da budemo nešto drugo osim udruženja građana. Da pokušamo mi bilo kakav sistem ( večinskog vlasništva / investitora ) po sistemu na koji kone funkcionišu, nas bi ugasili u roku 2 mjeseca. Jer smo im trn u oku od 1921.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:24Sarajevo ima većinskog vlasnika, mi smo željeli (želimo) investitora. Vlasnik i investitor su dva prilično različita pojma, a bilo bi interesantno provesti neku anketu među navijačima pa da vidimo koliko bi njih prihvatilo da Željo dobije nekog vlasnika.perodeformero je napisao/la: ↑26 jun 2023, 12:55Imovina je problem kakvi zakoni, Sarajevo je dobilo dozvolu od nadleznih institucija za Tana sto znaci da je po zakonu. Ko ce kupiti Zelju za 50 miliona odmah u startu?!
A imovina koliko je problem, toliko je i prednost, ali teško je dogovoriti partnerstvo da obje strane budu zadovoljne, pogotovo u našoj situaciji gdje bi mi (kao klub i navijači) od investitora željeli sve a zauzvrat bi slabo šta pristali da vratimo ili da investitor hajruje preko naših leđa uslovno rečeno.
Da smo u nekoj boljoj finansijskoj situaciji ja vjerujem da bi taj proces partnerstva išao lakše i da bi zainteresovanih bilo više, ovako je to jednostrano jer svako valjda vuče vodu na svoj mlin jbg.
Ti izgleda zaboravio kako mi znamo kriminalno lose odigrati utakmicu, i izvlaciti se od drugoligasa u zandjim minutama. Prici utakmici sa 100%, i ocekivati da ce nas i sreca malo pogledati, te se plasirati u drugo pretkoloWalterrorist je napisao/la: ↑26 jun 2023, 16:14Ovaj Dynamo Minsk je kita od ekipe, ko god misli da su jaci od nas varaju se, prolazimo ih glat vjerujte mi, kakvi oni, gledao sam ih protiv Nemana...lose lose lose
Nemam pojma, ne poznajem baš tu pravnu strukturu da bih ti mogao odgovoriti, kažem onako kako jeste trenutno stanjeTMovac je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:56Kako može udruženje građana imati večinskog vlasnika? Ako ikada zaživi pravna država kod nas oni će biti u gadnom belaju. Mi imamo svoj put. Trebamo nastaviti sa onim što smo počeli. Za dvije-tri godine, kada se riješimo dugova i skinemo utege sa sebe, biti ćemo puno konkurentniji. O investitoru razmišljati kada se usvoji zakon o sportu i pravno bude moguće da budemo nešto drugo osim udruženja građana. Da pokušamo mi bilo kakav sistem ( večinskog vlasništva / investitora ) po sistemu na koji kone funkcionišu, nas bi ugasili u roku 2 mjeseca. Jer smo im trn u oku od 1921.Raonffa je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:24Sarajevo ima većinskog vlasnika, mi smo željeli (želimo) investitora. Vlasnik i investitor su dva prilično različita pojma, a bilo bi interesantno provesti neku anketu među navijačima pa da vidimo koliko bi njih prihvatilo da Željo dobije nekog vlasnika.perodeformero je napisao/la: ↑26 jun 2023, 12:55Imovina je problem kakvi zakoni, Sarajevo je dobilo dozvolu od nadleznih institucija za Tana sto znaci da je po zakonu. Ko ce kupiti Zelju za 50 miliona odmah u startu?!
A imovina koliko je problem, toliko je i prednost, ali teško je dogovoriti partnerstvo da obje strane budu zadovoljne, pogotovo u našoj situaciji gdje bi mi (kao klub i navijači) od investitora željeli sve a zauzvrat bi slabo šta pristali da vratimo ili da investitor hajruje preko naših leđa uslovno rečeno.
Da smo u nekoj boljoj finansijskoj situaciji ja vjerujem da bi taj proces partnerstva išao lakše i da bi zainteresovanih bilo više, ovako je to jednostrano jer svako valjda vuče vodu na svoj mlin jbg.
Nego sta je djeteta tiNAPADAJ je napisao/la: ↑26 jun 2023, 13:01Kakav direktor finansija aaa Nemoj lupati ziv bio.NoDi80 je napisao/la: ↑26 jun 2023, 12:50Cuj kakvi uslovi ko za DigliscaNAPADAJ je napisao/la: ↑26 jun 2023, 12:47Ne prihvatam #kakvigoddasu. Covjek je napisao tvrdnju otkrivajuci da zna uslove pa eto nek podjeli sa svima da vidimo koji su to uslovi koje niko nece prihvatiti.
A i ovo oko love je smijesno jer smo mi jedini u drzavi koji imamo uslove da se moze napraviti model po kojem investitor nece srljati i minus. Bilo kakav centar ili hotel na pomocnom ce sam od sebe generisati prihode, najveca navijacka bazs i prihodi od shopa, ulaznica i ostalih aktivnosti. Ko to moze sa nama kad je ovo u pitanju?
Koliko god da zglajzaju u sportskom smislu ovo su stvari koje ce vuci na povrsinu.
Da nas covjek bude direktor finansija sto naravno niko normalan nece prihvatiti
Znaci sve je kontra od onog sto je rekao. Iz iskustva to mozemo potvrditi.
Bajkice Samira Bekrica, kako vjetar puše, u Novembru ostaju a u junu ogromne naknade, karakter Rustemovic i jedan od najboljih golmana Slovenije Mulalic.
Bekriji ce svi zamjeriti sto se izletio i rekao zavrsili smo, potpisuju nove ugovore. Trebao je tad dati ovakav odgovor kao i danas i to je to, svi sretni i zadovoljni.Azzuri je napisao/la: ↑26 jun 2023, 20:54Bekric mnogo dobro i realno objasnio..dao je Zeljo mnogo njima ali bez njih tesko da bi se izborila Europa.Igrali su za smijesne cifre, borili se i stvarno nosili ekipu...nisu oni krivi sto smo frontalni kokuzi, a i sve da su rekli hocemo samo biti u Zelji, to ne bi bilo moguce zbog odsteta koje se moraju platiti..tako da sretno momcima, nista oni nisu krivi zbog situacije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.